Hvad er en god debat(tør)?

Hvad er en god debat(tør)? Victoria
Jeg mener en god debat er den, hvor folk bevarer fokus på indlæggets hovedemne – ell. den udvikler sig i div. andre mere ell. mindre vedkommende emner – så længe det ikke bliver personrettet ell. ryger ned på sandkasse niveau.

En god debattør er en person, der er åben, nysgerrig og fleksibel i sine holdninger – dvs. at man ikke sviner andre debattører til, fordi man er uenig i deres synspunkter uanset deres politiske, religiøse og etniske præference.

Nogen gange virker SOLen som nogle debattørers ’lynafleder’. Et sted hvor man kan få afløb for sine frustrationer, aggressioner osv., fordi man sidder trygt og godt gemt bag skærmen?!

Hvad mener du er en god debat / debattør?

God weekend til alle SOLister :-)

En man fleksibel i sine holdninger evner man ikke Idioten
at bevare fokus end ikke at stå bag sine holdninger.

Osse Go weekend til dig

M47 strikes back? skabslæseren
Dine formuleringer minder i unægtelig grad om M47s...blot en bibemærkning. Ellers er jeg enig, men når en debat først koger, så er det for mange desværre helt umuligt at holde sig i skindet.

For god ordens skyld Victoria
- så er jeg ikke M47 (in disguise ;-)

Det er jeg sikker på, at han - også - gerne vil have sig frabedt :-)

En god debat modild
er hvis man får afdækket emnets indhold via argumenter, kommer ned i problemstillingen og udvidet argumenternes "naturlige" indlysende begrænsninger.

Et argument kan af naturlige årsager alene give en vinkel på et problem. Flere argumenter flere vinkler, men for det meste indeholder et emne ligeledes vinkler ens egne argumenter ikke dækker. Derfor er en god debat så mange vinkler som muligt, med klare referencer til virkeligheden.

Jeg vil give "Idioten" ret i hans anke mod din ide om fleksible holdninger, sådan som du har formuleret den, men hvis du mener, at debattørens fleksibilitet skal ses i lyset af, at afdækningen af problemstillingen kan bibringe ny viden og indsigt, og man på den baggrund ændrer sin tilgang, ja, så er den vel ok. :)

Jeg er af den mening, at der findes debat, og så findes der udveksling af meninger. Den første er spændende, medens den anden kan være underholdende.

V.H. Modild

Så r du sjoveren med de mange smileys Limsnifferen
men hva gør dæ?

Yes…! Victoria
Du og Idioten har ret i, at min formulering omkring de fleksible holdninger… var lidt for fleksibel :-)

Jeg kunne ikke lige finde den rigtige definition på ’fleksible holdninger’. Men din er præcis det, jeg mente ”at debattørens fleksibilitet skal ses i lyset af, at afdækningen af problemstillingen kan bibringe ny viden og indsigt, og man på den baggrund ændrer sin tilgang”.

Jeg takker – det er en fornøjelse, når andre har et forslag til 'meningen', når man selv mangler ordene :-)

Næ. d galt do ;-)) sjoveren
Jeg har massr smilys, men er ikke Viktoria ;-))

Speciel smily.... only for you.....

=;.))=

Strithår, smilende øjne, bums, storsmilende mund og langskægget!

Vis den ikke til andre!

Tilbage til et godt emmne ;-))

For mig er en god debat Nikkita
en debat hvor man sidder og "ping-ponger" vittigheder og humor mellem de implicerede.

En debat hvor ingen deltager for at tilsvine andre.

En debat hvor deltagerne klasker sig på lårene og
griner, så katten gemmer sig under sofaen.

Sådanne debatter havde vi i tidernes morgen.
Disse blev aflivet af nogen, der ikke havde humor.

Lad os få disse debatter tilbage-PLEASE!!!!

Jeg mindes gamle dage Nikkita
hvor vi oplevede den ene griner efter den anden.
Disse grinere ønsker jeg tilbage.
Du var en markant debattør den gang.
Du er det stadig,men stemningen er ikke den samme.
Knus fra Nikkita

Tilsvining er ikke debat sanessa
Så dem der sviner andre til er ikke debattører.

At give sig i kast med at definere hvad en god debat IKKE er, fortæller ikke et klap om hvad en god debat så måtte være. Det er både begrænsende og kan variere alt efter debattens væsen, indhold og emne.

**********************************************

En GOD debattør er først og fremmest ærlig! En fleksibel og respektfuld person, der både kan bidrage med sine holdninger, modtage andres tilkendegivelser, rykke sig samtidig med at vedkommende fastholder sin grundholdning. Alt det i en atmosfære, hvor man føler sig tryg og behageligt tilmode uagtet evt. uenighed.

En god debat, er en diskussion, der konstruktivt fører nogle nye tanker, synspunkter og/eller formuleringer med sig. Tillader så mange som muligt at komme til orde, og gør plads til så stort et spektrum af forskellighed blandt deltagerne som muligt....og som virker tiltrækkende.

En RIGTIG god debat(tør) indeholder en harmonisk afveksling mellem humor og alvor.

Hmmmm... sjoveren
Ja, husker det godt ;-)) Men det er underholdning og ikke seriøs debat. Dette emmne er seriøst ment og ikke lige oplæg til underholdning og pjat. Skal vi pjatte gør vi det i underholdning for de pjattede ;-))

Jeps!!! Victoria
En god debat er også ’spillet mellem debattørerne’ – ping-pong og humor :o)

Okay.... jeg laver noget pjattet ... sjoveren
i underholdning ;-))

de findes ikke herinde jetpost
desværre, for det hele går op i politik og religion...

Underholdning for pjattede Nikkita
hvor er den?
Er den oprettet, eller bliver den oprettet?

Findes de overhovedet? sanessa
For det er vel ikke altid, man selv er i stand til at leve op til kravene vel? Man gør det så godt man kan....og nogen gange falder man i....

okay...og SÅ er der nogen der gør det så dårligt de kan, men som sagt er de ikke debattører...de er bare irriterende, og bør vel ikke tages alvorligt i ordentlige debatter?

Lad os genskabe Nikkita
de tidligere tiders morsomme og underholdende debatter vedr.pjatter- der skulle gerne være plads til andet end politik og religion

"De gode gamle dage" Victoria
den er jeg stødt på før i andre indlæg - hvornår var det?

Jeg har kun været på SOLen i 1½ år, så jeg er vist gået glip af noget ;-)

de mester du selv? anonym
pis

meget gerne jetpost
men jeg forudser at det kan blive svært, da der er et par stykker herinde der bare ukritisk tilsviner mennesker med andre holdninger end deres egne....hvad skal man gøre

vi må starte med jetpost
at kræve af½SOL at man skal have en profil for at debattere.....der er rigtig mange anonyme der bare råber op, og sviner til

Overkloge kvinde Nikkita
husker du de debatter jeg omtaler?
Debatterne hvor humoren føg om vores ører.
Vi morede os strålende,generede ikke andre.
Hver aften satte vi implicerede os til tangenterne og slog efter bedste evne på dem.

Man kan oprette lige så mange Nikkita
profiler,som man lyster.
Hvad med at der blev oprettet et afsnit for
Humorister?
Her kunne vi så optræde uden at genere andre debattører.
Er det for meget forlangt?

Sol kan udnævne MIG som moderator Nikkita
få Humoristernes afdeling, så er det slut med den slags uønsket adfærd.
- DET lover jeg.

det er rigtigt at jetpost
man kan oprette mange profiler, men det er ulig nemmere at klage til SOL ( ikke at der sker noget ved det) hvis man kan henvise til en profil. Det er også svært at have en debat når der er 30 ens anonyme på samtidig, man ved aldrig hvem man svarer....

SÅ alvorligt er emnet Victoria
nu heller ikke :-)

Jeg vil da gerne benytte lejligheden til at takke dig for dine mange sjove, spøjse, finurlige, varme, strålende og tænksomme indlæg.

- du er en Sol ;o)

det var måske noget jetpost
jeg ville da gerne hjælpe sol også.

God debat..!!! mummi-39
Er/kan være mange ting….

Modild slutter sin kommentar meget godt af og jeg ville ikke kunne have formuleret det bedre selv….

Sådan som jeg ser et debat forum som vi har her på Sol, så ser jeg det ligesom at vi er en håndfuld meget vidt forskellige personer/profiler, der hver har sin funktion om du vil…. De fleste der har deres mere eller mindre daglige gang her, vil kunne se ud fra en profil, hvad der måtte kunne forventes fra den side af…

Ment på den måde at nogle brænder for religion, nogle for politik, og der er virkeligt skarpe knive i de skuffer og helt klart nogle der ved hvad de taler om…..

Jeg blander mig yder sjældent i disse…. Læser dem meget dog, da det også kan være ren lærdom…Men mine egne holdninger holder jeg dog her ind til mig, men iblandt kan jeg så, om end det er sjældent, give en menig til kende….

Det hele blandet sammen i en stor herlighed giver for mig at se en god kombination. Her er både ramme alvor, men så sandelig også plads til lidt smil og sjov…

Og det er så der jeg personligt er kommet til, at jeg tager debatten her som et sted, at have det sjovt med andre på trods af vore landegrænser… Og så er stedet jeg derud over er mest at finde, nok inden for det familiemæssige, da jeg personligt der har mine største erfaringer…

Jeg tror mange, der er relativt nye på siden, måske ville korse sig når de så nogle af de debatter der bliver ført i eks. Underholdnings afd. Men tror der imod at de/vi der kommer der som vore foretrukne sider. Ligesom har taget ”bestik..” af hinanden og kender de uskrevne grænser/regler der om du vil, da humoren er meget lig de fleste imellem…. Og humor på en sådan debat side er også med til at krydrer det hele lidt…

Der kommer så en vigtig regel ind i billedet: Hav det sjovt med andre. Ikke på bekostning af andre….

Jeg mener selv at det er yderst vigtigt at kunne være på et plan stadigt med smil…. Men er dog ikke blind for, at det ikke er alle steder man bare ”fiser..” ind og vil give den med spøjse kommentarer her og der og alle vegne, for bare at blive set om du vil..

Altså kort og godt min mening: Der skal være rum og plads til alle og respekt for andres mening…….

- og vi har alle en eller anden funktion her på siden…

Og som "voksne." mennesker skulle det kunne lade sig gøre at kombinerer dette til en stor herlighed, uden tilsvininger på trods af forskellige meninger.....Nåede du helt herned til ;o) -Så også en fortsat dejlig aften til dig ;o))/Mummi

Du kan jo melde dig Nikkita
der bliver antagelig løbende udskiftninger.
Hvis der ikke følger en sletteknap med, så er JEG
ikke interesseret,for så kommer intet til at virke- ligesom nu.

Du har ret Nikkita
så såre.
Jeg har på fornemmelsen at det af og til er den samme person, der dominerer via de anonyme navne.

Emne afhængigt? lagermann
Det er da klart at også jeg savner de debatter hvor det hele er fryd og gammen. Blot er verden ikke udelukkende fryg og gammen. Mener du ikke også at der findes emner hvor den alvorlige mine er på sin plads?

Skal der ikke også være plads til mere lidenskabelige udvekslinger af meninger og holdninger? Også fra disse debatter kan man ekstrahere ny viden, og det mener jeg er ligeså væsentligt som et godt grin.

Mvh Lagermann

Mummi meddet lyse sind Nikkita
DU er en berigelse på Sol dëbatten.
Hvor er jeg glad for at have lært dig at kende.
Du skriver:

Hav det sjovt med andre. Ikke på bekostning af andre….

Hvor har du dog ret.

Jo,det mener jeg Nikkita
at der skal også være plads til alvorlige emner.
Jeg foreslår netop at der oprettes en afdeling for Humorister.
Så kan anderledes tænkende være i fred for os andre.

Det var meget.... mummi-39
Fornemt skrevet, dog vil jeg forebeholde mig retten til at sige, at her på debatten findes rigtig mangen berigelser...

Men det giver jeg vist udtryk for mellem linierne i min første kommentar...

/aften smil retur til dig

/Mummi

Takker, jeg holder blot sjoveren
mere af levende mennesker og smil, end tv og søvn!

Egentlig er vi jo en del gengangere herinde, med samme gen for smil hygge og alvor, ikke mindst afslapning mm.

I bund og grund er alle rare og venlige ;-))

Okay så :o) lagermann
Tænkte det nok. Men ville lige være sikker.

En god weekend til dig og dine nærmeste :o)

Mvh Lagermann

I lige måde Nikkita
du enormt søde og kloge Lagermand

Nej, ikke specielt sanessa
husker ikke debatter i særligt stort omfang hvor humoren var sådan i højsædet, som du beskriver det. Jeg mindes at stemningen har bølget meget, og at nogen debattører har magtet humor bedre end andre. Religiøst vanvid, forskruethed i integrationsdebatten, personlig hetz, over- og misfortolkninger samt et abnormt krav til folks staveegenskaber har optrådt jævnligt.

Jeg startede som anonym i SOL-en få dage før jeg oprettede min profil. Dvs. primo august har jeg været her i 2 år.

Der er en væsentlig forskel fra dengnag og til nu...og det er at der er kommet flere underkategorier. Det betyder at interesserne er koncentrerede i separate tråde. Det giver selvfølgelig mindre anarki og en fornemmelse af, at der herskede større frihed og måske også frimodighed og jovialitet før i tiden...men det må jeg sige, som tidligere moderator, det er sgu ikke tilfældet.

Der var nok mange flere indlæg dengang, der blev slettet, og hvis det har efterladt en fornemmelse af "de gode gamle dage", så har moderatorerne sgu ikke levet forgæves....for det var jo det, der var det overordnede formål med hele øvelsen...at skabe en god stemning i debatten.

Lad venligst være at kalde mig "overkloge kvinde", det er meget ubehageligt og føles meget nedladende.

Det var jo ikke spørgsmålet vel? sanessa
....

jo da ;-) bulderfnis
Man skal bare ikke lade sig påvirke af grimme og svinske indlæg. Spring dem over og du kan så sagtens debatterer seriøst.

Det er jo en debat, derfor er det godt med forskellige synspunkter hvordan skulle det ellers blive til en debat?

Vi kan alle forløbe os i en ophedet debat og skrive mindre pænt, ingen er vel fejlfri. Sker det for mig, hvad der sker engang imellem, ja så bliver jeg faktisk flov over over mig selv, over at jeg ikke kunne styrer mig i min iver.

Jeg mener virkelig at alle skal kunne komme til order, bare sproget er sobert.

m.v.h.
Bulderfnis