Hvad er formålet med livet?

Hvad er formålet med livet? sebl
Mener du livet har et formål?

Eller mener du snarere man selv skal skabe et formål med sit liv?

kig bl.a her. Eipse
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=16&conference=141&posting=704101

Det svarer vist på spørgsmål nr.1

Formål eller ej? filosofine
hej...

det var da et godt emne, som der sikkert er meget delte meninger om. Hvadenten man er 100% realist eller har interesse for det spirituelle - eller noget helt tredje.
Rent logisk set, så MÅ der jo være en mening med menneskets tilstedeværelse på Jorden.
Det vil sige, menneskeheden er på jorden af en eller anden given årsag...men det lader til, at tilstedeværelsen misbruges! Nu tænker jeg på forurening, krige og andre grimme hændelser.

Dit indlæg har virkelig fået mig til at tænke...hvorfor er vi her egentlig???
Hvorfor er jeg lige netop kommet til verden?
Dét kan man filosofere over i uendeligheder, men jeg ved da, at det der gør mig glad, lykkelig og giver mig en følelse af, at der er en mening med min tilstedeværelse er min familie, min kæreste og min hobby/kommende beskæftigelse.
Desuden føler jeg, at det overordnede formål med min tilstedeværelse er, at jeg skal 'reproducere' - sætte børn i verden. Dét er noget, jeg glæder mig usandsynligt meget til, på trods af at verden efterhånden er et uhyggeligt sted at leve. Men hvem ved, måske jeg kommer til at opfostre en nordisk Dalai Lama, der vil redde verden ;)

*H

Et lille citat Birgit
af Robert Louis Stevenson:

"At være, hvad vi er, og at blive, hvad vi er i stand til at blive,
ER LIVETS ENESTE FORMÅL"

Tag denne ene sandhed til dig og den vil ændre dit liv mere end noget, du nogensinde har lært !

Kærlig hilsen fra en ven.

Livet selv... laxmi
er formålet... at vi værdsætter det, nyder det, ærer det, griber det, respekterer det, husker at det der skiller os fra døden er et enkelt åndedræt... Faktisk utroligt stort.
Laxmi

alt er ingen ting. sveland
og når alt er ingen ting, hivet ud af glemselen, der godt vil have det tilbage i glemselen.
Sådan ser jeg vores verden. vores univers.

Så er der ikke så meget tilbage.
men heldigvis, har vi en masse mennesker rundt om os, der respectere os, og nyder vores selvskab. der hvor man har hjemme, er der hvor de mennesker man respektere mest, høre hjemme:)

hvad man skal bruge livet til? personeligt, for mig, så er det at udleve mine egne drømme, og nå så langt jeg nu kan nå med det liv jeg har.
stille spøgsmål. prøve at løse dem, stille nye spøgsmål, og prøve at løse dem:p

jeg har en drøm om at komme til at leve under vandet.
jeg ved det en meget skør ide. men jeg er jo også lidt mere tosset end gennemsnittet, og ret lige glad med det;) jeg er min egen frie herre.

har i prøvet at stå, foran spejlet og siger til sig selv. du er tosset! og føle den frihed den giver en selv? bare det at blive fri for alle de lænker, andre folk går og giver en på! er hammer befriende. og hvem kan løsne dem bedre end en selv?

smukt! sveland
det var da en lille gave:) takker!

Hvis vi kendte formålet naturelsker
med livet livet, så ville det være kedeligt. Tænk hvis man kendte sådan svar, så tror jeg verden ville gå i stå. Ligeså længe der har været mennesker på jorden, har de undret sig, og stillet spørgsmål ved tingene. Og det er fantastik
at mennesket er i stand til at være nysgerrig. Men jeg tror visse spørgsmål skal/ får man ikke svar på. Heldigvis da.... For tænk hvis man virkelig viste hvad formål med livet var. Jamen så havde vi jo ikke noget og leve for. Man ville ikke være selvstændig, hvis man levede efter et bestemt formål. Men jeg tror alligevel, at mennsket selv skal skabe sit eget "formål"/ vej i livet.

Ja, okay jeg kan godt se at min forklaring blev lidt rodet- er ikke så velformuleret skiflig, men håber i bare fattede lidt af hvad jeg mente -så er jeg glag:)

sveland hvad med at stille........................ jalmar
...............dig foran spejlet og gentage!

"Du må ikke dyrke andre Guder end mig"!

Hvilken følelse får du så?

Jep man behøves ikke være tosset for at være her, men det hjælper sgu da en hel del!


Mange hilsner

jalmar

Der har været mange smukke bud, nimbuto
og af respekt for alle religioner, vil jeg undlade at give det svar, som jeg mener er det korrekte.