Hvad er liv?

Hvad er liv? ven.af.sandheden
Ærede debattører og gode borgere.

Hvad er liv?

Hvordan forklares "begrebete" liv; livets virkelighed, i Bibelen?

Venlig hilsen

Ven af Sandheden.

http://www.youtube.com/watch?v=fgg2tpUVbXQ

Ja, hvad er liv, egentligt? sebl
Først og fremmest - det var dog en fremragende film du har fundet der. Meget imponerende[:)]

Bibelen definerer jo ikke liv i naturvidenskabelig forstand. Træer, fisk, fugle, landdyr osv skabes, uden at det siges direkte, at de er levende eller hvad det er der gør dem levende. Bakterier medtages ikke i skabelsesberetningen, som tydeligvis er skrevet til præ-videnskabelige mennesker.

Men apropos mennesker, så siger Bibelen faktisk noget om, hvad det er der gør os levende, nemlig livsånden fra Gud. Tager vi de naturvidenskabelige briller på er det præcis livsånden der gør det muligt for os at leve, fordi vi bruger ilt fra luften til at forbrænde maden, så vi kan udnytte energien i maden. Som ved enhver anden forbrænding går ilten i forbindelse med kulstuffet og bliver til gasarten CO2, som vi så udånder.

At man dør når vejrtrækningen stopper er en almenmenneskelig erfaring, men altså også noget der kan forklares ved, at vi forbrænder mad for at opretholde livet - og dertil bruges åndedrættet eller livsånden. Men vi er jo ikke nogen helt almindelig forbrænding - dels foregår forbrændingen ved en lav temperatur (37⁰ C) i et vådt miljø - ikke verdens bedste betingelser for en forbrænding. At det kan lade sig gøre skyldes enzymer, som hjælper os med at brænde kulstoffet i maden af ved lav temperatur.

Vores forbrænding er også usædvanlig på den måde, at vi selv henter nyt brænde til bålet, så forbrændingen kan fortsætte lige indtil Gud trækker sin livsånde tilbage og vi dør. Inden da har vi forhåbentligt nået at få børn, som så kan fortsætte deres egen lille forbrænding, så livet kan fortsætte. Der skal altså mange betingelser på plads for at få det mirakel der hedder livet til at fungere.

Hvis der kun var forbrænding ville livet hurtigt ophøre, fordi al kulstoffet ville ophobes som CO2 uden mulighed for at give ny energi. Det er så her miraklet vi kalder naturens kredsløb opstår: Planterne udnytter lyset fra solen til at tilføre energi fra den CO2 vi har udåndet, så ilten kan frigives til os igen, og kulstoffet bindes i planten der i sidste ende bliver til det sukkerstof vi forbrænder når vi trækker vejret. Det hele drives altså i sidste ende af solen vi kredser om.

Livet opstod med livsånden, fortæller Bibelen os. Videnskaben viser os storheden i den proces, i naturens forskellige kredsløb som gør, at livet kan fortsætte sålænge der er en energikilde som solen til at give os energi. Og sjovt nok havde forfatterne af Bibelen opdaget hvor vigtig solen er for livet, så den var en af de første ting der blev skabt. Men i Bibelens selvforståelse skyldes vores liv altså livsånden indblæst af Gud, og videnskaben er enig: det er åndedrættet der giver brændstoffet til vores livsudfoldelser.

ja, men er det ikke, jo det er det.. ven.af.sandheden
Nå, again er du så klar til endnu en debat? Jeg kan altså ikke gøre for, at når jeg ikke er enig (og ikke må fremføre mine argumenter) eller at jeg er total uenig med dig i mange ting, men jeg vil ikke på forhånd afvise denne debat.

Du har sikkert allerede på fornemmelsen, at jeg ikke er enig med dig; overhovedet ikke.

Jeg ved godt, at "nu starter det hele igen", men jeg kan altså ikke gøre for det.

Så tag det som en mand, hvilket jeg også tror du vælger at gøre. Se nu et eksempel med ftg. På mit debatspørgsmål eller emne får jeg straks en lovprisning af Gud. Det er også fint nok, men det er jo fordi manden ikke ved hvad han skal sige.

Hos dig får jeg en biologisk forklaring og den er jeg overhovedet ikke uenig med dig i. Tvært imod, men det var faktisk ikke det jeg sådan set var interesseret i at debattere.

Jeg er bange for, at vi kommer ind på meget ømtålelige emner, men jeg kan som sagt ikke gøre for det.

På mit spørgsmål om hvad liv er; skriver du så i debatten, at liv er ”en biologisk proces”. Det har også noget at gøre med den der med, at ”den sjæl der synder skal dø”.

Hvis nu jeg så siger, at liv er ikke hvad du skriver, hvad vil der så ske?

Venlig hilsen

Ven af Sandheden.

Hej igen - Velkommen tilbage ? jalmar
´


Jeg skal indrømme, at Ét synes jeg det er en sød lille historie du får lagt til Skabelsesberetningen - Jeg har nu ikke set "filmen", da jeg ingen højtalere har og stumfilm uden tekster ikke er "morsomme", linker eller åbner jeg aldrig "Youtube".
To synes jeg det er en smule morsomt den måde dag og nat laves på Første dagen -
grønt på Tredje dagen - og SOL (fotosyntesen til grønt) og MÅNE samt Stjerner på Fjerde dagen.
Og så har vi luftens og havets dyr - hvorefter Mennesket står for tur inden hviledagen på Sjette dag. - Historien om forbrændingen er meget sød - Men Jeg har mere fundet "forbrændingen" underforstået, og set det som det også kan oversættes til at Blæse SJÆLEN/ÅNDEN ind i mennesket, da det da så vidt jeg mener at kunne huske er mest lige så essentielt, om ikke mere, da Sjælen/Ånden er noget evigt levende for Gud - (med mindre man havner i Gehenna).

NSHAMAH
a puff, i.e. wind, angry or vital breath, divine inspiration, intellect. or
(concretely) an animal -- blast, (that) breath(-eth), inspiration, soul, spirit.

Er der en speciel årsag til du vælger "forbrændingen" som indrømmet det også kan være.

Mange hilsner
jalmar

Velkommen tilbage again eks-vidne
dejligt at se dig her igen. Håber du bliver lidt i det mindste. [:)]

Mange hilsner
Manjana

næfæsj billen76
Har jeg opfattet det rigtigt sådan, at forskellige former af ordet "næfæsj" indgår i de forskellige hebraiske ord for tanker, følelser og holdninger(mm.)?mvh
Billen76

ruach ven.af.sandheden
Hej Billen 76,

Tak for dit svar, men det jeg sådan set er på jagt efter er selve livet ikke "hvordan man gør".

Venlig hilsen

Ven af Sandheden.

ok. billen76
Som så meget andet i denne kategori, finder jeg svært ved at sætte ord på. Beskrivelsen har det med at binde udtrykket til et ufuldstændig billede. Som når man vil beskrive sin begejstring i konkrete ord overfor en som ikke kender begejstring...ufuldstændigt, for variationerne er mange og ordene få.

Hvordan skal jeg beskrive et dyrs liv? En plantes liv? Lever de ikke også?

En plantes liv kan jeg ikke forstå, men jeg kan se udtrykket som det kommer til live i den verden jeg befinder mig i. Et rum kan blive levende for mig hvis lyset får lov at skinne ind og give liv til de forskellige detaljer indretningen udtrykker.
Som solens lys kan give liv i form af energi til planternes fotosynteser (og dermed liv til alt andet), således kan udtrykket i farvespillende komme til live ved solskinnets stråler.

Men det bedste er, når man kan dele sine oplevelser med andre. Give et udtryk af tanker og følelser til en anden og at lade dette udvirke konkrete forhold. At lade inspirationen komme til udtryk i ord og i konkrete handlinger.

Det er Gud der giver livet.


mvh
Billen76

ok, ok! ven.af.sandheden
Hej Billen76,

Tak for dit indlæg. Der er mange ting, ved jeg godt. Jeg vil lige citere noget fra dit indlæg:

"Det er Gud der giver livet".
Citat slut.

Kommentar:

Salme 36: Du er Livets Kilde; Samtidig vil jeg gerne citere fra denne Katolske site: ”Vi tror ligesom Israels folk på den ene og eneste Gud”.
Citat http://www.katolsk.dk/2283/

Jeg bekender det samme.

Jeg er, Ven af Sandheden.

Skal der ske noget? sebl
"Hvis nu jeg så siger, at liv er ikke hvad du skriver, hvad vil der så ske?"

Ingenting! Håbede du der ville ske noget?

Takker sebl
Ja, der kan komme sjove ting ud af det, når man blander Bibelen med videnskab.

Når jeg vælger forbrændingen er det fordi det er den måde vi opretholder livet på. Og ilten er central i den forbindelse.

Det håber jeg også sebl
Men man ved jo aldrig....

lille ekstra ven.af.sandheden
Det er jo interessant, at en dansk kvindelig kunstmaler gik rundt med en sådan længsel efter mirakuløs vækkelse i Danmark.

”Throughout her life, she was steadfast in her belief in a revival of the nation, aided by portraying events from days of former glory”.

Agnes Slott-Møller (1862-1937), http://museum.odense.dk/whats-on/what%C2%B4s-on/exhibitions/2009/agnes-slott-moeller.aspx

Denne vækkelse kom. http://bykirken.net/hvemervi/11409/

Venlig hilsen

Ven af Sandheden.

jeg havde ven.af.sandheden
Hej again,

Ja, jeg havde håbet på en "aber derbei".

Venlig hilsen

Ven af Sandheden.

Oki sebl
Det kunne jeg jo ikke vide