Hvad er problemet?

Hvad er problemet? Jasmina
Jeg KAN ikke se problemet med den rygepolitik. Jeg KAN ikke forstå hvorfor det skal udmønte sig i en hetz fra BEGGE sider, vel og mærke.

Jeg synes rygeforbud er fint men det skal kun gælde på indendøs offentlige steder. Men er det ikke også det der er planen? Eller har jeg kun læst om noget af den?

Men om folk vil ryge andre steder end på de indendørs offentlige steder synes jeg ikke vi skal blande os i.

Kan bare ikke se at problemet er så stort. Min kæreste bruger kun kort tid på at gå ud og ryge og så er han tilbage i selskabet igen når vi er sammen. Det har aldrig været et problem for hverken ham eller andre. Det tager jo et par minutter at gå.

Please fortæl mig hvad problemet er og hvorfor der er så meget hetz, for jeg begriber det simpelthen ikke!

Og når i har haft sex,.. Stem på en ryger
...går han så også udendørs og ryger bagefter?

svært at forstå.. klarsyns-klumpen
Men nogle af os, er altså trætte af at "lige gå udenfor"
Jeg vil hellere bo alene, en at dele hus med en ikkeryger

Jeg vil heller afstå for sociale sammenkomster, hvor man
"lige skal gå udenfor" en at deltage...

kan du så se problemet...

... Klaus

kan godt se Taj Mahal
dit problem, men er det ikke kedeligt i længden at være helt alene, og uden nogen omgangskreds?
Har lige hørt at der er kommet en ny deodorant på markedet, den hedder no friends, det skal nok blive en succes for mange "frelste".

Det nye rygeforbud gælder PRIVATE steder Stem på en ryger
Problemet er ikke, at der bliver lavet rygeforbud offentlige steder. For det har der været længe.

Problemet er, at der bliver lavet rygeforbud private steder, hvor der er mere eller mindre offentlig adgang.

Og det gælder i og for sig også helt private arbejdspladser, hvor der slet ikke er offentlig adgang.

Loven er et indgreb i folks privatliv og i folks private vaner.

Den nye anti-rygerlov er ikke en lov, der sigter på rygere skal tage hensyn til ikke-rygere. Hvis det bare var det, så ville jeg have noget problem med den ny lov.

Nej, den nye anti-rygerlov er en chikane af rygerne.

Loven kan læses her: http://www.folketinget.dk/?/samling/20061/MENU/00000002.htm , vælg > Lovforslag fordelt på ministerområde, vælg > Indenrigs- og Sundhedsministeriet, vælg > Af ministeren. Ikke-vedtagne, vælg > L 191 (Forslag til lov om røgfri miljøer.)

Kære ven klarsyns-klumpen
Jeg har aldrig været mindre alene, som siden jeg begyndte at være
overbevidst Ryger..
Jeg er bare sammen med rygere istedet.. og har skabt et åbent fristed
i min lejlighed.. til det trængte folk..

Venligst Klaus

Her hetzer folk kun Majken Zahle
Hvis du vil have et konstruktivt svar og en ordentlig debat, så skal du ikke skrive herind. Her finder du næsten kun forsmåede og fordomsfulde svar. Folk VIL ikke have en konstruktiv debat. Du kan se på alle de åndssvage svar du allerede har fået! SOL er fint nok, men ikke til denne debat om rygning. Find en anden hvis du vil blive klogere :0)

Fyringsgrund at være ryger Stemmer på en ryger
Med den nye anti-rygerlov vil en chef kunne fyre en hvilken som helst nikotinafhængig medarbejder, som chefen har set sig sur på. (Så længe han bare overholder den opsigelsesprocedure, der er i en evt. overenskomst eller kontrakt.)

Fyringen vil som udgangspunkt give medarbejderne 5 ugers karantæne i A-kassen. Ved gentagelsetilfælde vil medarbejderen helt miste retten til dagpenge eller kontanthjælp.

Hvis man har lidt forstand på arbejdsmarkedets jura, så kan man læse det ud af anti-rygerlovens § 2, 5 og 25 her:

”§ 2. Loven finder anvendelse på
1) arbejdspladser…

§ 5. Den enkelte arbejdsgiver skal udarbejde en skriftlig rygepolitik, der skal være tilgængelig for alle arbejdspladsens medarbejdere.
Stk. 2. Rygepolitikken skal som minimum indeholde:
1) Oplysning om, hvorvidt og hvor der må ryges på arbejdspladsen…

§ 25. En lønmodtagers overtrædelse af rygeforbuddet på en arbejdsplads behandles efter de regler, der gælder for den pågældende lønmodtagers ansættelsesforhold i øvrig.”

På den måde bliver nikotinafhængig medarbejder i udpræget grad gjort retsløse. De vil miste grundlæggende rettigheder, som det har taget arbejderbevægelsen over 100 år at opnå.

Omvendt så kan en medarbejder ikke med samme lov i hånden fyrer en ansat chef.
Loven tager snedigt forbehold for, at der godt må ryges på chefkontoret i lovens § 6 stk. 2.

”§ 6. …
Stk. 2. Det kan besluttes, at det er tilladt at ryge i arbejdslokaliteter, der alene tjener som arbejdsplads for én person ad gangen.” – Altså på chefernes kontorer.

Intet sted i loven, står der noget om, at medarbejdere eller fagforeninger skal (eller kan) have medindflydelse på, hvordan lovens rygeforbud skal udmøntes.

Det er alene op til arbejdsgiveren at afgøre!

Loven kan læses her: http://www.folketinget.dk/?/samling/20061/MENU/00000002.htm , vælg > Lovforslag fordelt på ministerområde, vælg > Indenrigs- og Sundhedsministeriet, vælg > Af ministeren. Ikke-vedtagne, vælg > L 191 (Forslag til lov om røgfri miljøer.)

P.s.: Det er desværre ikke muligt, at linke direkte til lovforslaget. Men følg den ”sti”, som jeg har beskrevet lige ovenfor, så skal du nok finde lovforslaget. Det er let så. ;-)

Trans Trans
Jeg er transplanteret. Lungetransplanteret! For de der ikke ved hvad det er så er det at man får taget sine egne syge og ødelagte lunger ud og indsat et par raske fra en hjernedød person!
Jeg er utroligt taknemmelig over at jeg har fået den gave - og jeg passer på den så godt som jeg overhovedet kan! Dette indebærer at jeg så vidt det er muligt undgår at sidde og indånde andre folks røg! Og jeg er absolut ikke alene! Der er utroligt mange astmatikere der i forvejen har risiko for at få nedsat lungefunktion - røg er naturligvis heller ikke godt for dem. Og så er der personer med mange andre lungesygdomme og også dem der har decideret allergi over for røg hvilket gør at de ikke kan være i et rum hvor der har været røget!


Så jeg synes helt ærligt at det er mere end rimeligt at der fx ikke må ryges på min arbejdsplads!!!

hvad med os? sosu-assistenten
Jeg - ikkeryger - arbejder i et psykiatrisk bosted for psykisk syge som har brug for hjælp til alt indenfor personlig pleje. De fleste beboere er storrygere og når jeg på en arbejdsdag på 8 timer og måske 4-5 vagter i træk har brugt størstedelen af min tid hos rygerne....ja så har jeg sgu også været storryger. Jeg synes det er et stort problem for mig og overvejer seriøst at søge nyt job. Jeg synes det er for dårligt at psykiatrien ikke laver effektiv udluftning i alle lejligheder. Der mangler arbejdskraft indenfor de psykiatriske bosteder men arbejdsmiljøet er en by i Rusland for os ikkerygere, som blandt personalet er klart i overtal, der hvor jeg arbejder.

:o) hmmm Terminator
i går var du 'læge'

Sjovt som du kan skifte ham fra dag til dag alt efter hvad der passer bedst til lejligheden.

:o)

HELD OG LYKKE nieves_
Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med at få en ordentlig og god debat igang inde på dette forum. Chancerne er desværre nok ret små med de typer der skriver herind.

Dog er jeg ganske enig i dit indlæg. Kan absolut heller ikke se hvorfor der skal hetzes i vildskab fra begge fronter og synes da overhovedet ikke det ville være slemt, hvis man bare besluttede sig for at der skal være forbud på indendørs offentlige steder. Kender personligt heller ingen rygere der har noget imod det. Min kæreste havde i starten, men han kan selv godt se det ikke er så slemt og at det jo ikke tager så skidelang tid at ryge cigaretten udenfor. Det er en vanesag og der er mig bekendt ingen der indtil nu er døde af at ryge udenfor et par minutter ???

Nå, men selvom det desværre er meget usandsynligt, så håber jeg alligevel at du får en god debat. Dvs jeg håber der er nogen fornuftige mennesker der skriver herind på et sagligt og fornuftigt grundlag og uden at svine folk til at lave hylekor med "MIG FØRST" som primus motor.

Hav en fornøjelig dag :-)

nå !!!!! Trans
Jeg har rent faktisk aldrig før skrevet herinde før... Lige netop rygedebatten har jeg en holdning til og derfor skrev jeg... Jeg er ikke læge og ved ikke helt hvad du snakker om... Måske er der en der har kaldt sig trans før herinde... Det ved jeg ikke... Jeg gjorde det kun fordi trans er en forkortelse af transplantation og fordi jeg jo netop er lunge-transplanteret...

Det var ikke det, jeg skrev Stem på en ryger
Jeg skrev jo ikke, at vi rygere skulle have lov til at ryge dig op i hovedet – hverken i dit arbejdsliv eller i dit selskabsliv.

Men vi rygere skal vel også have lov til være på arbejdsmarkedet og i selskabslivet.

På arbejdsmarkedet kan det ordnes ved, at man laver rygere-rum – i stedet for forbyde det - og gøre nikotinafhængighed til fyringsgrundlag.

Og selskabslivet kan det vel ordnes ved, at vi acceptere, at der både findes værtshuse for rygere og værtshuse for ikke-rygere – i stedet for at forbyde værtshusene for rygere.

Men hvis du ikke vil acceptere, at vi rygere også skal være her, så får jeg noget svært ved overbevise de andre rygere, om at de skal tage hensyn til mennesker som dig.

Du ved, live is a game of give and take. ;-)

Hvad bliver det næste Anonym
Hvad med dem som er allergisk overfor parfume ? Skal vi forbyde det også ? så vi ikke også genere disse folk eller dem som ikke kan tåle katte/hunde - må vi så ikke tage dem med rundt/ på ferie i Danmark.
Alle må vel tage deres forbehold - ligsom os rygere må vælge ud fra hvor vi er velkomne, så må dem som døjer med deres også vælge udfra hvor de kan være. Der skal vel være plads til alle.
Bileren og brændeovne er vel det næste - de går også lige i lungerne. Tilsidst bliver alt så sterilt at vi ikke får bygget et emunforsvar op og så kan vi da blive rigtig syge af nærmest bare at være i stue med et andet menneske - ...men så laver vi nok også bare en regl der.

Jeg er en hensynsfuld ryger, som ikke har noget imod at gå udenfor for at ryge - laver endda mit eget hjem røgfrit når vi har vores gode venner på besøg, hvor vi ved der er astma og i det hele taget når der er børn i huset. Men vi SKAL altså være her.

... Trans
Jeg synes det er helt fair hvis man kan lave et rygerum.. På min arbejdsplads er der bare ikke mulighed for det af pladsmæssige årsager... Og så synes jeg det er rimeligt at forfordele ikke-rygerne og at rygerne så må gå udenfor... Jeg kender til arbejdspladser hvor den ene ende af et forholdsvist lille lokale var til ikke-rygerne og den anden ende var til rygerne... Og helt ærligt - det hjælper ikke så meget... Men jeg er helt enig i at hvis man kan lave rygerum der ikke er til gene for andre så er det en måde at løse problemet på!!!

jeg er prutter prutter
jeg prutter. Jeg gør det gerne i andres nærvær, fordi det ikke er forbudt i dk. Andre skal indhalere mine prutter og stinker af det bagefter. Det kan være svært at få luft i mit nærvær.Too bad.
Jeg generer mange mennesker med mine prutter, men det bliver de da ikke syge af. Nogen siger jeg skal gå udenfor. MEN DET NÆGTER JEG GODT NOK.
Hvis rygerne må forpeste luften, livskvaliteten og min sundhed, må jeg gerne offentligt nyde min last.
Nu venter jeg spændt på "terminator" og andre som dette indlæg absolut må henvende sig til, pga det lave niveau. Lad os smide lidt "røg" i hovedet på hinanden. Det er godt for alle parter......

Er værtshusene ejet af staten eller kommunerne? Stemmer på en ryger
Hvorfor bliver folk ved med at påstå at værtshuse (caféer, restauranter osv.) er indendørs OFFENTLIGE steder.

De er vel PRIVATE steder med offentlig adgang. – Med mindre, at staten eller kommunerne har nationaliseret dem i nat, mens jeg sov. ;-D

Det eneste, der sker med den nye anti-rygerelov, er at den offentlige adgang bliver begrænset til nogle af de værtshuse. – Vel især de værtshuse som har det mest private eller hjemlige skær over sig.

Det vil helt sikkert være ødelæggende for denne ældgamle danske værtshuskultur. Og kulturen bliver ødelagt af folk, der aldrig kunne drømme om at komme der alligevel – uanset om der bliver røget eller ej.

Og alt dette sker med bragende bifald af folk, der føler tilfredsstillelse ved herskesyge og gerne vil gøre sig interessante.

Forfatteren Georg Ursin med tidligeres afholdsfolk (fra bl.a. Indre Mission).

Link til interview med Georg Ursin: http://www.fyens.dk/article/780480

de er offentlige batmann
pga, offentligheden har adgang dertil.
Offentligheden er ikke stat eller kommune det er befolkningen.
Men det er ulovligt når staten vil bestemme over private arbejdspladser.
Værtshuse er os arbejdspladser men med adgang for offentligheden.

:D

tag dig ikke af Terminator K.E.H
han lever af at chikanere folk der ikke mener det samme som ham.....

;:; Trans
Selvfølgelig må alle tage deres forbehold... Men jeg synes du går over i den anden grøft nu... Ved jo udmærket godt at vi ikke kan forbyde biler osv.. Men der er jo en grund til at der forskes i andre energi-former til biler - for det er sundhedsskadeligt!!! Og der er en grund til at der er 3400 der dør hvert år af rygerlunger - fordi røg er virkeligt usundt... Både for dem der ryger - og ja det må de et eller andet sted selvom - men også for de der udsættes for passiv rygning! Men man må prøve at tage hensyn og det lyder det jo som om du gør..
Personligt kender jeg mange med rygerlunger og jeg synes det er forfærdeligt!!! Dem der ikke kender nogen der lider af rygerlunger i et sent stadie kan nok ikke sætte sig ind i hvordan det er.. Man bliver forpustet af bare at snakke... Selvom man får ilt pustet lige op i tuden.. Og sygdommen udvikler sig langsomt hele tiden - men kun i en retning! så for jer rygeres skyld så OVERVEJ også at stoppe!!
Men min pointe er bare at selvfølgelig må man selvom hvad man gør, om man ryger eller drikker eller spiser usundt.. Og for min skyld kan der godt være rygelokaler og lign både offentligt og på ex arbejdspladser sådan at man selv kan vælge...!!

Helt ærlig Anonym
Jeg er selv ryger og har røget i 8år!
Jeg synes at de fleste rygere er så egoistiske. Der er så mange der synes det er så hårdt og svært at gå udenfor at ryge, men vi har selv valgt at ryge, derfor kan man da ikke tillade sig at sidde og ryge andre op i hovedet.
Jeg har selv et barn nu, og stoppede da jeg blev gravid men begyndte så efter jeg var færdig med at amme. Nu hvor jeg har valgt at få et barn, går jeg og min kærste helt ud og ryger, og gud hvor kan det irretere mig og besøge rygere, og skal til at spørge om de ikke gider gå ud og ryge når man har den lille med, sådan noget burde bare give sig selv.
Jeg ville ønske jeg ikke røg, og vil også gerne stoppe, men kan sku ikke undvære den. Men andre skal da ikke sidde i sådan en stank, bare fordi rygere ikke kan lette røven og gå udenfor. Rygning burde være noget der altid forgik udenfor, så dem der ville forpeste deres lunger ikke forpester andres!!!!
Det er da utroligt........

Live is a game K.E.H
of give and take!!!!!!!!!!!
Hvad hed det før rygeforbudet ikke var på tale.......
Der hed det: du kan jo bare skride hvis du ikke kan tåle røgen.....
Mærkeligt så ihh og åhhh så hensynsfulde vi pludselig skal være overfor hinanden, nu hvor det pludselig går ud over jer rygere....
Næh du, nu kan i bare skride udenfor.

Tak Trans
Aner som sagt ikke så meget om nogen eller noget herinde :-) Jeg synes bare at jeg blevnød til lige at give udtryk for hvad jeg mener !! Så tak :-)

alm. social empati ? nieves_
Prutter er ikke skadelige. De lugter og normalt hvis man besidder lidt empati går man et andet sted hen hvis man kan mærke den er helt gal :0)

Men som sådan generer det jo ikke folks øjne og lunger osv.

Det gør røg jo derimod. Røg ER jo meget ubehageligt og mange er meget følsomme overfor det. Får tørre øjne, ondt i halsen og næsen, bliver hæse etc.
Det er jo ikke meget at forlange at folk går udenfor et par minutter og ryger. Det er jo ikke fordi man bliver udelukket fra samfundet ved at man går ud.
Men ja, nu må vi se hvor meget Terminator flipper ud he he :-D Altid stor underholdning

Rygeforbud offentlig/privat FerskenQ
Det er korrekt at rygning bliver forbudt både i det offentlige OG private rum - altså på arbejdspladser m.m. Du siger at det er indgreb i folks privatliv og private vaner. Jamen er det ikke også et indgreb i mit privatliv og private vaner, at jeg er tvunget til at indånde rygeres røg når jeg nu ikke har lyst til det og bliver skidt tilpas af det? Jeg siger ikke at loven er optimal, det er den sikkert ikke, men jeg mener at det er ok, at folk ikke må ryge på arbejdspladser, for det generer altså vi andre i større eller mindre grad. Jeg forstår godt at rygerne protesterer, men det er vel på tide at der også bliver taget hensyn til os ikke-rygere. Hvad man gør i hjemmet, i bilen og på gaden vil jeg ikke blande mig i, men jeg er glad for at det bliver forbudt at ryge på arbejdspladser i rum hvor der er flere sammen. Det vil blive en lettelse for mig. Andre generer det nok ikke. Og lad venligst være med at komme med den der om at så skal de fede også forbydes at spise så meget - den er ikke gangbar, for det jeg fx spiser ryger jo ikke på andres sideben, hvorimod røg ryger på mine lunger også, og det er jeg helst fri for. Jeg synes ikke selv jeg er hysterisk ikke-ryger, jeg får det bare skidt i når der ryges for meget.

Jep nieves_
og derfor synes jeg det er fint at man lader private virksomheder selv bestemme deres rygelov :)

Tager du dit barn med på værtshus? Mit onyma
Tager du dit barn med på værtshus?

- Eller skal hele verden bare indrette sig efter, at du har fået et barn? – Inklusiv alle de værtshuse, som du aldrig kommer.

Hmmmm sigurd
Så er "Kloge" Åge igang igen.

Nej, ikke de tykke men bilisterne og brændeovnene Hensynstagende ryger
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=32&posting=1004189

Alle steder! Anonym
Det svineri skal bare forbydes alle steder, det STINKER, og det gør man derfor også når man har været i nærheden af de lede tobaksnarkomaner.

Få dog jeres nikotin-fix via en sprøjte eller alternativt som skrå eller snus

Jeg er helt ligeglad med sundhedsaspektet i det - det er kun en fordel at rygere dør hurtigere.

beklager Taj Mahal
men hvis du lige selv læser dit indlæg, hvad er det så lige du skriver?
Det er en ommer.......

nu har Rektor
jeg kigget efter, ingen af os ryger efter sex, selv ikke om det var heftigt.
Gør vi noget forkert?

Så må jeg jo prøve på en anden måde... klarsyns-klumpen
Kort og godt:
Jeg holder mig mere og mere væk, fra alle steder i dette samfund, hvor der er rygeforbud..
Men jeg er ikke blevet alene, eller ensom af den grund, har bare skiftet
min vennekreds ud...
Hvad er det jeg ikke skriver tydeligt nok ??

Klaus

Rigtig god sex Stem på en ryger
Jeps, I gør helt sikkert noget forkert, kære rektor ( - Blomme?)

Rigtig god sex er karakteriseret ved, at selv naboen må ha’ sig en smøg bagefter. ;-)

så har jeg Rektor
misforstået noget, jeg kiggede nedad for at se om det røg - eller var det dig der misforstod noget?

tak for Taj Mahal
det, nu kunne jeg forstå, hvad du mener -
respekt-respekt....

du må Lektor
lige vide at Blomme var lektor, spiste bolcher, og røg ikke.

Rektor må bolle og ryge, kulierne må ikke Stem på en ryger
Ja, rektor må bolle og ryge, som han eller hun vil. Hun eller han jo sit eget kontor.

(Forslag til lov om røgfri miljøer (L 191):

”…§ 6. …
Stk. 2. Det kan besluttes, at det er tilladt at ryge i arbejdslokaliteter, der alene tjener som arbejdsplads for én person ad gangen.”)

Rektors kulier (skurekonerne, pedellerne skolesekreterne osv.) må ikke!

Hvis nogle sagde, at klassekampen var slut, så må den nye anti-rygerelov jo bare være en offentliggørelse (af en del) af klassekampsresultatet.

Så du har al mulig grund til at være kæphøj her. Nyd det, så længe det varer. ;-)

Det var det med hetzen vi kom fra? Samson
Ja røg er meget generende. Men det er ærgeligt at vi ikke på en fredelig og konstruktiv måde kan diskutere det. Man når jo ingesteder med hetz. Og rygepolitiken vil jo ske ligemeget hvad, så der er ikke nogen grund til at lade som om den ikke kommer til at eksistere.

Er det anderledes sophie2001
Jamen Klaus. Et eller andet sted kan jeg overhovedet ikke forstå dit klynkeri...?!? Du må ikke ryge indendøre og føler du ikke er socialt accepteret eller føler dig delvis udstødt og ikke rigtigt med, når du som ryger med mellemrum må forlade selskaber for at gå udenfor for at ryge.

Nu har vi rygere i årevis tålt og været TVUNGET til at tåle og udstå at få vores luft forpestet af Jer rygere. Vi har ikke kunnet gå på restaurant unden at skulle ha' noget af nydelsen ved den gode mad ødelagt af rygere - upåagtet at der måske har været en mindre eller større ikke-ryger afdeling. Røgen siver jo alligevel rundt i HELE lokalet.

Når man rejser til USA eller Canada er der ikke noget problem, for da må man nemlig overhovedet ikke ryge på sådanne steder. Hvad er det I rygere har så svært ved at forstå??? At det ikke længere bliver accepteret af vi ikke-rygere at I får lov til, dels at forpeste vores fælles luft, dels at i påfører os - uden vores positive tilkendegivelse at vi er passive rygere med deraf følgende risiko for rygerrelaterede sygdomme???

Jeg kan ikke se det er så svært. Ta' det da som en mand!

NÅ! sophie2001
Synes du skal prøve at kigge på det indlæg eller skal vi kalde det svar - jeg har skrevet lige ovenover og som hedder "Er det så svært"

kom med et godt forslag egholm unplugged
til en fredelig og konstruktiv måde at diskutere på. Det er svært når parterne står så stejlt mod hinanden og holder fast på deres meninger og kun ser tingene fra deres egen side.

Som sådan chinc
Er rygeforbudet fint nok i mine øjne.
Men så igen. Jeg synes det virker dybt tåbeligt, at man f.eks. som selvstændig café ejer, ikke selv må vælge, om folk må ryge eller ej, i ens café, hvis den er over 40m2.

Jeg ville seriøst ikke kunne se problemet, i at sådanne steder, selv vælger, om der må ryges eller ej. Det kan da ikke være så svært for fanatiske ikkerygere, at blive væk fra et sted, der gerne må ryges, hvis der er massere af andre steder, hvor der ikke må ryges.

Jeg er selv ikkeryger. Så det er ikke fordi jeg føler at jeg bliver diskrimineret ;)
Det hele har bare en tendens til at virke lidt tåbeligt. I sidste ende - hvis det altså er et privat sted - må det vel være dem der ejer det, der bestemmer. Også selvom caféer og restaurenter ses som værende offentlige...

Kedsomhed ½ ryger
For mig at se er det kedsomhed der får politikerne til at opstille denne form for love og regler. Jeg er selv ½ ryger, derhjemme ryger jeg udendørs... gæsterne må som egentligt godt ryge indedørs hos os... sådan burde det være alle de private steder, uden at det skal blive et politisk spørgsmål. Jeg synes det er latterligt efter så mange årtier (siden at cigaretten kom på salgshylderne), at man så bare tror at man gør det "ulovligt"... for det føles næsten sådan og inden vi ser os om er der 100% rygeforbud i Danmark. Jeg synes desuden det er for latterligt at jeg ikke kan gå ind på en bar og ryge mig en cigaret i fællesskab med min pilsner eller hvad jeg nu har af tørstmangel. Det er unfair overfor værtshus/barindehaverne at sætte denne form for love og regler op, uden at tage dem med i en tæt dialog og derved muligvis at kunne finde en ordning. Men helt ærligt, kan politikerne ikke se hvad de gør... de slår mange selvstændige værtshusejere til gulvs... alko-Jan og Ib Tandløs der hverdag kommer på værtshuset, de gider sgu' da ikke at gå udenfor for at ryge en smøg... nej de vælger sgu' da bare den nærmeste slæng af ligestillede og hygger sig der eller finder en af de mange smugkroer så de kan nyde deres øl og cigaret i fred. I mens gik deres gamle stamværtshus konkurs og hvilket også betyder at Danmark mister en masse skattekroner. Ja selv Tuborg og go'e gamle HOF vil få en på føleren. Husk at det er stamkunderne der holder ræset igang og hvis man ski'er på dem, så ski'er de også på jer!

Mit svar til dig JASMINA, er at dette ikke drejer sig om selve det at ryge, det drejer sig om frihed, fremtid, penge. Jeg er ligeglad med at gå udenfor og ryge når jeg arbejder, men at forlange det hvis jeg sidder på en bar og hygger mig med gutterne... alt den renden ind og ud, der forsvandt socialiteten mellem rygere og ikke-rygere.
Hvordan kan systemet gå ind og bestemme over en privatejet virksomhed???
En nem løsning på alt det her er at gøre de steder der vælger ikke at gøre deres sted 100% røgfrit, gør det 50/50... problemet er løst ved at dele røg og ikke røg op i 2 afdelinger... og steder der er så små at det er urealistisk, lad dem selv bestemme... det er deres bix, deres levevej. Bli'r så negativ når de skide politikere bare gør som de vil... forstår sgu' godt at Lumske Bugten & Co. er gået i "krig". Og mit råd til dem er at hvis ikke politikerne vågner op, så skid på dem og sæt store flotte klistermærker på jeres værtshusvinduer hvor der står: "HER MÅ DU GERNE RYGE". Hvis i/vi er fælles om det, hvad vil de så gøre. Man smider jo folk i spjældet for at ryge en smøg, vel... eller det gør man da ikke endnu.

Længe leve smøgen og fuck urealistiske politikere:o)

Hallo ! stig-eriksen
"lede tobaksnarkomaner" og "det er kun en fordel at rygere dør hurtigere"

Prøv lige at træde lidt mere varsomt med dine ord, ikke ?!!

Som hensynsfuld ryger bliver jeg sq stødt over at læse dine angreb på rygerne - det virker som om du har en IQ på 45

Respekt hele vejen rundt; hvad enten man er ryger eller ikke-ryger

Problemet er... stig-eriksen
...begge parter står MEGET stejl overfor hinanden !

Jeg fornemmer det er specielt ikke-rygerne som puster til ilden og hetzer rygerne !
I denne tråd er der endda fra "anonym" (dem er der jo desværre mange af) kommet den mening frem, at "det er en fordel rygerne dør hurtigt" og kalder os "lede tobaksnarkomaner".

Når man udtaler sig som "anonym" gør, er det jo ikke ligefrem gavnligt for debatten vel ?
Desværre er det ikke en unik udmelding - tobakken som debatemne på SOLen er (undskyld udtrykket) gået op i røg - man kan simpelthen ikke tage det alvorligt..

Gensidig respekt for begge parters synspunkter ville være kærkommen.

Men jeg forstår heller ikke hvorfor problemet er så stort.
Skal du ryge, går du et smut udenfor - det har jeg gjort de sidste mange år og synes faktisk bedre om at ryge udenfor end indenfor; netop pga tanken om at blæse røg i hovedet på en ikke-ryger ikke må være særlig rart

Spørgsmål stig-eriksen
Du skriver:

"....og gud hvor kan det irretere mig og besøge rygere, og skal til at spørge om de ikke gider gå ud og ryge når man har den lille med, sådan noget burde bare give sig selv"

Jeg håber sq ikke DU som gæst skal spørge værten/værtinden om de godt lige gider gå ud af deres eget hjem for at ryge, fordi du har et barn med - kan du ikke selv høre hvor vanvittig det lyder ?

Var det ikke nemmere at finde en barnepige eller lade en af jer blive hjemme hos barnet ?

For det-der er FULDSTÆNDIG respektløst overfor dem der bor i huset hvor du er gæst !!!

Du kan da vist ikke se længere end til din egen næse Anonym
Det er da helt utroligt at læse sådan et sprog her på siden. Tobaksnarkomaner og en fordel at rygere dør hurtigere. Jeg må da korse mig over dit sprog. Vi skal være her allesammen men det mener du åbenbart ikke ???

Altså - det er jo en svær en FerskenQ
men på en måde er det lige som noget andet. Mener hvis du har et arbejde hvor du er nødt til at have en bil for at kunne møde (ingen off. transportmidler eller specielle mødetider), så er man jo nødt til at have en bil. Brændeovn er ikke et nødvendigt onde, de fleste har den for hyggens skyld og for at spare på varmeregningen, altså ikke et afhængighedsforhold, som rygerne har til cigaretter. Mener, rygere bliver jo dårlige og får abstinenser og andre ting, hvis de ikke får deres cigaretter, men folk bliver ikke rastløse og får abstinenser og rysteture af ikke at have bil eller brændeovn, nåe ja måske kan man blive lidt rastløs hvis bilen er i stykker og man ikke ved hvornår man får den igen, men det er jo alligevel ikke helt det samme.

Men jo, det forurener også, og ja man er til tider tvunget til at opholde sig i osen fra begge, men alligevel tror jeg ikke det på sigt er så skadeligt som rygning/passiv rygning. Jeg personlig, for det ikke så skidt af at være i lugten fra bilos og brændeovns duft som i cigaretrøg.

Ved du hvad, jeg boede engang sammen med en storryger (hjemmeruller) og han røg så meget, at jeg til sidst blev så dårlig og hostede så jeg måtte have astmamedicin. Selv mine potteplanter tog skade og det er ikke fis, for da han blev bedt om at flytte (ikke p.gr.a. røgen) blev både jeg og planterne friske igen, så jeg tror ikke det er pjat med det der med at passiv rygning er noget skidt.

Men selvfølgelig er der andre ting end rygning der er skadelig, men nu var det altså rygning der var tale om her i debatten.

Det er jo folks eget valg Samson
Folk burde være voksne nok til at kunne diskutere det her på en fornuftig måde, det bør ikke være op til mig ;0)

Det er jeg enig i Ikke ryger
Umiddelbart ville jeg også synes det ville være normal at man røg et andet sted end hvor der var spædbørn, men på den anden side synes jeg ikke, at man kan forlange at folk skal gå udenfor når de befinder sig i deres eget hjem :)

Hvad fanden Trnas
Hvad fanden er det for noget med kloge åge... Jeg har måske bare oplevet lidt af livets realiteter... Og det prøver jeg så at bruge i en dialog herinde!! Det er så første gang jeg er herinde og tror faktisk også det bliver en af de sidste!!!

Så lad os forbyde alt der stinker! Skrot bilerne i stedet!
Så vil jeg have bilerne ud af byerne!.. Hvorfor skal jeg gå og indånde klamme giftgasser ude på gaden, de er da mindst ligeså skadelige. Men alle i regeringen vil jo ikke af med deres fede ministerbiler, så de skubber problemet over på rygerne i stedet for.!
Det er fint at det er forbudt at ryge på offentlige indendørs steder som fx. i togene, men det går snart for vidt med alt det der bliver forbudt... Snart bliver det ligesom i USA hvor man ikke må ryge udendørs nogle steder. Regeringen har så travlt med at kritisere rygere, bare for at dække over de problemer de ikke gider bruge tid på, som fx. den globale opvarmning.

Vi er simpelthen blevet for hysteriske i Danmark! Vi har åbenbart drukne os selv i livsstilsproblemer, bare så vi kan slippe for at hjælpe dem der virkelig lider nød i DK...!

Ikke henvendt til dig sigurd
men til Terminator. Tråden er "linket" til hans svar.
Håber ikke det bliver sidste gang du er herinde. Du skriver gode indlæg.

Hetz mod ikke rygere Jan E
Mår rygerne påstår, det er en krænkelse af - ja næsten menneskerettighederne - men i hvert fald en krænkelse af deres personlige frihed, så glemmer de ofte fuldstændig, at når en ryger tænder en smøg, hvor der fx er flere ikke rygere, så kan man da diskutere, hvem der krænker hvem? Hvad med ikkerygernes personlige frihed?

Passiv (ufrivillig) rygning er jo også sundhedsskadelig.

Rygerne må da ryge overalt - jeg mener helt bogstaveligt overalt - der skal bare være en sikkerhedszone på 500 m til nærmeste ikke ryger. Så enkelt kan problemet løse.

Med den afstand er det jo heller ikke muligt at hetze hinanden.

Hæ hæ der kom den Lol Tarzanit
Den med bilerne :-D Den måtte jo komme. Men den er stadig denne sag uvedkommende :0)

Jeg tar det som en stædig mand... klarsyns-klumpen
Og melder mig helt ud af samfundet om nødvendigt, hvis der ikke mere er plads til en mand som mig...
Hvis i ikke vil forstå, at der skal være plads til os alle..
(rygere under udsugning, hvis det er der vi skal hen)
Hvis det kræver at vi rygere skal opbygge et parallel samfund..
Eller på verdensplan, skal købe vores egen Ø.. Så er det det jeg støtter..
Jeg har været pæn og sød for længe, og prøvet med hensyn og tolerence..
Men det bliver det kun mere og mere hysterisk af..
Så nu kæmper jeg altså for fristeder, og om nødvendigt også politisk..

Det kan da godt være at få af os ender med iltapperat, og dør af kvælning..
- der ville jeg gerne leve i et samfund, hvor medlidenhedsdrab var tilladt..
For mig handler det, om det fri valg til at vælge at, leve og dø, som man vil..
Og i den henseende er der en stor opgave i at hjælpe mennesket, med at få den mulighed..

Venligst (og bestemt) Klaus

Se det her er er Klarsyns indlæg.. klarsyns-klumpen
.. Læs hvad "Kedsomhed" skriver.. en gang til..

Venligst Klaus

sorry Trans
Sorry... Troede det også var til mig :-) Så blev altså lige lidt sur! Men tak for komplimenten :-)

Fordi de er så freakin fucking irriterende Astma patient nr 1 efter fu...
Fordi rygerne er skide hensynsløse. OGSÅ udenfor... de ryger i læ-skurene ved
bussen så vi andre må stå ude i frygt for at blive kvalt. nogle af mine venner ryger og tager hensyn til os andre... det burde alle med det afhængigheds problem gøre... og ja alle jer rygere... hak mig så ned...

Ja den måtte jo komme ;-D Frk. Olsen
og der var den så !!! :0)

Der ryger han ikke Jasmina
Han kan godt holde sig til vi er oppe eller til vi vågner om morgenen

Hvornår skal du holdningsbearbejdes ? Raketten
Problemet er at her overskred man en tidligere utænkelig grænse. Nu begynder man politisk at blande sig i befolkningens privatliv. Begrundelsen er sundhed.

Det handler formentlig om ca. 300 dødsfald om året (ca. det samme som antallet af dræbte i trafikken, folk der dør af usikker sex etc).

Vurderet ud fra popularitet, så er næste emne (tvangs-)behandling af overvægtige.

Der er forskel på tilbud og "frivillig" tvang !

men overvægtige Sigurd
giver jo ikke skader på andre mennesker. Røg er jo meget generende at indånde og det eneste man gør er at forbyde det indendørs. Og ikke engang alle steder, så synes ikke man kan tillade sig at klage. Man må også tænke lidt på alle dem der bliver generet af røgen.

Man har glemt kaminrøgen for en generation siden Holger
og at røg dæmper aggression og stimulerer visioner, hvorfor vi er gået fra krige til velstand i den vestlige verden under tobakkens indflydelse.
Og man blander skidt i form af cigaretter og kanel i form af ren cerut og pibetobak i en pærevælling og overser, at folk på Cuba lever længere end andre folk på sidst-nævnte.

Så er han jo ikke rygere Stem på en ryger
Hvis din kæreste kan det, så er han ikke en rigtig ryger.

Han er hverken det, som andre rygere forstår som en rigtig rygere, - eller det som lægerne forstår ved en rigtigt nikotinafhængig.

Så hvis du bruger din kæreste som ”målestok” i debatten om anti-rygerloven, så er det klart, at der er noget, du ikke forstår, for han er hverken rigtig ryger eller rigtig ikke-ryger.

Som du beskriver det, så er han lidt atypisk i forhold til rygning.

Og hvorfor er den så det? Sagen uvedkommen, kan du se...
Og hvorfor er den så det?

Det er den bestemt ikke Tænkeren
i U.S A er lungekræfttilfældene steget enormt i de senere år samtidig med rygere er gået tilbage i de sidste 15 år - trafik og alt andet udslip er de store syndere som politikerne ikke tør røre ved, -- -- det kommer frem en dag.

enig bare en ikke ryger/passiv r...
hej Jasmina.
Jeg kan kun være enig med dig. Jeg har i mange år været gift med en piberyger, og mange kolleger sidder fast i rygningen. Jeg er ikke fanatisk, og synes at folk selv må bestemme hvad de vil gøre med sine liv. Dog synes jeg, at det er dejligt at hensynsfuldhed er kommet på dagsordenen. Jeg synes det er dejligt at rygere OMSIDER har forstået, at deres uvane påvirker andre mennesker på en ikke god måde. Mine børn ryger ikke(de er voksne) og jeg har altid syntes at rygning er en unødvendig dum ting, som ødelægger helbredet.
Jeg vil ikke ha rygning forbudt, men mener at rygere kommer længere ved at erkende, at deres rygning generer, og nogengange gør, at man vælger folk fra, fordi man ikke orker at de ryger totalt hensynsLØST. Vær hensynsfulde, vær med til at finde løsninger, som ikke deler folket i rygere/ikke rygere. Vi kan jo godt lide hinanden.
Ha en god dag uden for mange host.

Rygere I stinker Ernie
Je gkan meget godt lide jer men jeres røg lugter sgu, sorry

Andg. "problemet" Anonym
Jeg tror at det er et tilfælde at det er blevet "os" rygere der er blevet "syndebukke", lige nu, det er dygtige origanisationer bag denne "hetz". De har forstået at udnytte den chance der lige pludselig dukkede op da, mener jeg, der var tale om røgfrie sygehuse,for år tilbage.
Jeg glæder/frygter for hvad der kommer, der må komme noget, der er så meget i vore fødevarer, luften i storbyerne, dieselkøretøjer m/m, det kan ikke passe at det kun er rygning der er så farlig at der skal lovgives om det, og så helt hjem i vores egne stuer.

Ja der må komme noget.. klarsyns-klumpen
Ikke mindst et organiseret folkeligt oprør, mod Loven...

Men du.. det er ved at være på tide at organisere dig..
må jeg anbefale link'ere på min profil..

Venligst Klaus

Kære Nieves... klarsyns-klumpen
Vi lever ikke i et land, hvor det er nemt lige at gå ud (hele året rundt)
det er desuden også nedværdigene, og spild af tid at afbrude den arbejdsopgave man netop gerne ville koncentrer sig om...

Man bliver måske ikke udelukket, men man mister interessen i at deltage i et sådant samfund...

sååå deet..

venligst Klaus

Sådan set. Raketten
Der findes jo allerede en udmærket lovgining, som beskytter antirygere mod rygningens måske skadelige virkning.

Selvfølgelig kan man som antiryger altid risikere at forvilde sig hen hvor røgen befinder sig, men med lidt omtanke sker dette jo ikke, og skulle det ske, ja, så er det jo ikke mere skadeligt end bilos etc.

At nogle ikke-rygere ikke bryder sig om lugten, det kan jeg bedre forstå, men det handler alt det her jo ikke om.

Den kommende lov går derimod et skridt videre end nødvendigt, sikkert fordi den nu ikke-rygende Lars Løkke øjner besparelser i sundhedsvæsenet (han bliver vel nok skuffet).

Problemer er at folk ikke kan skelne Susan
folk har svært ved at skelne mellem at man mener at det er R Ø G E N der er generende og ikke mennesket bag.

Hvad er jeres problen. skibsrotten.
Hej.Hvad er jeres problem.
jeg syndes det er ved at blive for meget med det ryge forbud,det ænder også med at man heller ikke må ryge på gaden.Jeg ryger her hjemme.MVH skribsrotten.

hvad må man ikke. skibsrotten
Hej.Hvad må man ikke .Det er snart forbudt at ryge hvor man kommer,men her hjemme hos mig selv ryger jeg og på gaden.MVH skibsrotten.

Hvorfor. skibsrotten
Hvorfor skal det altid gå ud over os rygere.Der skal også være plas til os rygere.MVH skibsrotten.

Problemet er i virkeligheden lugten... klarsyns-klumpen
Og nu har antirygerne så pustet og pustet, til passiv-rygning's provagandaen, for at kunne bruge det hellige udsagn til at stoppe for den generende røg...

Ergo vi vil altid blive lagt for had, da vi ødelægger deres "rene" virkelighed..
hvis du bare ryger derhjemme, kære skibsrotte, så vare det heller ikke længe, før
en antiryger, mener at røgen siver hen til hende, og dræber hendes børn.. så du bliver bedt om at flytte, ad helvede til..

Der er ingen måde rygere, kan få lov til at eksistere i et "nul-tolerant" ikkeryger-samfund... når de i den grad er hjernevasket til at tro på at passiv-rygning dræber.

Det lyder da også fornuftigt havkatten
Det er så heller ikke der problemet ligger. Læs nogle tidligere indlæg i debatten, så du kan følge lidt med i hvad debatten handler om.

Mvh
havkatten

I den nye rygelov havkatten
er der plads til rygere. Der er ingen der forbyder dig i at ryge. Og nej... det går bestemt ikke altid ud over rygerne. Men det er vel kun fair med et hensyn til dem der ikke kan tåle røg, eller dem der ikke ønsker det.

Problemet er jo lige netop sådan nogle mennesker som dig Sophie. Misshe
Det handler jo ikke om at vi ikke kan se eller forstå det,( vi er jo ikke blinde og dumme fordi vi ryger),men om at møde mennesker som dig på vores vej ,som overhovedet ikke aner hvad det vil sige at ryge.En rigtig ryger er AFHÆNGIG!!!! og der er mange mennesker,som er afhængige.
Man kan ikke lovgive sig ud af det her. Jeg kan undre mig ,som misbrugsvejleder,at eks. alkohol er socialt accepteret i vort samfund og de afhængige får hjælp som koster det danske samfund enorme summer årligt?????? der er lige så mange skader som ved rygning. Ja, det er farligt at leve! Skal vi forbyde bilerne i vort samfund, vi kan jo ikke løbe en tur uden at indånde deres os heller???
Hvad ville du sige til, at regeringen nedsatte forbud om at dyrke sex, spise en bestemt slags mad eller andet du holder af.( nogen hlder faktisk af at ryge,trod kendskabet til sygdomme og dødlighed)
Vi lever i et frit land og det skal vi blive ved med.ved denne lov føler jeg at mit privatliv bliver krænket,- det vil jeg ikke acceptere.Rygning,fedme,ludomani,eller andet misbrug er en privat sag!!
Jeg accepterer din holdning,trod uenighed, - men prøv lige at tænke, at vi er altså mange på denne jord og vi skal alle være her.
SÅ tag det som en kvinde!!!!

HØRT!!!!! Misshe
Pisse godt skrevet... se lige mit indlæg længere oppe C",). Det er lige netop det, som gør forskellen ,og det er det gør os rygere så gale ved denne her lov!!!

Fortjent!! Misshe
Du fortjener jo netop røg ved din handling, røgen bruger vi så for at fjerne din grimme tarmlugt! C",)
Endnu engang, som skrevet længere oppe.... tænkt, hvis regeringen lovgav om ikke at måtte prutte indendørs???? vil du ikke mene, det er grænseoverskridende og din privatsag?

præcis! havkatten
...

rygere er kun tabere i dette spil matilde321
Vi kender alle sammen nogen der ryger. I min familie på 15 er der kun en ikke ryger nemlig mig.

Tænk sig at rygere finder på mange undskyldniger for at give sig selv lov til at ryge:

Jeg lever livet fuldt ud..... øh nej du risikere at leve det halvt ud!!!

Hver gang man tænder en smøg er det samme som at forsøge selvmord. Man tager chancen hver gang, hmm dør jeg mon af denne smøg? Nej måske ikke idag men måske om 1/2 år eller om 5 år, eller 20 år men jeg er fucking ligeglad det er nu jeg lever!!!

Normale mennesker tager sgu da heller ikke chancen og springer ud foran en bil hver dag, bare lige for at se om man er heldig at den stopper og man overlever. Måske man kun mister et ben, men skidt med det for jeg overlevede og jeg tog chancen jubiiiiii!

Det eneste det hele handler om er spørgsmålet: hvorfor vil man ryge???? Hvorfor ikke stille spørgsmålet - hvorfor vil jeg ikke ryge?

1) fordi jeg ikke ønsker at bruge mange tusinde kr. om året på at tobaksindustrien lever luksuslivet i caribien og laver aggressiv markedsføring så folk føler de mister deres frihed hvis de ikke har lov til at tage en smøg.

2) fordi jeg ønsker at se mine børn og børnebørn vokse op - uden jeg behøver at sidde på et sygehus med slanger som skal hjælpe mig med at trække vejret fordi mine lunger er ødelagte.

3) fordi jeg er mere sund, alting smager bedre, jeg kan lugte bedre og mine hænder og tænder er ikke helt gule af nikotin. Min kæreste gider at kysse mig.

4) fordi jeg ikke behøver at have dårlig samvittighed over at bruge andre skatteborgers skattepenge på at ligge på hospitalet fordi min krop er ødelagt,slidt og syg af alle de giftstoffer jeg har i min krop som har givet mig alle mulige sygdomme som skal behandles.

5) fordi jeg kan være til et selskab uden hele tiden at skulle rende udenfor for at ryge, jeg deltager rent faktisk i selskabet.

6) fordi jeg ikke generer andre mennesker med min giftige tobaksrøg.

7) Fordi jeg ikke behøver at tænke ved mig selv hver gang jeg tænder en smøg. Det er ikke farligt, jeg ryger kun 5 om dagen. Jeg har ret til at vælge at jeg vil ryge. Jeg gør det fordi det er hyggeligt. Jeg er ik afhængig, jeg kan stoppe når jeg vil.

Jeg kunne fortsætte i evigheder, men det jeg bare ville sige er at, ligemeget hvad så kan rygere ikke komme med en eneste god grund eller et eneste argument for at det er godt at ryge. Så tag jer selv i nakken og stop misbruget brug pengene på noget andet sjovt i stedet for. fx. et matador spil.

Forresten har jeg læst at hver 4. gravide kvinde ryger, ja hurra det er flot. Rygende kvinder fortjener ikke et lille foster i maven. Jeg har selv en pige på 4 mdr og en dag havde jeg besøg af min mors veninde som ikke kunne forstå at hun ikke måtte ryge samtidig med hun sad med min lille pige, hendes intelligente udtalelse var: jamen det er der da ingen spædbørn der er døde af endnu??? HALLO, skal et spædbarn dø før du fatter at det ikke er sundt at ryge samtidig du sidder med ungen. Jeg var chokeret.

Nå det blev lidt langt. Håber jeg ik har stødt for mange. Kunne blive ved i timevis.

Så forstå det dog Ikke rygeren
Nej, Sophie er ikke problemet. Problemet er at røg, modsat andre vaner, generer andre mennesker. En alkoholiker der drikker offentligt kan man lukke øjnene for, en fed person der spiser en is, kan man lukke øjnene for...men man kan sgu ikke lukke næsen!! Man kan ikke "lugte den anden vej" om man vil eller ej. Man kan så vælge at være tolerant...eller rettere NOGLE kan vælge at være tolerant, for der findes mennesker derude der simpelthen ikke kan tåle røgen. Og dem findes der altså masser af...Hvad med DERES frihed? De kan ikke gå udenfor i fem min mens der røges indenfor...for røgen vil stadig være der.
Sidst jeg var til koncert føltes det som om jeg trak glasskår i stedet for luft, hele natten. Burde jeg ikke have ret til at gå til koncert eller andre arrangementer uden at min krop på den måde påvirkes? Hvad er mest "ok", at rygerne lige går udenfor i fem min, eller at jeg ligger og har det skidt hele natten? Altså...Vi går jo også lige fem min når vi går på toiletet så jeg kan sgu ikke se problemet.
Vi skal allesammen være her, bare ikke dem der ikke kan tåle røgen?

Og fakta er desværre at der er flere og flere der udivkler en form for allergi...og har man først den ene, så kommer den anden hurtigt. Og røg er ofte en katalysator for det, eller en af de ting man ikke kan tåle.

Jeg synes ikke alkoholikere er smukke, og de lugter ofte grimt. Men jeg kan se væk, og når jeg kommer hjem stinker mit tøj ikke af alkohol. Og jeg har ingen mén.

tænkte det nok!! Misshe
Jeg vidste næsten med sikkerhed ,der ville komme et sådan svar.Hvis du læser mit indlæg ordentligt,så gør jeg jo netop opmærksom på det at vi alle skal være her og at man ikke kan lovgive sig ud af det her,men vise hensyn!!!!
Det provokerer mig, når du siger der ikke er plads til dem, som ikke kan tåle røgen, - der er jo flere "sygdomme" hvor nogle mennesker er så hårdt ramt,at de ikke er i stand til at deltage socialt med andre mennesker.Hvis du har det sådan efter en koncert,så FATTER jeg simpelthen ikke du deltager.- det er sgu da selvpineri så det gør noget.
Et menneske uden arme ,stiller ikke op til en tennis turnering, eller en uden ben til qickstep vel? Vi kan ikke stille alle tilfreds og tage hensyn til alle på lige fod.
Jeg har en søn som har allergi, han har hele sit liv deltaget i børnefødselsdage ,uden at kunne indtage et eneste stykke slik eller sodavand, men han deltog dog. hvis det havde været røgen, så må han vel passe på sig selv og finde andre veje.
Problemet for mig er at der bliver lovgivet hen over hovedet på mig og at det krænker mit privatliv!!
Du må gerne have dine holdninger og kan til delt følge dig, men har du tænkt over, hvor mange mennersker der vil blive endnu mere syge ,ved at skulle stå udenfor og ryge?
Sidst men ikke mindst, så kan du jo betragte rygning som en sygdom,- ergo står vi som dig. Du bliver syg af røgen til en koncert, vi bliver det af at stå ude i alt slags vejr. Hvem har retten?

det undre mig ikke ,at vi får krige!! Misshe
Hvorfor er det et problem at acceptere andres holdninger,- uden nødvendigvis at skulle pådutte en ny mening før man kan få fred.
Jeg tror ikke ,at nogle rygere er i tvivl om konsekvenserne ved rygning og vi er så trætte af den smørre der ALTID kommmer fra en ikke ryger. Det virker som om ikke rygere tror vi er dumme,blinde og døve.Debatten har fået en helt anden drejning en den oprindelige var tiltænkt.
Det handler jo ikke om dit synspunkt for ,at vi skal forstå hvor farligt det er! DET VED VI!
STATEN LOVGIVER OM MIT PRIVATLIV,-OG DET VIL JEG IKKE FINDE MIG I!!!!

HOV Misshe
Jeg glemte lige at spørge matilde.... kan du love mig 10 år ekstra af livet ,hvis jeg holder op? Min læge kunne ikke, for han kender heldigvis ikke min dødsdag som han sagde.
Iøvrigt,så døde min gamle bedstemor 98 år gammel,- hun har røget siden sit 7. år og har så længe jeg kan huske tilbage, kun været hos læge/ sygehuset 2 gange i sit liv.

Hej. skibsrotten.
Det ryge stop.Det er sku for meget med det at man ikke må ryge nogle steder,det ænder med at man ikke må ryge på gaden også,det bliver lige som i USA,det er typisk Danmark.MVH skibsrotten.
mvh skibsrotten.

fint svp
Det var skønt at læse et så velformuleret og gennemænkt indlæg, det var ikke spor for langt, men udtrygte mange ikkerygeres mening
svep

Der er vel ikke et konkret svar, manden_bag_rettet
men der kan være flere ting som kan spille ind, når man udtænker sådanne spille regler. F.eks kommer muligheden for at gå på den lokale uden at sidde i røg der men det har nok også med økonomi og sundhed, altså spare i sundhedssystemet.
hvis du ikke forstår problemet, så forestil dig den store gruppe af mennesker ,tilhørende værtshuskulturen, der skal ud i en januar regn 1-3 gange i time fordi det er der nogen der siger de skal, enda ,i nogle tilfælde, skal manden bag disken efterlade baren til kunderne pga. sit eget rygebehov.
En anden ting er, skal politikere have lov til at bestemme det. jeg synes det er at gå over stregen.

Forkert Anonym
Man kan sagtens være nikotinafhængig uden at man også er storryger. Som eks-ryger kan jeg kun bekræfte, at det sagtens kan lade sig gøre at undlade at ryge efter sex. Hvorfor dog ødelægge fornøjelsen ved at skulle stå ud af sengen, tage tøj på, gå udenfor, for at ryge? Eller du ryger måske i soveværelser? SÅ kan det ikke bliver meget mere ulækkert! DU er vist det der kaldes en storryger.

Hvor bliver du generet af røgen?? SanneN
Jeg fatter ikke hvordan røgen stadigvæk kan genere ikke-rygerne. Alle offentlige steder (indendørs) er allerede røgfrie. Man går udenfor eller i rygerum når man er på arbejde... hvis man da er så heldige, at må ryge på arbejdspladsen. Jeg forstår ikke, hvordan røgen stadig kan genere dem som ikke ryger. Jeg har en veninde, som ikke kan tåle parfume. Her taler vi virkelig om et problem... Hun kan ikke være i samme rum som andre, hvis dem hun er sammen med, bruger parfume. Men hun tager hensyn til sig selv og tager sine forholdsregler. Thats life... Jeg undgår da også helst et job på en bolchefabrik, fordi jeg har tandproblemer... Så hvis jeg ikke kunne tåle røg omkring mig - ja så må jeg undgå røgen - og lade være med at gå på f.eks. et værtshus, hvor der må ryges. Jeg ville nok overleve tabet. Den nye lov går over stregen, da den krænker privatlivets fred - og ligesom mange andre love - så er den blot frustrende, krænkene og belastende for mange, i stedet for at være effektiv.

Privatlivet FerskenQ
foregår i hjemmet og og dermed er det der privatlivet fred kan krænkes og ikke på værtshuse og andre mere eller mindre offentlige steder. Når du går udenfor dit hjem, bliver dit privatliv altså en del af alle de andres også og dermed "offentlig". Og det er dog ikke blevet forbudt at ryge i sit eget hjem, så der bliver du forhåbentlig ikke krænket.

Jeg kan godt se at din veninde også kan have et problem, men det er jo en helt anden sag og ikke det der bliver debatteret her. Ikke for at gøre hendes problem til en bagatel, slet ikke det må være forfærdelig, men det må høre til i en anden debat.

men hvor.... SanneN
Men hvor bliver du generet af røgen??? Mit spørgsmål lyder ganske enkelt... Hvor i det offentlige rum, bliver du pisket til at opholde dig i røg??
Går du ind i rygekantinen?? - eller på restaurent hvor der må ryges??
Det bør være op til den enkelte værtshusejer eller restauratør, om der må ryges eller ej.
Pludselig findes der ingen steder for rygere - andet end gaden. -Og så bliver de beskyldt for at genere der...

Måske hører min venindes problem i en anden tråd, men på den anden side.. det er jo lige frivilligt om du vil gå med parfume, eller om du vil ryge. Generne kan, for de mennesker som er tæt på dig, være de samme.
Rygerne tager bare mere hensyn end parfymefolket.... blot en tanke.

Jeg bliver ikke generet af, at nogle mennesker går ud - eller i rygerum for at nyde lidt tobak. Jeg kan selv bestemme, om jeg vil opholde mig i rum hvor der ryges.
Så hvor bliver du påduttet andres røg??

bliv hjemme.. SanneN
Du kan da ikke bestemme i andres hjem!!! Hvis du ikke ønsker at der bliver røget indenfor... så bliv hjemme!! Jeg kunne da heller ikke drømme om, at bestemme over reglerne i dit hjem.

Der må gerne ryges i mit hjem. Der er plads til alle. Og hvis du kom på besøg, så måtte du indordne dig mine regler. De rygende gæster kan sagtens gå i køkkenet eller kontoret for at ryge, hvis din arving er i stuen. Men de bliver ikke smidt helt udenfor. Et åbent vindue og lidt hensynsfuldhed burde være nok. Så må det være op til dig, at holde dit barn i de rum hvor der ikke ryges.
Mine børn har da også lært at gå væk fra røg. Børn behøver jo ikke sidde på skødet i rygepausen vel?!?

Jeg - personligt - bliver FerskenQ
fx generet på mit arbejde i den afdeling jeg arbejder, når rygerne går i gang med deres cigareter. Jeg kan også blive generet til private fester, hvor man måske tror, at alle går ud og ryger, men ikke gør det. Og så vidt jeg ved, må der stadig ryges på de fleste restauranter, godt nok opdelt, men det kan jo ikke undgåes at røgen driver.
Jeg kan godt se det fra rygernes side - ihvertfald m.h.t. at ryge på værtshuse, men ikke på restauranter - der synes jeg det burde være forbudt.
Parfume - tja, hvis jeg ved der i et selskab er en som ikke tåler det, ville jeg lade være med at tage det på, men det er vel parfume i det hele taget - i sæbe, cremer osv, så den er nok svær at undgå helt.

Men det er jo sådan her i DK at siger man at man ikke kan tåle røg, ikke kan tåle parfume whatever, så er man bare hysterisk. Man skal nærmest bevise at man er astmatisk for at folk forstår det og alligevel forstår alle ikke. Jeg har ikke astma, men derfor har jeg alligevel svært ved at tage røg, mest p.gr.a. hovedpine, men jeg er bare hysterisk antiryger - ikke?

NEJ NU!!! Misshe
Syntes jeg du går over stregen, mener du seriøst, at du er hensynsfuld med den udtalelse?
Vi ryger BLIVER DREVET til at gå UDEN FOR!!!

NÅR VI SÅ TAGER HENSYN OG GÅR UDEN FOR, så brokker du dig også. Hvordan er det lige med bil osen hos dig ,når du står og venter på bussen?

Når dine venner tager hensyn til dig ,- hvor ryger de så?????
Hvad ved du om afhængighed,-siden du kan tillade dig at komme med en udtalelse af den art?

vi må heller ikke ryge. skibsrotten.
Vi må heller ikke ryge nogle steder snart.Det bliver lige som i usa.mvh skibsrotten.

Det er klamt at lugte af gammel tobaksrøg Tena
Hej
Jeg kan ikke gå på diskotek, da jeg ikke tåler tobaksrøg.
Tena

Ja, det er trist FerskenQ
for der er rigtig mange der dels ikke tåler det - sådan helt bogstaveligt og så alle de der bliver dårlige af røgen uden at fejle noget ellers. Og ja, og så lugten i tøjet, det er også et af de argumenter jeg bruger - hvorfor skal mit tøj lugte af røg fordi andre skal ryge. Bevares det kan vaskes, men det var jo ikke liiiige sikkert jeg havde planlagt det, men måske at det skulle bruges en gang mere inden vask. Men sådan er der så meget - ville blot ønske at der var lidt mere hensynstagen. Folk er generelt blevet bedre til at vise hensyn, men der er stadig mange der mener det går deres ære og retten til selv at bestemme for nær.

konstruktivt konstruktivt
Om ikke fredeligt så dog konstruktivt:
"Få dog jeres nikotin-fix via en sprøjte eller alternativt som skrå eller snus"
:-)

To hensynsfulde rygere ...
Beklager hvis jeg uforvarende er kommet til at træde landets to hensynsfulde rygere over tæerne.... eller det er måske at overdrive, du er måske den eneste?

Røg Røg
Mange steder er det svært at se længere end sin egen næse - for bar røg...

Biler ud Biler ud
At få bilerne ud af byen er da en glimrende idé - OGSÅ. Men det er jo en helt anden snak som vel ikke behøver at være korreleret med tiltag mod tobaksnarkomanerne?

Dertil kommer at man kan argumentere for en samfundsmæssig værdi ved transport, mens der ved rygning kun er tale om en personlig værdi (bortset fra de der lever af at forgifte dem, henholdvis at holde dem i live forsås).

Det er -desværre- svært at komme med alternativer til biltransport i dag, omend der da klart kan gøres meget for at flytte trafik. fx persontransport over i kollektiv transport og/eller brug af cykler.

Tobaksnarkomaner kan derimod få deres nikotin-fix ved fx snu/skrå uden væsentlig gene for omgivelserne.

... Ikke rygeren
Jamen det er da rygeren der har lasten og behovet. Så må det da også være rygeren der skal blive hjemme og ryge. Rygeren har et valg. Mange rygere kan "holde sig" et par timer...hvis ikke man kan det, må man da blive hjemme? Hvis man har diarre og ikke kan holde sig...jamen så bliver man da også hjemme i stedet for at forvente at andre skal forholde sig til ens gennemskidte bukser.
Rygerne har valget mellem at komme og gå når der er regler...det har ikke-rygerne ikke når der må ryges frit. Og lige netop DERFOR skal der lovgives...
Jeg betragter da heller ikke mig selv som handicappet. Jeg kan sagtens trække vejret, tak. Har hverken iltapparet eller astmaspray. Desuden er du jo selv inde på at rygning er en "sygdom"...og at den syge skal blive hjemme.


Desuden vidste jeg sådan set heller ikke at jeg ville reagere sådan. Jeg går rimeig ofte til koncert i røg og damp...men her var der bare lige en tand ekstra åbenbart.
Og du kan ikke sammenligne ikke at tåle slik med ikke at tåle røg. Man kan gå til fødselsdag og leve livet og samtidig undgå slik. Og slik er heller ikke et must for børn...mange fødselsdage bliver faktisk holdt UDEN slik nu...så bliver der serveret frugt, grøntsagssnack og rosiner i stedet for.
Jeg kan spise en kæmpe slikpose uden at dit barn tager skade af det selvom han er lige ved siden af mig...men du kan ikke ryge lige ved siden af mig uden at jeg bliver generet.

Hvem der har retten? vi har vel alle ret til at trække vejret så frit som muligt? Rygeren har valget til en røgfri koncert. Vil han ud at ryge, eller kan han holde sig?...Ikke rygeren har så kun valget at mellem at komme eller ej...og det valg har rygeren jo også.

Desuden bliver der ikke lovgivet over dit hoved. Du har selv været med til at stemme poltikerne ind.

PS: Jeg kender mange rygere der sagtens kan holde sig ;o) og også mange som ikke har noget imod at gå udenfor når de trænger for meget.