Hvad er ret og rimeligt?

Hvad er ret og rimeligt? Lytteren
Indrømmet.
Jeg har været med på en lytter... af Mads og Monopolet sidste lørdag. Det er et program, som jeg finder ret så underholdende. Ikke mindst fordi det beviser, hvor forskelligt vi forholder os til diverse og den samme ting - og ikke mindst panelet. At høre deres mange, forskellige meninger om den samme ting.

Jeg har nu gået og småfunderet lidt over sidste lørdags spørgsmål, som kort og godt går ud på:

Hvor meget skal ens arbejdsgiver blande sig i en ansats kønsbehåring - og deraf parforhold?

Problemet var som følger, kort fortalt:

En fyr skriver ind, at han har et problem. Hans kæreste er blevet færdiguddannet og har fået job på en friskole. Hun skal blandt andet undervise i idræt - og da hun skal bade med de småforvirrede teeanagetøser efter endt motion, så har skolelederen bedt hende om at være et forbillede - især når det kommer til kønsbehøring. Denne skal altså være helt naturlig og opildne skolepigerne til naturlighed.

Dette er et problem for den unge gut, som skriver ind. Han elsker sin kæreste højt og har fuld forståelse for, at hun på den måde skal lade "skægget" stå...men eftersom de altid har brugt som forspil til intime stunder, at lave sjove og vilde frisurer forneden, hvilket de har fundet vildt ophidsende, så kan han nu slet ikke finde det ophidsende med "naturlighed og busk" forneden. Det er faktisk ved at blive et meget stort problem for ham. Han føler, at skolelederen og samtlige forvirrede teenagetøser sidder med på sengekanten og lurer, når parrets intimstunder finder sted.

Spørgsmålet lyder på: Hvad gør han?

Panelet havde mange gode forslag.

Hvad ville I gøre i givne situation?

Er det skolelederen, der er totalt galt afmacheret?
Er det kæresten, der er naiv og ikke ser, at skolelederen er lun på kæresten?
Har kæresten glemt at sætte grænser overfor skolelederen, da denne slet ikke skal bestemme over an ansats kønsbehåring?
Skal en idrætslærer også være forbilledlig, når det kommer til kønsbehåring?
Og hvad er egentligt forbilledligt "dernede"?
Og kan en arbejdsgiver egentlig tillade sig at blande sig på den måde?

Ja, jeg synes, at det kunne være interessant, at føre problematikken videre herinde..

[f]
Hilsen Lytteren

Må man håbe.... Aaaaad!
....at lytteren har fået den gokket godt og grundig af efter han havde skrevet dette platte indlæg?

Intime grænser yofilo
Jeg mener ikke at en skoleleder eller nogen anden form for leder kan tillade sig at blande sig i sine ansattes intime liv (herunder kønsbehåring) medmindre det er til skade for andre (eksempelvis i form af ulovlige overgreb mv).

Med andre ord bør dette slet ikke være et problem. Den voksne skal have lov at have den kønsbehåring han/hun ønsker, uanset om de er "forbilleder" for børnene. Der må virkelig være grænser for hvad man kan forlange af sine ansatte.

hahaha... elway
Tak for opsangen.. Men skrev jo TROR JEG i parantes :) Så den kan du ikke klandre mig for... Og i øvrigt behøver du ikke hidse dig op mester ! Det jo ikke en konkurrence..

Man må da håbe.... Lytteren
...at du undlader at udtale dig, hvis ikke du har noget mere fornuftigt at sige - eller ikke finder emnet væsentligt eller interessant.

Smut du lige ud og køl lidt af i efterårssolen [;)]

OPDIGTET DIGTE
egentlig tror jeg at problemet er opdigtet!!!

Hvilke idrætslærer bader med deres elever - jeg kender i hvert fald ikke nogen...

Måske... Lytteren
Min datter går i femte klasse. Hendes lærer bader med dem. Det kan vel også i og for sig være godt nok, hvis en skulle falde i baderummet eller andet. Det har der aldrig været problemer i...men nu er de jo endnu heller i den besværlige alder...endnu..på dette punkt...

[f]

voksne plejer at bade for sig selv eller slet ikke m35kbh
har afholdt idrætstimer mange gange i diverse folkeskoler - lyder ikke normalt i mine ører at de voksne skulle bade med de eleverne.

Laaaangt ude!!! studt
Det falder mig meget svært at tro, at historien er sandfærdig. Men hvis det virkelig er sandt, er der en skoleleder, der er gået laaangt over grænsen for, hvad han kan blande sig i.
Spørgsmålet om kønsbehåring er i den grad et privat emne, som ikke vedrører NOGEN.

Angående fællesbadning med elever har jeg selv for 11-12 år siden været nødt til at deltage i dette, da jeg underviste i svømning. Jeg følte det ret grænseoverskridende og ville ALDRIG stille op til det i dag. Til alt held var jeg gravid i den periode og følte mig i nogen grad "urørlig" i al min frodighed - men hvor ville jeg i dag føle mig sårbar over for teenagepigernes kritiske blikke og tanken om, at de talte sammen bag min ryg om hængebryster, slapt maveskind osv.

Lyder besynderligt Anonym
Hey - interessant debat.
Jeg er selv 16 år og bader derfor stadig i kommunale bade på mit gymnasium.
For det første bader vores træner seperat for os.
For det andet ser vi hende slet ikke som et forbillede, og selv hvis hun havde naturlig kønsbehåring, ville vi piger nok ikke lade os så voldsomt påvirke.

I min alder, ungdommen nu tildags, gør man altså som man vil...
De som nogensinde ville se en gymnasielærer som et forbillede, er nok dem, der allerede har naturlig kønsbehåring...

Men for at opsumere emnet: Nej, jeg synes slet ikke at skolelederen skal blande sig i den ansattes behåring eller ikke behåring. Det lyder ærlig talt som han har taget pis på hende. Og hvis denne virkelig går så meget op i at de unge på skolen skal være naturlige, synes jeg at der skulle sættes tid af til et foredrag om at være ung, naturlig og sig selv.

Og så kan idrætlæreren og kæresten måske få fred.

Aaaaad! Aaaaad!
- Endnu en bedrevidende "professor", hvad har du egentlig selv bidraget med i denne åndrige diskussion?

Det var egentlig det.... Aaaaad!
...jeg prøvede på at sige, undskyld ordvalget!

Friskole... Arsozah
Det var en friskole, så de kan sagtens have andre normer for lærernes badning. Jeg hørte det også - det lød ikke opdigtet. [;)]

For sent at danne forbillede M36 Østerbro
Idag er børn fra modersmælken flasket op med at være egoistiske individualister og i folkeskolen gør man ikke meget for at ændre på dette billede. Tværtimod opforderes der til yderligere individualisme.

Så i en friskole er det alt, alt for sent at danne nogensomhelst form for præcedens. ISÆR på et så personligt område, hvor en lærer på ingen måde kan være en rollemodel, men blot en person, som alligevel bagtales. Den eneste person som friskoleeleverne reelt vil se som "rollemodel" er af deres egne kammerater eller hvad de ser i TV.

En lærer/lærinde kan aldrig blive rollemodel på personlige områder. Aldrig. Måske for 100 år siden, men ikke i 2008.

Når dette er sagt, så synes jeg at det at være glat og trimmet er som en sygdom, der ikke vil dø ud. Og "Elways" begrundelse om at vi så kommer af med fladlus er da helt ude i hampen. Jeg selv må da sige, at jeg blive mere tændt af en "personlig måtte" end en glat filet som ligner hundredetusinder andre glatte fileter.

min lærerinde elev
har altid været ivrigt deltagende i idrætstimerne og derfor gået i bad med os piger. Nej, jeg mener ikke at en lærer skal tvinges til at være naturlig. En ok forklaring for nysgerrige elever er vel nok: jeg har valgt at se sådan ud!
Desuden, hvis det er et problem på den skole, kan hun lade være med at have idrætstimer eller få sig et job på en anden skole. Hvor svært kan det være.

mig

Sex er rigtig kedelig SFer
derfor bør der være forbud mod sex generelt.

Hmm det skal kapen
skolelederen ikke blande sig i nej.

Jeg tror sku ikke på historien ..... skolerne skriger efter arbejskraft så for lang ude.

Hun skal finde et andet job vi lever ikke 68 men 08

God leder Leder
Tænk sig - endelig en skoleleder, der er sin opgave voksen.

Beklager - du må nok finde dig i, at din kæreste fremover ligner en kvinde og ikke en barberet barbie-dukke.

Nej, det kan skolelederen jo ikke Isa
blande sig i - altså de ansattes kønsbehåring.

Som en anonym 16 årig skriver herinde, så bør der i stedet sættes tid af til information og debat blandt de unge om sex og hygiejne. Det mangler vist. Mig bekendt viger mange forældre og voksne uden om at tale med deres unge om disse spørgsmål, og så bliver de jo overladt til mediernes omtale og pornoindustriens standarder.

Haha.. tja.. Martine
Haha.. tja!
Det er sgu altid noget, at han ikke beder hende om at barbere kønshårene af - I like that! Men alligevel, det er ikke noget han skal blande sig i.

Skolelederen er nok pædofil kapen
i virkeligheden .. så næste træk er at tjekke om det virker .. senere om det har virket :-D

Falder i baderummet? unlogged
vores lærer var i nærheden og døren var ikke lukket, men i bad med os? Hvornår blev det nu nødvendigt? Jeg ville have fundet det grænseoverskridende.

Jeg gik til gymnastik som barn. Den lærer vi havde her badede altid, men hun smuttede lige ind først og så var det vores tur bagefter - hvorfor f... skal børn påduttes nøgne voksne. Jeg kunne ikke fordrage det, når en vikar f.eks skulle være "frisk på" at gå i bad med os. Så lod jeg være. Det undre mig at børn har forandret sig så meget. Har de det eller pådutter vi dem vores nøgenhed. Det er jeg mest tilbøjelig til at tro.

sin opgave voksen??? unlogged
Har du drukket af natpotten?

SEX og hygiejne? Unlogged
Skulle det nu være et tema? Hygiejne kommer vel af rutine udi diciplinen og sex...ja hvad med sex? Kommer det ikke i spiselige bidder undervejs i opvæksten i en almindelig familie?

Hun gider da bare ikke barbere den mere Anonym
Han er så torskedum, at han tror det er en fælles fornøjelse. I virkeligheden keder det hende, og hun har så opfundet den historie om at hendes leder har bedt hende lade være.

Tema, ja Isa
det tror jeg godt, det kunne være på en efterskole eller i folkeskolernes sidste klasser, hvor der jo også er eller skulle være seksualundervisning.

Hvis jeg ikke har misforstået noget - og så du jo rette mig, hvis jeg har - så er kønssygdomme af forskellig slags på vej frem. Det er da i hvert fald et spørgsmål om hygiejne i forbindelse med kønnet, og det kan der gøres noget ved.

Med hensyn til om sex kommer i små bidder i opvæksten i familien, så vil det da være det ideelle. Det er bare ikke mit indtryk, at det er sådan.

Nu ved jeg jo heller ikke, hvad skolelederens præcise ærinde er, men jeg gætter på sex og hygiejne.

Hvad tror du?

Tror jeg ikke Nixen
Jeg tror mere, det er en historie fyren har fundet på, for at Mads Og Monopolet skulle have noget at snakke om. Jeg tror liiige det ville være et yndlingsemne for Suzanne Bjerrehuus, f.eks. [:D]

Fornuftigt 68er
Det lyder som en skoleleder, der er sit ansvar voksent. Unge piger er helt forskruede med at fjerne hår i dag. Så en god ide, at de kan se, hvordan en voksen pige ser ud. Hun burde faktisk også undlade at barbere sig under armene.

lærerne har eget bad anonym
det havde de på min skole. Jeg ville da aldrig bade sammen med en lærer.

Se her !! nesnejs
Hej alle sammen , !
Jeg kan ikke finde ud af at skrive en dabat, men jeg håber i kan hjælpe mig (det er vigitg)

Brøker :
1. Hvordan laver man brøker om til procent?
2. Hvordan laver man procent om til brøk ?
3. Hvordan forlænger man en brøk?
4. Hvordan forkorter man en brøk?

svar mig, på forhånd tak .. [:$]


[l][:D]