Hvad er sandheden?

Hvad er sandheden? sveland
Hvordan bedømmes andre af Jehovas Vidner?

Må jeg igen have lov til at gøre opmærksom på, hvad Selskabet skrev i forbindelse med nogle ændringer i den Katolske Kirke:

".. folk foruroliges over det der sker i deres kirker. Millioner af mennesker er blevet bestyrtet over at få at vide, at noget som de har lært og troet var nødvendigt for at blive frelst, nu betragtes anderledes af deres kirke. Måske har De selv været skuffet, ja endda forfærdet, over et og andet der er sket i Deres kirke? ... En ung mand i Holland sagde: "Enten er det vores forfædre der hele tiden er blevet narret eller også er det os der bliver det nu." Vågn Op! - 8. september 1970 - side 8.

Hvis Vagttårnsselskabet ændrer forståelse af lærepunkter kaldes det "nyt lys", når andre gør det er det foruroligende, hvad er forskellen?

Hvordan skal jeg dog forstå Ordsp. 20:23 i den forbindelse?:

"To slags lodder er en vederstyggelighed for Jehova."

Ikke fordi jeg ikke glæder mig over den nye forståelse vedr. "alternativ militærtjeneste", "blødermedicin", "vaccinationer", "organtransplantationer", at de unge ikke længere bliver udstødt for umoralitet, men kan nøjes med at blive sat på en prøve, endda en lukket prøve "generationen" og meget mere.

Men Jehovas Vidner har altid hævdet at de har sandheden, og har været ivrige efter at tilbyde den til andre, kan sandhed ændre sig, har 2+2 ikke altid været 4, ja lige siden skabelsen, i Vagttårnet - 1. juli 1995 - side 6, stilles spørgsmålet:

"Ændrer sandheden sig?"

og artiklen svarer ganske klart:

"... Nej, det er vore konklusioner der har ændret sig . ... Sandheden ændrer sig ikke efter vor viden eller uvidenhed"

Spørgsmålet er så, hvordan får man disse nye sandheder, der fuldstændig modsiger de gamle?

Er det så overhovedet sandt nu?

Eller har det så ikke været sandt før?

Kan begge dele være sandt?

Står Jehovas ord ikke fast? Er det ikke umuligt for Gud at lyve?

Så vidt jeg ved har Bibelen ikke været ændret de sidste næsten 2.000 år.

Hvorfor har man udstødt nogle der havde en bibelkundskab og en samvittighed der sagde at de godt kunne tage imod vaccinationer, blødermedicin og organtransplantationer (f. eks. rygmarvstransplantation), alternativ militærtjæneste og andre ting, noget der i dag er tilladt?

Har Vagttårnsselskabet iøvrigt sagt undskyld til dem der er blevet udstødt for det? Jeg kan ikke forstå, at det kan være udstødelsesgrund at være militærnægter før 1. maj 1996 og være fuldt accepteret efter 1. maj 1996, tænk på hvor mange familier det har bragt i ulykke - forældre der ikke har set deres børn, svigerbørn og børnebørn, søskende der ikke har set hinanden og deres børn.

kan i andre se, mit tidligere indlæg sveland
jeg kan ikke se mit tidligere indlæg. kan i andre? med rettigheder i JV.

Nix sveland - det har Borte taget........................ jalmar
.........mon ikke der har stået noget ftg ikke kunne lide? -¤- Det skulle da ikke undre mig!


Mange hilsner til dig.

Jeg lukker af nu ha' en go' aften!

jalmar/E/

Nej ,desværre naturelsker
Nej jeg kan desværre ikke se dit indlæg med "J.v retigheder". Havde ellers glædet mig til at læse det.men der er knas på sol linien i aften.. prøv og skrive det i morgen igen...så kan det være det virker... hilsen naturelsker

sov godt :) sveland
takker ilm :)
nah, der stod, ikke noget farligt.
Det var jo ikke informationer fra udstøtte jeg kom med.
og det er jo ikke informationer der kan holdes ude, på en åbe debat som her.
Det kan informationer fra udstøtte heller ikke.
Alle skal jo have lov til at uttre sig.

det vil jeg gøre så :) sveland
dit ønske, min ordre:)