Hvad går konflikten ud på??

Hvad går konflikten ud på?? rolli
Jeg ved godt at det er Israel der bekæmper terrorister - og der er mange meninger om metoderne. Og at det er pga 2 soldater er blevet kidnappet og de vil have frigivet fanger til gengæld.

Men når man koger det ned, hvad handler det så om? Hvad er det terroristernes overordnede mål er?
Landegrænser - for de er jo definerede og man er jo også blevet enige dem og Palestina har jo en demokratisk valgt regering osv.
Attitude - Begge sider behandler jo ikke hinanden særlig godt, mildt sagt.
Accept af hinandens eksistens? - for mange af terroristerne sagde jo at deres mål var at Israel trak sig ud af palestinænsiske områder, og de ér jo ude.
Tradition/gammelt had? - man er kørt fast i at hade hinadnen.

Så hvad er det terroristerne på sigt vil opnå?

Jeg ved det ikke helt længere

Ved du hvad nu skal jeg fortælle dig det Anonym
aner det ikke!!!! Modbydeligt...at se i tv

Iran og Syrien terroriserer Israel.... lagermann
Iran terroriserer Israel ved at bruge Syrien til at støtte Hizbollah i Libanon. Hizbollah er Syriens forlængede arm til at genere Israel.

Israel er omgivet af fjendtligsindede stater som kun vil ét, nemlig at fjerne Israels magt i Mellemøsten. Ikke nødvendigvis udradere Israel fra verdenskortet som mange påstår. Men Iran har dog udtalt det direkte.

Men at komme helt til bunds i det morads af modsat rettede interesser, skal der vist lidt af en historiker til at udrede. Men ovenstående er min opfattelse af situationen.

Mvh Lagermann

Det er simpelthen for omfangsrigt dulkis
kan du ikke simpelthen tage fat i et par historiebøger - start i 1948.

Det er ikke sarkastisk ment og du vil ikke kede dig, det er faktisk temmelig interessant læsning.

En kompliceret krudttønde Vil du oprette en debatprofil?
Historisk: For flere hundrede år siden levede en stamme Isralitter i det område hvor Israel ligger i dag. De blev fordrevet af andre stammer i området.

Midt i forrige århundrede vendte de tilbage og besatte området idet de hævdede, at de havde historisk ret til det (Det ville svare til at Danmark besatte Sverige og Norge fordi vi engang havde de områder)

Af flere årsager - herunder især USAs støtte - fik de lov at blive, men flere af de andre stammer i området har aldrig accepteret dem. De har slået tilbage, men da det i høj grad er rettet mod civile mål, er de blevet regnet som terrorister.

Det er - kort fortalt - konflikten, der i dag er blevet så kompliceret at det er umuligt at tro på en fredelig og holdbar løsning indenfor de næste mange år.

Jeg har personligt stor sympati for Israel, men kan altså også godt forstå deres modstandere, så det er ikke enkelt, tvært imod

Terroristerne Anonym
jo, ser du, terroristerne, altså Israelerne, vil ikke accepterer den af palæstinenserne lovlig valgte regering. Derfor har de iværksat en omfattende økonomisk blokade af palæstinenserne. Israelerne har desværre let ved at få sine medløbere med på den e leg. Specielt storebros USA syntes jo altid, at det er fedt det som lillebror laver; selv om det fordømmes af en masse andre lande stiller storebror sig altid bagved og afgiver et VETO imod evt. brokkehoveder.

Desværre har palistinenserne efterhånden så lidt land tilbage, at der ikke rigtig er plads til at parkere kampvogne, artilleri eller bombefly. Det vil sige at palæstinenserne ikke har specielt mange muligheder for at forsvare sig mod Israel. For hver gang Israel for flere kampvogne af storebror, og således mangler parkeringspladser, ja, så flytter man bare hegnet længere og længere ind på palæstinensernes jord, og tænk, helt uden at spørge om lov... Og bagved står storebror og spiller med sine store overarme og er klar med et stort VETO såfremt nogen skulle brokke sig..

Og palæstinenserne?? ja, de må jo så slås med de få midler som de jo nu har. De har ingen kampvogne eller artilleri; de har heller ikke flyvere eller skudsikre veste... De har deres små håndvåben og så deres tro på deres gud.. Og en utrolig selvopofrelse.

Tænk at være så langt ude, at man ofrer sit eget liv for denne sag. At sprænge sig selv i luften.. Aldrig mere kysse sine børn, aldrig mere elske en kvinde, aldrig mere opleve blomsterne eller se havet.. Aldrig mere opleve en solopgang.... Det er det ultimative våben..
Er det rimelig at nogen kalder dem terrorister???? De har ikke mangen andre våben..

De sande terrorister er sådan nogen som Rote Arme Fraktion, Bader mainhoff, Tupomaros, og så selvfølgelig USA og Israel......

muslimerne kender ikke ordet ! Visoghvas
Accept.
Først når alle er blevet omvendt blir der fred, eller hvad gør det.
Æresdrabene vil nok stadig findes dersom det udelukkende er et muslimsk stenalder*mode*fænomen.
Den vestlige verden, kristne og katolikker og alt derimellem bruger ikke de bondske metoder

Kender historie Rolli
Jeg har læst historien

Kort fortalt
- Jøderne/isralitterne har ikke noget land, men fra en religiøs synsvinkel så har de ret til landet
- 1949 får, af NATO eller hvem det end er, jøderne deres egen stat, Israel der hvor det ligger idag. Jødeudryddelser fra 2. verdenskrig har meget at sige.
- Samtlige arabiske lande er imod og sætter sig som mål at fjerne Israel fra kortet
- siden da krig, terror og provokationer
- 1967 fredsaftale hvor man bliver enige om grænser
- krig terror og provokationer
- Israel besætter gaza osv
- terrorister vil have dem ud og sprænger det hele i luften
- Israel trækker sig ud
- Inden for de sidste år, terroristerne har fået deres vilje og palestina bliver en selvstændig stat og får demokratisk valg (hvor de vælger en terrororganisation)
- Alle burde være glade
- Terrorbomber fortsætter, med tilholdssted i sydlibanon og massiv støtte fra Syrien og Iran
- Israel angriber terrorister i sydlibanon
- Jeg undres over hvad terroristerne ønsker opnå...

Nåå ja og gennem hele dette så siger FN "nu skal i altså være søde ved hinanden", men vil ikke blande sig fordi at jorden som blodet flyder på, den ikke gemmer på oliereserver...

Terroristerne ville have Israel ud af Palestina og det har de nu fået. Hvorfor bliver de så ved med at sprænge bomber?

Syrien og Iran vil fjerne Israel fra kortet. Det gør de gennem Hizbolla?
Er det virkelig hvad det drejer sig om idag?

Som jeg har forstået det så var Hamas agenda at få dem ud af Palestina og de er jo ude. Men alligevel bliver de ved med at sprænge bomber. Så hvad vil de nu?

Hizbolla vil have Israel væk fra kortet, så de fortsætter med bombningerne. Hizbolla får massiv og åbenlys støtte fra syrien og iran, men alle ved jo at de øvrige arabiske lande også gerne så dem blive fjernet fra kortet.
A-våben er jo ganske effektive til at dræbe mange mennesker og hvis Iran, som terroristernes hovedsponsor, er ved at udvikle a-våben... Så kunne man vel forestille sig at det ikke var for sjov.

Israel kæmper for selve deres eksistens, så jeg kan da godt forstå en ret omfattende konsekvens, og ja aggression.

Så konflikten handler idag om at nogen vil have fjernet Israel fra landkortet.
Og israel kæmper for deres eksistens.

Er det sådan det hænger sammen?

Israel/Palestina. JulieS
Jeg har gået rundt i mange år,og ikke forstået en "dyt" af de problemer de har haft i så mange år. Men så talte jeg med en troende muslim om dette, -og fik en viden jeg ikke havde før! Det står i Koranen,at muslimerne skal slå alle jøder ihjel, dermed skal Israel ophøre med at eksistere.

Jeg forstår det endnu mindre nu, med min nye viden! Det er såååå langt fra min livsopfattelse og tro, at jeg fremdeles sidder her som et spørgsmålstegn.

Hilsen JulieS.

Få våben? Rolli
Nu skal det ikke blive en "body count" konkurrence.
Men håndskydevåben er altså ikke alt hvad de har at gøre godt med - der bliver jo hele tiden sendt raketter ind mod israel disse dage og jeg hørte noget med at ½ million israelere de lever i beskyttelsesrum lige nu.

Desuden så tør jeg ikke tænke på hvordan det må være at være født og opvokset med daglige terrorbombninger. Jeg kan godt forstå at der er blevet fremavlet en del had mellem parterne.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over hvem der er den største skurk, det ved jeg simpelthen ikke nok om det til at gøre.

USA's rolle er jo også betydelig. For Israel er jo deres eneste allierede i de arabiske lande og derfor vil de gøre hvad de kan for at forblive venner med dem, desuden er det en glimrende måde at få afprøvet alt deres issenkram, våben taktikker udrustning etc uden at amerikanske soldater mister livet - danmark gør også gavn af Israelernes erfaringer i krig og bykamp.

Der er selvfølgelig også anseelige mængder af jøder i USA, så hvis man sætter sig imod Israel så vil man jo miste mange stemmer. Det har jeg også hørt nogen spekulere i.

Israel dræber civile ved et uheld, for at ramme terroristerne. At de ikke gør nok for at undgå at ramme civile, det synes jeg er noget svineri.
Terroristerne (Hamas, Hizbolla og mindre fraktioner) de dræber bevidst civile. Det kan jeg simpelthen ikke have sympati for ligemeget hvad bevægegrundlaget er.

Så vidt jeg husker så var alle de sanktioner osv jo pga regeringen ikke ville hindre terrorhandlinger.

Nu vi er ved det, så biddrager danske virksomheder jo også til en boycut af Israel, ved at de ikke vil købe varer som har været igennem en israelsk havn. Og det accepteres, men de er jo også i området af økonomiske og ikke moralske eller politiske årsager.

Røvhuller er der massere af.
Men som jeg har forstået det så er Palestina blevet selvsændigt og hvad der af aggresion fra Israel er pga terrorhandlinger der fortsat finder sted.

Jeg mener ikke at det bare er fint hvad Israel gør og jeg fatter ikke at der ikke er nogen, f.eks. FN, der har trådt ind - ja så ender den jo med et veto fra USA.

At give sit eget liv for at slå en masse civile mænd, kvinder og børn ihjel. Det gør ikke en dedikeret til en sag. Det gør at man er en psykopat

Der er mange mange syge mennesker, på alle sider dernede, jeg ved bare ikke hvad de vil opnå længere.
Derfor ved jeg heller ikke helt hvad der skal til for at der kan komme fred

Du er tæt på Vil du oprette en debatprofil?
I virkeligheden drejer det sig om at få besætterne, Israel, ud af området; udslettet, for de lokale stammer.

Hvem der er - og var - terrorister og hvem der bare forsvarer sig mod terrorister, er ved at fortabe sig i historiens tåger.

Oveni det hele kommer at området er ufatteligt rigt på Olie, så hele Vesten er dødsensrædde for at blande sig.

Det er og bliver en benzinvædet krudttønde. Fred er ikke en option, så længe Israel eksisterer.

Og misforstå mig ikke. Jeg har stor sympati for Israel. Jeg indser bare også hvad de ander i området tænker.

Hvem er besætttere, hvem er terrorister? Ingen har helt ret eller uret, og forlig findes ikke i arbernes verden. Kun lig....

Er det ikke alle vantro?! Rolli
Jeg mener at have hørt at muslimer vil have at alle vantro - dvs også kristne - skal slås ihjel, så Islam kan blive en verdensdominerende religion.
Der står jo noget lignende i biblen om homoseksuelle og andre grupper, men vi tager det bare ikke bogstavligt.

Er det bare religion?

Jo de vil Allerede med lem?
Ingen tvivl om at Islaam er ude på at udrydde alle andre religioner. Vi får det også snart at se herhjemme. Og det bliver vores børns største problem at overleve i den muslimske verden

Skåne, halland og blekinge Rolli
Skal vi så også kræve de områder som vi mistede i krigen mod svenskerene tilbage.

Var det ikke skåne halland og blekinge vi mistede.

Er det ikke på tide at der bliver delt tudekiks ud i mellemøsten??

Det er over 50 år siden og desuden så blev man også enige om nogle grænser i 1967 og man bør så leve op til sit ord - fra begge sider...

Et ord fra en Araber kan man ikke stole på Med lem?
En af de mange ting vi ikke fatter med den muslimske og arabiske verden, er deres retorik. Vestlige værdier går ud på at holde ord og tale sandt.

DET ER IKKE TILFÆLDET FOR ARABERE og muslimer. Der gælder det om at opnå mest muligt med retorik og floromvundne floskler. Sandhedsværdien er ikke så interessant

Blandt andet derfor vil der altid væer en kommunikationskløft af rang mellem dem og os.

Vi ser præcis det samme med herboende muslimer og deres efterkommere. De har en helt anden, højtskrydende retorik og sandheden gælder kun så længe det er en fordel for dem. Løgn er ikke noget grimt for dem.

- Det er nok også derfor en del danske piger falder for deres falske smiger.

Derfor fortæstter konflikten i Mellemøsten. Derfor fortsætter konflikten med de danskboende Imamer. Vi lærer aldrig at forstå, at de gerne må lyve overfor os i deres tro.

Nej, jeg er ikke racist. Men jeg vil ikke lukke øjnene for fakta længere

Tja roof
Man kan vel sige at grunden til at Mohammed krisen udviklede sig så drastisk som den gjorde. Det var at man lyttede til folk og gik ud fra at det var voksne mennesker som ønskede en konstruktiv dialog. Hvor det dybest set bare var varm luft der kom ud af deres mund.

Problemet med de store armbevægelser er jo at det ikke kun er armbevægelser med ord, men også med handling. F.eks. blev vores ambassader brændt af...

To tunger Med lem?
Det har du ret i. Og det bliver ved med at undre os at Imamerne og deres kumpaner taler med to tunger. De siger et til og og gør noget helt andet uden det mindste samvittighedsnag.

Konflikten er dårligt nok startet herhjemme. Vi kan blot skimte et hjørne af begyndelsen til den.

tabuerne ; obejktiv viden-retfærdighed stress
FN resolutioner og indsatser i år 1945-2006, FN instanser og international lovgivning i år 1945-2006. Men vetoer og propaganda fik en magt tyranniet/lovgivningen havde før!

Hvem har brug for menneskerettigheder ? Hvem har brug for apartheid ?

Hvem tjener på menneskerettigheder ? Hvem tjener på apartheid ?

Hvad forårsager menneskerettigheder ? Hvad forårsager apartheid ?

Betyder Røde Kors´s og andre uvildige humanitære organisationers meninger og opfordringer samt rapporter noget ? (for mig/samfundet/menneskeheden?)

Er der forskel på judanisme og zionisme ? - lige som der er forskel på f.eks kristendom og socialdemokrati ?

Der er vist en vis forskel på judanisme og zionisme, noget i stil med at judanisme vist er en religiøs menighed
-og zionisme er en politisk stillingtagen
- hvis lighedspunkter i praktisk politisk virke og konsekvenser har fællestræk med nazisme, rascisme, fascisme . . . . for var zionismen acceptant af den internationale lovgivning havde dens repræsentanter efterlevet de demokratiske og lovlige regler samt beslutninger som er fremkommet i det internationale demokratiske regi !

Tæt på-.... Tzer
Jeg er heller ikke den skrappeste til historie, men mener nu det var i 1948 at Israel fik landet af FN, men skidt med det.

Fra dag et har alle de omkring liggende muslimske lande forsøgt at udradere Israel fra land kortet, og hoved kimen til balladen idag, ligger i at Israel blev angrebet kort efter statens oprettelse i 1948. De muslimske lande havde informeret palestinenserne i området om at de hellere måtte forsvinde i en uges tid, så kunne de komme tilbage når Israel var fjernet en uges tid senere.

Men Israel vandt krigen, og palestinenserne stod nu og var svigtet af de lande som havde lovet dem Israels jord, og hvad værre var. De muslimske lande ville hverken eje eller have noget med palestinenserne at gøre. Ganske som det er i dag, hvor krigen føres via palestinenserne, men uden direkte indblanding af de store musimske lande, som uden tvivl frygter for konsekvenserne hvis de griber mere aktivt ind i sagen.

Jeg vil meget gerne rettes hvis der er noget der ikke er korrekt i min opfattelse af det hele.