Hvad gør man så lige?

Hvad gør man så lige? trist
Hej nogen der kan hjælpe mig? Der desværre sket det jeg er faldet fra mit HF kursus pga. længere tids sygdom, i dag modtog jeg så et brev hvor i der stod jeg skal betale min SU tilbage fra 1/8-06 frem til første okt. dette er jeg helt klar over, jeg har jo ikke kunne deltage, (havde dog håbet de ville lade mig fortsætte) Men det jeg tænker på, er? hvordan skal jeg betale det tilbage? er det omgående? eller er det løbende? eller hvis jeg starter op igen? får jeg så ikke SU de første par måneder??

Nu hvor jeg ingen indtægt har, er jeg så berettet bistand? jeg er hjemmeboende, og skal starte op på uddannelse igen allerede igen december

Håber på et svar eller to;-)
God aften:)

Et godt råd jessebel
Jeg synes du skal skrive til SU styrelsen og forklare din situation, og spørge hvordan du skal forholde dig og om det er muligt, at lave en afdragsordning (hvilket de temmelig sikkert siger ja til, da de jo kun er interesseret i, at få deres penge, og det er pænt svært at plukke håret af en skaldet).

Men HUSK - gør det på skrift!
Det gælder i øvrigt alle ting her i livet når det drejer sig om aftaler, kontrakter osv. osv. Sørg ALTID for, at have tingene på skrift, så har du altid dit på det tørre og du undgår at blive snydt.

Skulle du alligevel blive snydt, så kan du altid hive det skriftlige frem (aftaler, kontrakter, afdragsordninger osv.) frem, så har du retten på din side!

Held og lykke med fremtiden :o)

Lav en aftale med SU-styrelsen dulkis
Udgangspunktet er altid at pengene skal betales "til den første", men de er meget nemme at tale med - eller rettere at skrive med.

Skriv til SU og forklar din situation og kom evt, selv med et betalingsforslag, eller afvent deres afgørelse. Går den dig imod (den kan jo virke umulig) så er det bare forfra igen.

Det bliver ikke dit største problem.

Knus

Dulkis

ingen bistand peacejuel
hvis du ved at du skal starte uddannelse fra december, og derfor også modtager SU igen fra december kan du ikke få bistand..
reglerne er så nasty sat sammen at hvis du ved at der kommer en indtægt på et bestemt tidspunkt i nærmere fremtid har du ikke krav på bistand..
det er bl.a. derfor at folk der går direkte fra gymnasiet/HF og videre til en videregående uddannelse bliver "fucked" økonomisk..
så beklager.. dine chancer for at få noget bistand er nok minimal, for ikke at sige ikke eksisterende..