Hvad hedder sådan et dørhåndtag?

Hvad hedder sådan et dørhåndtag? sjaeleliv
De der store metalringe, som hænger på store træporte, som dørhåndtag, hvor man skal hive i dem. De ligner vel lidt dørhammere

http://www.baltica.com/cgi-bin/knockers.cgi?lan=eng

Har de et navn? Nu er det dørhammere der er billede af, men hvis det ikke er en dørhammer, men et håndtag til at åbne med?

På forhånd tak

Ringpull vickys
Hej!

Ved ikke hvad det hedder på dansk, men på engelsk hedder det "Door Pull" eller "Ringpull"... hvis det altså er noget lignende disse du søger:

http://www.wildwesthardware.com/doorpulls/doorpulls.htm

http://www.doorfurnituredirect.co.uk/scpro/bernards/productscategory.htm?parentcat=3&parentcatname=Black+Antique+Style+Kirkpatrick+Iron&prodcat=155&prodcatname=Antique+Ring+Handles&page=1&x=45&y=51

Så over nettet kan de i hvert fald købes... meeenn mon ikke de har det herhjemme hos nogle "port-specialister" også?

mvh
Vicky[:)]

Jeg er ikke sikker... Anonym
Det ligner en dørhammer, eller, hvis det ikke er bevægeligt - så må det vel være et fastsiddende dørhængsel... Kommer lige i tanke om en 'rigel', men er ikke helt sikker på hvordan sådan en ser ud.

*S*

noget andet portneren
Du tænker på en skudrigel, som ganske rigtig er noget andet. Det er en slags lukketøj, findes nogle gange på primitive WC døre.

Tak portner! Anonym
Tja, en portner må selvfølgelig vide det. Dejligt, så blev jeg da lidt klogere.

*S*

Jeps sjaeleliv
Ja, det er sådan en som i dit første link, sådan nogle der sad på træportene i gamle dage. Hmmm... en ordbog oversætter det bare til ring...

Men tak for hjælpen :)

det er.. sjaeleliv
Det er en slags dørhåndtag, bare til at trække i, sådan nogle ringe

Men ellers tak for hjælpen :)

ikke dørhængsel sjaeleliv
Det er ikke en dørhængsel, men ligesom et håndtag man trækker i, bare to store jernringe i stedet for håndtag. Nu ved jeg da hvad det hedder på engelsk, men ikke på dansk???

Tak for hjælpen ellers :)