Hvad kaldes brudens følge?

Hvad kaldes brudens følge? forvirret brud
Ham der følger brudgommen op til alter kaldes "best man" - men hvad kalder man ham der følger bruden op til alteret? Min far er død, men man kan vel ikke kalde ham der følger mig op for "best father" > bedstefar eller stedfar...? ham der skal føre mig op er en god ven til os begge.

Han MÅ da kaldes noget?

Forlover ...
Ham, der følger Gommen kaldes på dansk en Forlover.

Ham der er din Fars "stedfortræder" er vel en god ven, der træder til og følger den glad og dejlig brud op til sin tilkommende ;o)

Pøj med det

Man kalder ham ikke noget Sober
Her er lidt uddrag fra medsendte link, som indeholder alt du har brug for og en hel del mere formentlig....[:D]

Brudgommen ankommer i god tid sammen med sin forlover. De sætter sig oppe ved alteret i højre side, gommen tættest ved alteret. Gæsterne forventes at ankomme senest et kvarter før højtideligheden begynder, hvor de hurtigt indtager deres pladser. Brudens mor ankommer som en af de sidste, og hun ledsages til sin plads af en mandlig gæst, som regel et familiemedlem.

Bruden skal sammen med sin far ankomme som den sidste til kirken. Hvis brudens far ikke kan være tilstede denne dag, vil det som regel være en bror eller et andet mandligt familiemedlem, der fører hende op ad kirkegulvet. Når dørene slås op, begynder orglet at spille, de fleste vælger Bryllupsmarchen som åbningsmusik. Alle rejser sig med front mod de to, som nu er på vej ind i kirken. Normalt er det sådan, at bruden går til venstre for ham, der fører hende op, hendes højre arm er stukket ind under hans venstre arm, og hendes hånd hviler på hans underarm. Hvis der er brudepiger eller -svende, vil disse gå bagefter. Når bruden når op til alteret, må gommen gerne tage imod hende, kysse hende på kinden og hjælpe hende på plads. Bruden og hendes ledsager sætter sig i venstre side, bruden nærmest alteret. Herefter sætter alle gæsterne sig ned igen.

....http://www.bryllupsklar.dk/wedding/kirkebryllup.htm

jo tak forvirret brud
alt det der har jeg styr på, jeg mener bare at den "funktion" at føre bruden op må kaldes noget...jeg er vel ikke den første brud med en død far, når man tager for givet at det er brudens far og der ingen "funktionstitel" er?[:O]

er det.. ...
MEGET vigtigt, at der er en TITEL?????

nøøhh... forvirret brud
Men da man siger at det er DEN STOOOORE DAG og den der fører bruden op har en vigtig "rolle", så er det da mærkeligt, at den funktion ikke hedder noget?

selv om jeg ikke kan huske nogle fortilfælde, så kan bruden vel godt gå alene op til alteret, det vil bare se temmelig mærkeligt ud? ik?

der er jo "best man", "vidner", "brudepiger", "brudesvende" og hvad ved jeg, men ham der fører bruden op er altså ingenting?

Far flaks
Han har nok ikke nogen tittle da det plejer at være faren der giver datteren væk. Det er nok først for alvor i nyere tid at det er moren, andre eller hun går op alene. Eller brudeparret følges til alters.

Min mor s10
Da min mor blev gift var det hendes mor, min mormor, der fulgte hende op. Jeg tror ikke det hedder noget andet end bare "far", "mor" osv...

Hvis min far ikke kunne være der den dag (7, 9, 13 - banker under bordet) skulle det være min elskede bror der fulgte mig op (han skulle iøvrigt også have "godkendt" brudgommen først [;)])