Hvad koster det at eje et hus - uden lån?

Hvad koster det at eje et hus - uden lån? Wannabe Husejer
Jeg har virkelig forsøgt at google det her, men det lader virkelig ikke til at kunne søges på. Hvad hvis man f.eks køber et billig hus på landet, kontant betalt, INGEN LÅN overhovedet. Hvad skal man så betale til stat og alle andre steder (vi taler alt, samlet, udenom strøm og varme selvsagt)? Der er da ikke husleje når man ejer huset, eller er det noget jeg har misforstået? Afgifter?

Jo der er noget du har misforstået? pouljoergensen
Man skal betale ejendomsskat, og det er efter hvad staten siger dit hus er værd, derfor kan det ikke betale sig at havde et "frit" hus (uden gæld i). Men så er der også tilslutningeafgifter, vand, kloark, skorstensfejer, renovertion, forsikring,(den kan man i teorien godt slippe for, men hvis huset brænder, eller forvolder skade på andres ting, (et træ der vælter ud på vejen eller oven i noget andet). Næh du, de skal sgu nok få fat i dine penge på den ene eller den anden måde[:*(]. Venlig Hilsen Poul Jørgensen

Okay? Wannabe Husejer
Vildt, jeg kiggede lidt på ejendomsskatten, den kunne være så lav som f.eks 20.000 pr. år i bonderøvskommunende, og så høj som 50.000 i de rige kommuner...helt vildt. Dvs. Jeg skal næsten betale det samme som lejerne betaler I husleje, for at få lov til at eje mit eget hjem i Danmark? Wooooooow....det er jo galmatias.

Vrøvl anonym222
du skal betale 10 promille af vurderingen der ikke overstiger 3 millioner kroner. Hvis du køber et hus til f.eks. 500.000 kontant skal du betale 5000 kr. pr år i ejendomsskat

husk også husejeren
leje af egen lejeværdi tror jeg det hedder det har intet med ejendomsskatten at gøre. jeg har et hus der er betalt til 1.5 mill og blivet betaler 5.000 kr om året. beløbet bliver taget fra dit personfradrag.

Er afskaffet sjoveren
Lejeværdi af egen bolig blev afskaffet i forbindelse med pinsepakken i 2000...

det var da underligt husejeren
Jeg betaler over skatten. Måtte af med 5000 i ekstra skat sidste år fordi det ikke var oplyst på min skat jeg havde købt hus. Vidste sku ikke man sku betale det. Så jeg kørte på skattekontoret og jo den var god nok. Har lige set på min skat og der står det også HMMMMMM underligt jeg skal betale hvis alle andre slipper. Har du et link jeg kan printe ud så vil jeg da kontakte dem igen.

Sådan her er det: Annika
Man skal både betale ejendomsskat og ejendomsværdiskat.[;)]

Du betaler... sjoveren
Ejendomsskat til kommunen, på det modtager du indbetalingskort. Ejendomsværdiskat er et beløb der pålægges din skatteberegning på selvangivelsen. Værdi af egen bolig er afskaffet, man kan så sige den er erstattet af ejendomsværdiskat. [;)]

At eje sit hjem burde være gratis anonym
når man har betalt det. Statens straf og tyveri for at eje sit hjem skal afskaffes.

Ja, der fik du ejendomsskatten med En eller anden
Du mangle så ejendomsVÆRDI skatten.Man blive bonnet to gange på en ejendom.

Ja enig! Wannabe Husejer
Jeg kan heller ikke forstå hvorfor jeg skal ud med en mindre formue for at eje et hjem. Det er faktisk det eneste der forhindrer mig at i selv købe et hus, jeg vil gerne have det, men jeg nægter at betale så meget som lejere betaler.

Hvad koster det TOTALT pr. år at eje et hus så? Wannabe Husejer
Kan I komme med real-life eksempler fra jeres egne erfaringer, dvs. alle afgifter - samlet - UDEN LÅNEAFGIFTER og renter. Hvad koster det jer at eje f.eks jeres hus...hvis der da er nogle husejere der læser med her ;)

Vi betaler Anonym
13.000 Ejendomsværdiskat(før kaldet lejeværdi). 5.000 i ejendomskat for et hus på Lolland.Årligt. Stempelafgift til skødet er en vis procentdel, så det komme an på købsprisen på ejendommen. Strøm og vand er individuelt. Vi bruger 125 m2 vand, de tidligere ejer 58. Men du må have en ide fra din nuværende bolig hvad du plejer bruge af strøm og vand.

18.000 er da pænt mange penge.. Wannabe Husejer
..aligevel, men tusind tak for svaret, det er lige præcis sådanne eksempler jeg er ude efter. Dvs. udenom ganske alm. nødvendigheder som strøm,varme og vand, skrald, sanitering...etc.. ...så betaler i 1500,- pr. måned for at leje jeres eget betalte hus? Det er da groft! En anden ting jeg har hørt/læst - er at hvis man laver eget vindmølle/solcelle anlæg, så skal man stadig betale de latterlige 2-3 kroners kwh afgifter til staten, er det rigtig?

Ja, det er flabet. Anonym
Vi har solvarme. Der er jeg dig sgu svar skyldig om vi betaler strafafgift på det. Nu laver den så kun varmt brugsvand,om det ændrenoget ved jeg faktisk ikke. Hvis man kan blive helt selvforsynende med el, vil de nok stadig opkræve for måleren Det vil ikke overraske.

Sikke en gang pladder! Fornuften
Det kan da ALTID betale sig at betale et hus kontant hvis man har pengene. Der er da ingen som helst fornuft i at betale renter på et boliglån.

Ejendomsskatten slipper du ikke fra Fornuften
Den betaler alle husejere, uanset om de har handlet kontant, eller med lån. Gå ind på en ejendomsmæglers side, find et tilfældigt hus i den prisklasse du har tænkt dig. Download salgsopstillingen, og check udgifterne ved kontantkøb. Her vil alle udgifter i forbindelse med huset fremgå, uden lån. Ejendomsskab, skorstensfejer, renovation, skadedyrsbekæmpelse, vandledningsafgift, spildevandsafgift, forsikringer, og også anslået forbrug af vand, varme og el.

Hov....du glemte Sinni
At der også lige er husforsikring, så 18.000 kan altså ikke helt gøre det.

men det aller anonym
vigtigste at skulle betale hver måned,er vel en halv procent af husstandsindkomsten til den kongelige familie plus to procent til de såkaldte flygtninge og deres fem værelses lejligheder.Nogen skal jo betale..................

Hvor er du dog pouljoergensen
Naiv, mand?, vågn dog op, ejjer du noget så skal du betale skat af det, skylder du noget, så kan du trække renterene fra i skat, det er en laaaang forklaring, som du aldrig vil forstå en "dyt" af. Poul Jørgensen

Klart at det koster noget Holger
Der er jo meget større herlighedsværdi på landet end i byen.

Samt HA' ernes f.eks. Tarzan
Harley' er og luksusboliger i Hellerup

Der noget du har fået forkert fat i dandegn
De udgifter du taler om er præcis de samme uanset om du har lånt eller ej. Har du et lån kommer udgifter hertil oven i. Så det er billigere at betale huset kontant og så spare udgifter til renter og afdrag !

Forsikringen er frivillig, derfor tog jeg den ikke Anonym
med. Brandforsikringen er kun lovpligtig så længe der er lån i huset. Men ellers hedder den så 7000 (Ejendomsforsikring) oveni. Det svinger også fra selskab til selskab.

bankrådriver olebole
Ville det ikke nære noget memmere at gå ned til sin bankrådgiver med tallene (huspris, indkomst, formue) og så få et svar istedet for at få en masse forkerte svar fra tilfærdige mennesker. Der kan jo være forhold i privatøkonomien osv. der gør det ikke er ens for alle.

Så køb da anonymk
det hus. Det er dit hus du kan gøre lige nøjagtig hvad der passer dig. Når du lejer er der altid hensyn til alt muligt. Og hvis du har pengene så køb det kontant. For pokker da du kommer da til at sidde billigere end i noget lejet. Uanset ejendomsskat og andre udgifter.

Du kan anonymk
da ikke leje noget for 1500 kr om mdr.. Der kommer da også udgifter på lejeboliger. Men tror bare du skal leje. Du er jo helt klart ikke klar til at eje noget. UHA hvis taget skal reperes eller helt udskiftes så er det din pengepung det går ud over og ikke en boligforening eller andet.

renterfradrag Anonym
Når nu fyrer du lort af igen Jørgensen. I gamle dage kunne det svare sig men bestemt ikke i dag. Rente fradraget er reduceret så meget idag at det simpelthen ikke kan svare sig at skylde penge. Så det er dig der ikke fatter en brik.

haha bankrådgiver anonym
det må være en joke, alle ved bankrådgivere er der for at tjene penge på DIG, og dem vil du have råd af??? haha find dig hellere en uvildig rådgiver

halløj Anonym
det kan ikke svare sig og betale det kontant for tiden. f.eks er mit bolig lån på 2,19% i rente. havde jeg nu den ½ mio jeg skylder på huset. ville det være dumt og betale lånet ud da jeg kan får 3,5 % i rente på og sætte dem på en konto. en anden ting omkring det at det koster og ha et hus. vand kloark strøm renovertion skorsten fejer osv er jo forbrugs ting og i øverigt ikke noget med huset og gøre som sådan. og de andre ting er rigtig nok en udgift. men den kommer også helt and på hvad huset koster hvad andre betaler er sådan set ligegyldigt. find det hus på gerne vil købe så kan ejedomsmælgeren finde de priser det koster og ha det.

nå da da saab10
Poul skriveskribent er ude med rivejernet, men hjernen den har han GEMT LANGT VÆK, det med at være husejer eller lejere er jo op til folk selv, deres økonomi og hvad de vil eje, sidder selv i et gælds frit hus, og jeg vil ikke bytte med poul og hans lejlighed på 3 sal, mvh VELBEKOMME

Du ævler Bankmanden
Som sædvanlig på disse sider tager pouljoergensen fejl og benytter sig af helt selvopfundne regler og ideer tilsyneladende. Koster dit hus mindre end 3.000.000 kr (vurderingspris) så kan det betale sig at være gældfri, idet dit rentefradrag på en gæld er væsentlig mindre end den skat du skal betale af ejendomsværdien. Ved rnetefradraget taler vi procenter (100dele) mens vi ved ejendomsværdiskat taler promiller (1000dele) så j det kan svare sig hvis ikke ejendommen er vurderet for højt. Pouljoergensen ville have haft ret hvis vi stadig levede i 1980-erne og inden da, for da kunne gæld betale sig, men det kan det ikke mere da du ikke mere bare kan fradrage alle renterne, men kun den skattemæssige andel af renterne, det vil sige en andel der modsvarer din trækprocent.

Hej Anonym mand
Hvor får du 3,5 % i dag? Mit hus er gældfrit. Da vi havde bygget det, optog jeg et lille lån (350.000 - 10 år - 3500/mdr) for ikke at tømme sparegrisen helt. Det gik op for mig, at hver tredie afdrag kun var renter´, -således meget mere, end jeg nogensinde ville få i renter på min bankbog. Jeg derfor indfriet lånet og iøvrigt opsagt ALLE engageementer med mit pengeinstitut, -pensionsinvesteringer ol. og har kun min dankonto, budgetkonto og en opsparingskonto. Vi har godt overskud i vores budget, og sætter til side hver måned. Sidst vi købte bil handlede vi kontant, og er sålededes fri for at skulle bindes af dyre forbrugslån. (PS. Det var en 10 år gammel bil, som forøvrigt kører upåklageligt) Det står naturligvis frit for den enkelte, men jeg vil klart anbefale at man undgår at komme i kløerne på bankerne.

Ejendomsskat og ejendomsværdiskat rimtursen
Ejendomsskat er 1 promille af ejendommens grundværdi. Ejendomsværdiskat beregnes som 1% af ejendomsværdien, der ikke overstiger 3 mio kr. og 3% af resten (bemærk ejendomsværdien er ikke lig med købsprisen, den er som regel væsentlig lavere). Vi har købt kontant og bor ude på landet. De to skatter koster os ca. 10.000 kr. pr. år. Hertil kommer så vand, varme, strøm og dagrenovation oveni.

Interessant Wannabe Husejer
Tak for info. Hvor ca. i landet bor i, og hvor lang rejsetid til nærmeste brugbare civilisation?

Civilization :-) rimtursen
Vi bor i midt-vest Jylland og har ca. 8-10 km til supermarked, bank, læge, tandlæge osv. Vil vi i biografen, på museum eller lign. så skal vi køre i en halv times tid.

Se her !!! piphans
Din ejendomsværdiskat bliver lagt oven i din indkomst før skat. Vi taler om højest 6-7000 kr i landkommuner på en ejendom vurderet til 1 million. Så skal du derudover betale ejendomsskat, der er fastsat efter ejendommens beliggenhed og størrelse, det drejer sig ca om 10.000,00 kr på landet for en alm pæn ejendom med 5 tønder land, til en million. Så med det hele beløber sig til en gældfri landejendom til 1 million til cirka.: 1.500,00 sølle kronder om måneden, som du skal hente direkte i din tegnebog. Beløbet dækker: Ejd.værdiskat, ejendomsskat, kaskoforsikring (ikke stråtag), vand, kloak og renovation. Når man bliver folkepensionist kan man skippe ejd.skat. Regningen udskydes blot til den dag huset sælges, så trækkes den tilbageholdte ejd.skat fra dit provenue ved salget. PS ! Det kan altid betale sig at være gældfri, den mulighed er kun for de få, nemlig dem der har penge. Hvorfor skylde nogen noget hvis man har penge nok. Hvis ikke man kunne låne penge til finansiering af huskøb, så ville mindst[:)] 90% af alle danskerne bo til leje.[:O]

Der er nu mange der råd, der vælger lån Lishee
fordi det godt kan betale sig :-) men det kræver man har nok penge ;-) Min x lånte 1 mio kr. mere - fordi det godt kunne betale sig, han ville have lånt 2½ ekstra, men det kunne jeg bare ikke med :-( Jeg har på den front stadig husholdningsregnskabet i hovedet - fremfor det store regnskab. Og indrømmet økonomisk er det ikke......

Hvis man tænker fremad.... GlasKongen
Hvis man tænker fremad i tiden og f.eks har børn vil det faktisk godt kunne betale sig at have gæld i huset. Hvis du har nogen der vil arve eller som du påtænker huset efter din død, kan det godt betale sig at have gæld i huset således at de ikke skal betale så meget i arveafgift. Hvis du er gældsfri vil der dermed kun være formue at arve og det skal man betale afgift af. Men hvis der nu er noget gæld at trække fra bliver det ikke så dyrt at overtage.. Man kan jo f.eks låne penge i huset og så have dem liggende i bankboks eller deslige. Efter din død er det staten der bærer bevisbyrden for at du ikke har fyret dem af på kattehjem og andre ligegyldigheder. Din arving skal blot nægte ethvert kendslab til dem hvis der overhovedet bliver spurgt til det.

Uhæderlighed betaler sig heller ikke.... piphans
Man skal ikke tænke på sin død, hvad der sker efter døden med gods og guld, er ligemeget ihvertfald for den døde. Men indlægget handler vist ikke om død !!!!!! Hvis man vil undgå arveafgift kunne man jo begynde at forære lidt væk imedens man lever. Så kan man tilmed få glæden ved at se andre i familien blive glade, det giver langt mere mening, end Glaskongens idioti om at låne penge og putte dem ind i et skab !!!!!hahaha Glaskongens uhæderlige indslag med: Bevisbyrder,gæld og kattehjem, skal du se bort fra manden aner intet om finans, bortset fra at låne penge af andre og det er vi nogen der lever fedt af. Tro mig dem der bliver "rige" er dem der låner ud til andre og ikke omvendt....[:$]

Det lyder jo ikke så slemt... Wannabe Husejer
...det kunne jeg sagtens leve med.

Mit mål med det hele... Wannabe Husejer
Quote --- "Ejd.værdiskat, ejendomsskat, kaskoforsikring (ikke stråtag), vand, kloak og renovation. " --- EndQuote Ok, jeg var slet ikke klar over at de to afgifter også dækkede vand, kloak og renovation. Så er jeg mere med på hvorfor der er de afgifter, det lyder langt mere retfærdig i min verden. Jeg får ikke så vildt mange penge i arv, og slet ikke en million, men jeg havde den tanke at få noget fast ejendom (en bolig) hvor jeg kunne bo i et hus og være uafhængig så længe det kunne lade sig gøre, istedet for at bare bruge dem op på leje og unødvendige ting. Det er den eneste chance så langt jeg får (har) til at eje et hus, og jeg har i princippet ikke noget imod at bo på landet da jeg har en masser af ting (hobbyer) at tage mig til og har det jeg skal bruge til alt mulig... ...men ønsker noget tryghed for fremtiden. Hvis jeg kunne spare på strøm med solcelle og vindkraft gjorde jeg også dette, men så er det jo med de latterlige afgifter som man aligevel betaler selv om man står for egen energi (uanset hvor ren!). Mit mål ville være at være så uafhængig af staten som jeg kunne blive. 1) Eget hjem 2) Egen indkomst der dækker mad og husudgifter 3) Ingen social afhængighed (dagpenge osv.) M.a.o. så uafhængig af staten som det kan lade sig gøre at være. (en drøm)...men I hjælper mig et skridt på vej med alle de gode tips og den viden i besidder. Igen mange tak for de mange indlæg.

Det er ikke så slemt. :) rimtursen
Men med en vinter som vi lige har været igennem, så skal man regne med at være sneet inde tit og ofte, med mindre man selv har en traktor eller lign. som man kan grave sig fri med. Så det er et minus, der er værd at tage med i overvejelserne.

Yes... Wannabe Husejer
...det lyder helt rigtig, m.a.o - det ville være en fordel at stakke op med træ til ovnen, og en god omgang dåsemad til nødmad. Der kunne jeg også bruge nogle tip. Får i jeres vand fra det offentlige selv om det er langt ude på landet? Og hvad med varme? Og hvad hvis rørene fryser til? Jeg kan huske fra min barndom, at rørene frøs til af og til om vinteren, og vi skulle til at koge vand fra snæen for at få vand. Det tog vi ikke så hårdt da huset var godt isoleret og vi havde oljefyr dengang.

magthaverne stjæler Tigermann
Magthaverne stjæler og røver hvor de kan. Men det kan blive MEGET værre. Jeg har et hus i kbh hvor magthaverne frarøver mig 50.000 i ejendomsskat hvert eneste år. Herudover frarøver de mig moms og afgifter på vand, el og olie mv. Magthaverne har desuden overvurderet min ejendom for at røve ekstra ejendomsværdiskat. Magthaverne er nogle snu banditter. Hvis man har en erhvervsret på ejendommen så er ejendomsskaten mere end dobbelt så høj.

Dvs. hvis jeg vil drive forretning... Wannabe Husejer
...på mit sted, så skal jeg betale dobbel ejendomsværdiskat? Det var jeg sq ikke klar over, godt at vide - er det helt korrekt? Hvis jeg nu driver en post-ordre service, eller måske hjemmeside-design/web firma via min egen ejendom, så er det erhvervsejendom med ekstra skat?

I kontante Kr? pouljoergensen
Hvad kan kommunen så forlange hvis man køber et hus kontant for 50-Kr af dem selv?, hvor meget kan de så forlange i skatter af det????. Venlig Hilsen Poul Jørgensen

Never the less.. GlasKongen
Så ved jeg jo at det kan betale sig.. Lige nu sidder jeg i hus som er købt for den nette sum af lige knap 70.000, netop fordi der var blevet lånt lidt i huset.. Ja, tak til 160 kvadratmeter hus i 2665 nær strandsiden... Og piphans.. Du snakker og skriver for at holde varmen.. Du er vel proletar.. sidder der i din lejede lejlighed og er ynkelig...[:)]

Glem ikke den kommunale grundskyld sebl
den kan blive rigtig høj i kommunerne med høje grundpriser...

Du glemte. Mjølner.
Lejeværdi af egen bolig!........ som jo også skal betales.

Selv om huset er betalt. Mjølner
Er der stadig store udgifter som lejere slipper for......... F.eks ejendomsskatten, og lejeværdi af egen bolig, og desuden er der en del dugifter som lejeren også slipper for....... renovation, skorstensfejning, husforsikringer.............. og som ejer får man "ALDRIG" boligsikring!

Jeg mangler intet piphans
Derfor synes jeg også at de råd der efterspørges, bør gives så seriøst som muligt. Fiduser og tricks, hører vel hjemme i en anden tråd, hvor netop fiduser efterspørges. At du kunne få nogen til at sælge til den pris, er vel årets/livets "røverkøb" for dig. Den kloge narre den mindre kloge. Tillykke med huset i "Røverkøbing", måske er du fuld af løgn og måske ikke, tja mere er der vel ikke at sige til det !!!!!!! Det glæder mig voldsomt at du er tilfreds og på den grønne gren. Jeg kan stilfærdigt oplyse at jeg ikke er helt besiddelsesløs, jeg er rask og rørig, og øser gerne af min viden til andre mennesker. Herefter vil jeg gerne opfordre dig til at holde dig til trådstarters indlæg, det kunne være fint hvis du oprettede en tråd med fiduser og gode økonomiske tricks. Du virker bestemt meget snu, god påske alligevel, der må kunne blive råd til et godt stort påskeæg med det du bedriver....hø-hø-hø[:D][:D][:D]

Jeg ville mene man vil kunne få... Wannabe Husejer
...varmehjælp. Jeg har engang lejet nogle værelser hos en husejer, og han fik noget de kalder varmehjælp. Det er visst også en sjat penge vil jeg mene, men hvad siger I? Skorstenen skal jeg nok selv klare, jeg er meget handy, og gør de fleste ting selv. Men skal man betale en "lejeværdi"? Det var jeg ikke klar over.

Byvand rimtursen
Vi har fået lagt byvand ind, men der er flere af vores naboer, der har egen boring. Vi har tank og egen sandmile, så vi betaler meget lidt i vandafledningsafgift. Varmen kommer fra stokerfyr og vi har ikke haft problemer med at rørerne fryser til, kun at have stoker om sommeren er dog lidt for dyrt, plus at stokeren ikke kører optimalt i varmen, så vi går lidt og overvejer at få installeret solvarme til sommermånederne.

magthaverne stjæler Anonym
Jeg synes det er rigtig synd for dig, flyt du hellere til et andet land, hvor magthaverne ikke sådan vil være efter dig.