Hvad med min personlige frihed?

Hvad med min personlige frihed? Anonym
Hvor meget frihed har du faktisk som Kristen?

Det meste af mit liv har jeg været semi Kristen. Det betyder at jeg troede på Gud, men jeg havde aldrig læst Bibelen, og kunne ikke de fleste af de 10 bud. Jeg levede ikke specielt Kristen, og det gør jeg stadigvæk ikke.

Jeg har oplevet nogle ting der gør at jeg er nød til at spørge mig selv om der findes en Gud, og i så fald, hvilken Gud. Lad være med at spørge ind til det for jeg vil ikke svare på det. Jeg pointere blot at dette er grunden til at jeg ikke længere kan leve som semi Kristen. Jeg er nødtil at tage et valg.

Men på mig virker det ofte som om dette valg er forbundet med udslettelsen af min personlige frihed. Det virker som om alting er forbudt. Som om jeg skal opgive alle mine hobbyer. Som om jeg skal være en slave som ikke selv må træffe mine ejne beslutninger. Som jeg sage har jeg ikke læst Bibelen, derfor ved jeg heler ikke med sikkerhed hvad jeg må og ikke må, jeg kan kun gætte, ud fra hvad jeg læser, og selv dette afhænger vel af hvem der læser det. Men det ser ud som om at jeg som en sand Kristen skal droppe stortset alt her i livet hvad jeg holder af, bortset fra min famillie og venner.

Jeg må ikke have forskelige sexpartnere, ej heler må jeg have sex med min kæreste før vi er blevet gift.

Jeg må ikke slå ihjel, hvilket naturligvis er fuldstændig rimelig, men hvis dette også gælder i fictionens verden vil jeg aldrig være istand til at spille et computer eller videospil igen bortset fra meget få titler.

Det samme gælder det okkulte, hvis du ikke må beskæftige dig med det i den fictionelle verden skal jeg afskrive en af de genre jeg holder allermest af. jeg skal også droppe alle film, bøger og tegneserier hvor dette indgår.

Jeg er ikke sikker på jeg nogensinde kan, eller mere vigtig, VIL elske min fjende.

Kort sagt er jeg ikke sikker på at jeg som menneske kan leve op til Guds krav. og hvis jeg ikke kan det, hvad skal jeg så gøre?

Fortsætte et syndigt liv? tage mit ejet liv?

der er som sådan intet multani
i vejen for at du spiller voldelige computerspil, det hele kommer jo an på hvorfor du spiller dem og hvad de gør ved dig.

Jeg spiller selv Unreal Tournament spillene i stor stil, og det er sandelig ganske voldsomt.

Jeg kunne ikke drømme om at være voldelig eller gøre skade på nogen af den grund, og så længe det bliver i computerspils verdenen er det jo uskadeligt.

Jeg læste dog engang et læserbrev med en der havde behov for at spille UT for ikke at afreagere på konen, det er jo direkte sygeligt og den slags afærd er jo naturligvis meget alarmerende.
Det er klart at man skal forhindre den slags.

Angående fiktion som omhandler troldmænd og vampyrer, drager og den slags ting og sager.
Det er heller ikke noget som er dig forbudt som kristen, det handler jo blot om at have realitetssans og have evnen til at skille fiktion fra fakta.

Husk at der er forskel på at elske sin fjende og elske sin fjendes handlinger, der er jo ingen der forlanger at du skal elske de ting eller handlinger som dine fjender gør.

Ingen af os kan leve op til de krav der stilles af os, det er derfor vi er syndige mennesker, og netop derfor at Jesus kommer ind i billedet.

Jesus kom jo netop og ofrede sit liv for at vi mennesker kunne få håb om frelsen.
Det er netop noget af det allermest fantastiske i kristendommen, at Jesus for vores skyld tog vores synder på sig og ofrede sig for at vi netop har chancen for frelsen selvom vi synder og falder i.

Det er naturligvis meningen at vi skal forsøge at blive bedre til at holde os fra synderiet og det skal naturligvis ikke være sådan at vi siger, hey jeg kan bare synde løs for jeg kan jo bare fortryde og blive frelst alligevel.

For det første skal vi jo huske på at vi skal være næstekærlige og det skal naturligvis være et oprigtigt ønske fra vor side at blive bedre til at undgå synd.

Du skal naturligvis ikke tage dit eget liv, da livet er en vidunderlig gave.
Om du vil fortsætte et syndigt liv er jo op til dig selv, det kommer jo lidt an på hvordan du ser på kristendommen.

Hvis du ønsker at leve et kristent liv, skal du jo umiddelbart gøre det som du bedst mener repræsenterer et kristent liv.

Det kan være svært at komme med en gylden løsning, men hvis man forsørger at komme nærmere herren så vil svarrerne normalt komme automatisk.

mvh multani

ps. det jeg ville multani
med indlægget var også at fortælle at det behøver ikke at føles som en frarøvelse af din personlige frihed.

Jeg føler ikke at min frihed er begrænset, det er jo valg der træffes, og tro mig eller lad være jeg har frivilligt valgt de ting der hører med til at være kristen.

Der hvor problemet opstår er, når en organisation eller sekt, begynder at fortælle dig hvad DU SKAL gøre fordi DE HAR TOLKET SÅLEDES.


mvh multani

Læs i Bibelen og handl Jehovas Vidne
sådan som du forstår den, så er du allerede på vej i den rigtige retning. Gud kender dine svagheder. Han stiller ingen krav der er større end at du kan klare dem og han ønsker at hjælpe dig. Desuden har han givet os det kristne brodersamfund af Jehovas Vidner. Der kan du hente al den støtte du har brug for.

Jeg tror jeg forstår dig MalteFnalte
[;)]

Der står et sted i bibelen : "Du er fri. Fri til at være guds TRÆL." Lyder ikke særligt tillokkende, vel? Hvis ikke dén religion tiltaler dig, så find dig en anden, der ikke har de samme snærende bånd som kristendommen, jødedommen og islam (de er vist af samme skuffe alle tre). Frikirker og sekter som Faderhuset og JV er vist heller ikke noget at råbe hurra for.

Husk bare at du skal komme til din gud frivilligt og IKKE af nød eller tvang[:)].

PS: At tage sit liv er vist en synd for de kristne (i hvert fald for katolikker).

MalteFnalte

jeg tror nok det er det sidste multani
vores trådstarter leder efter.

Da det jo handler om personlig frihed, ville det jo være en fejl at søge hjælp hos JV, som netop er en af de organisationer som begrænser den personlige frihed mest.

Det MANGE helt overskruede regler som er grebet ud af den blå luft, uden reel baggrund i Bibelen, er næppe det man ønsker i tilfældet her.

Du anbefaler Jehovas Vidner, jeg anbefaler Jesus.

mvh multani

Hvis du anbefaler Jesus Anonym
hvordan kan du så være imod det internationale broderskab som Jesus har oprettet? Jehovas Vidner er forenede i hele verden i tilbedelsen af den eneste sande Gud. Denne forening er sket gennem hans søn, Jesus Kristus.

fordi at jeg multani
ikke kommunikerer med Jesus via vagttårnet, men direkte i stedet.

Fordi jeg ikke tror på at Herren skulle have oprettet en organisation, der står for udstødelse, hjernevask, kontrol af andres liv, frygt og foragt over for andre end dem selv og fordømmelse af andre.

Bare fordi nogle mennesker som i øvrigt har fremstået som falske profeter flere gange siger at de repræsenterer Jesus, så bliver det ikke rigtigt af den grund.

Desuden mener jeg ikke at i aner hvem Jesus er, derfor kan jeg HELLER IKKE støtte jer.

Jeres stædige fastholdelse af at have den eneste sandhed, kan jeg ikke acceptere, da i gang på gang har bevæget jer væk fra alt hvad kristendommen handler og i øvrigt er blevet afsløret i fejl i tolkninger og forudsigelser MANGE GANGE.

Du bliver nødt til at åbne dit hjerte for Jesus, og kommunikere i stedet for at lade dig diktere.

Frelsen er os givet ganske gratis og den den sikres ikke hverken gennem prædiketimer eller JV møde aktiviteter.

Som sagt, jeg vil heller give mit liv til Jesus end at give det til en masse manipulerende mennesker som vildleder og ikke vejleder.

mvh multani

Hvis du tror på at Jesus er Guds søn, Anonym
så er du enig med Jehovas Vidner.

evige manipultationer multani
hjælper jo ikke, den der sætning har alle dine venner skrevet til mig tusindvis af gange.

Men hør nu, fordi vi tror på at Jesus er Guds søn, betyder det jo ikke vi er enige, og lad nu være med at bare slå det fast igen, tænk og tal så.

I har jo valgt treenigheden fra og derfor er jeres forståelse af hvem Jesus er forkert som jeg og millioner af kristne ser det.

Ja Jesus er Guds søn, men Jesus er så meget mere, og det er i jo ikke enige i.

I har jo bare ændret og tilpasset som det passer jer, og det kan jeg ikke støtte.

mvh multani

Så er vi altså enige Anonym
om at Jesus er Guds søn. Det er godt, for det er også rigtigt. Der er ingen der tvinger dig til at være enig med os, men Jehovas Vidner tror på det der står i Bibelen, og hvis du tillægger Jesus noget som ikke stemmer med Bibelen, så kan det godt være at vi er uenige, men ellers er vi ikke. Det er Bibelen der fortæller sandheden om Jesus. Er du ikke enig med os i det?

drop nu den manipulering multani
Forhold dig venligst til det jeg skriver, og læg mærke til at jeg netop nævnte at det var præcist sådan du ville svare.

Hvordan kan du udtale dig omkring hvad Bibelen siger, når i jo omskriver den, blandt andet med hjælp fra en spiritist og satanist?

Jeg har ikke tillagt Jesus noget som ikke stemmer med Bibelen, men derimod har du ikke forstået hvad treenigheden handler om og den er jo så essentiel.

Hvis du ikke forstår treenigheden kan du jo ikke forstå Jesus.

Tør du svare på nogle af mine spørgsmål eller svarer du som så mange andre JV'ere udenom?

mvh multani

Hej multani Anonym
Med hendsyn til computerspil føler jeg ikke at de rykker mine personlige grænser og moral, faktisk fortrækker jeg at spille en knastør good guy hvis muligheden er der, selvom jeg bestemt intet har mod at spille en psykopatisk massemorder. Hvorfor spiller man spil? fordi det er en oplevelse ud over det sædvanlige. det giver dig muligheden for at opleve en anden verden, eller en parrallel verden af vores ejen. Det giver dig muligheden for virkelig at opleve en masse usædvanlige ting. fuldstændig omkostningsfrit. Altså hvis vi ser bort fra de penge spillet koster. I mine øjne kan spil sammenlignes med Bøger og Film men de er endnu bedre end dette, eftersom de giver dig muligheden for at være i begivenhedernes centrum og opleve det hele genem hovedkarakterens øjne.

Nu spiller jeg ikke selv for at hævne mig på min omverden, jeg gør det for oplevelsens skyld. måske fordi spil også er betryggende, det er en verden du selv kan kontrolere og udforske, fuldstændig risiko frit.

Jeg vil ikke lyve, jeg elsker at dræbe i spil, i mange spil er det jo næsten den eneste mulighed for at komme videre.

Jeg har aldrig været specielt vild med Magi som ellers er et af de store temaer i rollespil. jeg fortrækker Warrior og Assassin typen. Umideltbart tror jeg det eneste magiske jeg er meget vild med i rollespils sammenhæng er Varulve, og Varulve er jo ikke virkelig magiske. Det er et menneske der forvandler sig til en Ulv eller en Menneske og Ulve hybrid. Min forkærlighed for varulve skyldes først og fremmest at jeg synes Ulve er interesandte og ideen om at et menneske kan forvandle sig til en Ulv, også ved hjælp af magi, er interesandt.

Med hendsyn til computerspil og det at afreagere er det ikke noget jeg har beskæftiget mig med i meget lang tid men da jeg var yngre brugte jeg bestemt Tekken spillene som boksebold for mine fjender og problemer. for mig at se er det vel næsten det samme som at bruge en almindelig boksebold og så forstille sig at det er ens fjende. Jeg vil ikke påstå det er specielt sygeligt. Uandset hvad er det en bedre måde at afreagere end at afreagere på konen.

Jeg kan se hvad du mener Anonym
Og måske skyldes min frygt også at man læser om disse fanatiske religiøse i USA.

Den første del af dit indlæg var god Anonym
Det handler jo formentlig også om hvordan man tolker Bibelen.

Men jeg vil ikke have noget med Jehovas Vidner at gøre.

Jeg bryder mig ikke om religiøse sekter.

Nej det lyder ikke tillokkende Anonym
at skulle være slave.

Dette er netop hvad jeg frygter.

Men man kan ikke bare selv vælge den religion der passer en bedst.

Jeg synes det er forkert bare at vælge en religion fordi den stemmer overens med ens livsførelse.

hejsa multani
Ja man kan godt sammenligne med bøger eller film, men som du også nævner er den væsentlige forskel jo at man selv styrer dele af handlingen i spil.

Det mener nogle er mere nervepirrende andre synes det er mere nerverpirrende at følge en figurs kamp mod det onde uden at kunne gribe ind og hjælpe.

Jeg elsker selv filmen The Dark Knight, med Heath Ledger som Jokeren, der var jeg helt vildt imponeret over Jokeren og syntes selvom hans handlinger var skrækkelige, at han er en supersej karakter, og viser nogle sider af livet som vi måske ikke kender så godt, derfor opsøger vi det i film, spil og lign.

Hvad man gør i et spil behøver sandelig ikke være nogen som helst pejling for hvordan man opfører sig som menneske.

Et andet eksempel kan være sport.
Jeg ved ikke om du kender kampsporten MMA (mixed martial arts) i Ultimate Fighting Championship er der en gut der hedder Randy Couture.
(MMA er en blanding af flere forskellige kampsportsgrene bla: boksning, jiu jitsu (stave), og brydning.)

Couture er en af de bedste kæmpere i historien fuldstændig kold og kynisk i kamp og en virkelig brutal gut når han kæmper.
Men når kampen er ovre finder man ikke en mere posivtiv og tiltalende fyr end Randy.
Jeg kan lige reklamere lidt for min tro[:)] og fortælle at han i øvrigt er meget troende kristen, men det er ikke pointen her.
Pointen er at der er jo forskel på leg, sport og fantasi og så den virkelige verden.

Man kan sagtens være en hårdkogt bokser og en en troende person samtidig, man kan godt være til shoot'em up spil og være troende.

Personligt er jeg kæmpe star wars fan og synes at historien med Jedi's og the force er rigtig godt fundet på.
Tænk engang hvor blæret det kunne være at man ved hjælp af the force kunne løfte ting og sager uden at røre dem og alt det der.
Det er jo ting som man godt kan gå at fantasere om, men jeg ved naturligvis at det ikke er muligt, og jeg ville aldrig bytte det ud for hvad jeg får ud af min tro.

Igen hvis man har realitetssans, synes jeg ikke man skal føle at man ikke må underholde sig ved den slags.

Det er fint nok af afreagere på et computerspil, men man skal stadig have den styrke at man kan holde sig fra reel fysisk afreaktion der kan komme andre til skade.
Som det hedder i Bibelen, bliv blot vrede, men synd ikke.

Til sidst vil jeg godt lige slå et slag for at man ikke skal opfatte kristendommen som en begrænsning af den personlige frihed.

Jeg så den anden dag nogle afsnit af årets Robinson Ekspedition og der er en kvindelig kristen bodybuilder med, naturligvis min favorit allerede[:)]
Hun snakkede med andre om sin tro, som den eneste kristne på holdet.
Og en anden kvinde udtalte sig at kristne skulle være svage mennesker.

Problemet er bare at kristendommen ikke er nogen svækkelse, men den giver netop nogle mennesker en styrke som andre måske finder et andet sted.

For mig ligger der i min tro, at jeg anerkender at jeg har brug for Jesus, jeg har brug for frelsen og jeg har brug for Guds kærlighed.

Det kan lyde svagt, men det er jo noget som jeg vælger at tro på, og at de behov skulle gøre mig mere svag, end dem som har behov for at ryge, at søge hjælp hos visse mennesker eller hvad det nu kan være, har jeg svært ved at se.

Vi har alle behov der skal dækkes, og de er jo forskellige, det gør ikke nogen svagere end andre.

Jeg er enig i at der er nogle som bruger religion som undskyldning for deres svagheder, og det er en fejl.
Vi begår selv vores fejl og det må vi selv tage ansvar for.

Nå men altså, min personlige frihed er ikke begrænset ved at jeg tror, derimod har jeg takket være min tro, mod på ting som jeg ellers ikke havde turdet.
Det ser jeg som mere frihed.

Hvis man er fornuftig og realistisk, behøver troen ikke være hæmmende, men desværre bliver den det for nogle fordi man glemmer ånden når man læser Bibelen.

Nå det blev langt og kringlet, håber ikke jeg blev alt for vrøvlet.

Spørg endelig hvis der er noget jeg skal forklare.

mvh multani

og det er kun fornuftigt multani
at være på vagt.

Det er klart at man skal ikke lade sig lokke af fine løfter og pæne formuleringer.

Det er min oprigtige overbevisning at hvis du inderst inde tror på Gud, så vil du også på et tidspunkt nå frem til en afklaring.

mvh multani

Jamen så drop dog religionerne... jensenk2
... ligesom de fleste andre danskere har gjort.

Hvis du ikke har glæde af at tro på det, som du nu engang er kommet i lag med, så er du da bedre stillet uden.

Som du måske allerede ved, er der kun nogle få procent af befolkningen som går i kirke fordi de har lyst til det, resten er kun medlemmer fordi deres forældre kritikløst har ladet dem indmelde ved fødslen/dåben.

Da borgerlig begravelse endnu ikke er helt almindelig, føler de fleste nok også at et medlemskab af Folkekirken er en god "forsikring" til at kunne blive begravet på "normal dansk manér".

Udover sådanne praktiske hensyn, er der vel ingen særlig grund til at være medlem dér.

Hvad de forskellige trosretningers dogmer angår, kan enhver vel selv se, at de ingen som helst relation har til dagligdagen.
Solen står op og går ned helt uafhængig af religiøse forestillinger, og livet går sin gang helt uden "guddommelige hånd- og fodaftryk".

Så kast du bare dit religiøse åg af dig, der er da ganske dejligt her ude i friheden.

JensenK [:)]

Jeg en Ikke Troende siger - Der står skrevet i Bibelen ...... jalmar
´[s]


... Altså hvis du føler du er på et stade i dit liv, hvor du har brug for noget at Tro på - Så forstår jeg dig, Jeg har selv været der, hvor jeg var overbevist om, at Religionen kunne hjælpe mig, det kunne den ikke - Men måske dig - Derfor læs dette skriftsted, som faktisk angiver temmelig tydeligt, hvad der fortventes af dig som Troende til en start Apostlene Gerninger (Ap.G.) Kapitel 16 vers 16-31 - Et lille udsnit er her:

....... Ap.G. 16:29-31 .......
Fangevogteren forlangte at få fakler,
og han løb ind og faldt skælvende på knæ for Paulus og Silas.

v30 Så førte han dem udenfor og spurgte dem:
»I gode herrer, hvad skal jeg gøre for at blive frelst?«

v31 De svarede: »Tro på Herren Jesus, så skal du og dit hus blive frelst.«
*******

Jesus siger forøvrigt også et sted i Bibelen:

....... LUKAS 17:20,21 .......
Da farisæerne spurgte Jesus, hvornår Guds rige kommer,
svarede han:
»Guds rige kommer ikke, så man kan iagttage det;
v21 man vil heller ikke kunne sige:
Se, her er det! eller: Se dér! For Guds rige er midt iblandt jer.«Du skal såmænd bare bære JESUS KRISTUS i dit HJERTE - Bare prøv at Tro på ham - føler du ikke han svarer dig (hvilket var tilfældet med mig) - Så har du ikke lagt noget tilside for det, ikke investeret noget i det - Føler du at du får RO ved at bede eller tænke på Jesus - så gør dog det -

Det vigtigste her i livet er trods alt, at man behandler sine medmennesker lidt bedre end man selv ønsker de vil behandle en selv, så går man såmænd aldrig "galt i byen"! [:)]Håber du finder dit eget ståsted i forhold til andre mennesker - det er det vigtigste!


Held og lykke

Mange hilsner

jalmar

Som ikke er Ateist, men heller
ikke kunne drømme om at bede til en Gud!

Jeg vil besvare dine bibelske spørgsmål. Anonym
Din kritik af de kristne lader jeg stå ubesvaret.

hvor har jeg multani
kritiseret kristne i det jeg har skrevet??????

Jeg beder allervenligst om et svar.

mvh multani

Du har helt ret sebl
Jamen, du må ikke noget som kristen - sådan er det bare. En ærbar salme i ny og næ kan vel lige gå an, men ellers er det bare om at holde hænderne over dynen, makker.

Nej, alvorligt talt - den højt besungne kristne frihed er reel nok, og kan bakkes op af et hav af skriftord. Det skal tages alvorligt - hvis du ikke oplever den frihed er det fordi det du opfatter som kristendom ikke er kristendom. Sorry, at jeg bare sådan braser ud med det, men det er realiteten - masser af mennesker vil forsøge at overbevise Gud om værdien af alle de ofre de har bragt på den yderste dag, men det eneste offer kristne ser hen til er Jesu sonoffer.

Så vælg endelig ikke den form for kristendom du tænker på - den med alle forbudene. Naturligvis er der ting kristne ikke gør, men det er af lyst, ikke som et "offer". Så mit råd til dig er at lære Jesus at kende, i stdet for at interessere dig så meget for de ofre du skal bringe. Synd på livet løs, hvis du absolut må, men lad i hvert fld dit fokus være at lære Jesus at kende. Når du kender ham, vil du med garanti selv få LYST til at lægge dit liv om, men det er en helt anden historie. Det skyldes, at du gerne vil følge i Jesu fodspor, så dit liv kan blive endnu rigere.

Dit svar tangerer blasfemi "Anonym" - jalmar
´


Det Højfinancielle cirkus der indeholder en afdeling med betegnelsen "jehovas vidner" der misbruger betegnelsen "KRISTEN" - misleder sine tilbedere væk fra JESUS KISTUS - !

OG ja det er Organisationen som I er tilbedere af IKKE Jesus Kristus - Bibelen siger:

....... 1. Tim 2:5-6 .......
"For der er én Gud og én formidler mellem Gud og mennesker,
mennesket Kristus Jesus, som gav sig selv som løsesum for alle"


JW/WTS også kaldet The Society - jehovas vidner - Organisationen har qua:
Bogen "Sikkerhed i verden under fredsfyrsten"!

Helligkåret sig selv og sat sig selv ind mellem det enkelte vidne - de 144.000 - og først nu Jesus Kristus - Ingen jehovas vidne kan komme til jehova gud uden gennem:

Den Hellige Organisation JW/WTS - de 144.000 sjæle - JW/WTS-Jesus - og først nu jehova!


Du har ret i at det står beskrevet i Bibelen ... men det er ikke svært ...
Det er faktisk såre simpelt, for vejen til JESUS KRISTUS er lige til for den Kristne:

....... Ap.G. 16:16-31 ....... hvor konklusionen er:

Vers 31: »Tro på Herren Jesus, så skal du og dit hus blive frelst.«


For der står jo også:

....... LUKAS 17:20,21 .......
Da farisæerne spurgte Jesus, hvornår Guds rige kommer, svarede han:

»Guds rige kommer ikke, så man kan iagttage det;
v21
man vil heller ikke kunne sige:
Se, her er det! eller: Se dér! For Guds rige er midt iblandt jer.«


Dit problem er "Anonym", at du ikke kan se skoven for bare Træer!

Derfor har du søgt en vejviser - Men fundet en der
trækker dig rundt ved næsen, og som endda kræver penge for morskaben!Med venlig hilsen

jalmar

P.s. Prøv en gang og tænk på "Anonym", Hvad var det
Jesus var før, som han anmoder om at blive igen Joh.17:5?

J*

Knastøre good guys er kedelige Anonym
som karaktere. Superman er den mest overvuderede Superhelt der findes. De spændene karakter er ofte skurkene. Det er præcis sådan jeg har det når det kommer til fiction. Jeg ved ikke hvorfor. Det skal dog siges at jeg generelt finder antihelte mere interesandte end de direkte skurke. Du nævner selv Jokeren og når det gælder batman universet har min favorit karakter altid været Two-Face. Two-Face er ikke en direkte ond og modbydelig karakter som Jokeren men mere et offer. Han startede ud som Bruce Waynes bedste ven. Da jeg var yngre fandt jeg også Michael Morbius interesandt. ligesom Two-Face er Michael Morbius en skurk i et af de største superhelte blade, Spider-man, og ligesom Two-Face er han mere en tragisk karakter end en enlig skurk, rent faktisk har han visse egenskaber der kunne katagoriseres som heroiske. På et tidspunkt slutter han sig til Vampyrjægeren Blade for at bekæmpe Blades mor.

Det jeg forsøger at sige er at de karaktere jeg ofte finder mest interesandt er antihelte. De er ikke direkte onde og væmmelige, men de er heler ikke direkte gode, de kan dog fra tid til anden gå over til den gode side.

De mest interesandte superhelte er også ofte de lidt mørkere typer som Batman istedet for den rare mand i blåt som ikke kan gøre noget galt.

Jeg ved godt hvad UFC er. Jeg ser ikke selv UFC eller andre former for kampsport men de afspejler jo meget godt mennesket lydst til action.

Det er jo blandt andet netop den del jeg er bange for at jeg er nød til at slå ihjel som Kristen. Min action hunger. Jeg tror mange mænd, og jeg er ikke nogen undtagelse, har trangen til action i blodet. Vi er jægere og vi får et kick ud af action, om det så drejer sig om jagt, action, rollespil, kampsport, voldelige computerspil eller noget andet. Personlig afskyr jeg jagt. Jeg synes det er afskyeligt at slå et uskyldigt dyr ihjel bare for lystens skyld. Men jeg kan ikke sige mig fri fra at elske at gå på jagt i computerspil. Det er nok bare mit inderste indstinkt og jeg har ikke lyst til at slå det ihjel så længe det ikke skader nogen eftersom det dybest set ville være en lille smule sammenlignelig med at slå en del af sig selv ihjel.

Det er netop mit store problem når det kommer til Kristendom. Jeg er bange for at skulle lave om på mig selv i en sådan grad at jeg ikke længere er mig.

Så enkelt er det ikke Anonym
Som jeg nævnte er der sket noget der gør at jeg er nød til at genoverveje mit syn på en Gud.

Jeg kan ikke bare glemme alt om Gud og leve et syndigt liv hvis jeg ikke er 100 procent sikker på at der ikke findes en Gud.

Det er en anden side af sagen. Den sidste tid har jeg inderst inde ønsket at Kristendommen ikke var sandt fordi jeg var bange for hvordan det ville påvirke mit liv hvis den var. Det er måske i virkeligheden en langt støre forbrydelse end noget andet jeg kan fortage mig i den fictionelle verden.

Jeg er ikke et sted i livet hvor jeg har brug Anonym
for at tro.

Ikke i øjeblikket.

Rent faktisk føler jeg at det hele dybest set ville være nemmere hvis man bare kunne afvisse Kristendommen som overtro.

Jeg vil gerne tro på at jeg skal møde mine kære igen. At der er noget efter døden. Men jeg vil helst ikke tro at jeg skal opgive alt undtagen mine kære her på jorden for at kunne få det. Jeg vil helst ikke tro at jeg skal lave de ting om hos mig selv som jeg ikke betrægter som syndig.

Nu er jeg typen som er meget bange for Anonym
at tingene skal ændre sig. Jeg fortrækker at tingene forbliver i den tilstand de er i med mindre det drejer sig om noget jeg ikke er tildfreds med.

Jeg bryder mig ikke om store ændringer.

Dybest set handler Kristendom vel om at blive et bedre menneske og det forstår jeg godt. Men skal vi alle bare ændre os i en sådan grad at vi ikke længere er os selv. Hvis vi alle skal ligne Jesus, betyder det ikke så at der ikke er plads til forskelighed?

hehe jamen det er da rigtigt multani
at der er ikke noget mere kedeligt end en der hele tiden gør den helt rigtige og ikke kan fejle, når vi snakker superhelte.

De tjener naturligvis som et godt eksempel, men som du selv nævner er superman meget overvurderet.
Jeg har aldrig været den vilde superman fan.

Det er helt klart mere spændende at se en helt som kæmper mod sine egne dæmoner og ikke altid er stærk nok til at stå imod fristelser og lign.

John McClane er jo en fantastisk helt i mine øjne, han er ingen helgen, men når alt kommer til alt er han en der blot vil det bedste og kæmper mod uretfærdighed.

Jeg har det også svært ved at acceptere jagt, jeg ved at det kan lyde dobbeltmoralsk, men jeg kan godt se at det er okay at skyde en fasan eller and.
Jeg kan også meget godt lide at fiske, selvom det jo primært er naturen der tiltrækker, så synes jeg det er fantastisk at kæmpe for at hale en gedde, laks eller ørred i land.
Men jeg ville aldrig kunne få mig selv til at skyde et rådyr for eksempel.

Trang til action er der intet i vejen med, hvis du hat det sådan at du ikke ønsker at skade andre, så ville jeg nu ikke være bekymret.
Det er når ligegyldigheden dukker op at man skal passe på.


Angående kristendommen og det med at lave om på sig selv, så tror jeg egentlig again sagde det helt rigtigt.
Hvis man bare tror på Gud og har det ønske så vil man ikke ændre sig andet end det man har lyst til.

Det er jo ikke sådan at præsterne kommer rundt og rykker dig i øret hvis du ikke gør dit og dat.
Det er en sag mellem dig selv om Gud, og som sagt, det kommer helt af sig selv de ændringer der vil være.
Men du skal ikke frygte for at blive en anden end dig selv, jeg vil altid være mig selv, men søger naturligvis at blive et bedre menneske og det er det ikke noget i vejen med.

mvh multani

jamen kristendommen vil påvirke en multani
ingen tvivl om det.

Men der er jo ingen der siger at det er på den dårlige måde.

Det hele kommer an på hvordan man anskuer livet, om man besidder kritisk sans og at man ikke lader sig overtale af folk med påståede revolutionerende nyheder.

Som med alt andet i livet skal man have en sund skepsis, men også have modet til at undersøge.

Jeg tror i virkeligheden du har det som mange danskere har det, man er ikke helt overbevist men stadig tænk hvis nu det er rigtigt.

Der er desværre mennesker som frygter kristendommen og det er en skam for lige meget om man vælger at tro eller ej, så er det ikke nødvendigt at frygte den.
Oftest hænger det sådan sammen at dem som er allermest agressivt imod kristendommen, er dem som ikke har forstået den.
Det man ikke kender frygter man mest, og det er i grunden meget naturligt.

mvh multani

Hej Anonym! jirene
Ved den personlige frihed hører der ansvar med.

Hvis du vil leve som de fleste jo gør i denne seksuelle frialder, så kan du ikke regne med at du kommer igennem livet uden sorger, samvittighedskvaler eller måske endda seksuelt overførte sygdomme.
Derfor advarer bibelen os imod det.

Hvis du vil spille voldelige og dæmoniske computerspil, så bliver dit sind måske overfølsomt for vold i det daglige - sådan at du måske en dag ikke synes at det, at nogen bliver skudt eller stukket ned med en kniv er noget særligt.
Derfor advarer bibelen os imod det.

Og nej, du må ikke hade andre mennesker, men du må hade deres gudeløse handlinger.

Tag en dag af gangen, og lad være med at være for fordømmende imod dig selv. Det at blive kristen er en stor omvælting, ikke kun for dig, men for alle andre. Så du er ikke alene i den situation, og du vil jo blive hjulpet af Gud hen ad vejen.

Hilsen fra en som har haft det ligesom dig engang.

det passer jo ingen steder hen multani
seksualliteten er en stor gave og som alle de gaver Gud har givet os, så skal de behandles med respekt og man skal ikke misbruge dem.

Den med kønssygdommene er jo blot endnu en skræmmetaktik fra JV, naturligvis er der farer, men når det handler om sex så er det jo igen fornuften der bør indvirke.

Troende bliver ligeså fristede som andre, og sekten JV kan heller ikke forhindre sex før ægteskabet, jeg kender et par eksempler hvor JV'er har haft sex før ægteskabet, deriblandt en bekendt.

Og det stopper jo ikke der, vagttårnet har jo også skrevet om visse former for sex som man ikke bør dyrke selv inden for ægteskabet. Kan du ikke se det er en sygelig styring af menneskers liv?

Vold har alle dage været i medier, og det handler alt sammen om opdragelse og fornuft igen.
Man skal ikke gå med skyklapper på, og hvis ellers man er et fornuftigt og velopdraget menneske, tager man ikke skade af at spille skydespil eller lign.

Heller ikke der kan JV tilbyde en gylden løsning.

Nu kommer du selv ind på had http://www.x-jv.dk/vtlaere/frafald.htm (hvis du tør/må)

mvh multani

At fiske dejligt - Ok at skyde en fasan - Men en Rå ? jalmar
´


... Hvorfor er der forskel på at dræbe det ene frem for det andet - Jeg skal blankt indrømme, det forstå jeg ikke - Kan du forklare det bedre end "Dobbeltmoralsk" ? [:)]

Der var engang jeg også var ivrig fisker, Havde fået noget rigtig sejt udstyr i fødselsdagsgave (et brændende ønske)¨- Og drog af sted til steder hvor andre også fiskede - Jeg tror det var den femte lørdag jeg var af sted - Tog toget til Østerbro St. og traskede ned til Langelinie - Så skete det endeligt - Jeg fangede min første fisk - en ulk ganske vist og en lille bitte en - Men jeg måtte have en anden til at pille den af Krogen - Og siden har jeg ikke fisket [:D] - Jeg er også typen der fanger mus og diverse insekter levende og bærer dem ud og håber på at de finder "hjem" - [:D]

Jeg skal blankt indrømme, Jeg forstår ikke fascinationen af denne (som jeg ser det) som oftest ulige kamp mellem to levender individder, - Jeg forstår slet ikke Jægerens fascination - Man ved jo at det er uhyre sjældent Dyret dør med det samme - Og ja jeg ved godt at det er et led i den såkaldte "Vildtpleje" - Og det er mere "humant" at gøre sådanne, frem for at lade en rudel råvildt vokse uhensigtsmæssig med hungerdøden til følge.


Og ja jeg er også i bund og grund dobbeltmoralsk (Også i dette spørgsmål)
- Jeg burde måske være vegetar - Men jeg elsker kød [:$].


Mange hilsne

jalmar

Jeg skal indrømme at jeg ikke tror på noget sådan ... jalmar
´

Piet Hein skrev i et af sine berømte sentenser:

Husk at elske mens du tør det.
Husk at leve mens du gør det.


Og det kan ikke siges meget bedre!

... Men på den anden side ved jeg der er mere mellem himmel og Jord - problemet med det er, at det ligesågodt kan være en påvirkning fra en selv, og/eller dem man er sammen med i en sådan oplevelse/seance - Jeg har været deltager i flere!


Men hvis du lægger mærke til det, lægger jeg mere vægt på, at der ikke er nogen grund til at du skulle leve anderledes, da det eneste livet for mig drejer sig om at have det godt med sig selv og sine medmennesker - Dog uden at negligere sig selv som nogle gør.


LEV LIVET - Hvis du er forældre, ved du hvor godt og vederkvægende det er at se sine unger komme godt af sted i livet - Der er ikke noget der gør mig mere ked af det, end at mine unger af den ene eller anden grund ikke nyder livet, og her kun under generel hensyntagen til almindelig PLI - Det er den bedste gave de kan give en forælder - Hvis der findes en Gud, kaldes han jo "Vor Fader" - Og den bedste gave man så kan give "en Fader"/"et sådant væsen" må være, at man har det godt med sig selv og sine medmennesker - Det er det jeg tror på tæller allermest -


Den med at spilde dette liv (måske det eneste man får), i en eller anden mulig og eller måske inferiør Guds tjeneste i en eller anden utopisk drøm om at blive "ophøjet" - At sætte noget tilside af livet, i forventning om at så får man det nok tusindfold igen når man dør, eller når Guds Rige overtager - eller - eller - eller "Hvis og hvis min røv er spids" - o.s.v. - Jeg kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen!


Jo jeg kender godt disse "Nærdødsoplevelser", der har man efterhånden samlet så mange beskrivelser, at man kan få en ide om hvad som sker - Hvis der fandtes Én GUD, Én afslutning, ville disse oplevelser være nogenlunde ens - Men oplevelserne afspejler faktisk den Tro og den kultur man har - Lidt tankevækkende i denne forbindelse synes jeg!Mange hilsner

jalmar

Kære jirene vi er jo alle mennesker på godt og ondt ... jalmar
[:/]... Der er ingen mennesker der går gennem livet uden sorger og samvittighedskvaler -
Dem der påstår noget andet, er enten følelseskolde eller løgnere ...Re.: Sexuelt overførte sygdomme - som f.eks. Herpes (Hvor et sted mellem 50-80% af befolkningen har antistoffer)- der er den almindeligste "Kønssygdom" - Kan smitte på et utal andre måder end gennem sex - Den kan smitte ved Hoste - v/alm. berøring - ca. 50% af de smittede bliver smittet inden for de første 5 leveår!

http://users.cybercity.dk/~dko10755/konssygdomme/herpes.html#Udbredelse
... jirene SKRIVER:
Hvis du vil spille voldelige og dæmoniske computerspil, så bliver dit sind måske overfølsomt for vold i det daglige - sådan at du måske en dag ikke synes at det, at nogen bliver skudt eller stukket ned med en kniv er noget særligt.

.... SVAR:

VRØVL jirene

Der er ingen videnskablig belæg for ovenstående udtalelse jirene - Det er simpelthen
ren og skær ammestuesnak - Skræmmebilleder uden belæg i virkeligheden - Sønnen og hans
kumpaner har dyrket de mest voldelige PC-spil lige siden de begyndte at komme frem - Og
jeg kender ikke værre kyllinger end dem -
Jeg har aldrig dyrket dem, til gengæld, har jeg leget "'COWBOYDERE' OG INDERJANERE" -
OG har elsket og elsker de mest blodige og voldelige film der er på markedet, samt Gysere
- Jo værre jo bedre - Og jeg kan bogstavelig talt hverken slå en mus eller et insekt ihjel. [:)]
... jirene SKRIVER:
Derfor advarer bibelen os imod det

.... SVAR:
Hvor i alverden advarer Bibelen os imod Computerspil jirene?

Og du mener måske at disse sentenser fra Bibelen er mindre modbydelige jirene?:

"I skal æde kødet af jeres egne sønner og døtre."
"så du æder frugten af dine moderliv, kødet af dine sønner og døtre"
"han giver dem ikke af det kød, han selv æder, kødet af sine børn"
"endog den efterbyrd, der kommer ud mellem benene på hende,
og de børn, hun føder, vil hun æde i hemmelighed"
"Så kogte vi min søn og spiste ham".
"Med egne hænder må mødre nu koge deres børn; det er blevet deres føde"
"Jefta lover Herren at give ham et Brændoffer, desværre bliver det
Jeftas egen datter, HERREN SKAL NYDE DEN LIFLIGE DUFT AF NÅR HUN BRÆNDER"!
"Hugge alle indbyggerne ned og give det som BRÆNDOFFER for Herren"
(der står jo flere steder, at Herren nyder den LIFLIGE DUFT af BRÆNDT FEDT!)
... jirene SKRIVER:
Og nej, du må ikke hade andre mennesker, men du må hade deres gudeløse handlinger.

.... SVAR:
Det var Kattens - Hvad stod der i VAGTTÅRNET om de mennesker der forlader "THE WATCHTOWER" jrene?

01-11-1994
>> "This cruel policy dictates that if someone leaves the Watchtower,
.... JW's are instructed to HATE former members" <<

Det står der faktisk jirene !
... jirene SKRIVER:
lad være med at være for fordømmende imod dig selv

.... SVAR:
Jeg kender faktisk ikke en eneste religiøs retning bortset fra Islam og "jehovas vidner", hvor hele konceptet er lagt an på - Adlyd eller vejen til ALLAH/jehova er lukket - Hvis det ikke er et koncept der bygger på at fordømme sig selv til størst mulig lydighed - underligt nok Ikke mod Guden, men mod selve Trosretningen og profeten Muhammad for Muslimens vedkommende og mod Organisationen JW/WTS for JV'erens vedkommende !

Underligt nok er GUDEN sat i anden række i begge disse Trosretninger!


Hvorimod som Kristen er det Jo først og fremmest JESUS KRISTUS
som er i Centrum, som ordet/betegnelsen netop siger: "KRISTendom"!Med venlig hilsen

jalmar

jamen jeg forstår dig udemærket multani
og jeg har netop svært ved at forklare det anderledes end at jeg er dobbeltmoralsk.

Tro mig det er ikke af lyst til at dræbe at jeg fisker, og hvis der er noget jeg går op i så er det at fisken hurtigt får stoppet lidelsen så den ikke skal ligge og gispe.

Der burde ikke være forskel på det ene og det andet, persoligt har jeg aldrig gået på jagt og kunne ikke få mig selv til det, selvom jeg er ivrig skytte i øvrigt.

På et eller andet latterligt plan bliver det bare handler om at jeg føler at et rådyr for eksempel har så meget mere væsen end en fisk.
Jeg ved godt det er et dumt argument, men det er nok det eneste jeg kan forklare det med.

Den med at man gerne spiser kød men at man ikke selv ville kunne slå dyret ihjel, er jo ganske velkendt, og den er nok ligså svær at finde logik i.

mvh multani

Et liv er vel ikke mere syndigt end man selv gør det til ... jalmar
´


... Hvis man ellers overholder en hvis pli overfor
sine medmennesker - Kan jeg ærlig talt ikke rigtig hvad du mener med:

>> "Jeg kan ikke bare glemme alt om Gud og leve et syndigt liv"! <<

Jeg tror man med tiden automatisk finder den vej man går i livet,
Er den vej den rigtige for en, og den ellers ikke generer andre, er den vel ikke syndig!
Altså med mindre man selv dømmmer den vej som syndig i forhold til sin Gud ...


Hvis du ellers læser hvad der står i Bibelen, så er den vedrørende korrekt levevis temmelig tvetydig - Der er vist ingen diskusion om, at JESU KRISTI selv åd sin mad og drak sin vin for lyst - Han påstår heller ikke han er kommet for at stifte fred, snarere tværtimod se bare Matt.10:34-37 Og Lukas 12:51-53 + 22:36-38 - Dissikerer man Jesu Kristi vej med Apostlene var disse både nidkære, grådige, dumme og anklagende - HVorfor dit og Hvorfor dat - bliver de ved med, Hvorfor kan du bedre lide en anden end mig o.s.v. - Og hvis ret skal være ret, er Disciplene ikke andet end en bunke navne (der end ikke er helt ens i evangelierne) De 6 af navnene hører man ikke noget til - Kefas/Peter - Johannes - Jacob - Er de såkaldte tre søjler, så hører man at Judas er udpeget til syndebuk - Og hører lidt til Thomas og Philip som dem der ikke vil Tro Jesus på hans Ord men kræver beviser ...... Bibelen i en nødeskal - Hvorfor skal du så være "Perfekt" - Syndefri - Ingen har nogensinde været det - ingen vil nogensinde blive det, vi får altid trådt en eller anden over tæerne i løbet af livet - DET er nemlig livet!Med venlig hilsen

jalmar


Dette viser bare at man aldrig skal dissikere sit liv, med mindre man godt ved at man er en trussel for sine medmennesker - Der skal man nok stoppe - Bibelen er fuld af formaninger - som lige så tit blev overtrådt af dem der ikke burde gøre dette eller hint!Med venlig hilsen

jalmar

du kommer jo ingne vegne multani
med at bruge et skriftsted som dette til at argumentere for at i skulle have styr på sagerne og udføre Jesu arbejde.

Jesus talte for næstekærlighed, i udstøder og bagtaler dem som har allermest brug for næstekærlighed.

Jesus var der for dem som troede på ham, i forholder jer retten til at være de eneste sande troende og alle andre der påstår at være troende er satans håndlagere og afvigere.

Jesus satte kærligheden, troen og ånden, højere end loven.
JV sætter lovene højere end noget andet.

Jeg undrer mig over at du bliver ved med at kalde JV for kristne, for som jeg ser det, kræver det at man tror på Jesus og i øvrigt Bibelen og ikke ændrer i den efter behov.

Nu hedder i jo i øvrigt heller ikke Jehovas kristne Vidner, og det er der nok en grund til.

mvh multani

Forandringen fryder sebl
Det er klart, at det er en stor forandring at opleve Gud tæt på. Så hvis du ikke har lyst til forandringer er det næppe noget for dig.

Kristendommen handler ikke dybest set om at blive bedre mennesker. Kristendommen handler om at blive til hele mennesker. Så længe du hænger fast i ideen om, at det er noget med, at du skal forbedre dig, har du ikke forstået kristendommen.

Naturligvis er der plads til forskellighed blandt de troende. Det kristne fællesskab kan sammenlignes med et legeme, der består af mange forskellige lemmer, med hver deres funktioner og evner. Det at påskønne forskelligheden er således en del af det at blive et helt menneske.

Jeg ved ikke hvem det er der har bildt dig ind, at kristendommen handler om moral og kamp imod synd, men du er desværre blevet vildledt - hvis du gerne vil vide, hvad kristendommen handler om, så lær Jesus at kende, så kommer resten nemlig af sig selv.

Multani, du rammer hovedet på sømmet ... jensenk2
... for Jehovas Vidner er NATURLIGVIS ikke kristne - og de har aldrig været det.

Selv jeg, som er a-religiøs, kan se det. Jehovas Vidner er netop DET MODSATTE af at være kristne. Om de så skal kaldes anti-krist vil jeg overlade til andre som er mere inde i begreberne.

Jeg har til gengæld sat mig lidt ind i sekten set fra et ikke-religiøst synspunkt.
Jeg kan derfor fastslå at sekten INTET har med religion at gøre.

The Watchtower Bible & Tract Society er, som bekendt, hovedfirmaet som holder til i Brooklyn og Pennsylvania.

Dette hovedfirma er simpelthen bare et koldt og kynisk pyramidefirma som opsamler så meget kapital som muligt.
Deres tidligere leder, Rutherford, drejede en ellers håbløs bibelfortolkning om til at blive et undertrykkelsessystem - et af de mest professionelle som verden har set.

Ledelsen er fuldstændigt følelseskolde og er totalt ligeglade med alle andre end deres egne mål for økonomisk indtjening.

Ledelsen har kigget mange diktatorer i kortene for at lære hvordan man får og opretholder en total kontrol over mennesker. Kontrollen skal helst opretholdes uden "synlig" tvang - for firmaet skal jo også agere i frie og åbne samfund.

Her så Rutherford at religiøs hjernevaskning var et af de stærkeste undertrykningsmidler man kan bruge. Som man har hørt mange gange, kan JV's hjernevask bryde det allerstærkeste bånd der ellers findes mellem mennesker - nemlig forbindelsen mellem børn og deres forældre. Talrige er de mødre som har "slået hånden af" deres børn og har nægtet at have noget med dem at gøre - alt sammen på grund af sektens hjernevask.

Når man beskæftiger sig med JV, skal man ikke fortabe sig i bibelvers og den slags - det er kun stafage. Det væsentlige er de tonsvis af manipulerende bøger og blade som sektens trykkerier udspyr hver eneste uge. Det er disse blade som er hovedhjørnestenen i deres pengestrømme. Medlemmerne betaler for bladene - enten direkte eller gennem såkaldte "frivillige donationer", metoden afhænger af landets skatteregler.

Vil man se et overblik over sektens opbygning kan man tegne en pyramide og inddele den i fx. 5 niveauer. De fem niveauer kan så kaldes:

1. Topledelsen
2. Nationale ledelser
3. Opsynsmænd
4. Lokale ældste
5. Medlemmerne

Hvem der egentlig er TROENDE vil jeg kun gætte på. De underste ER troende og de øverste er IKKE troende, resten er vel en blanding - afhængig af hvor naive de er.

De øverste er dem som formulerer dogmerne, skriver artiklerne i bladene og styrer indsamlingen af kapital.
De underliggende niveauer udfører ordrerne fra topledelsen og hundser med medlemmerne i bunden af pyramiden.
Selve medlemmerne har ikke hunds ret. De må ikke tænke, ikke læse, ikke skrive, ikke sige - andet end sektens officielle politik.

Da hele sekten er gennemsyret af stikkermentalitet (efter bedste nazistiske model) er selv ens bedste ven også ens fjende. Det er simpelthen et "rædselsregime" af værste skuffe.

Man gør klogt i ikke at undervurdere sekten. Selv om medlemmerne ikke er de skarpeste knive i skuffen, er budskaberne så professionelt udformet, at en stor del af dem som indlader sig på et bibelkursus ender med at være hjernevasket til et ulykkeligt liv i sektens rædselskabinet.

DERFOR er mit råd - smid dem ud af dit matrikelnummer, og gerne helt ud af gaden hvis man kan blive enige om det. Pas på at de ikke får kontakt med svage individer som du kender. Tag aldrig mod blade og bøger - for der er, så vidt vides, ikke betalt moms og skat af dem.

JensenK

stikkermentaliteten multani
er nok også en af de ting jeg synes må være allermest skrækkelig.

Det er da uhyggeligt at mennesker kan få dem selv til at splitte familier ad og påføre andre sorg, bare fordi en eller anden fordrukken wannabe Judge har opsat nogle regler til at styre sine loyale tilbedere på.

For det som efterhånden er gået op for mig er at JV ikke beder til Jesus og ligger deres skæbne i Jesu hænder, men derimod i vagttårnets.

Sandheden er at JV og vagttårnet på ingen måder kan regnes for at være noget som helst talerør for andet en en gruppe mennesker som udnytter de mennesker som har brug for Gud i deres liv, og det er sørgeligt.


Som du så rigtigt siger, så må man ikke undervurdere disse vidner, de bliver jo også trænet dag ind og dag ud.
Ledelsen ved præcist hvad den gør og det har jo fungeret i lang tid nu.

Men jeg ser dog tendenser til at JV er for nedadgående, jeg tror vagttårnsselskabet er presset og den eneste grund til at der er fremgang er på grund af de steder hvor uddannelse og oplysning ikke er fremme i samme grad som i den vestlige verden.

Jeg har selv prøvet at smide JV ud, og er man i tvivl og ikke sikker på at kunne håndtere en debat med dem, bør man også gøre det.

Men jeg kan ikke lade være med at gå i debat, mit største mål med en sådan var at jeg kunne få vidnet til at tænke selv.
Kunne det opnås så tror jeg man er nået langt.

For god ordens skyld så skal det siges at der sikkert er vidner derude som er ret selvstændige og måske ikke tror det hele er så sort og hvidt som vagttårnet siger, men så vil jeg ønske at de tager chancen ude i friheden, det har omkostninger har vi set, men i sidste ende hører vi jo også at det er det værd.

mvh multani

Nu du nævner bøn sebl
Ja, det er jo til hudløshed demonstreret, at JV finder NT's skik med at påkalde Jesus i bøn for ubibelsk. Men det er jo ikke det eneste mærkelige ved deres forhold til bøn. Selv bøn har de nemlig taget patent på - iflg. JV gider Jehova ikke engang lytte til alle vi oprigtige kristnes bønner:

"Human kings do not allow just anyone to enter into the royal palace unannounced. An audience with a king is a restricted privilege. So is prayer to the King of eternity. Of course, those approaching him through Jesus Christ with proper appreciation of God's glorious majesty can expect to be heard. The King Eternal must be approached with a reverent, worshipful attitude. And those desiring to be heard must display "the fear of Jehovah."-Proverbs 1:7." (Watchtower, jaj 15, 1990, pp.11-12 Fear Jehovah, the Hearer of Prayer)

Artiklen fortsætter med at "bevise", at kun JV'ere der har indviet deres liv til Jehova ved at lade sig døbe som JV'ere derfor kan regne med, at Jehova gider høre deres bønner. Det giver jo lidt et problem med de JV'ere der ikke er døbt, som derfor ligeså godt kan lade være med at bede til Jehova. Så artiklen skynder sig at fortsætte med at besvare dette spørgsmål:

"Well, then, can unbaptized persons be encouraged to pray with the hope of being heard?"

På ægte JV manér bliver spørgsmålet naturligvis besvaret med et "det kommer an på svar...". Svaret er, at hvis man arbejder henimod sin indvielse til Jehova er der rimelige muligheder for, at Jehova gider lægge ører til ens bønner. Men arbejder man ikke ihærdigt imod dåb som JV gider Jehova virkelig ikke lytte til, hvad man har på hjerte:

"Some who were at one time progressing toward dedication later may seem to be holding back. If they do not have enough love for God in their heart to make an unreserved dedication to him, they ought to ask themselves whether they still have the wonderful privilege of prayer. Apparently not" http://www.quotes-watchtower.co.uk/prayer.html

Jeg må helt for egen regning konkludere, at JV'ere der skriver her på solen, imod JV's udtrykkelige anbefalinger, også må regnes at være dem Jehova ikke gider høre på. Til gengæld bliver de jo så hørt her på debatten, hvilket måske i virkeligheden er mere givende......

Hvornår har JV'erne hørt nok? jensenk2
Hver eneste dag bliver sekten hudflettet og alle deres mærkelige tiltag bliver afsløret.

Hvornår mon de tilstedeværende JV'ere har hørt så meget lort om deres sekt og dens ledelse, at de kaster håndklædet i ringen og skynder sig ud i samfundet i den friske luft?

Hvis man ikke kan gennemskue den "bede-procedure" som du lige har gengivet, er man da ikke et normalt tænkende væsen. Den stinker da langt væk af manipulation.

Hvis man ikke føler sig røvrendt når man kender sektens forbud mod tobak OG så siden erfarer at de har aktier i Phillip Morris, SÅ er man da heller ikke normalt tænkende.

Den klemme, som sekten har på medlemmerne, er åbenbart så stor at de vælger at blive selv om de nok har en anelse om at der er noget galt.

Den klemme kan de let komme ud af - de kan bare lave mytteri. Alle medlemmer i en rigssal hopper af på samme tid - så er der ingen der mister familie eller venner og de slipper for de hovski-snovski ældre og de slimede opsynsmænd fra Holbæk.

HVAD VENTER I PÅ - JV'ere - TAG NU SPRINGET UD I FRIHEDEN!

Vis nu at vi danskere ikke gider manipulerende sekter.

JensenK

hej simonga
det har du nok ret i

men tjek den her hjemmeside den er total sej http://superhelte-abramowitz.blogspot.com/