Hvad mener I om mænd der kræver en abort

Hvad mener I om mænd der kræver en abort DenGlade
af kvinden, fordi de ikke ønsker barnet? Er især interesseret i at høre mændenenes mening...hvordan ville I forholde jer, hvis kæresten blev uventet gravid???

Svar.. M26
Det kommer jo helt og aldeles an på den situation man nu står i, mht. bolig udannelse osv. Jeg ville dog håbe , at man var enige om tingende da jeg ikke kan se hvordan man kan have interesse og have et barn med en der ikke har lyst..

Et uægte barn vil alligevel anonym
altid være forbandet.

det Erso
ville da være helt hjenedød at forlange abort af den mand der har været part i en sag.
Har man været med til fornøjelsen, må man da som voksen menneske vedgå sine handliger, det kan da ikke være rigtig at han skal bestemme over to skæbne, for det gør han jo når han føst vil abort ( at slå ihjel ) og dernæst skal moren gennem alle problemerne bagefter i form af nedtur, jeg forstår slet ikke at nogen kan have sådanne tanker.

Mænd kræver abort anonym
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=20&conference=243&posting=610200

Henvisning til den tråd jeg påbegyndte.

Og jeg mener stadigvæk, at det er en mand ikke i sin ret til at kræve, man kan tale om det, han kan sige, at det ville være bedst for ham, om kvinden fik en abort, men kræve det... da mener jeg at det er misforstået, da aborten ikke blev givet fri..... for at mænd kunne kærve en abort... skal han så have den rettighed... altså at det er hans ret at kræve en abort og kvinden skal "tvinges" til abort inden 12 uge, såfremt han ikke ønsker barn med hende. (lige for at sætte den lidt på kanten).
... kender nogle der har følt sig psykisk presset og dermed tvunget af manden til abort... trusler med at han ville flytte og i et enkelt tilfælde at han flyttede indtil hun fik en abort.
.....det vel bagsiden af firgivelsen af abort, at mænd kan være sådanne undskyld mig....svin

vh. anonym

fra en fyr jacob.lykke
lad os lige sætte situationen op. det er et par hvor kvinden bliver uventet gravid.

selvfølgelig er der mange ting som spiller ind, personligt ville jeg nok gerne have barnet såfremt jeg mente det var et forhold der ville vare ved og vi kunne blive en familie.

umiddelbart vil jeg da forestille mig at pigen ville være på p-piller, netop for at det ikke skulle ske. men sker det alligevel er der jo mange ting der spiller ind.
har man økonomisk råderum til en familieforøgelse? alder? plads? osv osv..

hvad jeg synes om en der siger hun skal have en abort.. don't know, synes det er svært at sætte sig ind i situationen uden at vide argumentet hvorfor, hvordan forholdet i øvrigt er, og hvad der ellers kan spille ind for hans krav til dette.

mh Jacob

desværre mand madelin
Desværre mand. Det er sådan at kvinden bestemmer over sin krop og dermed også et evt. barn tilblivelse og fravalg. Manden/fadderen bestemmer selv hvordan han vil forholde sig til barnet. Der er ikke noget galt i at synes det ville være det bedste at få en abort i situationen og en fornuftigt kvinde vil da også lytte til denne mening, men i sidste ende er det ikke mandens anlæggende at tage den utimative beslutning.

Det er svært at være mand.... og det mener jeg virkelig. Hvis en fe gav mig tre ønsker ville den ene være at opfinde p-piller til manden, så ville der blive ligestilling på det punkt, men som tingene og vor Herre har skabt situationen er det kvinden der bestemmer...Håber på en fornuftig løsning for jer.

Engangsknald hope2001
Om mændene skal have ret til at kræve abort efter et engangsknald eller undgå at betale børnepenge?? Helt ærligt, så synes jeg, at mændene skulle tænke sig lidt om, inden de dyrker ubeskyttet sex om det er et engangsknald eller ej!! Der skal ikke kun et til at lave et barn, men to, dvs at mændene må stå til ansvar.

pengene er da kun en lille del aman72
Jeg ville have det ekstremt dårligt med, hvis en kvinde jeg havde været sammen med...og som jeg ikke ønskede at danne par med...valgte at få et barn alligevel. Det barn ville jo være mit kød og blod. Jeg tror slet ikke jeg ville kunne bære det og komme videre i livet i et forhold, hvor jeg var sikker på at jeg var sammen med "den rigtige".

Min største drøm er da at få børn sammen med den jeg elsker og give de børn den bedste opvækst de kan tænke sig, sammen med mig. Den drøm og min tilværelse ville smuldre totalt, hvis en tilfældig kvinde valgte at få et barn jeg var far til. Tror jeg i så fald ville være på selvmordets rand og skulle have rigtig mange psykoterapeuttimer før jeg kunne komme mig over det (hvis jeg overhovedet kunne?).

Naturligvis, rettens ord for at man ikke skal betale børnebidrag, det er én ting. Men i den store sammenhæng vil jeg stadig mene, at det kun er en lille del af det. For mit vedkommende vil der ihvertfald være store følelser involveret hermed.

På den ene side ville jeg jo forlange at se MIT barn - det er jo en del af mig! På den anden side ville jeg værne om min drøm om kernefamilie med den jeg elskede og vidste jeg ville leve sammen med. Jeg tror jeg fra det tidspunkt ville være en dybt splittet person. Det kan en refusion af børnebidrag ikke gøre noget somhelst ved.

Gud forbyde nogen kvinde nogensinde vil gøre det overfor nogen mand. Men det er sikkert set før i historien...

noget ,jeg så til gengæld aldrig aman72
ville kunne forstå, er, hvorfor en kvinde skulle få lyst til gennemtrumfe en graviditet, der har været baseret på et engangsknald. Det vil for mig altid være komplet uforståeligt og slet ikke have noget med mit verdensbillede at gøre.

Je ville bliv sur, sanoia
så han jo ike en mand. GG"
Kærlig Sanoia.

ikke alle kan gennemgå en abort anonym
rent psykisk. Jeg blev gravid på den måde og ved det var mest fornuftigt at få en abort, men kunne ikke, følte det var mord.. min samvittighed forbød mig det. noget mange mænd ikke kan forstå.

Idet man bliver gravid, da ser der noget fysisk men også meget psykisk med kvinden.

vh anonym

Mænd kan ikke "kræve" 1-2-3
... noget. Men det ønskelige er selvfølgelig at parterne kan blive enige om det.
Er der tale om vilkårligt engangsknald bør mand (og kvinde) jo beskytte sig under alle omstændigheder .......... såeh .... bordet fanger!

Er selv far til 2 og kan ikke forestille mig abort hvis det går galt selv om vi ikke vil have flere børn.

1-2-3

Lige en anden vinkel her aman72
Hvis det var mig og jeg ikke ville have barn med en kvinde, som jeg var sikker på at jeg ikke ville dele resten af livet med, så tro mig, så ville jeg også bruge alle kunstens midler for at overtale hende til en abort! Det kan jeg love dig for!

Jeg ville på ingen måde kunne leve med at jeg vidste at jeg havde et barn derude, med en kvinde som jeg ikke ville leve sammen med. Jeg ville slet ikke kunne bære det...på ingen måde!

Men ok, hvis man bor sammen så har man jo nok forventninger om at man bliver sammen. Så er spørgsmålet jo så igen - har man snakket om at få børn? Hvis kvinden på forhånd VED at manden ikke er interesseret i børn, så synes jeg ærligt talt hun skulle have smuttet fra ham FØR hun tog en evt. fuldstændig egoistisk beslutning om at få gennemtrumfet en graviditet mod mandens vilje!

Den kvinde vil med mine briller altid være langt mere svinagtig, end manden som brugte de midler han nu havde for at få sat en stopper for graviditeten.

Hvis manden nu engang ikke vil have børn og kvinden vil, hvorfor hulen finder kvinden så ikke istedet en mand, der vil have børn med hende?? Istedet for at det skal ende så ulykkeligt for manden?

Og kom nu ikke med den der "jaja når først han ser barnet, bliver han glad" - respektér dog HANS valg!!

kort spørgsmål aman72
var din mand med på at I fik barn?

Hvad med kvinden. awwww
Som du skriver skal der 2 til at lave et barn. Manden der dyrker ubeskyttet sex har altså kan halvdelen af ansvaret, den anden halvdel må kvinden tage.

nej, så er det bedre at kvinden får psykolog timer anonym
og depressioner grundet abort, så du kunne have det godt og leve lykkeligt med den rigtige kvinde - det kan jeg godt se.

... lad vær med at have sex, før du finder den rigtige, så lider ingen skade.

nej, men vi har i dag fælles forældremyndighed anonym
og det fungere rigtig godt. Hans kæreste han nu har børn med er også rigtig sød. Og det er en solstråle historie.

Han fik dog valget, at jeg skrev far ukendt, men kunne ikke leve med at vide, at han havde et barn, som han ikke så.

vh anonym

hej 1-2-3 anonym
desværre deler ikke alle mænd din holdning :-)

vh anonym

ja det var aman72
naturligvis det bedste - heldigvis har jeg hverken haft engangsknald eller dyrket ubeskyttet sex, så for mig er det heldigvis ikke aktuelt. Men jeg har haft venner og veninder som har haft den ene og anden egoistiske grund til at få gennemtrumfet en graviditet

Men lige tilbage til kernen: hvem siger at kvinder automatisk får traumer af en abort eller fortrydelsespille, der tages meget tidligt i graviditeten. Hvis hendes psykiske nedtur kom af, at hun med krævermentalitet og uden hensyntagen til manden bare VILLE have et barn, så ville jeg være helt kold overfor hende. Så kunne hun for min skyld dø i helvede...

det gør hun jo også.. men ofte alene anonym
alenemor hver dag... mens faren betaler for sin frihed... nemt sluppet, hvis du spørger mig.

ja så aman72
personligt ville jeg slet ikke kunne leve med den ordning, jeg ville have en splittet sjæl for livet. Men sådan er vi så forskellige. For mig betyder en drøm om kernefamilie sammen med den jeg elsker rigtig meget.

egoisme så det basker anonym
du skulle prøve at være gravid, så du vidste, hvad du talte om.

Du er godt nok egoistisk anlagt. og godt du ikke dyrker ubeskyttet sex.

eksistere ikke ifølge statesikkerne anonym
kender heller ingen som ikke er alenemødre eller fædre.. få forhold holder...desværre... din drøm er sød, men det bliver svært.
men held og lykke

vh anonym

er det egoistisk? aman72
jeg kender til hvor hård en omgang det kan være med en fortrydelsespille...har selv haft en veninde, der var sammen med et fyr, hvor der så skete et "uheld", som hun sagde. Jeg tror sjældent jeg har set en pige være så utilpas.

Sæt nu tingene i rette perspektiv. En fremprovokeret abort er naturligvis en fysisk og psykisk stor belastning her og nu. Det kan vi blive enige om. Men vil du ikke give mig ret i at det er MEGET mere egoistisk at gennemtrumfe en graviditet, som den anden part ikke vil have? En gennemført graviditet har da LANGT større konsekvenser end en abort. Det resulterer rent faktisk i et barn, kan jeg informere dig om...er DET ikke SUPERegoistisk gjort overfor den, som ikke vil have barnet?

Jeg synes ihvertfald det er LANGT mere egoistisk end at overtale vedkommende kvinde til en abort.

sådan er det heldigvis ikke aman72
Nu er de fleste af mine gamle venner da heldigvis stadig del i en kernefamilie.

Fordi det er kommet "på mode" med skilsmissefamilier og forliste forhold, så er der da slet ingen grund til at opgive på forhånd. Jeg er optimist på det område. Men også fordi jeg kender mig selv og kan sige til og fra. Det er der mange, der ikke kan idag...ikke for at lyde hellig, men sådan er det, desværre. Men heldigvis er der også nogen som mig tilbage, bla. min kæreste f.eks....

enig i at man bør tage en fortrydelsespille anonym
men fungere den ikke kaster det sagen lidt i et andet lys.

Kender et par stykker som har lidt avorlig psykisk skade af abort og hvem skal betale psykologregnigerne ?

Jeg synes den er svær, der er en risiko ved sex og det er graviditet..like it or not.. men blot fordi aborten er fri giver det ikke ret til at kræve, den var påtænkt at kvinden kunne bestemme over egen krop..ikke at manden skulle bestemme over hendes krop endnu engang.

du digter historie anonym
som ikke er. Barnet var planlagt, hun blev gravid, han skiftede mening.
end of story...

respektere dog hendes valg glenna
du ser kun tingene fra en side.

abort er mord for nogle mennesker.

nu er der mange historie aman72
Denne tråds udgangspunkt er mere generel. Men du har helt ret, hvis manden pludselig ombestemmer sig midt i det hele, så vil jeg have tendens til at give dig helt ret; det ville ærligt talt ikke være fair overfor kvinden! Det ville rent faktisk være totalt egoistisk af manden. Deri er jeg fuldstændig enig.

Men nu snakker vi også kun denne historie, mit indlæg skulle ses i lyset af, at parterne på forhånd ikke var enige, hvilket vel egentlig også fremgår klart af mit indlæg.

enig med dig i at hvis aftalen er abort anonym
ved uønsket graviditet, da bør hun overholde aftalen. Også hvis han har sagt at han ikke ønsker børn med hende, da bør hun også vælge abort, eller gå fra ham, hvis ikke hun er indstillet på det.

vh.anonym

godt så :) aman72
Så tror jeg efterhånden vi er nået til enighed :)

Jeg kunne da aldrig drømme om at få gennemtrumet en abort, hvis jeg og min kæreste først var blevet enige om at få børn sammen. Så mener jeg også at bordet fanger, så må man vise at man er mand. Alt andet er komplet lousy og ekstremt egoistisk gjort af manden. Her vil jeg sige, at han ikke burde skulle have noget at have sagt.

Man skal i et forhold vise hinanden tillid hele vejen igennem, gør man ikke det, er forholdet dødsdømt.

meget enig :-) anonym
frihed igennem tillid til hinanden.....

held lykke... ønsker dig og din kæreste alt vel :-)

Tak for jeres svar - nu kommer modspørgsmålet: DenGlade
...til jer mænd...hvis I indledte et forhold til en pige, som gav udtryk for, at hun ikke kunne forestille sig at få en abort, hvis hun blev gravid ved et uheld, ville det så afholde jer fra at have sex med hende eller fortsætte forholdet..?
Den fiktive situation jeg stiller op går på, at man selvfølgelig beskytter sig, men at præventionen svigter. Jeg kender fx flere piger, der er blevet gravide trods brug af p-piller. Ingen præventionsform er som bekendt 100 pct. sikker. Jeg kan iøvrigt oplyse mænd om, at abort kan være en meget traumatisk oplevelse, der forfølger en resten af livet - jeg har selv prøvet det:-(

Nej det er muligt Dulkis**
men mænd bestemmer ikke mere i den situation end kvinden lader dem.

Så uanset hvordan du vender og drejer det, så er ansvaret altid i den sidste ende kvindens eget - så piger pas på Jer selv, for det er ikke sikkert der er andre der gør.

du har ret Dulkis anonym
kvinderne må passe på sig selv, der er ingen der gør det !
og vær instillet på at en mand kan finde på at lade hende stå med flætningerne i postkassen.

vh anonym

Nu kommer modspørgsmålet: Den Glade
...hvis I indledte et forhold til en pige, som gav udtryk for, at abort i tilfælde af uheld var hende meget imod, ville det så afholde jer fra at have sex med hende eller fortsætte forholdet? Jeg taler selvfølgelig om den situation, at man beskytter sig, men alligevel går det galt. Jeg kender fx flere piger, der er blevet gravide trods p-piller. Ingen præventionsform er jo 100 pct. sikker. Hvad mange mænd måske ikke er klar over er, at en abort kan være en meget traumatisk oplevelse, der forfølger en resten af livet. Jeg taler af erfaring:-(

det lyder desværre til aman72
at du endnu ikke er kommet dig over den traumatiserende oplevelse, du har min dybeste medfølelse.

Men lad os fortsætte diskussionen: Hvis jeg vidste, at det var HENDE jeg alligevel ville være sammen med resten af mine dage og HENDE jeg alligevel på et tidspunkt ville have børn med, ja så ville jeg ikke betvivle et sekund, hvus "uheldet" var ude. Så ville jeg støtte op om hende 100%, hvis hun ønskede barnet. Det uanfægtet at det skulle komme på et ikke planlagt tidspunkt.

Hvis man har et stærkt forhold, så tror jeg sagtens man vil kunne komme igennem det. Hvis jeg vidste min kæreste var sikker på, hun ville gennemføre graviditeten, så ville jeg være ovenud lykkelig. Så måtte det med den pt. manglende økonomi og manglende fysiske rammer komme og gå op i en højere enhed og jeg ville kæmpe hvert et sekund for at det skulle lykkedes.

Derimod: Hvis det kun var en kvinde jeg havde kendt kortvarigt, og jeg IKKE vidste mig sikker på, at det var hende jeg ville dele resten af min tilværelse med, ja så ville jeg naturligvis have en alvorlig snak med hende og gøre det klart for hende - hvis hun ikke allerede skulle være klar over det - hvor jeg stod i forholdet. Og ikke mindst: åbne hendes øjne for, hvor hun selv stod i vores forhold og fortælle hende klart og tydeligt, at det at få et barn, ikke bare er noget man lige gør for at få opfyldt egne egoistiske ønsker.

sympatisk indlæg - men dulkis
"...at det at få et barn, ikke bare er noget man lige gør for at få opfyldt egne egoistiske ønsker." Kunne omskrives til "fordi man ikke gider bruge sin hjerne og undgå utidige graviditeter.

Det er jo ikke første gang i 2006 at piger bliver gravide på trods af p-piller. Det skyldes at pillerne idag er så lavøstrogene at man har overskredet balancen for nogle kvinders vedkommende - så må man jo tage den snak inden man sidder i graviditeten og finde ud af at kombinere flere former for prævention. Den tid er forbi hvor p-pillerne var 99% sikre. Det er faktisk ved at være temmelig længe siden jeg hørte om det første gang. Og han hedder Sander og er lige startet i børnehaveklasse.

nu bliver jeg nysgerrig dulkis
flyttede han så "hjem" igen efter aborten? Undskyld mig, men hvis svaret er JA, kunne du så fortælle mig, hvor hun har gjort af sin hjerne?

Det bedste middel dulkis
er at forhindre graviditet - ikke at afbryde den. Hvis vi tager din udlægning som udgangspunkt skulle du/han måske overveje at bruge lige så meget energi på ikke at gøre hende gravid, som du ville bruge på at overtale hende til abort - ikke?

Økonomisk handicappet? dulkis
for 1050 kr. hvoraf de fleste er fradragsberettigede - gider du!!! Hvad koster din bil i afdrag?

Tak for dit svar - det lyder som om DenGlade
at mandens forholden sig i den situation kan tages som en indikator for, hvor han står i forholdet..?
Selv ved jeg godt, hvad det indebærer at få et barn, og at egoistiske motiver ikke er bevæggrund nok for at sætte et barn i verden; jeg har nemlig selv to børn. Derfor kan jeg heller ikke kategorisk fravælge et ufødt barn og forventer det samme af modparten.

Hvad er det du mener kvinder "gør ved mænd" dulkis
Hold styr på din sæd, så kommer du ikke i situationen.

Hey gider du lige aman72
For nogle er det faktisk et beløb, der kan vælge hele budgettet. Nogle har faktisk ikke engang råd til bil....

bare lige en reminder...

Smuk pointe... DenGlade
...og ham den dejlige lille fyr, der lige er startet i børnehaveklasse, kan man slet ikke forestille sig verden foruden - vel? !!
Sådan har jeg det også med mine børn:-)
Men det er jo ret vigtigt, at der er fælles fodslaw omkring spørgsmålet i et forhold...:-(

Næ, men ham jeg kender har... DenGlade
...uden problemer:-(

det er lidt firkantet aman72
Jeg synes nu det er lidt firkantet, du stiller det op, Dulkis.

I starten af et forhold har man typisk meget sex...det KAN jo gå galt, selvom man bruger prævension. SELVFØLGELIG er det bedste at beskytte sig, det giver jeg dig ret i. Men uheldet kan jo alligevel være ude. Ikke?

Det er ikke et engangsknald! DenGlade
Sådan noget dyrker jeg ikke. Derimod et længerevarende forhold.

var svaret til mig? aman72
Du tabte mig i så fald lige. Forklar lige hvor du vil hen, tak.

tak for info aman72
Jeg troede faktisk det var gået den stik modsatte vej, således at forstå at p-piller idag kunne betragtes som stort set skudsikre, dvs 100% sikre. Jeg havde egentlig regnet med det kæmpe milliardbudget, der sættes af til farmaceutisk forskning hvert år på verdensplan, at det ville lykkes medicinalindustrien at forbedre p-pillerne, ikke gøre dem ringere.

Men så blev jeg åbenbart klogere kan jeg se...lidt skræmmende, egentlig. Hvor ender alle de forskerkroner da mon henne? Nå, det var en helt anden snak - udover p-piller så bruger jeg og kæresten kondom. Bare til info.

Nu er jeg med aman72
Du hentyder til min sidste sætning:

"Gud forbyde nogen kvinde nogensinde vil gøre det overfor nogen mand. Men det er sikkert set før i historien..."

Det jeg mener er blot, at det er dybt egoistisk af kvinden at gennemtvinge en graviditet, hvis manden på forhånd har tilkendegivet at han ikke vil.

Dit svar om at manden bare kan styre sin sæd finder jeg direkte barnagtig, egentlig fortjente din kommentar ikke noget svar.

Been there done that dulkis
og det KAN styres, hvis det prioriteres højt nok - så den køber jeg ikke rigtig.

Men du kunne jo forsøge at finde ud af, hvormange der faktisk er blevet gravide indenfor de første 9½ uge. Jeg tror ikke afkastningsgraden er bemærkelsesværdig højere der.

Nå for søren aman72
men jeg troede ikke tråden her drejede sig specielt om dit specifikke problem? Det virkede ærligt talt ikke som dit mål med dit oprindelige indlæg.

Så synes jeg vi skulle tage den én gang til; opret en ny tråd, hvor du undgår genereliteter men får forklaret helt præcist hvad netop dit problem er. På den måde undgår vi for mange generaliseringer og misforståelser...og kan måske endda hjælpe dig! det ville være lettere...

9½ uge aman72
har desværre ikke set filmen *B*

Nå, det var et sidespring. Nej naturligvis er det begge parters ansvar at beskytte sig - både manden OG kvinden. Der skal jo ligesom 2 til en tango.

Men hvis "uheldet er ude" alligevel, mener du så manden skal føje sig kvindens ønsker om barn uanset hvad?

Jamen du godeste dulkis
tror du det bliver billigere af at leve og bo sammen med barnet?

Du tror da ikke seriøst at faderens bidrag dækker tilnærmelsesvis, hvad det koster at have et barn?

Hvor læser du det? aman72
Det har jeg intet skrevet om nogetsteds.

Dulkis, vil du bare gerne misforstå mig, eller forstår du bare at misforstå?

gamle kendinger, som dig LIllepigen...
du er luret, lille grissebasse-

Well 1-2-3
... fidusen med de lavøstrogene piller er at de er mindre skadelige or kvindens helbred. Så du har fået noget ud af forskningspengene ..... eller hvad ?

1-2-3

Hmm 1-2-3
... det er jo lige det. Før man fik børn var abort eller ikke abort mest et akademisk problem. Det har altid forekommet mig voldsomt at skulle stå i situationen, men efter at jeg fik børn er det bare en no-go .......

;-)
1-2-3

Ønsker ikke at misforstå dig dulkis
Du skriver "For nogle er det faktisk et beløb, der kan vælge hele budgettet...." og det du forholder dig til er at betale bidrag til "uønskede" børn.

I det hele taget forholder du dig primært til problemstillingen, når det er "for sent" og hvis ikke det er tilfældet, så har jeg misforstået en del.

Det jeg efterlyser er ansvarlighed og konsekvens fra mændenens side - overfor dem selv. De fleste mænd er jo meget facinerede af konsekvens, når det handler om andre, men meget tolerante over for egne svagheder. Og den her tråd har jo også udviklet sig til hvad "kvinder gør mod mænd" når det handler om graviditeter ingen af parterne ønsker. Som jeg skrev til pigerne tidligere er de nødt til at passe på sig selv, for I passer nemlig kun på Jer og det er vel og mærke, når bidraget skal falde. Jeg efterlyser omtanke INDEN, skaden er sket.

Østrogenproblemet dulkis
var jo blodpropper. Så vi kunne vælge at dø af p-pillerne i værste fald eller blive uønskede gravide.

Som jeg skrev er det jo en balancegang, som ikke altid er der. Jeg synes det er problematisk at langt størstedelen af brugerne tror de er lige så sikre som de gamle piller og det er de altså ikke.

P-pille sprøjter til mænd er jo langt mindre komplicerede, men hvem tør tage den risiko at lade prævention være op til mænd?

Nu må jeg hellere forklare dig aman72
Nu må jeg hellere få forklaret mig, for du lægger ord i min mund, som jeg slet ikke står inde for.

Min eneste kommentar omkring det med børnepenge, var bare den omkring, at 1000 kr ikke er småpenge for alle - det har INTET at gøre med at jeg forsvare at et børnebidrag skal afskaffes eller andet. De var bare en isoleret kommentar omkring 1000 kr, intet andet. Det var alt jeg ville sige med det. Som du ser andetsteds i tråden, så har jeg også givet udtryk for at konsekvenserne af en uønsket graviditet rækker langt ud over det økonomiske, både for mand og kvinde og ikke mindst et eventuelt barn.

Det pisser mig lidt af, at du er så fordømmende overfor mænd. Du skriver, at vi er fascineret af konsekvens når det gælder andre, men at der gælder andre regler, når det er os selv. Der tror jeg så der findes dobbeltmoralister af begge køn - for hvem der gælder en helt anden virkelighed når de tænker på dem selv - den holdning kan jeg kun tage dybt afstand fra, den handler slet ikke om empati, men egoisme.

OG NATURLIGVIS ville det være allerbedst at forebygge, men det er jo ikke forebyggelse tråden her drejer sig om. Tråden her drejer sig derimod om, hvordan vi mænd forholder os, hvis graviditeten allerede er en realitet. Som mand, svarer jeg således hvordan jeg ville reagere. Jeg har allerede givet udtryk for min holding flere gange i andre indlæg, men lad mig alligevel opsummere for dig:

I tilfælde af, at det er en kvinde, som jeg ikke kender godt nok, eller en kvinde som jeg véd at jeg ikke vil dele tilværelse sammen med, ja så er min holdning krystalklar - så vil jeg absolut gå ind for abort - ikke kun for min egen skyld, men i højeste grad for barnets skyld. Barnet skal ikke leve med enten en ukendt far eller en far som kun af og til kommer på besøg - ét er at jeg på ingen måde selv ville kunne leve med det, men jeg tænker så sandelig også på barnet.

Og begynd nu ikke igen at trævle i at forebyggelse er bedst - jeg er sikker på, hvis den graviditet opstod, så ville det være et uheld - kondomer KAN rent faktisk sprænges, desuden, specielt når man er yngre så har man måske mange skiftende partnere. Det er også i den forbindelse at jeg har erfaret (dog ikke på egen krop heldigvis), at flere piger så tager den egoistiske beslutning at få et barn alligvel - fordi DE ønsker det! Det er simpelthen dét livssyn, jeg ikke kan sluge - disse piger tænker hverken på faderen eller på barnet - bare at de skal have deres egen lille pussedukke, som de først senere opdager rent faktisk er et lille menneske, som har flere behov end en plysbamse. Jeg har nu oplevet en del af disse kvinder, det er dém min lede rettes mod.

Det andet tilfælde, hvor jeg er SIKKER på at det var en kvinde jeg vil blive gammel med, ja så vil jeg ikke tvivle et sekund, selvom graviditeten ikke skulle være planlagt. Så vil jeg kæmpe for at rammerne kom på plads.

ja men det burde kunne gøres bedre aman72
der er - så vidt jeg ved (punk mig bare, for min viden er gammel) mange andre hager ved p-piller, bla. at kvinder får større risiko for celleforandringer i livmoderen og dermed livmoderkræft, derudover er der problemet med udtørrede slimhinder og nedsat sexlyst. Jo, jeg er klar over, at der er mange hager ved p-piller. Det er fint med at ved sænkning af østrogeninholdet, at risikoen for blodpropper dermed formindskes, men det er da uheldigt, at risikoen for graviditet derved forøges.

Der er således flere parametre at skrue på:
-præventiv effekt
-risiko for livmoderkræft
-risiko for blodpropper
-nedsat sexlyst
-udtørrede slimhinder
-etc, etc

Det overrasker mig så bare, at når der ofres så store midler på at udvikle farmaceutiske præparater at man så ikke er nået længere end man er. Det er direkte sørgerligt.

Imødegåelse 1-2-3
...af problemet sker her i huset, ved at far har besluttet at få klippet bollerne ved førstkommende besøg i DK ........... heller det end en kemisk sprøjte. Tænker over den skævhed der er i at kvinder, som noget ret naturligt/selvfølgeligt spiser disse kemikalier. Tror at mænd er lagt mere nervøse ved den slags. Mon det bunder i kulturarven om at det er kvinden der "hænger på ungen" når det går galt og at hun derfor må beskytte *sig* trods helbredsrisikoen ?

1-2-3

På den anden side.... **anonym**
kunne man så ikke også forestille sig, at de mænd som ikke ønsker en uventet/uønsket graviditet hos kvinden, selv tog ansvar herfor, og sørgede for at beskytte sig imod det ved brug af kondom. Det er langt fra alle kvinder som bruger p-piller - og man har vel hver især et ansvar for ikke at bringe sig selv i en uønsket situation eller hvad ;o)

abort jada77
Nu kan jeg sgu blive sur når du skriver uægte barn det er der ikke noget der hedder, hvad fanden tænker du på på, det er lige så godt som et barn født i ægteskab, har selv en af slagsen som er født udenfor, det var kun i gamle dage man sagde sådan men det er hun ikke for mig, en mand der siger en kvinde skal få en abort er sgu ikke moden, når man kan knalde kan man også tage sit ansvar, prøv og bliv voksen.

Det er hendes krop og det er hans penge saintan
Hvis han ikke vil have barnet, så skal han heller ikke betale for at opfostre barnet.

Det er hendes krop, men det er hans penge og det er uretfærdigt hvis han skal betale til et barn han ikke vil have.

Man er 2 om det, men spørgsmålet er svært at svare på fordi det er hende der bærer på barnet i 9 måneder.

Løsningen på det følelsesfulde spørgsmål kan blive løst med udviklingen af en kunstig livmoder da der så ikke vil være en følelsesconnection der er større mellem mor og barn end barn og far, man er startet på projektet men der er dog lang vej endnu, og dette eksempel er kun for tidligtfødte børn, men dog en start alligevel:
http://www.tekno.dk/subpage.php3?article=289&toppic=kategori2&language=dk

Uheld kan jo ske saintan
Kondomet kan springe og så er udvejen en abort eller fortrydelsespille, med mindre de BEGGE gerne vil have barnet/børnene

"en mand der siger en kvinde skal få en abort er sgu ikke moden, når man kan knalde kan man også tage sit ansvar, prøv og bliv voksen."

Om en mand er umoden bare fordi han siger at en kvinde skal få en abort, det kan du ikke bedømme. Man bliver ikke umoden af at sige at hun skal have en abort, det er jo absurt.

Det kommer da an på situtionen, måske vil han gerne have børn og tage et ansvar med sine børn, men bare ikke med den nævnte kvinde, derfor skal han da heller ikke tvinges til at betale til et barn han ikke vil have og da slet ikke hvis de på forhånd brugte kondom, det er bare sex de har, de har ikke planer om et barn.

Det er rigtigt, men saintan
et kondom kan springe.

Så der er altid en lille chance for graviditet.

Men man må gå ud fra at hun også bruger p-piller da hun heller ikke vil havne i en uønsket graviditet, der er self. undtagelser men i de fleste tilfælde.

Forskellen er saintan
At hun gerne vil have barnet mens han ikke vil!

Man er 2 om det.

Jeg vil da heller ikke betale for en vare jeg ikke vil have, og det vil hun da sikkert heller ikke.

begge har ansvar jacob.lykke
jo man har begge et ansvar. men hvor mange gider bruge kondommer med deres kæreste? hvor mange af disse kærester ville ikke undre sig over han pludselig tog et kondom på? det tror jeg nemlig mange ville og så var der ikke meget forhold tilbage. men ellers ja!

men i et par forhold, synes jeg da man ville være enige om sådan noget, man snakker vel sammen om hvorvidt man skal have et barn eller ej osv. så begge er indforstået hvis det skulle være..

mh Jacob

hvorfor skal mænd ikke også "hænge" på ungen ligestillingsrådet
vi har bare ikke ligestilling i danmark... enkelt og simpelt... ikke så længe en far kan skride af planlagte som ikke planlagte børn.

Det er simpel hen for ringe. Jeg har måtte skippe min karriere fordi en mand skred under graviditeten og det er mit liv, der bliver omlagt og ikke hans.. for han betaler sig til frihed og tager ud over det intet ansvar. -- Jeg er vred over den manglende ligestilling.. han burde have ungen 50/50 når ungen er gammel nok til det.

vh.en lidt bitter kvinde - som aldrig skal have flere børn, da man jo ikke kan vide sig sikre på mænd og de jo ikke forpligtet til noget ifølge love og regler.

ja han vil ikke se sit barn ligestillingsrådet
.... og han er over tættere på de 40 år end 30... så det ikke fordi, at han ikke burde vær klar over, hvad han foretager sig....tænk sig, at man kan tro på en, som taler om ansvar og pligter... tænk sig hvor meget fyldt med løgn en kvinde kan blive.. Tænk sig hvor lidt ligestilling der er.

Ja, undskyld.... skulle lige ud med det :-)

nu vil jeg nyde mit dejlige barn, som det er allermest synd for. desværre..!

p-piller til mænd jacob.lykke
mener faktisk der har været snak om at der var lavet en fomr for p-piller til mænd. det vidste sig så at stort set alle kvinder ikke ville stole på at manden huskede at tage dem...

mh Jacob

Jamen 1-2-3
... jeg kan kun være enig med dig. Der ER ikke ligestilling. Mænd kan blive diskrimineret i anden anledning (fx. skilsmisse) men det er jo en anden sag.
Meeeen der findes jo mænd der er reelle nok ..... mig fx ;-) ............ når jeg nu selv skal sige det!! Her er det min karriere der er sat på stand-by (ikke noget offer - den var røvsyg og jeg trængte til noget HELT andet) så det er min kone der er karriererdyret, men den fordeling har jo også sin pris for hende!

1-2-3

Og - hahaha
respekter lige hendes valg - alt snurrer omkring dine små fimsede følelser- hvad med hendes? ja, dem er du jo ret ligeglad med, ingen hensyn der -
hvorfor pokker skulle hun så tage hensyn til dine?
En abort er ikke noget man skal få foretaget, bare af hensyn til andres følelser - den kvinde der står overfor et sådant valg skal kun tage hensyn til sine egne følelser.
Hvis jeg stod i den situation ville jeg vælget et levende barn, istedet for at slå det ihjel - bare fordi manden var et skod!!

alt hahahah
for nemt - handlinger har konsekvenser.
Det motiv du trækker frem her er penge - penge som man på enhver måde vil undgå at slippe.
Hvordan havde du tænkt dig det skulle foregå og indenfor hvilke rammer?? Skal alle og enhver (mand) kunne kræve denne retskendelse?
Eller hvornår og under hvilke fakturelle forhold kan manden få denne såkaldte retskendelse??
Hvad med denne: arj - jeg gider fandme ikke beskytte mig eller undersøge om hun bruger prævention, jeg kan jo bare få en retskendelse- som tankegang for nogle mænd??

Og omvendt ? Multiball
Jeg tager udgangspunkt i det du skrev, nemlig at det var UVENTET !
Jeg syntes at det er forkert at stille krav !
Det gælder begge parter. Hvad med manden ? hvad hvis det er omvendt og han kræver at få barnet, samt at kvinden kræver at få aborten ?
Er der så samme forståelse for at hun selvfølgelig skal have barnet ?
Og at de jo var lige gode om det og derfor begge skal tage ansvar ?
Hun kan jo bare slippe med at betale børnepenge bagefter ?

but jacob.lykke
hvis kvinden synes det er nemt sluppet for manden at betale for sin frihed, vil jeg ikke kunne forstå hvorfor hun vælger at få et barn...

mh Jacob

ansvar jacob.lykke
men så er det også kvindens del-ansvar at sørge for at beskytte sig mod en eventuel graviditet!

mh Jacob

hør: anonym
nu det ikke dig som skal bære og føde barnet.

urimligt... måske men ikke mere urimligt end at mænd må planlægge barn og skride under graviditeten og aldrig give lyd fra sig mere... det kan man ikke blive dømt for.

hilsen bitter kvinde, som aldrig tør blive gravid igen.

med eller uden, ingen tuden tanterine
nu er det jo ikke altafgørende at der er en far slet ikke hvis man ikke er enige om hvordan man skal være forældre...

hold nu kæft tanterinen
ingen mand eller kvinde kan bestemme over andres kroppe eller hvad der gror i samme... derfor kan jeg kun anbefale p-pilleinjektion til man er klar til at få børn... ellers må man tage hvad der følger med af regninger...det være sig økonomisk og ansvarsmæssigt.

helt enig med dig tanterine
manden har mulighed for at bestemme før sædafgang ... kvinden har derefter alle rettigheder til selv at afgøre hvad hun vil...

nej nej nej mænd vil ikke tanterine
mænd vil ikke tage pillerne fordi der er mikro-chance for at det kan påvirke holdbarheden af hans erektion... men så tager kvinder dem bare i stedet der findes jo glidecreme ;C

?!? jacob.lykke
jeg forstår overhovedet ikke hvad det er du snakker om. kvinderne tager p-piller og hvad har det med glidecreme at gøre?

mh Jacob

nej hvor lamt tanterine
du ville vel ikke få et udskrab af dine ædlere dele fordi en kvinde forlangte det??

Hvis det stred mod alt i dit væsen eller mod dine overbevisninger.

Eller ville du??

De fleste der vælger at blive forældre gør det vel ikke uden nøje overvejelser.

tillykke med utopien tanterine
der er ikke i dagens danmark plads til kærnefamilien for den personlige frihed sættes højere end noget andet ingen har tolerance eller respekt for hinandens forskelligheder længere... så hvis det lykkedes for dig send lige opskriften...

ved første øjekast-->>> tanterine
virker du jo som en velafbalanceret ung mand der ikke har prøvet de store lidelser eller har måttet gøre noget der ikke var egen vilje og lyst... men så alligevel ikke for med den holdning til kvinder og deres ret og psyke kan du kun være en smule forkvaklet hvis ikke meget

held og lykke

har du i øvrigt overvejet om barnet vil have samvær med dig??

Mange kvinder mister ... miss-mee
....sexlysten pga. P-piller.

En anden kedelig bivirkning ved p-piller kan være østrogen udløst migræne. Jeg led af migræne fra jeg var 15 til jeg var 29 år. I starten 2 gange om mdn af 1 døgns varighed og til sidst 2-3 døgn pr uge!! Der var ingen piller der kunne tage det, jeg blev scannet for svulster osv. Indtil det gik op for mig at det var p-pillerne der gjorde det. Det er nu 2½ år siden at jeg stoppede og jeg har haft hovedpine 4 gange siden.

P-piller er langt fra så gode og enkelte som de bliver gjort til...desværre:-( ...mee

mig bekendt tanterine
er det i 90% af tilfældende kvinderne der sørger for den slags og til din tidligere kommentar til mandelige p-piller kan jeg sige at det er vel ikke uden årsag at kvinden har svært ved at stole på at manden tager pillen hvis det altså er den rette årsag til hvorfor mænd ikke tager p-piller. Vil dog sige at hun jo så bare kan tage dem også så kan man da ikke blive mere sikker.

det er dig der er infantil tanterine
du mener du har ret til at diktere et andet menneske til at gøre hvad der behager dig... det er da nærmest psykopatisk... dine agumenter, er jo helt ude i hampen og du fortjener ikke at få så megen respons når du åbenlyst ikke reflekterer yderligere over din egen indstilling til debattens problematik.

fradrag for faderbidrag tanterine
det er jo helt uhyrligt så ondt du har over alt... prøv dog lige og tænk hvis kvinder kunne trække halvdelen af menstruationsbind fra i skat... eller p-pillerne for den sags skyld ...

du er bare lam i roen tanterine
varen hvad bilder du dig ind... det er menneskeliv der debatteres om og ikke hvor meget mælk du får for en 20´er... prøv dog lige... du skulle nok overveje at få en p-pillestav sat ind hos lægen så kan du gøre hvad du vil de næste 7 år uden at tænke på andre end dig selv og dit ego...

i guder hvor kan man synke dybt...

HORMONER ER SKADELIGE tanterine
da vi alle ved at hormon-ændrene stoffer er skadelige kan du så ikke kæde det med at p-piller også kan være skadelige for kvinder ... det ændrer jo deres cyklus og det gøres ved hormoner i piller -->> p-piller når der er for mange i p-pillerne kan der opstå uhensigtsmæssige bivirkninger så som mange blodpropper i hjernen på samme tid og deformiteter på fostre som foreks. forsangeren fra sort sol... men ``ja forskerpengene er nok gået til fredagsbar´´ ikke?? det førnævnte er bare nogle af de grumme bivirkninger der er også andre langt mindre synlige problemer med højdosis hormonpiller.

mangel på indsigt og kvindehad tanterine
hvis du syntes det er godt så er der vist ikke nogen vej tilbage for dig og normaliteten... barnet har jo brug for andet end en plastikpose og ligge i der bliver udvekslet mange forskellige stoffer i maven. du må godt nok hade kvinder en del med det syn du har på dem ---

ingen ret over andres krop tanterine
du kan ikke kræve at du eller nogen anden skal have vetoret over et andet menneskes krop.

mere er der ikke at sige til det...

derfor er det ene og alene op til manden der ikke ønsker børn at beskytte sig behørigt i forhold til hans overbevisning... det samme gælder kvinden for den sags skyld....

du kan jo få klippet klokkerne tanterine
det er videnskabeligt bevist at mænd der får foretaget dette indgreb med lethed kan få ordnet ``rørlægningen´´ til fuld funktionsdygtighed til forskel for kvinder... det er i øvrigt også dyrere at fortage indgrebet på kvinder...

Ser du når tanterine
mænd tager p-pillen der er lavet til mænd står der i indlægspapiret at der er mulighed for at det påvirker deres rejsnings hårhed og varighed... det problem kan mænd ikke leve med og derfor tager de ikke p-piller men forventer at kvinderne ordner den slags til trods for at det påvirker deres balancer i alle henseender også hvor fugtig hun bliver af seksuelstimuli.

men det løser vi ``bare´´ med noget glidecreme for lad os endelig pleje mandens sårbare ego frem for vort eget helbred...

Vask munden. saintan
p-pilleinjektion er heller ej 100% sikkert.

Det er et vanskeligt emne hvor begge parter er berørt af graviditeten, det bedste var egentligt at aftale på forhånd hvad man skal gøre hvis uheldet nu er ude, men det er jo desværre ikke altid man kan gøre det på den måde.

Du har dårlig debatsprog. saintan
"varen hvad bilder du dig ind... det er menneskeliv der debatteres om og ikke hvor meget mælk du får for en 20´er"

Lad endelig ikke dine følelser vildlede dig. Hvor mange aborter bliver der udført hvert år? Mange er svaret. Disse børn er en "vare" der bliver handlet med dem uden de har noget at sige,.. som det var, ja, en liter mælk eller kvæg. Hvis man ikke lige har tid eller overskud så kan man jo altid få en abort. Børn er en vare.

"... prøv dog lige... du skulle nok overveje at få en p-pillestav sat ind hos lægen så kan du gøre hvad du vil de næste 7 år uden at tænke på andre end dig selv og dit ego..."

Hvorfor da det? Hvad er du sur over? det er sandheden jeg giver dig, bryder du dig ikke om sandheden? Forstår godt hvis du ikke gør, mange kan nemlig ikke lide den:

Sædbanker (find din ønskemand og få hans sæd)
Ægbanker (find din ønskekvinde og få hendes æg)
Dreng eller pige, du kan selv vælge
Fostervandsprøve (bruges til: hvis barnet bliver "spasse" eller får andre "egenskaber" man måske ikke kan lide kan du altid vælge at få en abort, smart ikke?)

Kan ikke se hvorfor du mener børn ikke er en vare, har du noget belæg for at sige det? Hvis ja så er du da velkommen til at komme med dine argumenter.

slug aha...
dog dit slim selv.............

Små slag lille du. saintan
"du må godt nok hade kvinder en del med det syn du har på dem ---"

Nå det må jeg godt nok :)!? Jamen, det er da godt du kan sige det, du ved jo også ekstremt meget om mig. Lol. Nå, anyway...

I mine øjne virker du som en ret ubehagelig person, fordi du går og sviner andre til, altså så at sige, du slå til personen, i stedet for bolden, som man bør, som jeg også skrev tidligere, jeg mener du har ret dårlig debatskik, og dette er en af grundene.

"hvis du syntes det er godt så er der vist ikke nogen vej tilbage for dig og normaliteten... barnet har jo brug for andet end en plastikpose og ligge i der bliver udvekslet mange forskellige stoffer i maven."

Normalitet!? Det er da vist også en lidt overvurderet størrelse. Ingen mennesker er normale, heller ikke du.

Men ja det har du ret i. Der kræves mange ting for et barn der ligger i morens mave, men det tager man selvfølgelig højde for rundt på laboratorierne, man kender sikkert alle disse "stoffer" og de kan laves syntetisk. Ud over det kræver barnet varme og et bankende hjerte....det kan man sikkert også lave syntetisk (eller man kommer til at kunne), processen der foregår inde i livmoderen er meget kompleks, men den er jo ikke magisk, derfor kan man lave den syntetisk i et glascylinder m.m.

Apropo glascylinder, det åbner jo også mulighed for bedre at kunne studere barnets udvikling over de 9 måneder, et godt fremskridt for videnskaben.

En anden grund for at lave børn i cylindre kunne være at moren ikke behøver at gå på barsel i de 9 måneder, hun kan forblive på arbejdsmarkedet, hun kan bare droppe forbi et par gange om ugen og se sit barn vokse, smart.

Der er yderligere nogle gravide der lever en usund levevis under graviditet, mange skadelige stoffer, disse kan undgås at deles med barnet hvis det er "afskærmet" for moderen i de 9 måneder.

Yderligere kan agressiv adfær og stress provokere en for tidlig fødsel. Du virker på mig ret agressiv, så en kunstig livmoder til et af dine måske kommende børn (man ved jo aldrig) kunne måske få gavn af denne opfindelse.
Andre kunne måske være kvinder der har fået ødelagt deres livmoder under eller efter en graviditet.

er det rigtig jacob.lykke
seriøst, vidste det måske godt alligevel, man havde nok fortrængt det.
anyway troede faktisk mest at migrænen var pga menstrationen.

på en måde undre det mig ikke, for man tilføjer jo kroppen ekstra meget østrogen, hvilket er unaturligt.
men er det ikke også lige så meget for at styre sin menstration man tager dem?

mh Jacob

aha jacob.lykke
haha du er alligevel ret spas.
men hvis det er din erfaring, så vil jeg nærmere sige du har været temmelig uheldig. så må du jo finde dig en ordentlig mand, som også giver tilbage som han modtager...

p-piller til mænd, har aldrig læst indlægssedlen, for har aldrig haft brug for dem, og tror egentlig heller ikke man kan få dem mere...

mh Jacob

måske jacob.lykke
ved ikke hvem der tager mest ansvar på den måde. meget normalt er det jo at kvinder er på p-piller, mener du af den grund de så tager et større ansvar, finder jeg det helt naturligt da de nok ville tage dem selvom de ikke havde sex.

om du mener det er den ene eller anden grund til at p-pillen til mænd ikke er så anvendt, kan det da være du har ret. ved ikke hvilke følger det medføre at indtage disse.
men tror sådan set heller ikke der er salg i dem. har i hvert fald aldrig stødt på dem, og har arbejdet for en medicinal grossist, de burde da have dem om nogen.

mh Jacob

Uddyb, tak aman72
du skriver : "...en så alligevel ikke for med den holdning til kvinder og deres ret og psyke kan du kun være en smule forkvaklet hvis ikke meget"

Det var da en grov beskyldning at komme med, kan du uddybe mht. hvad du mener mht. min holdnig til kvinder og deres ret og psyke? Jeg plejer at få at vide at jeg er enddog yderst empatisk anlagt, jeg plejer også at vende situationen på hovedet og se tingende fra andre øjne. Fordi jeg ser det fra mandens synspunkt, altså manden som ikke ønsker et barn, noget som han kan have helt fair grunde til - mit udgangspunkt er IKKE de tilfælde, hvor manden pludselig løber fra ansvaret. Det har ikke noget at gøre med, at jeg ikke har sympati for de kvinder som føler sig narret. Derimod har jeg lede ved de kvinder som tager beslutningen om at gennemføre en graviditet helt uden at tage faderen med på råd...det er disse kvinder jeg ikke har sympati overfor.

Jeg føler bestemt ikke jeg er forkvaklet, jeg har ikke selv et uægte barn "derude" eller været direkte involveret i sådan en situation. Hovedspørgsmålet i denne tråd var blot af generel karakter omkring hvad mænd tænker i den situation - og jeg har gennem flere indlæg allerede gjort klar udtryk for, hvad jeg tror min reaktion vil være - under flere betingelser endda.

Du må meget gerne uddybe, hvorfor du mener jeg skulle være forkvaklet og også meget gerne præcisere, hvad for en holdning du mener jeg har til kvinder, deres ret og psyke.

På forhånd tak.

Der gælder naturligvis det samme aman72
Godt du tydeliggjorde den omvendte problemstilling, for mange tænker ikke ud over deres egen navle, når det gælder om at se situationen fra en anden synsvinkel.

Det burde være overflødigt at skrive det, men nu gør jeg det alligevel, også fordi flere personer i denne tråd åbenbart har svært ved at forstå min holdningi denne problematik:

NATURLIGVIS skal en kvinde ikke tvinges gennem en graviditet, hvis det kun er manden der vil have barn, det er en lige så stor selvfølgelighed som at en kvinde ikke skal gennemtvinge en graviditet.

Det burde ikke være så svært at tænke sig til, at man kun får børn, når begge partnere i forholdet er 100% enige om at de vil have børn nu. Alt andet virker useriøst og forkasteligt, det er lige så forkasteligt at kvinden gennemfører en graviditet med et barn uden mandens ønske, som det er dybt forkasteligt at en mand smutter midt under en graviditet.

Hvis det er et uheld, men begge alligevel er enige om at de på et tidspunkt skal have børn, ja så går jeg ikke umiddelbart ind for abort - det skulle da lige være, hvis rammerne for at få barnet er helt utålelige og først ville være realistiske efter en årrække.

Der, hvor jeg går ind for abort, er hvor graviditeten hele tiden har været uønsket af den ene af parterne.

Så skulle mine holdninger være tydelige for alle.

Giver det ikke sig selv aman72
at der ikke skal være et barn, hvis man ikke kan blive enige om, hvordan man skal være forældre?

Præcis aman72
Det er som om flere herinde ikke vil indse, at der KAN ske et uheld - og har den holdning, at hvis uheldet er ude, så er det ene og alene op til kvinden at bestemme, hvad der senere skal ske. Jeg forstår ikke de kvinder, der vil gennemføre en graviditet på trods af, at manden ikke ønsker det, og hvor manden måske på forhånd har tilkendegivet at han ikke ønsker barn.

F.eks. kan der være tale om et elsker/elskerinde forhold, der altså ikke er det kærlighedsforhold. Den historie er ikke grebet ud af luften, jeg er bekendt med den fra flere sider - og at historien gentager sig: kvinden beslutter med vold og magt at gennemføre graviditeten uanset hvad, og så ikke give barnet chancen for at vokse op med sin biologiske far. Det er den holdning jeg på ingen måde kan sluge.

Nja... miss-mee
...de fleste kvinder har jo nogenlunde regelmæssig mens med ca. 28 dages cyklus. Selvfølgelige er der nogen der har problemer med ureglmæssig mens, men det skyldes som regl andre forhold (stress, slankekure, pco - en sygdom, cysterosv)der kan behandles på anden måde.

Almindelige bivirkninger ved brug af p-piller: Pletblødning, kvalme, almen utilpashed, brystspænding, humørsvingninger, vægtøgning, hævede ben, migræne, nedsat sexlyst, depression samt alm. hovedpine.

I nogle tilfælde kan der forekomme en let forhøjelse af blodtrykket. Sjældne bivirkninger er årebetændelse, blodpropper i benene, i hjertet, lungerne eller hjernen.

Endelige kan de hæmme en piges vækst, hvis hun får dem før hun er udvokset. Desværre er mange læge velvillige tiul at udskrive dem til piger helt ned til 13 års alderen...:-(

Forskere mener også at det store forbrug af p-piller i den vestlige verden er medvirkende årsag til dyr og natur forurenes med kvindelige kønshormoner - vi mere eller mindre tisser hormoner ud i kloaken)

Fordele: Kan afkorte langvarige/smertefulde menstruationer, mindsker risikoen for visse former for cancer, kan modvirke uren hud (særlige mærker)og er praktiske at bruge.

Jeg var meget glad for p-piller som præventionsform, men jeg er bestemt ikke glad for det, de gjorde ved min krop og min psyke:-(

De første jeg prøvede som 14 årig gjorde at jeg gik helt ned med flaget. Tudede uafbrudt i 3 mdr. og overvejdede selvmord pga. livs- og selvlede. Heldigvis fik jeg så et andet mærke og det forsvandt hurtigt igen.

Noget andet du vil vide om p-piller:-D ...mee

en ordentlig omgang jacob.lykke
så er det derfor jeg har fået ind i hovedet at piger stoppede med at vokse når de fik deres første mens.. men det er så pillerne der kan være med til at stoppe væksten.

nej, det er rigeligt, puha :S

men nu fik jeg da lige sat lidt på plads. tilgiv mig hvis jeg har glemt det i morgen ;)

mh Jacob

P-piller til mænd blev droppet pga. udsigten til.... miss-mee
bivirkninger. Næsten alle de hormoner, der kan påvirke mænds sæd, vil også påvirke fx potens, hoved- og kropsbehåring, sexlyst og på længere sigt måske kunne øge risikoen for cancer.

Man arbejder pt. med en vaccine, der får mandens eget imumforsvar til at angribe hans sædceller, men det er svært at styre og måske kan den føre til sterilitet på længere sigt.

Alt i alt ikke en nem opgave at lave p-piller til mænd ...mee

Det er bare i orden... miss-mee
....jeg er glad for at du læste det, trods alt:-) Hvis du så bare husker, at p-piller har både en god og en dårlig side, så er det fint med mig ...mee

gode sider og øh... jacob.lykke
hehe jo det skal jeg nok. har boet sammen med mine 2 kusiner igennem et års tid, så har selv stået for skud til tider (ja de nåede at synkronisere) men jeg kunne stadig råbe højst når jeg fik nok af at rive hår ud af hovedbunden på mig selv.... ;)

mh Jacob

avs så krymper den igen jacob.lykke
nej og det er nok heller ikke let at finde frivillige til at afprøve produktet længere...
så er det godt vi har dyreforsøg (det var en joke)

mh Jacob

loco Anonym
Det er helt og aldeles op til kvinden ... I mine øjne har manden absolut intet at skulle have sagt eller kræve.
Hvis først "uheldet" er sket, og hun ønsker barnet ... så skal hun satme også selv bestemme om hun vil have det eller ej.

Så må manden ( alt efter situationen ) tage stilling til hvad fanden han vil gøre ... vil han være der eller vil han ikke være der?

Hvis jeg pludselig fandt ud af min kæreste var gravid ... ville jeg nok lige sidde og tænke lidt over sagerne især når man er under uddannelse mv. Men da hun er den jeg ønsker at være sammen med havde jeg uanset situationen støttet op omkring hende ... hendes valg fuldt ud.

Kvindens valg, men.... KM...
Jeg mener klart det er kvindens valg hvad hun vælger at gøre hvis hun er kommet i den situation at blive gravid.
Men man er 2 om at lave et barn, så derfor vil jeg også mene at hvis manden overhovedet ikke gider barnet, skulle han først have tænkt på prævetion og jo jeg ved godt man sagtens kan blive gravid trods korrekt brug af kondom, spiral, pessar, p-piller, p-stav, p-plaster ect. og også selv om man er steriliseret, men hvis uheldet er ude, skal han ikke kunne bestemme om hun skal have det eller ej og han må betale hvis hun vælger at få barnet, men han er i sin fulde ret til at sige han ikke vil have noget med barnet at gøre.

noget andet er så aman72
Hvorfor i alverden skulle kvinden vælge at få et barn, hvis hun på forhånd vidste at manden ikke vile have barn. Det prøver jeg til stadighed at forstå.

Jeg forstår det fuldt ud, hvis parret alligevel har planlagt barn på et senere tidspunkt og kvinden ved at manden er interesseret.

Ja, det er kvindens valg og kvindens krop. Jeg kan bare med min gode vilje ikke forstå at denne kvinde vil udsætte sin krop for gennemført graviditet, hvis hun på forhånd ved at manden ikke vil have barn. Hvorfor sætte et barn til verden, som man på forhånd ved ikke vil vokse op med sin biologiske far?

Fordi det er en urdrift.... miss-mee
...i kvinden at passe på sit afkom, ligesom det er for manden at spræde sin sæd. Uanset hvor meget vi mennesker forsøger at tøjle vores instinkter, så vinder de en gang i mellem over den "sunde" fornuft ...mee

Man skal ikke true mænd... miss-mee
...på det felt. Det går tydeligvis også ud over potensen *GG* ...mee

Rigtigt, missme...og aman72... Den Glade
...har ingen børn, det fremgår tydeligt af hans bemærkninger...;-)

Korrekt :-) aman72
Og jeg glæder mig til at få børn ;-)

Gerne :-) aman72
Jeg er allerede godt på vej :-)

Opskriften er netop at værdsætte sin partner højt og sætte ham/hende forud for egoistiske ønsker, der skulle ske på bekostning af ham/hende. Det er faktisk slet ikke så svært at skrue ned for at det karrieregejl og egotripning, når man først er kommet igang :-)

hehe aman72
så skarp tunge, du har, tanterine..what hits you?

Når jeg har fået de 2-3 børn jeg og min kæreste vil have, så ville jeg da intet have imod sådan et indgreb...men først til den tid :-)

Mandens mening er helt irrelevant DenGlade
...da det ikke er ham, der lægger krop til, og han bare kan smutte, hvis han ikke vil være med. Om du går ind for abort, aman72, er derfor stjerneligemeget - hvilke alvorlige, mangeårige psykiske konsekvenser en abort har, er du åbenbart for lidt empatisk til at kunne forestille dig. Gud forbyde, at en af de kvinder, du har været sammen med, nogensinde kommer i den situation at blive uventet gravid med dig.
Det gør så ondt, at ingen mand er det værd. Er man mand nok, støtter man kvinden uanset hvilken beslutning hun tager, ellers er man ikke moden nok til at have et seksuelt forhold.

sort/hvid opstilling aman72
Jeg synes du stiller det meget sort/hvidt op, Glade. Det kan godt være at det her og nu er en psykisk OG fysisk meget stor belastning for kvinden at få en abort...jeg ville da støtte hende i at gennemføre graviditeten hvis vi begge vidste at vi ville have børn.

Noget andet, der spiller ind; Der er også forskel på, hvornår i forløbet vi snakker om...er det i samme øjeblik man opdager kondomet sprænger? Eller er det først 4 uger henne i forløbet hvor kvinden opdager udeblevet mens (gruelig tanke)?

Der er mange aspekter i problemstillingen og jeg synes du forenkler spørgsmålet meget.

Desuden; Jeg vil til enhver tid hævde at manden også skulle have noget at sige, da det også vil være HANS evt. kommende barn. Det kan du simpelthen ikke bare negligere...og kommentere at "han bare kan smutte", det finder jeg direkte latterligt. Muligt visse mænd ville slå sig til tåls med det, jeg ville ikke. Her taler jeg om det tilfælde hvor der har været tale om et kortvarigt bekendtskab hvor parterne knapt kendte hinanden på forhånd og man ikke kunne vide mig sikker på om det var hende/ham man ville have børn SAMMEN med.

Men ak ja, jeg har læst indlæg i tråden, hvor opfattelsen af "kernefamilien" nu åbenbart er utopi. Meget muligt mange lever i en så egoistisk verden at det bare gælder om at hytte sit eget skind og så give et barn en opvækst med skiftende fædre....suk, siger jeg bare...

Selvfølgelig DenGlade
er fremstillingen meget forenklet her; det er svært at få alle aspekter med af en problemstilling. Jeg mener bare (og ved), at abort er så alvorlig en ting for mange kvinder, at det i sidste ende er nødt til at være kvindens egen beslutning. Du kan fremlægge en masse rationaler, men der sker noget fysisk såvel som psykisk i kvinden, det øjeblik hun opdager hun er gravid, og graviditeten kan mærkes (sker som regel allerede når hun er få dage over tiden) - så her slår alle dine rationaler bare ikke til.
Man kunne også forestille sig den situation, at kvinden følte, de var der i forholdet, hvor et barn ville være en glæde og ikke noget problem, mens manden slet ikke følte sig sikker på noget.
Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvornår du selv ville føle, det var ok med et uventet barn i et forhold (hvad skal der til, for at du kan rumme det?), og hvorvidt abortspørgsmålet i den indledende fase af forholdet kunne få dig til at trække snabelen til dig, hvis kvinden gav udtryk for, at abort var hende meget imod..?

Du må da være DenGlade
professor i matematik, siden du ser så enstrenget på det...;-)
Mit umiddelbare svar er: Nej...

jeg er helt enig niels27
på mig forekommer det umenneskeligt at tvinge / overtale en kvinde til at få en abort !

svar aman72
Jeg kan svare helt afklaret:

Hvis der kom et uventet barn og kvinden insisterede på at få det, så ville jeg gøre ALT for at få forholdet til at fungere med kvinden (hvis det ikke fungerede på forhånd), hvis der ingen anden udvej var, og hun holdt fast på barnet, så tror jeg også det vil sætte nogle mekanismer gang i mig. Så vil jeg helt naturligt få et kald om at være far her og nu. Hvis hun vendte det for mig, så må det også være fordi der var nogle følelser imellem os, så helt galt kunne det vel ikke være?

Ganske enkelt fordi min store drøm er at være med at føre et barn til verden, et barn som jeg vil være med til at give den bedste opvækst det kan tænke sig. Både fordi det barn altid vil være en del af mig, og jeg aldrig ville løbe fra sådan et ansvar, men også fordi jeg tænker på barnets tarv. OG moderen naturligvis.

Men, men, men. Jeg har efterhånden kendskab til en række kvinder som har fået barn via onenightstands og hvor de ikke har kendt faderen, jeg forstår at det er nogle mekanismer der sættes igang hos kvinden, men disse urdrifter er åbenbart svære at overvinde? Jeg VED desuden udmærket godt hvor stort et indgreb en abort er, jeg har selv veninder og nogle i min familie, som har gennemgået en abort, NATURLIGVIS er det et rent helvede.

Jeg tror, hvis pigen først opdagede det ved at hendes mens. var udeblevet og der var gået op mod 4 uger, så ville jeg på ingen måde gå ind for en abort. De tilfælde jeg har talt om, det er hvor man med det samme ved, at der er sket et uheld. Jeg ved så også hvor et helvede det døgn/de par døgn det kan være efter pigen har taget fortrydelsespille, det vil jeg godt understrege.....

hehe nej aman72
Men professorer i matematik ser nu netop heller ikke enstrenget på problemstillingerne, i matematik gælder det netop om at kunne se ting fra mange sider. Nej, jeg er ikke matematikprofessor, jeg er ingeniør. Jeg ved at mange i min branche ser meget enstrenget på rent menneskelige ting og mange lever fuldt op til fordommene, men i den forbindelse er jeg nu en ret atypisk ingeniør og derfor kan jeg ikke personificere mig med dem, selvom jeg kan grine af dem, for nogle ting passer måske godt på mig - at jeg er distræt bla ;-)

Mit svar var også ganske for at provokere synspunkter frem, som jeg ikke er tilhænger af: at det hele nok går alligevel, selvom faderen ikke vil være med. Den tankegang strider i den grad imod mit højeste ønske: at mine kommende børn skal leve op i en tryg kernefamilie.

Jeg ledes ved den pest, der breder sig i befolkningen: at kernefamilier er latterlige og at de er dømt til at dø. Jeg tænker på alle de familier, der faktisk er gået i stykker før barnet er født. Jeg kender en pige, som ofte har svære nedture, fordi hun ikke kender sin biologiske far og det har været umulig at finde ham. Det er nok sådanne ting, der præger mig....

Tak for dit velovervejede, modne svar... DenGlade
...du lyder som en sympatisk og dejlig mand! Jeg kan fuldt ud følge dig, og som nævnt var det heller ikke et onenight (jeg har ikke sådanne!), men et forhold, der havde varet mere end et år, med stærke følelser hos begge.
Iøvrigt er der nogle her på sol - måske også dig? - der sammenblander medicinske aborter og fortrydelsespiller. En fortrydelsespille er en pille, der tages få timer op til et par døgn efter et ubeskyttet samleje, og nedsætter risikoen for graviditet til næsten nul (har selv taget en sådan engang, det er ikke spor slemt) - men en medicinsk abort ER en provokeret abort, der bare fremkaldes rent medicinsk - kan være ret smertefuld og psykisk belastende, ved jeg fra en veninde der er jordemoder - man bløder ret meget, og aborten ender ofte i toilettet, under voldsomme smerter. :-(

svar og ang. fortrydelsespiller aman72
ok, ja lad os nu begrave stridsøkserne :-) Jeg må sige, det først nu er gået op for mig, hvad der var DIN historie - jeg har svaret som mand udfra dit oprindelige indlæg, hvor min opfattelse nærmere var, at det var et generelt spørgsmål. Hvis du havde skrevet om din specifikke kedelige oplevelse, så ville mit svar også have været tydeligere og ikke med forbehold for alle mulige tænkelige situationer (for dem er der mange af, når man stiller et generelt spørgsmål - for jeg er ikke meget for at give generelle svar på generelle spørgsmål, da det meget let afleder fordomme og firkantede opstillinger). I DIT tilfælde er min holdning helt klar: det er HELT forkasteligt at din mand (nu vel forhåbentlig ex-mand?) sådan bare lige pludselig stiller sig på bagbenene og FORLANGER en abort - det kan jo kun tyde på at han ikke har haft ren mel i posen i forhold til en fremtid med dig. Sådan ser jeg ihvertfald på det. Hvis du ikke allerede har skaffet dig af med ham, så synes jeg du skal tage en virkelig alvorlig snak med ham; om hvordan han forestiller sig fremtiden sammen med dig, og om han - med hånden på hjertet - kan sige at det er dig, han vil blive gammel med. Kan han ikke svare tydeligt: UD af vagten med ham hurtigst muligt, selvom jeg ved det her og nu kan være svært.

Angående det med fortrydelsespiller og deres umiddelbare eftervirkninger: Jeg må sige, at hende pigen jeg kendte, hun SAGDE rent faktisk at hun måtte til lægen for at få en fortrydelsespille og det døgn efter hun havde taget den var et rent helvede: kvalme, opkast,diarré, kraftige smerter, migræne, osv. Men har hun så løjet overfor mig? Jeg har også snakket med et par veninder om det, de havde heller ikke just godt at sige omkring eftervirkningerne det følgende døgn efter at have taget fortrydelsespiller. Jeg synes egentlig også det virker ret logisk, da en fortrydelsespille må være en atombombe rent hormonmæssigt og må/skal jo sætte kraftige fysilogiske reaktioner frem i kvindens krop. Det er bare sådan jeg forestiller mig det.

Men nu ved jeg heller ikke, hvad du lægger i "medicinsk behandling" - for en fortrydelsespille er jo også en medicinsk behandling, ikke? Eller du mente måske "operativt indgreb"? For dét tror jeg GERNE er langt mere smertefuldt, både fysisk og psykisk! Eller snakker du om en medicinsk behandling senere i graviditetsforløbet? For det kan jeg også forestille mig vil være en hård omgang...

Tak, og i lige måde...:-) DenGlade
- du har ret mht. manden, han må ud af vagten;-)
Øhm, du mener altså, det ville være ok at spørge, hvordan/om han forestiller sig en fremtid med mig?? (beklager alle spørgsmålene, men jeg har brug for en mands perspektiv på dette her!)
Jeg har som sagt ikke mærket disse virkninger af fortrydelsespillen som du beskriver, men har hørt om andre, der har. Det ER selvfølgelig en hormonbombe, så nogle reagerer da kraftigt på den.
En medicinsk abort er jo hormoner, der så at sige "dræber" fosteret, altså får graviditeten til at gå til grunde og udstødes.
En fortrydelsespille forhindrer derimod en graviditet i at opstå, umiddelbart efter det ubeskyttede samleje.

hey gi-mig-sol
hey jeg er et uægte barn og det er en gammel skrøne man kan ikke sige nå jeg er ikke gift så skal jeg ha en abort så jeg syndes ikke du skal skrive at uægte børn er forbandet