Hvad rager det folk om jeg vælger at tage mit liv?

Hvad rager det folk om jeg vælger at tage mit liv? Blåøje
Det er trods alt mit liv, ikke sandt?

Jeg fatter ikke at vi ikke har aktiv dødshjælp og at folk seriøst vil kriminalisere online guider til selvmord.

Hvorfor kan folk ikke blande sig uden om?

Jeg er sikker på at de fleste af os kan blive enige om at det er noget skidt at dødelige syge skal lide unødigt. Det er deres liv og dermed deres valg. det er mig en gåde hvordan folk kan tro at de har ret til at blande sig i det.

Personligt synes jeg at vi skulle indføre aktiv dødshjælp for alle der måtte ønske det. ikke kun dødelig syge men også folk der bare ikke gider livet mere. selvfølgelig skulle de mentalt undersøges først og forsøges at tales fra det men hvis det ikke hjælper, hvad med at respektere deres beslutning?

vi har pligt til at hjælpe puttehønepædagog
Vi har pligt til at hjælpe folk, der ikke har det godt! Heller ikke sykisk godt!
Tænk på familien. Tænk bare på familien! Og de efterladte!

Du har ret og det er netop derfor Blåøje
at de skal mental undersøges først såfremt det ikke er på grund af sygdom. de skal også hjælpes så vidt som muligt men ønsker de stadig at tage deres ejet liv synes jeg at vi, som det medmenneskelige samfund vi er, burde hjælpe dem så det gør mindst ondt på dem. Med hendsyn til familien, tjah, det er selvfølgelig forfærdelig synd men folk kan ikke bare holde sig i live hvis de ikke vil.

Pligt til at hjælpe JHT
Men sgu ikke til at blande sig i noget der kun vedkommer andre. Jeg har ikke så meget at sige, for jeg giver dig fuldstændig ret i, at det kun rager folk selv, hvad de vil med deres liv, og måske ikke ønsker at leve mere. Der kommer måske en dag, hvor man selv har det ligesådan, og til den tid, ønsker jeg ikke at sidde lammet i en stol dagen lang, og glo ind i væggen. Det vil jeg godt selv have lov til at afgøre! Men ja, selvfølgelig skal man hjælpe folk først, men det hele er altså ikke så rosenrødt og sukkersødt, at alle bare står til at hjælpe, desværre!

Hvem.... piglet45
...skal administrere denne hjælp? Lægerne som ikke KAN grundet sit lægeløfte? Skal det være op til gemene mand at håndtere det, med risiko for misbrug? Jeg synes helt klart at dødeligt syge selv skal have lov at vælge hvordan de kommer herfra med størt mulige værdighed, men der stopper min forståelse.

Hvorfor spørger du forresten. Hvis du vil tage dit liv, så er jeg sikker på at du finder ud at det alligevel, uden at spørge SOL-ens folk.

Hvis folk ikke ønsker at leve Blåøje
fortjener de så ikke også at komme herfra med værdighed selvom de ikke er dødelig syg?

Hvis man kan hjælpe døedelig syge herfra på en ordentlig måde kan jeg ikke se det skulle være et problem at gøre det med mennesker der har fået nok af livet.

Selvfølgelig skal man være sikker på at det ikke er en akut beslutning men hvis folk ikke ønsker at leve mere, kan man så tillade sig at tvinge dem til det. eller tvinge dem til at gøre det af med sig selv på en måde der går ud over uskyldige mennesker eller deres efterladte som finder dem?

Præcis Blåøje
nogle folk midster nok bare lysten til at leve og hvis ikke man kan give dem lysten tilbage synes jeg ligeså godt man kan hjælpe dem.

Enig! anonym
Hvis jeg selv en skønne dag vågner op og er totalt bims oven i bolden - evt efter en alvorlig trafikulykke - ønsker jeg heller ikke at blive anbragt på en institution blandt pædagoger og skulle være 110 % afhængig af dem...

Jeg synes... piglet45
...at det virker drastisk at ville give en ellers rask 25-årig, med åbenbare psykiske problemer, klartegn for selvmord. Ville det ikke være mere ansvarligt at prøve på at hjælpe vedkommende tilbage til livet i stedet for? Men du snakker jo om psykisk syge mennesker her, og de har tit både sovemedicin og andet. Jeg er sikker på at hvis de vil, finder de jo nok en udvej.

Jeg holder på at de mennesker der har fået nok af livet, har ikke fået nok eller ordentlig hjælp, og der ligger mit problem. Jeg kan IKKE gå ind for at give dødshjælpe til folk med et dødsønske uden at være dødeligt syg.

Nu mener jeg også Blåøje
at man skal gøre, alt menneskelig muligt, for at hjælpe psykisk syge der ønsker døden men slår alting fejl, fortjener de så stadig ikke hjælp. Tror du ikke det er muligt at blive så trædt at livet at man bare ikke gider mere? Psykiske smerter kan ødelægge din livsglæde ligeså meget som fysiske smerter.

Det er bedre at hjælpe dem herfra på en værdig måde istedet for at de selv tager nogle sovepiller og bliver fundet af deres kære.

Der er jeg bange for.... piglet45
...at jeg står stejlt på mine meninger. Jeg mener stadig ikke at man skal give psykisk syge dødshjælp, da de jo åbenlyst, SOM psykisk syge, ikke har det helt klare overblik over sin livssituation. At de så vælger at tage sit eget liv, og deres familie finder dem, er meget sørgeligt.

Det kan da ikke passe !!! fixcie
At du mener at man skal have lov at begå selvmord... blive fundet af sine kære og så efterlade dem med en kæmpe dårlig samvittighed.
Alen det at finde en død slægtning er er kæmpe chock og så samtidig hvis det er selv mord.
jeg mener at det er det fejeste et menneske kan gøre, blot fordi man ikke " gider" mere.
hvordan tror du de tænker ? hvad ville du gøre .. piller ? så du har brækket dig over det hele og har forvredne ansigtsudtryk .. hænge dig så du er blå i hovedet og urin og lort ned af benene ... skære en pulsåre så der er svineri over det hel .. tænk på hvilket syn det ville efterlade... tænk før du taler og se en afdød først !!!!!

Psykisk syge er ikke dumme Blåøje
Hvis de efter endt behandling stadig ikke ønsker at leve kunne det være fordi de faktisk ikke ønsker at leve. Indse det dog, bare fordi man ikke er fysisk syg kan livet sagtens gøre så ondt at man bare ikke gider mere.

Nu er jeg ikke sikker Blåøje
på om dette er til mig eller kajsa men hvis det er til mig kan jeg da fortælle at hele ideen med dette jo netop er at deres slægtninge ikke plusselig finder dem døde og at de ikke skal stå alene med det. deres slægtninge vil være underrettet inden der sker noget som helst. Måske vil det kunne hjælpe selvmordskandidater da de så ved at de har et valg og de ikke behøver at gøre det alene. Ved at gøre dette vil selvmord ikke være en impuls handling. det vil være noget der er genemtænkt og mon ikke de fleste vil bakke ud.

Jamen så beder jeg dig om... piglet45
...at forstå at jeg har et andet synspunkt end dig. Kan du respektere det? Var det posutalt du ville have ud af lommen, eller var det en debat du ville have? Jeg har talt høfligt til dig, og så kan du jo passende gøre det samme, ikke sandt.

Det var bestemt ikke for at være grov Blåøje
og det synes jeg enlig heler ikke jeg var.

Du spørger hvad rager det samfundet Felix
om du tager dit eget liv, det er op til dig selv om du vil gøre det, men samtidigt bebrejder du samfundet, at der ikke er aktiv dødshjælp? Dermed ses modsigelsen i, -hvad rager det samfundet..., men du kræver tilsyneladende, at det er samfundet, der skal gøre en ende på dit liv...

Hvis du henvender dig med trusler om, at tage dit eget liv, ryger du ind på røde papirer på den lukkede. Så spørg ikke først hvis du ønsker at gøre det.

Et lille hint, hvis du lader dig indlægge på et dansk hospital er der en vis procent chance for, at du mister livet under en behandling, mere end 5.000 mister livet på hospitalerne under behandling årligt. Det sker ikke med deres egen vilje.[:$]

Selvmodsigende mumrik_bakunin
Jeg tror ganske enkelt ikke at dette ville kunne fungere i praksis. Psykologerne vil mene at hvis man har den holdning at man ikke længere gider leve men ønsker at tage sit liv - så er man psykisk syg per definition.