Hvad sætter Gud pris på hos dig?

Hvad sætter Gud pris på hos dig? traellen
Bibelen fortæller os hvad Gud sætter pris på hos sine tjenere. Sagt helt enkelt glæder han sig over vore gode egenskaber og de bestræbelser vi gør os i forskellige retninger. Kong David sagde til sin søn Salomon: "Jehova undersøger alle hjerter, og enhver tilbøjelighed i tankerne bedømmer han." (1 krønikebog 28:9) Når Jehova ransager milliarder af menneskehjerter i denne voldsprægede og hadefulde verden, må det virkelig glæde ham at finde et hjerte der elsker fred, sandhed og retfærdighed! Hvad sker der når han finder et hjerte der er fyldt med kærlighed til ham, et hjerte der gerne vil lære ham at kende og gerne vil dele denne kundskab med andre? Han fortæller selv at han lægger mærke til dem der taler med andre om ham. Han har oven i købet "en bog" der bliver skrevet "til minde" om dem som "frygter Jehova og har hans navn i tanke". (Malakias 3:16) Det er egenskaber han værdsætter.

Hvilke gode GERNINGER værdsætter Jehova? Først og fremmest vore bestræbelser på at efterligne hans søn, Jesus Kristus. (1 Peter 2:21) En gerning som Jehova lægger vægt på i den forbindelse er forkyndelsen af den gode nyhed om hans rige. Vi læser i Romerbrevet 10:15: "Hvor skønt et syn: til fods kommer de som forkynder godt nyt om gode ting!" "Fødderne" er her brugt som et symbol på de bestræbelser Jehovas tjenere gør sig for at forkynde den gode nyhed. Disse bestræbelser er smukke og dyrebare i Jehovas øjne. (Mattæus 24:14; 28:19-20)

Gud sætter også pris på vores udholdenhed. (Mattæus 24:13) Satan vil gerne have os til at vende Jehova ryggen. Men hver dag vi forbliver loyale mod Jehova, er endnu en dag hvor vi hvor har givet ham et svar som han kan bruge overfor Satan. (Ordsprogene 27:11) Undertiden er det ikke let at være udholdende. Helbredsmæssige vanskeligheder, økonomiske bekymringer, følelsesmæssige problemer og andre ting kan gøre hver dag til en prøve. At holde ud under sådanne forhold er så meget desto mere værd i Jehovas øjne. Kong David bad Jehova om at komme hans tårer i en "læderflaske", hvorefter han tillidsfuldt tilføjede: "Står de ikke i din bog?" (Salme 56:8) Jehova husker og værdsætter alle de tårer og lidelser vi måtte udholde når vi forbliver loyale mod ham. De er dyrebare for ham.

Men måske vil dit hjerte fordømme dig og hævde at du ikke er noget værd i Guds øjne. Det vil måske hviske: 'Der er så mange andre der er mere eksemplariske end jeg.' Men Jehova sammenligner dig ikke med andre, og han er heller ikke hård eller streng. (Galaterne 6:4) Med sit fintmærkende blik læser han dit hjerte og mærker sig det gode han ser - hvor lidt det end måtte være!

Hav en god dag!