Hvad stiller man op når ens uddannelse ikke er efterspurgt?

Hvad stiller man op når ens uddannelse ikke er efterspurgt? cand.comm36
Jeg har læst kommunikation - glimrende fag, desværre er der rigtig mange ledige der ikke får chancen for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, da der er for mange om budet.

Jeg støder selv ind i det problem konstant at de i jobannoncerne søger folk med 'flere års veldokumenteret erfaring' og 'flydende engelsk i skrift og tale'. Det er jo et problem, når der er flere hundrede ansøgere til de relativt få opslag af jobs der er.

Nå, men jeg vil ikke arbejde som ufaglært så havde jeg jo nok ikke taget en lang uddannelse, så spørgsmålet er hvordan jeg konverterer mine kompetencer til en anden branche, hvor der er mindre konkurrence, så man kan få et okay job og en løn man kan leve af.

Behøver ikke være fantastisk, men det skal være et job, hvor man ansætter folk fordi de har hovedet i orden og er 'boglige'. Der er ikke noget galt i at arbejde i netto eller arbejde som lavere funktionær, men de jobs er jo ikke intellektuelt krævende og jeg vil jo helst konkurrere på de punkter, hvor jeg takket være min uddannelse har bedre odds for at gøre et godt job end de folk som har kortere uddannelser.

Er der nogen som har nogen forslag?

Og så tager jeg lige de sædvanlige indvendinger i starten så vi måske kan undgå dem.

1. Nej, jeg er ikke interesseret i at arbejde som ufaglært i Netto m.m. Jeg har investeret mange år og alt hvad jeg ejede for at få den uddannelse og belånt mig til op over skorstenen undervejs, så jeg har brug for et job der giver mindst små 24.000 pr. mdr i startløn , hvis jeg bare tilnærmelsesvis skal nå at tjene de samme penge her i livet som en ufaglært har tjent siden han/hun gik ud af skolen.

Det er for stor en investering for mig selv personligt og for samfundet til at jeg kan se det rentable i at have ufaglært arbejde for nogen parter. Men jeg ved da godt at nogen synes det er en glimrende ide at akademikere går med aviser eller tørrer røv på handicappede.

Man kan jo så ærgre sig over at de folk ikke kan se fornuften i at det er dumt at bruge 5-7 år på smalkost uden løn og 500.000 kr. eller mere i at investere i folks uddannelse for bagefter at lade dem udføre arbejde der kun kræver 9. klasse.

Det burde være nationaløkonomi må børnehaveklasseniveau at man ikke skal investere milliarder af kroner i folks uddannelse for så bagefter at sende dem ud som avisbude.

Det som undrer mig mest i forhold til de indvendinger er at nogen folk tror man er doven fordi man ikke vil have ufaglært arbejde. Doven? tror du man kommer sovende til en kandidatgrad?

Det er ligeså urimeligt og arrogant som at sige man må være smådum og doven fordi man ikke gider tage en lang uddannelse og bare vil ud og lave nogen penge og derfor ikke gider udvikle sit hovede.

2. Inden man hører det sædvanlige igen om: 'at man bare kunne have taget en uddannelse der var jobs i', så fortæl mig lige hvor det er at man i i årene 1998-2000 kunne finde en jobstatistik der forudsagde beskæftigelsen i 2006 for kommunikationsbranchen der forresten havde fuld tryk på kedlerne dengang.

Den statistik findes ikke og fandtes ikke og hvad der så fornuftigt ud igår virker dumt i dag og vice versa.

ikke alene frum
Jeg har også taget en halvlang uddannelse, nemlig som skolelærer. Men jeg kan ikke finde et arbejde. Og ja, jeg ved også at mange søger efter lærere. Åbenbart ikke de steder, jeg søger. HMMF
I øjeblikket arbejder jeg som ufaglært på et vaskeri, for 105 kr i timen.I starten var det en bitter pille at sluge, men jeg må acceptere at sådan er det lige nu.
Jeg søger fortsat, og skal da nok også finde noget. Det irriterer mig bare at alle siger der mangler arbejdskraft. Men altså ikke på skolerne.

Et anonymt tip Anonym
Kig ind på mediestunt.dk

De laver kreative kommunikationsløsninger.

Held og lykke med det hele.

Hmmm.... Margitt
Jeg selv står i en lidt anden situation: Jeg har så lavt selvværd, at jeg ikke kan tage uddannelse eller almindeligt arbejde. Derfor har jeg kun nogle få gymnasiefag og kurser i edb samt regnskab i mine papirer. Men jeg kan mange forskellige ting og er inde i mange ting, som en person med et tilsvarende uddannelsesniveau ellers ikke ville være. På trods af det er jeg på bistandshjælp med det ene ben på vej hen imod førtidspension. Af samme grund har kommunen også tvunget mig til diverse terapiformer herunder piller, som jeg bestemt ikke bryder mig om, idet jeg har læst, at selv de blideste psykofarmaka kan gøre folk syge i hovedet.....Så jeg misunder dig nok lidt. ;-)

Men for at komme til dit spørgsmål: Hvad kan du gøre? Jeg forstår godt, at du med en kandidatuddannelse er lidt mut over din situation, men i stedet for at hænge med næbet, skal du nok tænke i andre baner end ellers. F.eks kunne du spørge dig selv om, hvordan du kan blive en attraktiv ressource for de forskellige firmaer, der søger en person med din uddannelse.

Som du selv skriver, kræver de ofte en erfaring, som du af gode grunde ikke kan have uden først at have haft et job. Måske kan du selv finde en måde at bevise dine evner på eller måske få erfaring ved at spørge ved amtet eller kommunen, om der er nogle projekter, hvor du kan tilegne dig noget erfaring. Du er jo nødt til at kunne udstråle:"Det er mig, I har brug for!", så derfor må du kunne skille dig lidt ud i forhold til så mange andre. Og en person, der udviser nytænkning og initiativ, er da i hvert fald en start. Hvis man ikke kan se dit potentiale ud fra papirene, så må du jo forsøge at vise det konkret.

vikarbureauer.. cand.comm36
Så at moment.dk/studenterhjælpen søger folk med kort eller mellemlang uddannelse til at lave jobinterviews. Var selv på besøg hos manpower i forbindelse med jobsøgning og blive registreret som arbejdssøgende der. Det var en tidligere skolelærerinde som ansatte mig. (

Måske noget for dig at ansætte folk for et vikarbureau? Det giver mindst 107 i timen. Det fik den pige som jeg kendte derinde og som havde skaffet mig samtalen i al fald som studentermedhjælp og det er mere behageligt end at vaske tøj *S

Overvejede det selv, men de skriver eksplicit i annoncerne at de søger folk med korte/mellemlange udd (underforstået de ikke kan se en akademiker i den rolle)

Tak for den positive vilje.. cand.comm36
men jeg tror ikke jeg har en chance. Det er lidt lissom at ville være skuespiller eller filminstruktør. Mine talenter ligger ikke indenfor at lave reklamer, men mere i at udtænke politiske strategier og genere folk med saglig og tør argumentation. Jeg har ikke talentet der skal til for at slå igennem i den kreative branche tror jeg.

Jeg er skam nytænkende.. cand.comm36
men mangler lissom et sted at bevise det. Jeg er hurtig til at finde på løsninger og knuse problemer, men jeg kan simpelthen ikke finde et sted som vil ansætte mig før jeg har bevist det ved en ansættelse et andet sted.

Nå, men uanset hvad så er det vel ikke et krav at man skal være original og nytæn kende for at finde sig et anstændigt job. Selv universiteterne har fjernet kravet om at specialet skal være originalt i sin tankegang.

Men tak for dit seriøse og konstruktive svar

Tak for svarene cand.comm36
og jeg ønsker selvfølgelig også de andre jobsøgende held og lykke fremover og ved at andre sidder i en værre situation end jeg selv, men det ændrer jo ikke ved min egen situation.

Jeg læser indlægget igen imorgen og håber på flere KONSTRUKTIVE indlæg der tager udgangspunkt i hvordan man med en akademisk uddannelse kan komme ind i nye brancher i stedet for det sædvanlige latterlige pis med at akademikere bare skal lave ufaglært arbejde´og ikke skal tro de er for fine til at tørre røv og gå med aviser.


Igen: Det er simpelthen for dumt at anvende nogle af de mest vidende mennesker vi har i landet til at gå med aviser, når der er betydeligt mere komplicerede ting de kan lave.

Hvad man stiller op....................... enoch.ben.enoch
når ens kommunikationsuddannelse ikke "giver pote"?

Ja, det kan jo godt undre, at det er svært at kommunikere sig til et job i den branche, men på den anden side afsløre du selv grunden til det i dit indlæg.

Enoch

Deltidsjob Anonym
Nu har jeg samme uddannelse, så jeg kender godt problemet. Jeg har gode erfaringer med at søge deltidsjob - der er ikke helt så mange ansøgere. Man kan få relevant erfaring, kollegaer, kontakter så det kan være en vej ind på en arbejdsplads.

Det er ikke Anonym
Forbudt at bruge knolden:

Der er noget galt hvis man bevist tager en uddanelse, som der ikke er bru for, dvs: hvis der skal bruges 100 flymekaniker, hjælper det jo ikke at 1000 uddaner sig til dette, så beder de selv om at blive arbejdsløse, for folk med høj uddanelse vil jo ikke gøre rent på lokummer.

Så kik på market inden i tager en uddanelse og se hvad der er brug for

Tak for dit..-... cand.comm36
ligegyldige indlæg der ikke er ment konstruktivt.

læs lige punkt 2 cand.com,36
inden du kommenterer et indlæg ville det være fedt, hvis du læste punkt 2 nederst i det. Thanks for nothing

Hvilke deltidsjobs tænker du på? cand.comm36
Hej,

Tak for svaret. Hvilke typer deltidsjobs har du erfaringer med giver pote?

l+i+u=l+i+s enoch.ben.enoch
sådan er det bare.

Enoch

sådan plejer han at være anonym
DFére har det jo med at chikanere folk de ikke kan lide, skænde muslimgravpladser og støtte Integrationsministeren når hun smider syge folk ud af landet.
og Enoch fortsætter med at chikanere uskyldige kvinder og folk der ikke er enige med ham.

anonym

Ha, ha, ha, ha, enoch.ben.enoch
sikke en go` gang løgne historie.Ha, ha, ha, aha,


Enoch

Deltidsjob med kommunikation Anonym
Jeg tænker på deltidsjob/freelanceopgaver med et element af kommunikation. Disse job er nemlig ikke så attraktive for folk der allerede har et fast job. Derfor er der typisk færre ansøgere. Held og lykke med det!

tak frum
Hej
Du skal have tak for dit tip:D
Det var pænt af dig. Det vil jeg undersøge nærmere.

føj frum
for en gang mudderkastning.
Her prøver vi at diskutere noget vigtigt, og så kommer der sådan en lyseslukker:(

Det er så sandt så sandt erfaringen selv
Du er ikke en værdig debattør. Så enkelt er det. Trist at alle der bruger deres tid på dig ender med den samme konklusion.

FØJ .....
jeg syntes du virker nedladene til tider i din tekst!

måske frum
Det kan da godt være at jeg er lidt nedladende. Jeg synes bare at debatten herinde kører af sporet en gang imellem. Så bliver jeg lidt mopset.
Hvad med dig? Bliver du ikke mopset ind imellem?