Hvad tror du?

Hvad tror du? sebl
Kan du lide at tænke over Bibelens tekster? Hvad tænker du så om dette sted?

"Jeg kender et menneske i Kristus, som for fjorten år siden – om det var i legemet eller uden for legemet, ved jeg ikke, Gud ved det – blev rykket bort til den tredje himmel. v3 Og jeg ved om dette menneske – om det var i legemet eller uden for legemet, ved jeg ikke, Gud ved det – v4 at det blev rykket bort til Paradis og hørte uudsigelige ord, som et menneske ikke må udtale" 2 Kor 12:2-4

Her er nogle spørgsmål til stedet:

1) Hvad tror du der menes med den tredie himmel?

2) Hvorfor vidste Paulus ikke, om han var i legemet eller uden for legemet?

3) Hvad vil det sige, at være uden for legemet?

4) Hvorfor var ordene han hørte uudsigelige?

hej again joan.d.arc
Svar på dine spørgsmål: Tredie Himmel, måske det blot er for at forklare at det ikke er noget han har oplevet før. Vi siger også at vi er i den syvende Himmel hvis vi er rigtig glade!

Han vidste ikke om han var i eller udenfor legemet. Her kan man måske tænke på nærdødsoplevelse? Jeg har selv haft oplevelse hvor man kan være i tvivl om man er i legemet eller ej.
Udenfor legemet kan måske tolkes som at man bliver taget hen et andet sted. At ens bevidsthed er et andet sted end i legemet. Igen måske nærdødsoplevelse..
Og ordene han hørte kan måske være så smukke og sagt på en sådan måde, at blot han vil gengive dem, gør at det ikke bliver opfattet smukt og skønt, så al oversættelse vil tolkes forkert.

bare et bud.
Guds fred og alt godt!
katarin@

Godt bud sebl
Tak fordi du ville komme med dit bud, som jeg synes lyder rigtigt fornuftigt. Gad vide om andre også har nogle ideer til, hvordan stedet kan forstås?