HVEM sagde hensynsløs?

HVEM sagde hensynsløs? Bitte
Et af mine familiemedlemmer er antiryger. Hun benytter enhver lejlighed til at komme med alenlange prædikener om hvor hensynsløse vi rygere er. Vi er i hendes øjne omvandrende mordere, som udelukkende tænker på os selv og dagligt udsætter uskyldige mennesker for farer og ulemper. Hun mener hun har ret til at forlange ubetinget hensyn overalt hvor hun kommer.
For et stykke tid siden kom jeg på besøg hos min elskede mormor. Her sad omtalte dame, med skinnende øjne og feberrøde kinder. Hun fortalte at det var en rigtig møgirriterende forkølelse hun havde fået og at hun nu efter 3 dage hjemme bare MÅTTE ud og se nogle mennesker. Jeg spurgte om det ikke var lidt hensynsløst at tage ud i andre folks hjem og risikere at smitte dem, hvortil hun svarede at alle jo kunne blive smittet overalt og at hun ikke troede hun smittede mere. Alt imens hun hostede og pudsede næse i ét væk. Jeg påpegede at min mormor jo netop så vidt muligt holdt sig væk fra syge og forsøgte at undgå smitte, da hun havde svage lunger efter en alvorlig tuberkulose i sine unge dage, hvor hun bl.a. fik fjernet en halv lunge. Af samme årsag kunne jeg aldrig drømme om at ryge hos hende. Men endnu engang blev det slået hen med at jeg var for hysterisk.
2 dage efter blev min mormor syg. 3 dage senere blev hun indlagt med lungebetændelse og da der var gået en uge døde hun!
Jeg kan ikke lade være med at tænke på alle "antirygerens" anklager om hensynsløshed fra os rygere.
Havde hun ikke trodset enhver fornuft og ethvert hensyn, havde jeg sandsynligvis haft min mormor endnu. Hvorfor er det kun rygerne som åbenlyst må kaldes hensynsløse og mordere? Jeg synes i allerhøjeste grad det min mormor var udsat for var egoistisk og hensynsløst. Men det må der ikke siges højt. Hvem er det i realiteten som er mest hensynsløs?

nu hiver du jo et eneeksempel frem Tapper
det er jo heldigvis ret sjældent at nogen er så lidt hensynsfulde som denne person du nævner. Og man kan vist ikke rigtig dele det op i om man er ryger eller ej.
Jeg synes rygerne er ligeså gode til at køre hetz som ikke rygere. Og i øvrigt overreagere når man blot kræver rygeforbud indendørs, hvor flere mennesker skal færdes.
Men ellers er de fleste rygere jo sådan set hensynsfulde.

Er i øvrigt rigtig ked af det med din mormor. Det er så forfærdeligt at miste en man er tæt på og jeg håber virkelig at hende smittebæreren har det skidt hvis hun har del i skylden ved din mormors død.
De varmste tanker og hilsner herfra

Hensyn matsej4
Kunne aldrig finde på at besøge min farmor - eller andre udsatte f.eks. mennesker med små børn - hvis jeg var så syg...

Og jeg er ikke ryger... Min mor har røget hele mit liv, så jeg har altså altid været passiv ryger, og jeg lever da i bedste velgående...

Så din veninde er hysterisk og dobbeltmoralsk...

Ked af at høre det med din mormor.

Mis

Hysteriske antirygere. Mjølner.
Er desværre selv de største egoister, der mener de' er jordens omdrejningspunkt, og resten af verden må rette ind efter det.

Giver dig ret tozcana
Er selv ikke ryger på 4 månede, men kender desværre os de typer, der er så ligeglade a de tropper op med deres snottede fjæs, og sender deres syge unger i skole dagpleje, og institutioner, så vi andre må holde vores unger hjemme så de ikke bliver syge. Da min datter gik i dagpleje var der et forældre par der sendte deres syge barn afsted på panodil, jeg var sååååå forarget!!!! Folk kører 2 km i bil i stedet for a tage cykelen...

Det er jo netop pointen. WHAT???
Antirygerne forlanger ubetingede hensyn fra rygerne men giver ikke en skid til gengæld. DE nægter at tage nogen som helst hensyn til andre. De tordner op om deres rettigheder i forhold til røgfrihed men holder samtidig krampagtigt fast i deres rettigheder i alle andre sammenhænge, hvor hensyn til omverdenen ville være på sin plads. Det være sig at belemre andre med virus o.l., udsætte allergikere for parfume, efterladelse af hundelorte og hvad ved jeg. DE mener de har frihed til at gøre som de vil, men samtidig farer de op som vanvittige, bare vi rygere lufter tanken om et rygerum! Eksemplet med din mormor illustrerer alt for godt den sørgelige ulighed der er mht pligten til at tage hensyn. Jeg er overbevist om at din røg (hvis du havde røget hos din mormor) ikke ville have haft den fatale virkning som besøget af en yderst smittefarlig og hensynsløs antiryger havde. Jeg føler med dig og forstår godt du er vred.

Utrolig ufølsom person! Øboen
Uden indfølingsevne som bare trængte til selskab - det gør mig meget ondt med din mormor- det er så svært at miste dem vi elsker.
Før omtalte forkølede er da en egoist uden lige.

Din søster er hensynsløs Anonym
Omtrent lige så hensynsløs som min fætter, der glædeligt pulser løs på sine cecil hjemme hos min moster - hans mor - på trods af at hun lider af KOL!

Sådan er der så mange hensynsløse mennekser i denne verden.