Hvepsestik og hævelser

Hvepsestik og hævelser Sigrid
Hej alle
Nu er hvepsesæsonen ovre os og hvepsene er specielt hidsige i år. Desuden synes jeg, at her er specielt mange i år også, ret irriterende.
Nå, jeg er blevet stukket af en hveps. Den er på mystisk vis krøbet ind under min klipklap - altså mellem sandal ogfod - og har stukket mig. Det gør særdeles ondt at blive stukket lige netop under foden. Dog gik smerten hurtigt i sig selv igen MEN jeg er stadig meget øm og der er kommet lidt hævelse, da jeg ikke har holdt foden i ro (stod og skulle med toget hjem). Hvordan behandler man det? Skal der lægges lidt is på eller skal man bare sørge for, at ligge med benet op som nogen siger? Jeg er vist kun blevet stukket af en hveos to gange i mit liv før, kan ikke lige huske proceduren. Håber nogen kan hjælpe mig :0)


PS: Ingen allergiske tegn - heldigvis

læste i Søndagsavisen Klassekammerat
at et stykke sukker skulle lægges på stikket.
Altså dup det i vand og sæt det på. men det er noget svært når det er under foden, det blir hurtig til stødt melis.
Men det var rådet.

LØG anonym
Det lyder utroligt, men gnid stikket ind i et stykke rå løg lige efter du er blevet stukket, det hjælper på smerten. Troede heller ikke selv på det, indtil jeg prøvede det - og det virker.

:-) Sigrid
Det er lige præcis det der er det besværlige ved det - det sidder under foden. Det er dog snart 6 timer siden jeg er blevet stukket, så nu er min tå og dens nabo bare lidt hævede og ømme, men jeg tror jeg dypper tæerne i lidt isvand - just in case :-) Men tak for rådet. Har også hørt om det engang

Stik Fønix
Du kan lindre smerten ved at holde stikket koldt. Antihistaminer, der kan fås i håndkøb hjælper meget. Ikke kun mod hvepsestik, men også mod bi- og myggestik.

ja det siger mange nu Sigrid
, så der må være noget om snakken. Må ud og ahve fat på et løg !

Tak :0)

jeg har nu taget én antihistamin Sigrid
og kløen forsvandt heldigvis. Det er stadig lidt ømt og nu er det også lidt mere hævet end i går, fordi jeg har gået rundt i nogle varme sko. Sidder med poten i koldt vand nu og håber at det lægger sig lidt :0)

Giftsuger Klara
Du skal købe en Giftsuger på apoteket. Den har vi brugt i mange år her i familien, og den fjerner smerterne lynhurtigt. Den anbefales også på netdoktor.
Hilsen
Klara (mor til 3 livlige børn)