Hver fjerde medicinstuderende er Svensker

Hver fjerde medicinstuderende er Svensker anonym
Flere af landets sygehuse mangler læger, og samtidig er en fjerdedel af de optagne på medicinstudiet svenskere.

Er det rimeligt at Danmark skal uddanne halvdelen af Sveriges læger når de Danske sygehuse mangler læger?

ja da lady-in-red.
det er VK + DF skyld

V.H.

Modild/ Lady-in -Red

9,7 er ikke nok... PhM
... til at komme ind. Dvs. at vedkommende har både 10-taller og 11 taller, men måske også 8-taller.
Her går vi glip af en ganske udmærket DANSK læge.
Kan vi være tilfredse med det?

På ingen måde retfærdigt! Anonym
Citat fra artikel på DR:
"Sverige ser intet problem
Det svenske undervisningsministerium ser ikke noget problem i, at der kun er 400 pladser på det svenske lægestudie og landet derfor sender flere end 1400 studerende til udlandet, en del af af dem altså til Danmark."

Nej det tror sq da fanden, når de tager alle andre lande i EU ved røven, ved ikke at løfte deres del af læsset. Det er genialt, ingen tvivl om dét, fordi de sparer en fandens masse penge ved ikke at have deres eget uddannelses-system, men at de skal udnytte det Europæiske Samarbejde på det groveste er sateme ikke retfærdigt!

Hvis ikke Svenskerne tog alle de Danske pladser, ville det sq pludselig være noget lettere for Danskerne at komme ind på Lægevidenskab... Problemet er bare at holde Svenskerne væk

En løsning er at fjerne den "karakterbonus" som blev indført med den nye Gymnasie-reform.. Eventuelt bare annulere den på Lægevidenskabs-studiet.

Dette kan dog også blive den eneste løsning da hverken Sverige eller EU i det hele taget, kan se problemet.. EU lader jo tydeligvis lignende sager fra Belgien og Østrig køre videre.. Hvilket virker enormt idiotisk.. Samtidig med at Sverige sjovt nok ikke har lyst til at lave samme slags aftale med DK som Norge har gjort, vedr. studerende.

odense enormtpudsigt
jeg tror det er nok hvis man vil studerer i odense, men har ikke lige set de sidste tal.

Nordisk uddannelse hedepigen
Det er ikke svenskenes skyld at danskerne ikke kan finde ud af en løsning på problement.
Der burde kun optages det antal svenske studenter som vil ofre 5 år efter deres læretid på et sygehus i Danmark. Og det burde gælde for alle de nationer vi tager imod. Giv et bidrag til fremme af uddannelsens som med Norge.
10 procent udlændinge kan få lov at uddanne sig i et andet Nordisk land. Og 5 proc af Europas andre nationaliteter.
hedepigen

har altid været et problem Helveg
Det er ikke kun nu, men også tidligere var det et problem at der kom mange svenskere og tog pladser. Jeg synes det er grotest når vi selv har mangler på læger.
Og det høje gennemsnit er til grin for selvom man måske ikke er god i dansk eller samfundsfag, så kan man vel sagtens gå hen og blive en rigtig god læge.

I orden GHeist
Hvis danskere frit kunne vælge behandlinger på svenske sygehuse, ville det være helt i orden. Man kunne også lave en "halv" lægeuddannelse for dem med lavere gennemsnit. De kunne så bruges til de mange ting der ikke kræver en fuld lægeuddannelse. Skadestuerne ville være et oplagt område.

rimeligt eller ej zenta4
adgangen er lovbestemt................. er man utilfredse er det jo de lovgivende man skal have fat i.............

Sådan er det.........

Svenskere mod danskere Pigen, der vil være læge
Svenskere og for den sags skyld skulle ikke have ret i, at komme til Danmark, fordi som De siger, så forhindrer det andre danskere i ikke, at kunne læse medicin. Jeg vil helt vildt gerne være læge og senere neurolog, for at få udfordringer. I 8. og 9. klasse var jeg i praktik, som sygeplejerske og, det var en helt vidunderlig følelse. Patienterne var rigtig glade for mig, og gav mig kram. Det at se patienterne få det bedre og bedre for hver dag er en helt vidunderlig følelse, som skal opleves først. Jeg tror ikke, der er mange som har det på denne måde. Mange tænker sikkert kun på pengene og, det er dårligt, man skal gøre det, fordi man vil gøre en forskel. Jeg har altid vidst, at jeg ville hjælpe mennesker og, det bliver som læge. Jeg har læst i avisen, at det kun var 524 ud af 2674 ansøgere, der blev optaget og, hvis 1/4 så er svenskere, så er der kun 393 danskere. Dette kan ikke være rigtigt. Jeg skal starte i 2. g efter sommerferien, hvilket jeg glæder mig til, men jeg vil gerne være sikker på, at jeg kan blive læge efter, at jeg er blevet student, men afhænger først og fremmest af mit gennemsnit. Jeg er en af de bedste i klassen og, jeg har et gennemsnit på 8,9 og hvis vi ganger dette tal med 1,08, fordi jeg ikke holder noget sabbat år, så er mit gennemsnit 9,6. Jeg regner dog med, at dette bliver meget højere, når jeg skal til eksamen. Dog vil jeg sige, at mit liv er ødelagt, hvis jeg ikke bliver læge, så jeg gør mig virkelig umage. Jeg er 17 år.

Jeg håber I forstå, hvordan jeg har det, og vil meget gerne høre jeres mening om mit indlæg, med ris og ros.

ikke rimeligt! anonym
kender mange der er uddannet læger, men som ikke kan uddanne sig ordentlig i danmark, og som flytter til udlandet, for at arbejde, efter endt uddannelse.
det er for dårligt!

anonym

Tja Goliat
det er vel ok MEN de skal bindes til at blive i Danmark mindst 10 år efter endt udd lidt ligesom i flyvevåbnet hvis de smutter får de en regning på studiet

Kære du irene54
jeg ved ikke hvem der har bildt dig ind at læger er nogle vel lønnede personer.

Ingen i den almene sundhedssektor oppebærer lønninger der tilnærmelsesvis ligner den private sektor.

De eneste læger, der kan tjene godt i forhold til deres uddannelse er de, der arbejder på privatklinikker, og/eller har en speciallægepraksis.

Jeg vil tro at der er mange flere ting du burde undersøge omkring studiet.

M.h.t. din oplevelse i praktikperiode som sygeplejerske - det er glædeligt at læse, at du synes du havde en god patientkontakt.
Men, hvor god vil denne kontakt være i fremtiden - såfremt du bliver læge - når du midt i det hele skal sige til fru Hansen "jeg er nødt til at løbe, fordi børnehaven lukker om ½ time".
Hvor god vil din patientkontakt blive, når du ikke har sovet i 20 timer, er dødhamrende træt, og det eneste du kan tænke på er hvordan en pude og en dyne ser ud?

Hvordan tror du du vil kunne tackle din patientkontakt, når der kommer gamle fru Hansen ind på hospitalet; fru Hansen fejler egentlig ingenting andet end at hun ikke kan klare sig hjemme. Fru Hansen ønsker ikke indlæggelse, men pårørende som er fulgt med presser på for at få fru Hansen indlagt.
Hvordan tror du du vil have det i denne situation?

Ovennævnte er ikke ment som et skræmmebillede - det er faktuelle forhold, der indtræffer hver eneste dag på alle hospitaler, landet rundt. Det er de arbejdsforhold, der bydes.

De unge læger har det i al fald ikke særlig let - der er mange hurdler de skal over, for mange er det svært at kombinere vagter på 16+ timer og et velfungerende privatliv.

Som sagt - jeg vil ikke skræmme dig fra din ønskeuddannelse, men nogle realiteter må og skal der på bordet.

SVENSKERNE NASSER PÅ DE DANSKE SKATTEYDERE!!! Glistrup
Det er faneme utroligt med disse svenske nasserøve

Hver fjerde = halvdelen? Logistikken
Hvordan kommer du frem til det resultat?

Dårligt lønnede? Felix
Nu kan jeg se du selv er ansat i sundhedssektoren, da du plæderer for, at sektorens ansatte ikke får tilstrækkeligt i løn.

Men det er en relativ betragtning, en nyuddannet læges grundløn er 280.000 hvortil kommer en lang række forskellige tillæg, således at lønnen vel er ca. 450.000-500.000 kr. Mange yngre læger har weekendturnusser i bl.a. Nordjylland, hvortil de flyver fredag eftermiddag, de får så weekendvagter til søndag. De skal blot være rådighedsvagter, og kan sove mellem tilkaldene. Disse læger har en lille weekend fortjeneste på 40.000- 70.000 kr per weekend.

Det kan man vist ikke sige er nogen underbetaling, trods ulemperne herved.

Her er en tråd til et lignende emne FElix
Der er her en række indlæg der belyser lidt af problematikken.


http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=206&posting=717251

Det er korrekt Felix
Danmark har et problem med specialerne, der er ikke tilstrækkeligt med tutorer til sidemandsoplæringen. Ligesom der ikke er tilstrækkeligt med erfarne læger, med deraf følgende reduktion i praktik antallet.

Derfor rejser en del danske læger til bl.a. Sverige og gennemfører deres specialer der, de kan spare mellem et og to år relativt i forhold til det danske system, der er præget af det stive bureaukrati kombineret med manglen på læger.

Jeg er godt nok ikke læge irene54
men synes heller ikke at 280.000 om året er meget at give for en lang uddannelse med så mange ulemper.

Men sådan er vi så forskellige - iøvrigt glemmer du så også at disse weekendvagter er i deres fritid.
Dvs. endnu mindre tid til rådighed til familien.

Karaktergennemsnittene er ikke et udtryk for krav Felix
Mange misforstår karaktergennemsnitskravene som om de er nødvendige for uddannelsen.

Men det er ikke tilfældet, karaktergennemsnitskravene er alene et udtryk for, hvor stor søgning der er til medicinstudiet. Jo større antal søgende, des større gennemsnitskrav. Det er de søgendes karaktergennemsnit, der giver niveauet til sorteringen. Altså en indikation af det niveau de medicinstuderende har inden optagelsen.

Lægeuddannelsen kan gennemføres med en studentereksamen med f.eks. 7 i gennemsnit, men antallet af ansøgere alene giver de store krav, der afskærer alle under deres niveau fra uddannelsen.

Grundløn er netto delen hertil kommer bruttodelen så Felix
Det giver ca. 450.000-500.000 kr i bruttoløn. Ingen læger kan få mindre end bruttodelen.

At mange yngre læger tjener meget i fritiden viser jo blot, at det er godt aflønnet. Og at de yngre går efter disse atraktive weekendvagter, for hurtigt,at kunne etablere sig med kone og børn i parcelhuset.

Ja, self! Lotte19
Ja, hvorfor skal svenskere ikke have muligheden for at studere i udlandet (DK), ligesom alle andre. Det kan da ikke være deres problem, at danskere har mangel på læger. Det må danskerne da gøre op med sig selv, i stedet for at have ondt i "bagdelen" over at svenskerne godt gider læse til læge!
En smule barnlig synsvinkel at bebrejde svenskerne for det de har, som vi ikke kan ta os saammen til!

EN TREDJEDEL!!!! Anonym
I år er der gennemsnitligt blevet optaget 1/3 svenskere på medcinuddanelserne. I københavn er det næsten hver ANDEN, der er svensker. Forestil jer lige at gå i en klasse hvor næsten halvdelen snakker svensk. Jeg synes det er helt forkert, når der er så stor lægemangel, at svenskerne stjæler pladserne fra danskerne, fordi flere af dem kan gange deres gennemsnit med 1,03 pga. 3 højniveaufag. Langt de fleste færdiguddannede svenske læger rejser jo også bare hjem til Sverige igen, og så vil lægemangelen herhjemme bare blive ved med at gå ned af bakke.

Selvfølgelig ikke JAcob
Ikke engang den pågældene minister synes at det er en go' ide. Så han vil vist have lappet hullet.

Nej, det er vist kun svenskerne det synes at det er en go' ide.
Vh Jacob

Regnestykke Anonym
Sverige har selv 400 pladser på Lægevidenskab

Danmark har ca. 1200 pladser, procenten af Svenskere er 33%

1200 / 3 = 400

Dvs. Sverige får 800 læger, hvoraf halvdelen er uddannet i DK

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/07/28/065342.htm

Procenten står dér

Sygeplejersker? Anonym
Citat: "Man kunne også lave en "halv" lægeuddannelse for dem med lavere gennemsnit. De kunne så bruges til de mange ting der ikke kræver en fuld lægeuddannelse."

Nogensinde hørt om en sygeplejerske?

du aner ikke hvad du snakker om.. ....
du aner ikke hvad du snakker om!!!
En ung læge med 5 års erfaring ,har en løn på ca 430.ooo kr , dette MED alle vagterne( også weekend vagter , dvs i eget fritid) Efter så mange vagter som man får pålagt, så har man kun lyst til at sove og har ikke mere energi til at tage vagter eller at arbejde andre steder... man er bare glad, hvis man får familielivet til at fungere.

Så lad `være at snakke så meget om den fede løn lægerne har .Efter såden en lang uddannelse ,er dette deres beløning... plus at de skal slås med mangel på sengepladser på sygehuserne , mangel på personal, meget belastede vagter, osv.Jeg tror bestemt ikke at du vil bytte plads.
En laborant i Novo Nordisk ( som har læst i 2 ½ år på en laborantskole) tjener mere end en læge!!

Ikke 1. gang Jacob
Jeg kan kun læse dit indlæg som noget af det sædvanlige usaglige mudderkastning.
Det jo ikke første gang i verdens historien at man opdager et hul eller en ulempe ved loven ved at nogle forståeligt nok benytter sig af det. Det skete også for den tidligere regering, f.eks. Glistrup sagen. Desuden har ministeren stille og roligt erkendt at det er en fejl der skal rettes op på, og så vil det nok ikke betyde det helt store at der er en enkelt årgang hvor der er lidt mange svenskere.

Iøvrigt er det den selv samme regering der efter flere årtieres tagselv bord endelig er ved at dæmme op for mange udlændinges gratis studier i DK.

Vh Jacob

høh får de ikke mere :-) Jacob
Ja, hvis man skal studere i 10 år for derefter at blive spist af med 480.000 kr om året, overordnet ansvar for folks liv og lemmer og skiftende arbejdstider, så er det ikke specielt højtlønnet.

Det er iøvrigt typisk at man man så p.. ondt i røven af at der var nogen der engang gad at følge med i skolen og gad at tage sig en uddannelse. Og at de så får mere i løn. Selv om de da får mere end mig så er jeg ikke misundelig.

Vh Jacob

Rimeligt millen23
Svenskerne har nøjagtig samme muligheder for at komme ind på studiet som danskerne har. Svenskerne vælger bare at afslutte HHX el. gym. med 3 højniveaufag, hvilket de færreste danskere vælger og vupti, så er der ikke nok danskere, der møder kravene for optagelse.

Det er da vores egen skyld, der er lægemangel. Alle danskere, der vil være læger, kan jo bare gå samme vej som svenskerne og afslutte med 3 højniveaufag, så kommer de ind.

vi uddanner også Islændige, selv om de selv har råd til det. patienten, måske
og færinger, ikke grønlændere, for de har ikke hjerne nok.

hvis det er en EU kvote, er det vel i orden at uddanne svenskerne, de har jo højere inteligens end danske aspiranter, og på den måde kan man også bibeholde uddandelsen her i landet.

mange danske læger arbejder også i Sverige, der står jo ingen steder at de kun må arbejde i Danmark, og de absolut dårligste læger ryger til Grønland, også selvom de har fået frataget deres licens.

hvis Danmark absolut skal uddanne læger, er det vel bedst, at dem med de bedste karakterer får uddandelsen, man skal ikke lave kvoter som i USA, hvor man skal tage delvis egnede negre og hispanic ansøgere ind.

vi ved jo alle sammen, at diverse TV programmer, om danske læger ikke svarer til virkligheden, almindelige danskere er ikke Mary i fødselssengen, hvor både profesorer, og andet skidfisk er samlet, nogle hospitalslæger laver absolut ingenting, medens andre læger godt kan finde ud af det, mange privat praktiserende læger, laver nu de operationer, som hospitalerne tidligere holdt på venteliste i flere år.

der burde være en offentlig tilgængelig side, hvor man kan se hvor mange patienter de forskellige hospitaler har, og hvor meget personale der er på arbejde, afdelingerne låner jo ikke sygeplejersker og læger hos hinanden, men vælger at sende patienten hjem, eller i lighuset.

Er der noget jeg har misforstået? irene54
Ifølge definition er nettoløn = bruttoløn minus eget pensionsbidrag - har derfor svært ved at følge dine astronomiske tal.

MAN BURDE KRÆVE Piernis
at svenskerne så blev i landet i 6-7 år hvis de ville tage en uddannelse her

info anonym
Norge og Svergie køber studiepladser ti deres medicinstuderende i danmark, og også et par pladser til danske studerende. Det er billigere for dem, og Danmark får også par ekstra studerende betalt, og dermed profiterer alle. At vi ikke bliver i Danmark har noget med den danske ikke gæstefrie- mentalitet at gøre.

romantiske forestillinger?? unglæge
Da jeg læste den unge piges indlæg synes jeg umiddelbart også, at det var en lidt romantisk indstilling til faget. Et eller andet sted hører det med til at være sytten år, og jeg havde selv engang en lignende drøm om at "gøre en forskel". Den drøm er i øvrigt intakt - omend det måske kun bliver en "lille forskel".
Hvad angår dit meget realistiske syn på tingene synes jeg det er lige lovligt realistisk :0)
Læger får en rimelig startløn. Jeg tjener i turnus ca 29-30.000 i måneden, for en 37 timers arbejdsuge. (Ingen overtid uden betaling).
Det skyldes selvfølgelig at jeg får ekstra tillæg for nattevagter eller weekendvagter - men som sagt aldrig over 37 timers arbejdsuge.
Derfor lider mit barn ikke flere afsavn end andre børn. Jeg føler heller ikke, at jeg svigter Fru Hansen fordi mit barn skal hentes. Jeg tager hjem, når min arbejdstid slutter, og så er der andre læger der må passe vagten.
Der er dog ingen tvivl om, at vi løber hurtigt og har travlt. Især som ung læge (i turnus). Til gengæld føler jeg altid at jeg kan have min menneskelighed med i faget. Jeg undskylder, når jeg har ladet patienter vente længe (hvilket de fleste har forståelse for). Jeg prøver at behandle folk ordentligt og med respekt. Det er sjældent man som ung læge får knus af sine patienter. Så tæt bliver kontakten ikke, og det hører vist mest til hos sygeplejerskerne, der står for selve plejen af patienterne. Jeg tror faktisk heller ikke, at det er det patienterne forventer af deres læger. De forventer, at man lytter - og handler!
Jeg har læst om en ung turnuslæge der var utroligt frustreret over, at man på de forskellige afd. ikke så hele mennesker, - men kun behandlede de enkelte dele fx "et knæ". Hun havde mødt patienter, der sad og græd, og ikke vidste hvordan de skulle klare sig på arbejde efter en knæoperation. Hun blev nødt til at være kold og mere eller mindre sige "nu er jeg jo her for at sørge for din operation ikke andet".
Den holdning er jeg uenig i. Det ER problematisk at vi ikke ser hele mennesker i sygehusvæsnet, men det er nu engang de vilkår man som ung læge må arbejde under. Når en patient græder SKAL man altid forholde sig til det. Sætte sig ned et øjeblik. Jeg plejer at sige, at lige nu skal vi bare koncentrere os om, at få det bedst mulige operationsresultat/eller få pumpet de piller du har taget ud af din mave. Bagefter kan du være ked at det. Du må ikke tage sorgerne på forskud.
Jeg ved da godt, at jeg ikke kan løse en persons (livs)problemer i skadestuen, når han/hun ex har taget en overdosis. Det er heller ikke min opgave. Men jeg kan gøre øjeblikket bedre. Som læge kan man stadig gøre en forskel - omend på en meget lille skala...

Vandviitig Tarzan22
at danskere skal besakttes hårdt, for de unge hinsidan kan få en uddannelse her, og tage tilbage på Sahlgrenska eller KLaroplinska og score kassen. HJEM med dem det kan ikke gå for stærkt, hva hvis din søn bror eller anden familie må undvære den uddannesle, fordi der kommer en gul/blå i vejen.

Jamen den lille forskel er heller ikke irene54
at foragte - jeg ville blot skitsere for den unge pige, at virkeligheden er ikke altid så rosenrød som hun måske forestiller sig.

Det er flot at du har kunnet klare dig med 37 timer om ugen - det er der mange andre, der pga. vagtplanlægningen, ferie (p.t.) ikke kan.

Det glæder mig også at du værdsætter det.

hva så!!!!! anonym
det er lige meget, hver fjerde i danmark, er muslim:-(

Gammelt problem tjah
Gå 20 år tilbage, og problemet var der også! Det har bare vokset sig større de seneste år efterhånden som svenskerne har indset at de selv kan spare uddannelsespladser.

Nogle af os vil faktisk gerne studere.. Katrine - Stud. med. Sep. 2007
Til Jacob..

Hurra hurra, det er meget flot, at du er så glad for vores nutidige regering - måske fordi medicin-studiet ikke rager dig en pind, altså lige indtil du engang bliver syg.. Nu er jeg desværre en af dem, som fik et ret overraskende brev i fredags.. Jeg har en ret god studentereksamen med 9,9 i snit og mit eneste ønske er at studere medicin i København - Jeg, sammen med mange andre havde regnet med at det var mere end nok til at komme ind. Men så er vi jo lige så super-heldige, at regeringen har opfundet sådan en smart regel, så man kan gange med 1,03, hvis man har 3 højniveaufag. Desværre er det kun hver 10. dansker som har det, men derimod op til 60% af alle svenskere. Der havde regeringen og DF ikke lige tænkt på, da de vedtog loven. Den skader altså mere den danske fremtid end gavner.. Desuden går Regeringen enormt meget op i, at vi endelig ikke må holde mere end ét sabbatår, for ellers kommer vi aldrig i gang igen. Så er det da lidt paradoksalt at en lov de selv har vedtaget tvinger nogle af os til at foretage os noget andet i et helt år mere.. Nu er jeg en af de heldige, som er sikret en plads til næste år, men hvad med alle de andre - nu må de finde noget andet at lave i fremtiden..

Katrine

Forkert Anonym
Det er KUN en aftale vi har med Norge, fordi de ikke er en del af EU...

Det er en sådan aftale vi har villet lave med Sverige, men sjovt nok har de ikke noget imod at sende alle deres studerende til Danmark, i stedet for at lave en retfærdig begrænsende aftale ligesom Norge har..

Den eneste grund til at Norge har lavet en sådan aftale med Danmark, er fordi de ikke er en del af EU.. Latterlige EU-regler om fri uddannelse over alt i Europa... Så må det sq være ens for alle, så uddannelse er gratis i alle lande, inkl. lande som England...

Plejer eller plejer ikke GHeist
Jo da - men sygeplejerskerne laver alt muligt andet end at behandle tilskadekomne på skadestuerne. De vil ikke tage ansvaret før en læge har set på tingene.
Når jeg taler om en halv lægeuddannelse, mener jeg en læge med samme bemyndigelse som almindelige læger, blot med en mere snæver kompetence. F.eks. brækkede knogler.
I øvrigt mener jeg at betegnelsen sygeplejerske er temmelig misvisende i forhold til hvad de egentlig laver. Men det er jo en anden snak.

Nettoløn? Felix
Nej nettoløn er grundlønnen, hvortil der lægges en række tillæg af betydelig størrelse.

Nettoløn er derfor ikke lig med: nettoløn = bruttoløn minus eget pensionsbidrag.

Tillæggene er mange, f.eks. aftentillæg, ulempe tillæg, rådighedstillæg, andre former for tillæg, dem er der en del af. Pensionsbidraget er for overenskomstansatte 15% af lønnen som betales af arbejdstager med 1/3 og 2/3 af arbejdsgiver. Hvis man er tjenestemandsansat betales der 12½% af arbejdsgiver og ikke noget af arbejdtager.

Ja jeg tror også den danske ugæstfrihed tynger Felix
Mange ønsker ikke at blive i Danmark, da de mærker den tiltagende ugæstfrihed tynge.

Svenskerne er stadigt meget gæstfrie behagelige mennesker set i en helhedsbetragtning, hvor imod den danske mentalitet lider af en mental formørkelse, der er skabt som følge af fremmedfobier.

Jeg rejser selv til Sverige nu og glæder mig meget til, at genopleve den gæstfrihed og venlighed jeg mødte i Sverige, i forbindelse med mine forretningsmæssige ophold og tidligere ansættelser i svenske multipationationale selskaber i Danmark, med en stor fælles berøringsflade med de svenske medarbejdere.

Omkring det at være højtuddannet Felix
Jeg har flere lange videregående uddannelser, men vælger dem ikke af lønmæssige årsager, da man kan tjene mere ved, at været kortuddannet og have en livsindtægt der er højere, da de tjener penge ved flere år på arbejdsmarkedet.

Jeg selv fik heller ikke mere end 450.000 da jeg var offentligt overenskomst ansat, det er der ikke nogen akademikere der får.

Nu løber du med en halv vind irene54
Der er behandlersygeplejersker - og det er de sygeplejersker, der har taget ekstra uddannelse, for bl.a. at kunne sy sår sammen, m.m.

M.h.t. dit udsagn at en sygeplejerske ikke VIL tage stilling - det er ikke korrekt.
Der er noget der hedder kompetence - det gælder alt personale ansat indenfor sygehussektoren.

For at give dig et bagvendt eksempel:
en læge må ordinere medicin og skrive recepter, men har ikke adgang til medicinskab eller medicinrum. Den nøgle får lægen ikke udleveret.

Læger -1 (ja)
Ha! Formår man ej at møde de elementære krav, må man sidde en omgang over.

Yak yak yak! En anden Jacob
Hvorfor er debatten altid på bundniveau her inde på sol?

Spørgsmål Pigen, der vil være læge
Jeg vil gerne vide, om du har gået på gymnasiet, for hvis du har, så burde du have 4 fag på A-niveau dvs. højniveau fag. Er det rigtigt, at man kan gange sit snit med 1,03, hvis man har 3 højniveau fag og, hvis man starter inden 2 år, så kan man gange med 1,08. Nu har jeg et snit på 8,9 her i 1. g, vil det så sige, at hvis jeg ligger disse to tal til mit snit, så har jeg et snit på 9,9. Er dette rigtigt?

Svar Bente86
Hej..
Det er kun de højniveaufag, som du selv vælger, der tæller med. Dvs. udover dansk og historie vil man som regel vælge to A-niveaufag og et B-niveau fag, men hvis du vil have lov til at gange med 1,03 skal man vælge 3 A-niveaufag.. Sådan var det med den gamle gymnasieordning, men ved ikke helt, hvordan det er med den nye - tror faktisk I kan vælge 4 A-niveaufag og så få lov til at gange med 1,06.. men er ikke helt sikker, tjek det med din studievejleder inden du skal vælge..

Et mere relevant og påkrævet frasorteringssystem... Grucho
Det er efter min opfattelse langt mere påkrævet, at de gældende regler håndhæves omkring psykisksyge medicinstuderendes afvisning. Her er der et reelt påkrævet frasortering, da de er farlige som læger.

Gældende love tilsiger fakulteterne, at bortvise psykisksyge stud.med.'er, da de udgør en fare for deres omgivelser og især patienterne, når de får tildelt en lægeautorisation. Men det sker aldrig, man ser tværtimod mentalsyge læger undervise på fakulteterne.

Bl.a. Københavnsuniversitet har en del psykisksyge lægeundervisere og studerende. Hvor nogle af lægerne er for syge i hovedet til, at kunne arbejde på selv psykiatriske afdelinger.

Her belemres de studerende med sådanne mentalsyge undervisere, som fakulteterne lukker øjnene for. Således de mentalsyge læger kan spare en pensionsordning op inden de pålægges den uundgåelige tvangspensionering. Det er uforsvarligt, at lade dem undervise, da de er berøvet rationel tænkning, doserer de også de pensumsforvrængninger der opstår som syge teorier i de sygehoveder.

Det er helt forrykt at se, mange mentalsyge læger stille mentalsyge fantasidiagnoser på sagesløse borgere. Man ser systemets værste mentalsyge farlige abnormiteter husere på bl.a. Frederiksbergs, Glostrups og Hillerøds psykiatriske afdelinger. De burde være frataget retten til, at praktisere som læger.

Det er udover det uantagelige ansvarsløshed også ressourcespild, at lade dem hutle sig igennem lægestudiet, for så efter at have gennemgået turnus efter nogle få år bliver tvangspensioneret. Nogle turnus læger tog mod til sig, og gik i Tv-a og gjorde opmærksom på det store problem, der underminerer tilliden og anseelsen for lægestanden.

Lad kun mentalsunde blive læger, som den lov dekanerne ikke respekterer tilsiger…

Sverige bør tvinge Danmark till en frasortering af psykisksyge Chico
Sverige bør lukke for turnusordningen som netop igen er åbnet efter længere tids udelukkelse, og stille et krav til Danmark om, at håndhæve lovens intention om bortvisning af psykisksyge studerende.

Mange rammes af de psykisksyge læger, og ikke mindst Sverige har erfaret hvad det vil sige, at have psykisksyge danske læger ansat. Men når de psykisksyge læger mærker jorden brænde under sig i det svenske sundhedssystem, så kommer de en udelukkelse i forkøbet ved, selv at opsige deres stillinger og enten søge tilbage til Danmark eller søge videre i Norge, Finland.

Derved kan de syge læger bevare deres jobs i adskillige år, inden de har opbrugt alle jobmulighederne i Norge, Danmark og Finland samt Sverige. De sætter deres spor hos ofrene ved fejlbehandlinger, men drages ikke til ansvar, da de smutter ud ad bagdøren inden der rejses sag mod dem.

Nyt spørgsmål Pigen, der vil være læge
Hvis jeg nu efter gymnasiet læser matematik på a-niveau, som et supleringskursus gælder det så under, som et tredje valgt a-niveau, så jeg kan få lov til, at gange 1,03 med mit snit. Jeg mangler nemlig matematik på a-niveau. Jeg har valgt tysk og engelsk, som a-niveau. Hvis De undrer Dem over, hvorfor jeg har valgt disse fag på dette niveau, når jeg vil være læge, så er det fordi der ikke var plads i klassen, som jeg ville i og, desuden ville jeg ikke i klasse med mine to veninder, fordi de havde valgt andre som deres bedste veninde i 8. og 9. klasse, så jeg har ikke noget særlig godt forhold til dem. Med mine valgfag har jeg, derfor valgt matematik b, fysik b og kemi b-niveau, så jeg kun mangler matematik på a-niveau. På supleringskurset efter jeg er blevet student vil jeg desuden tage biografi og psykologi, så jeg måske har lettere ved, at komme ind på medicinstudiet og, også gøre det nemmere for mig selv, så jeg ved noget mere om menneskets anatomi.

50% svenskere på dyrlægestudiet Chicho
Landbohøjskolen sætter rekord med svenskere, halvdelen af alle studerende er svenskere.

Sverige har selv kun 80 stdiepladser for dyrlæger, og 400 for lægestudiet...

Ja selvfølgelig C&P de seje studerene
Ja det er rimeligt.. :O fordi hvis danskerne ikke er gode nok, og ikke har et godt gennemsnit, er det da godt at sveskerne kan få lov. !!

Hilsen de lægestuderene. :)