Hverken Chavez eller Hizobollah bliver fascister

Hverken Chavez eller Hizobollah bliver fascister Nina1986
Hverken Chavez eller Hizobollah bliver fascister af at samarbejde med Iran. Det ville ikke være muligt for Hizbollah at opnå den enorme popularitet de har, hvis de havde været fascister. Ligeledes ville dele af det libanesiske kommunistparti heller ikke vælge at gå med i Hizbollah efter Sovjets sammenbrud, hvis Hizbollah havde været fascister.

Hizbollahs popularitet skyldes for det første, at de var den væsentligste kræft bag sejren over den israelsk besættelse der startede i 1982, samme år som Hizbollah blev dannet, og sluttede i år 2000. For det andet skyldes deres popularitet at Hizbollah driver hospitaler, skoler, børnehjem og andre former for sociale aktiviteter hvor der er adgang for alle. For det tredje taler Hizbollah med en kritik af nylibe-ralismen, det fattige Libanons sag. Dette er bl.a. kommet til udtryk i en fælles demon-stration med Michel Aoun’s bevægelsen, der er stærkt anti-syrisk og imod privatisering og fyringer i den offentlige sektor.

Det er heller ikke rimeligt at beskrive Hizbollah som en terrororganisation, da de har fordømt både 11. september og andre terror-angreb. Derfor bør hele venstrefløjen i Danmark arbejde målbevidst for at udvide samarbejdet, med de kræfter der støtter Hizbollahs kamp i Libanon. Et sådant samarbejde med en gruppe, der både er offer for imperialismen og den racistiske hetz, ville kunne styrke venstrefløjen markant.

Lidt naive fjols. Gammelnok
Ak ja, verden vil bedrages - din retorik ligner i betænkelig grad socialisternes i tredserne og halvfjerserne.

Israelerne begår mange uoverlagte og dumme handlinger.

Men at glorificere hizbollah-tosserne og lukke øjnene for at de er terrorrister er ikke kun naivt - det er ubegavet og burde næsten være ulovligt.

:):):) modild
Et imponerende engagement må jeg sige. :)

Men det er voldsomt mange informationer, du formidler her. Jeg er helt på det rene med, at det er bydende nødvendigt, at formidle oplysninger, der kan stille den stundende konsensus om begrebet "krigen mod terror" i et kritisk lys. Det trænges hårdt, da enfoldigheden ikke kun billidligør konflikten forkert, den præger ligeledes mentaliteten, hvilket er langt mere bekymrende.

Den officielle "sandhed" om problematikken, er mildest talt forfærdlig dårlig i sin argumentation, derfor er de svar du vil få, for det meste helt hen i vejret. Nogen vil endda i mangel af argumenter sige du lyver, paster, eller spammer, hvilket i deres verden er tilstrækkeligt til at afvise argumenterne. Det er selvfølgelig dumt, men sådan er det nu engang.:)

Til din anbefaling:

Jeg er ikke sikker på, at din pegen på at venstrefløjen skal stille sig på den "rigtige" side, er særlig effektiv. Jeg er enig at det naturligt burde være sådan, og endda ikke kun for venstrefløjen men for alle, der er humanistisk indstillet, men jeg vil mene, at der er en bedre vej.

Vi mangler en ordentlig debat og et ordentligt medielandskab. Det er her jeg tror, at der kan rykkes noget. Det er jo, når alt kommer til alt, et spørgsmål om almendannelse. Altså viden og indsigt kombineret med kritisk sans.

Den nuværende positionering af grupper i samfundet, er jo dybest set intet andet end grøftegravning og mistænkeliggørelse. Derfor er det nødvendigt at oparbejde en anderledes kultur i debat og formidling, samt lade venstrefløjen arbejde for et bedre dannelsesideal. Det er en langsigtet strategi, og vil ikke afhjælpe situationen her og nu, men det er den eneste vej, som jeg ser det.

Vi er nemlig nødt til at finde andre veje end krig, polarisering og dæmonisering af andre.

Som en anden debattør i dette forum siger: "Anything goes", hvilket principielt referer til, at der mangler et overordnet værdisæt, der kan være udgangspunkt for en debat om, godt og ondt.

Vi er belastet af begrebet værdirelativisme.:)

Far med lempe, men far! :)

V.H. Modild

Venstre fløjen i Danmark og Hizbollah , skriver du om . mandaabenraa
Hizbollah og Iran . Fjenderne er Israel og USA.
USA samarbejder vi med militært, vi har en venskabs forening.
Mange muslimere i Danmark , der har dobbelt statsborgerskab til Libanon - lever af kontanthjælp i flere år uden aktivering.
Fredelige tilstande - det får vi nok aldrig mere - på grund af had.

Humanitært arbejde. mandaabenraa
De laver meget humanitært arbejde der hjælper mange mennesker , så er de nød til at være medlem og støtte dem.
Saamtidig laver de terror handlinger , de får nytårs fyrværkeri fra Iran.
Jeg mener ikke soldaterne har uniform på , men gemmer sig blandt alm. mennesker.
Israelerne havde uniform på .
Dem fra Libanon var danskere ( sagde de selv) , og krævede at komme til Danmark fra deres ferie.

du ve ikke en skid Nina83
så luk du bare røven dit rådent lort

jajajaja Nina1986
jajajaja jeg er for det mindste ikke ligesom jer min hjerne er ikke fyldt med jødernes løgne

jeg har lagt indlægget Nina1986
fordi jeg er enige med ham der skrev det, men er ikke noget jeg har fundet på. Vi får først fred i verdnen hvis alle smider deres våben og Isreal og USA skal starte

hvordan Nina1986
Kan det så være at min kæreste arbejder? OG et gør hans forælre osse. u siger jo at alle libaneser er på kontant hjælp. Fuck hvor er du for en stor løgner. Og jah selvfølgelig med såan nogen som dig få vi alrig fred.

Er du Nazist? Gammelnok
...eller bare dum?

Dine indlæg.. Gammelnok
bliver da mere og mere stupide!!

Så skal vi vel overlade til Bin Laden, De tamilske tigre, Sydkorea, Iran o.s.v. at være de eneste med våben?

Men de er jo også nok allesammen bare misforståede idealister som dybest set vil os det bedste?

Ingen af delene Nina1986
jeg er bare et menneske og ikke som dig. jeg tør at sig min mening uden at være bange

Jeg er bange for modild
at der skal mere til end blot at smide våbnene.:)

Det er selve indstillingen til "den anden", der skal ændres. Vi er nødt til at afskaffe myterne, og beskæftige os med virkeligheden. Tilgangen bør være præget af fornuft og et humanistisk menneskesyn.

Det er den store udfordring i mine øjne. :)

V.H. Modild

Ideer Anonym
For at spare mange penge må vi sørge for at hjemsende kriminelle udlændinge og mange af velfærdsturisterne. Velfærdsturisterne fra bl.a. Libanon og Somalia befinder sig her i landet af økonomiske grunde. Og dette bevirker at at hjemsendelser er meget påkrævede.