Hvis nogen skulle være i tvivl !

dandegn 9 måneder 1 uge siden 19

Hvis nogen skulle være i tvivl !

Nøgleord: 
henrik42 9 måneder 1 uge siden

Hr Degn. Så 100% skat og ens løn til alle er vejen frem???? Og hvis nogen så skulle begynde og spare op skal de straffes???? Vi kan jo ikke have den slags egoistiske mensker som ødelægger den fantastiske lighed!!!
Og er det lige meget hvor fattigt et samfund bliver?? Bare det er lige????
Kan du ikke selv høre hvor dumt Wilkinson teori er????
Og hvorfor er det altid den samme tosse du bruger som kilde????

123456+ 9 måneder 1 uge siden

http://www.business.dk/oekonomi/danmark-er-nu-klodens-mest-lige-samfund
.
Måske er det en fordel med en vis grad af lighed, men når Danmark nu er blandt førstepladserne, i linket der er fra 2015 er vi på første pladsen, så er en lille øget ulighed måske ikke helt så slemt som nogle antager....
Hende der thorning nulliteten, som ellers kritiserede Fogh og Løkke for at øge ulighheden marginalt, øgede selv uligheden endnu mere, da hun legede statsmedister..
.
"""Men rent faktisk er de økonomiske afstande i Danmark endnu mindre, end hvad OECD peger på. For OECD tager alene udgangspunkt i de disponible indkomster efter skat, når de opgør ulighed. Men der finder også en betydelig økonomisk omfordeling sted via det offentlige forbrug, der eksempelvis består af gratis uddannelse, sundhed og pleje samt billig børnepasning.

Regnes det med, bliver de økonomiske forskelle herhjemme endnu mindre. Sundhed og pleje modtages eksempelvis i stort omfang af personer over 70 år, som typisk er folkepensionister med en relativt lav disponibel indkomst. Det offentlige forbrug er også særligt højt for personer i slutningen af 20erne og frem til midten af 40erne."""

Luk kommentar
dandegn 9 måneder 1 uge siden

1234+ Ja der forgår sikkert også en omfordeling sted via det offentlige forbrug, men det forudsætter at det er de højeste indkomstgrupper som bruger den offentlige service mindst, det er jeg nu ikke sikker på er så entydig !
De laveste indkomst grupper bruger nok f.eks. sundhedsvæsnet mere intenst, men de lever også kortere og det udjævnes så at højere middellevetid i "overklassen"
Men det som er det helt indlysende er at: Jo mere lige et samfund er betyder at livskvaliteten er højere Det er der næppe klart tænkende mennesker som vil bestride.
Det er det forhold der er mellem lighed og livskvalitet (og ogås for de der aller højest på strå) Det er en win win situation !

Luk kommentar
123456+ 9 måneder 1 uge siden

Læs nu hvad det er der står ....
.
Selv uden denne omfordeling, kåres Danmark som vinderen i lighed, så hvor lige er det egentlig du vil have samfundet?
,
Et samfund hvor alle, uanset titel, arbejde og "nytte" får den samme løn, er utopi, og vil jo bare gøre at ingen vil gide tage ekstra arbejde eller overtimer, for de får intet ud af det.

Luk kommentar
dandegn 9 måneder 3 dage siden

123456+: hvad det du vil bruge den ulighed til ????
 

Luk kommentar
henrik42 9 måneder 3 dage siden

Hr Degn. Du spørger om hvad 123466+ vil bruge den ulighed til!!! Jeg vil bruge de penge som uligheden giver extra i statskassen til at sørge for at fremtidens generationer ikke skal afdrage på venstrefløjens overforbrug i den offentlige sektor, og flygtninge regningen fra de radikale!!!!!!

123456+ 9 måneder 3 dage siden

Jeg personligt har næppe noget at bruge en ulighed til, og jeg mener da ikke vi skal skabe ekstra ulighed bare for ulighedens skyld, ihvertfald ikke en unødvendig stor ulighed.
.
Men som jeg skriver og beviser via links længere oppe, så er Danmark stadig et af de lande med mindst ulighed og måske endda stadig nummer et på listen, så er uligheden i Danmark noget reelt problem, medmindre man da absolut vil gøre det til et problem?
.
Mener du, dandegn, da ikke at der skal være forskel på hvad man kan tjene ved lønnet arbejde kontra understøttelse?
.
Mener du ikke at de der tager overarbejde eller gør en ekstra indsats, skal belønnes i forhold til de personer som bare ser på uret og tænker "nu har jeg fri ...." 
.
Eller mener du virkelig i ramme alvor at de alle skal have samme løn, uanset arbejdsindsats, uanset ansvar, uanset nyttegrad?

dandegn 9 måneder 2 dage siden

Hvilke penge ??
Det er jo religiøst for jer at ulighed skaber penge, det gør det ikke. Er i faktaimune ?

henrik42 9 måneder 2 dage siden

Hr Degn. Det er vist dig der har et religiøst forhold til lighed!!!!!
Mener du virkelig at alle skal have samme løn?? Skal egoistiske personer som spare op straffes for at ødelægge din fantastiske lighed???? Eller skal alle have så lidt at man ikke kan spare op????? Du har mange ubesvarede spørgsmål??????

123456+ 9 måneder 2 dage siden

Er det nu  blevet religiøst?
.
Nej uligheden skaber ikke nødvendigvis penge, og det har jeg da heller ikke påstået noget sted, men mener du i ramme alvor at alle skal have den samme løn uanset hvad de laver eller om de laver noget?

,
Det har jeg og henrik42 spurgt dig om et par gange nu, så hvad er egentlig dit svar?
.

Mig bekendt er uligheden, som de danske polikere skaber/ønsker ikke noget der bliver gjort udelukkende for at "de rige" skal skabe flere arbejdspladser, men i langt højere grad et ønske om at de der ikke arbejder skal tvinges til at arbejde, måske ikke fuldtid, men i det så meget at deres kontanthjælp kan oppebæres.  
.
Og igen igen igen ....
.
Uligheden i Danmark, er minimal, så selvom Richard Wilkinson måske har nogle gode pointer i sit indslag, så er Danmark næppe et land han ville tage frem som skræmme eksempel, da der er talrige andre lande der er meget meget værre.

dandegn 9 måneder 2 dage siden

I lyder som et par venstrefolk under den kolde krig !
Jeg har aldrig sagt at vi skal ha den samme løn.
Det der blot er eftervist er at jo ligere et samfund er destro lykkeligere er alle top som bund -
Så er det jeg spørger for arumenterne for Ikke at prøve at skabe et ligere/lykkeligere samfund

123456+ 9 måneder 2 dage siden

Hvor meget mere lige kan det danske samfund da blive, uden at der er personer som bevidst afholder sig fra arbejde af enhver form?
.
Hvorfor skulle disse personer dog besvære sig med et arbejde, eftersom forskellen mellem socialhjælp og et lønnet arbejde bliver minimal med din tankegang?
.
Og igen igen ....
.
Hvis denne her Wilkinson ønsker et mere lige samfund, så er det nok ikke lige Danmark han skal starte med.
.
Der er andre lande med langt større forskel mellem rig og fattig.
.
Og nu du påstår at vi ikke skal have den samme løn, hvordan i alverden vil du så sørge for mere lighed?.
.
Forskellige priser på dagligvarerne i butikkerne, hvor du betaler mindre jo mindre du tjener?
.
I betragtning af at polikerne ikke engang kan finde ud af at lave differentiret moms på forskellige varer, er sådan et forslag nok dødsdømt på forhånd.
.
For ikke at skrive om at "de rige" så kan ansætte "fattige" til at foretage indkøbene for sig.
.
Kan du komme med et realistisk forslag på hvordan uligheden minimeres, for du vil vel ikke forlange at de højestlønnede skal gå ned i løn?
.
Vi kan øge deres skatter, med resultatet at mange simpelthen bare flytter til udlandet eller lader sig registrere i udlandet, som mange sportsstjerner jo gør.

dandegn 9 måneder 2 dage siden

Måske er det for enkelt for jer:
Ønskes et lidt mere ulykkelig samfund: Lav større ulighed
Ønskes et lidt mere lykkelig samfund   :Lav mindre ulighed.

Go nat og sov godt Smile
 

123456+ 9 måneder 2 dage siden

Jeg antager at du giver op, siden du ikke selv kan eller vil komme med et bud på hvordan du vil nedbringe uligheden.
.
Vi er isom sådan kke ueninge i dette:
.
##Ønskes et lidt mere ulykkelig samfund: Lav større ulighed
Ønskes et lidt mere lykkelig samfund   :Lav mindre ulighed.##
.
Spørgsmålet er om uligheden er et reelt problem i Danmark, når der sammenlignes med andre lande, med langt større ulighed.
.
Desuden så kan "de fattige" jo altid føle sig ulykkelige og utilfredse, fordi de ikke har råd til den nyeste model af mobil eller Iphone eller andet materielt skrammel.
.
Og igen igen og atter engang ....
.
HVAD ER DIT EGET FORSLAG TIL AT MINIMERE ULIGHEDEN?

henrik42 9 måneder 1 uge siden

Hr Degn. Er det virkelig 100% skat og lige løn til alle du går ind for??????
For ifølge dine udsagn må dette jo være det perfekte samfund?????
Og hvad så hvis der er nogen som spare mere op end andre og dermed øger uligheden??? Skal disse egoistiske personer så straffes?????
Som du selv fejlagtigt hævder" jo mere lige et samfund er betyder at livskvaliteten er højere"
På trods af at alle klart tænkende mennesker vil bestride dette synspunkt!!!!
Er det cubanske samfund du ønsker???? For også der har man været nødt til at erkende at den strategi du fremlægger ikke kunne stå distancen!!!! Det medførte kun fattigdom....

Syl 9 måneder 1 uge siden

Der er vist ikke mange det er i tvivl om det er stor forskel på rig og fattig i USA. Og næppe mange der ikke er bevist om der alt for mange arbejdssky nasserøve herhjemme det skulle sparkes ud og gøre nytte. Kontanthjælp skal helt væk, den rugekasse for alt for mange nasserøve. Forskellen på folk i job og tabere der ikke gider letye røven og gå igang er for lille. Eftersom man ikke kan fordoble lønnen skal de andre ned på overlevelseshjælp så de får incitament til at få fingeren ud.

kurt larsen 9 måneder 6 dage siden

"Et samfund hvor alle, uanset titel, arbejde og "nytte" får den samme løn, er utopi, og vil jo bare gøre at ingen vil gide tage ekstra arbejde eller overtimer, for de får intet ud af det."
.
Til det kan vi jo så også stille spørgsmålet om   Danmark er stort nok til at huse, rumme hele Jordens befolkning..
.
For det er da klart, at så vil hele Jordens befolkning søge til Danmark på  samme måde som bier bliver tiltrukket af honning.

Luk kommentar
henrik42 9 måneder 6 dage siden

Jamen Kurt. Hr Degn hævder jo at "jo mere lige et samfund er betyder at livskvaliteten er højere. Det er der næppe klart tænkende mennesker som vil bestride." Er du så ikke klart tænkende????

henrik42 9 måneder 3 dage siden

Hr Degn. Jeg går ud fra at din larmende tavshed skyldes at du er blevet sat til vægs!!!!
Så slipper vi vel fremtiden for dine kommunistiske holdninger!!!!!