Hvor er det synd for Rasmus

Hvor er det synd for Rasmus Debbie Gibson
Rasmus slog... hmmm.. nå ja Henrik på 48 ihjel. Rasmus fik 4 år i spjældet for det. uden efter 2? Tv2 viser lige nu en udsendelse om hvor synd det er for Rasmus. Damn.. jeg håber godt nok han får masser af hjælp når han løslades.. det er jo så synd for ham.. Henrik blev 48.. han havde jo også allerede det meste af sit liv bag sig. Nu gælder det om at hjælpe Rasmus.. mon ikke han allerede er selvskrevet til Aftenshowet og Godaften danmark?

Helt urimeligt at Anonym
man ikke medindrager tidligere forhold, selv om de er begået medens han var under 15... Han burde jo indespærres på ubestemt tid...

Hvor fanden er hensynet til ofrene....???? Den dreng har meldt sig ud af samfundet med hans adfærd og så skal han bare bures inde... Samfundet må beskytte sig mod hans type.... Han skal bare bures inde... Vi har ikke råd til at han smadrer flere personer...

retskafte og lovlydige borgere må beskyttes med den slag psykopater...
Følgen må være, at den kriminelle lavalder sættes ned til mindst 10 eller 12 år. Og alt hvad der foretages under denne alder skal tælles med ved senere domme.... Vi mangler konsekvens i vores tidligere så dejlige samfund....[:(][:(][:(]

godt gået renosto
Godt gået, og jeg mener det.
Du har fuldstændig ret.
Men jeg mener ikke at han skal have livstid, men derimod en dødsdom.
Han skal i den elektriske stol og færdig.
Hvad skal samfundet betale fængsel ophold for ham.

Ja selvfølgelig dulkis
Lad os smide nogle 10-årige i fængsel, så ka de lære det, ka de. Der er da ingen grund til at klandre kommunens folk, der bruger 1 år og 9 måneder på en "undersøgelse" vi andre kunne foretage med det blotte øje. Der er da ingen grund til at klandre de magthavere, der sparer seriøse hjælpeforanstaltninger væk. Hjælpeforanstaltniger, der i sidste ende betød døden for Rasmus´ offer.

Med andre ord, vi skal lade være med at fostre den slags monstre. Nu er skaden altså sket, så i det her tilfælde er vi nødt til at beskytte os mod ham, men jeg ville gerne have hørt et pip fra de ansvarlige. Kun de der har påpeget behovet for hjælp var inviterede - eller havde de andre sagt nej-tak?

Et sådan indtryk fik jeg ikke af programmet? Stik den op
Men en historie, om en dreng, der ikke havde de rette rammer.

Vi kunne have været forbyggende, vi kunne forvente en optrapning af Rasmus vold.

Selvfølgelig er det synd for ham – to liv er blevet spildt, grundet at Danmark er et stort plaster.

Ikke engang det formår vi at være, et plaster, da ingen tager et ansvar længere...

det er synd for mange - ikke logget på
hvor man har valgt at overse alle advarselslamper. Der er næsten altid en forklaring på at nogle udvikler sig som Rasmus, - og man må da håbe, at et så ungt menneske kan nå at rette sig og få den nødvendige støtte til det. Men morder er han nu engang, og selv børn med en ulykkelig og forkvaklet barndom ved godt at mord ikke alene medfører straf, men også er en absolut uacceptabel handling, så naturligvis skal han straffes efter loven, hvad vi må tro på, at han er blevet. Hvorfor skulle et barn hvis ulykkelige udvikling samfundet må tage sin del af skylden for, dog straffes hårdere end andre?

Samfundets skyld..??? Anonym
Evig og altid hører man at det er samfundets skyld.. Fandme nej... Ungen er stjernepsykopat og skal bures inde... Det er samfundets skyld hvis IKKE han bliver det...

Han pralede&grinte af sin handling. anonym
Rasmus vidste hvad han gjorde.Efter mordet sendte han foto rundt til venner af sit ofre,og bare grinte af det hele.Nej,han skulle fandme aldrig ud af spjældet igen.
Hvad med ofrets famile.Hvem har tænk på dem,ja,jeg spørger bare.

Resumé? studt
Jeg var til møde, da programmet blev sendt, men ville virkelig gerne have set det. Jeg kender selvfølgelig til det, der er skrevet i pressen om sagen, men er der en, der kan give et kortfattet resumé af, hvad der dukkede op af nye informationer? Hans baggrund, uheldige udvikling - hvad gik galt og hvornår? Jeg blev, som de fleste andre, meget rystet over sagen i sin tid og har stadigvæk svært ved at forstå, hvordan en knægt i den alder kan være SÅ forhærdet, tilsyneladende uden at være sindslidende eller vurderet farlig/syg nok til behandlingsdom.
På forhånd tak.

Det handler jo ikke dr100
kun om at hjælpe en utilpasset dreng.

Det handler i mine øjne øjne også i høj grad også om at forebygge, at en så meningsløs ting, som det omtalte mord er, overhovedet får mulighed for at ske.

Dette kan altså kun gøres ved at sætte ind med massiv hjælp, før "toget kører af sporet", medmindre man da mener, at Rasmus burde være aflivet tidligt i forløbet, men så snæversynet tror jeg ikke, nogen er.

Vi kan da godt sidde her og harcelere over alle de penge, det ville have kostet/koster at give Rasmus den hjælp, han havde/har brug for, men personligt ville jeg sgu gerne give en skattekrone eller 2 ekstra, hvis det kunne sikre, at det offentlige gik "all in" på et tidligere tidspunkt og gav den hjælp og støtte, der ville have kunnet forhindre, at dette meningsløse mord skete.

dr100

du har vist overset noget ikke logget på
Han ER buret inde. Han er sikkert blevet stjernepsykopat, det var også mit indtryk, men med samfundets hjælp kunne han være blevet en ganske almindelig rod med psykopatiske træk, som så mange andre teenagere[;)]

Syndt hmmm spildt vil jeg hellere sige kapen
Men mennesker fødes jo ikke som mordere vel ?

Jeg mener da udsendelsen viste at systemet er for langsomt og tungt. Der var jo tydelig varsel om at han blev mere og mere hjernedød. Jeg syntes ikke det handler om hvor syndt det er for ham men at sådan noget jo vil ske hvis systemet ikke fungere bedre.

Jeg syntes heller ikke det gælder om at hjælpe ham for fængsel er sku ingen hjælp. Jeg tror faktisk ikke man kan hjælpe ham nu. Det skulle man nok ha gjort for længe siden imens han var til at nå.

Men de første der sku ha gjort det var jo hans forældre. Der er jo ingen grænse for hvem der kan få børn. I mine øjne skulle folk testes i den henseende som første led til at undgå sådanne katestrofer. Har mennesker for mange "lig i lasten" så skal de tvinges til at blive steriliserede. Kan de senere ikke opdrage deres børn i ordentlige rammer så skal børnene fjernes fra dem. Nå barnet er myndig og stadig ikke kan indfinde sig så skal de tvangsindlægges. Men hvis ikke de kan behandles så skal de fjernes fra samfundet i en eller anden forstand.

Hvad ved du? junk
Sad du inde i et par år, mens din grundlæggende personlighed stadig blev dannet i dine teen-år?

Nej? Så lad være med at bagatellisere det...

Gu er det synd for ham Rasmus, ligesom det var en tragedie, hvad han var skyld i. Det ene udelukker ikke det andet.

Sært som de fleste beskæftiger sig med dette udyr... Anonym
Alle snakker om denne psykopat af en møgunge; ikke mange beskæftiger sig med Henrik, der på så grusom måde blev revet fra sin familie og alle os andre.[:*(][:*(][:*(]
dette udyr af en knægt har så mange gange forbrudt sig imod andre mennesker med sin voldelige og kyniske adfærd at han klart har diskvallificeret sig til at gå frit rundt i vores samfund. Vi må beskytte lovlydige borgere mod sådanne udyr og dette skal gøres ved at spærre ham inde. Og for min og resten af samfundets skyld skulle dette gerne være for livstid; og her mener jeg LIVSTID.[:/][:/]
Hvad skal vi dog med sådan et udyr..?? det er ikke første gang han har handlet sådan og det bliver næppe heller sidste gang...
[:(][:(][:(]

KONSEKVENS....!!!

Hvem.... junk
Hvem skal beskytte de såkaldte "psykopater" mod et samfund som ikke kan rumme dem? De er måske bare undermennesker, som ikke har samme rettigheder som resten af os?

Skal nogle neurologiske tilstande simpelthen være strafbare? Skal man straffes hårdere, hvis man har en umoden hjerne og ikke magter at overskue konsekvenserne af sine handlinger? Hvis du spørger mig, så lyder det ret koldt, nærmest psykopatisk... [;)]

Tænk over det

Ja nemlig junk
Lyder det særlig velovervejet og som om han vidste, hvad han gjorde? At sidde og prale af et drab og vise bevismateriale til alle og enhver, som gider se det?

For mig lyder det som om, han ikke fattede alvoren af sin handling. Men sådan tolker vi jo forskelligt.

de skal ikke straffes, men derimod Anonym
elimineres... Fjernes.......