Hvor længe er Jeres hund alene hjemme?

Hvor længe er Jeres hund alene hjemme? Bare nysgerrig
Jeg har en stor hund (blanding Rottweiler/labrador), som jeg elsker meget højt. Anskaffede ham for flere år siden, da jeg var på deltid. Af økonomiske årsager er jeg desværre blevet tvunget op i tid og med en lang transporttid er hundebassen desværre nu ofte alene hjemme i ca. 9-10 timer dagligt. Til gengæld bruger jeg mega meget tid på ham, leg, nus og lange ture, når jeg er hjemme (også i weekenden).

Jeg er bare så plaget af dårlig samvittighed, når jeg skal sige farvel til ham om morgenen, kender I det ? - så jeg næsten kan ødelægge hele min dag på arbejdet.

Hvor mange timer er Jeres hunde alene om dagen ?

ca. 4 timer rotterotte
5 på en lang dag. Men det skyldes så også at mine forældre er lærere og de kan lige nå hjem og vende inden de skal til 80 forskellige møder. Hvis de ikke kan komme hjem inden, har de lavet aftaler med nogle af dem på vejen (genboen hovedsageligt) om lige at kigge over til hunden. Dette for at se om han er okay. Det er han som regel, han ligger og sover inde i gangen eller ude i haven (døren står åben ud til haven, når temperaturen byder det) Men her for en måneds tid siden skete der noget rigtigt væmmeligt. Han er en lidt ældre herre og hans tarmsystem kunne ikke fordøje et kødben, så han blve rigtig rigtig syg og min far fandt ham helt afkræftet da han kom hjem og de måtte akut køre ham på dyrehospitalet hvor de lykkedes at redde ham. Så det var godt at min far kom tidligt hjem den dag og nåede at finde ham. Nu er det ikke for at skræmme livet af dig, men især når hunden bliver ældre, tror jeg det er en god idé at nogen kommer over og kigger til den hvis den skal være alene hjemme.

:-)

Vi gjorde Shiva
9-10 timer er meget, men JEG vil mene at man kan gøre lidt op for det ved at lave en ordentlig hundegård med skygge og masser af legetøj. Jeg fik engang et råd af en nær ven som der er dyrelæge. Han sagde "køb et kæledyr eller en legekammerat til den". Det vil sige en kat eller en anden hund til at holde den med selskab så den ikke er heeeelt alene. Men den er jeg lidt usikker på. Hvis hunden er udenfor og har rigeligt plads og SKYGGE samt rigelige mængder vand mener JEG at 9-10timer er okay.

6 timer Hundetossen
Hej.

Jeg har 2 hunde, og de er alene 6-6½ time om dagen. Jeg har en aftale med naboens datter, som lukker dem ud i haven, når hun kommer hjem fra skole. Således er de sjældent alene mere end 5 timer ad gangen. Det er rigtigt som Shivas dyrlæge anbefaler, at en legeven er en god ide. Mine 2 elsker hinanden og har stor glæde af hinanden, også når de er alene. Min yngste kan ikke være helt alene hjemme, men med "storebror" går det fint.

ok men husk... Mille.dk
9-10 timer er ok, hvis man så husker på, at hunden har ventet 9-10 på ,at man kommer hjem, den er glad og forventer, derfor at man bruger tid på gå turer og leg.

Min basset er også alene hjemme det samme antal timer. Jeg går hver dag 2 gode hundeturer, med gode hundeturer mener jeg, at den får rigtig god tid til at snuse, da det er med til at gøre den træt, fordi hunden oplever en stor del af verden igennem næsen.

Jeg tager ham også med i bilen ud og handler eller ved andre små ting ude i byen. Jeg sørger også for, at han får mulighed for at møde og lege med andre hunde i parken. Han har masser af legesager og får jævnligt kogte okseben.

Jeg har også en fast hundesitter, som jeg bruger hvis jeg skal i byen, ikke fordi han ikke kan holde sig, men fordi at det er nok, at han er alene hele aften, når jeg er på arbejde. Skal jeg i byen kommer hun, og lukker ham ud i hans løbegård, og hun lukker han så ind, når hun kan se at han vil ind, hun går også med ham, hvis jeg er væk mere end 5-6 timer.

Det jeg mener er, du skal ikke have det dårlig med, at din hund er alene, når du er på arbejde, hvis du huske, at aktivere den når du er hjemme, og tager hensyn til, at den samtidig ikke er alene det meste af weekenten også.

Med venlig hilsen

mille

Har du.. :O)
.. overvejet at få en hundelufter??
Da jeg var teenager gik jeg med to hunde efter skole.. Det fik jeg lidt penge for og hundene fik den motion og leg de havde brug for når deres ejer var længe væk..

Husk dog at få en der har erfaring med hunde, så de ved hvad de har med at gøre..

tjaaa Anonym
vi har to hjemme ved os, min søsters og vores egen.... de er alene hjemme ca. 3-6 timer om dagen.... og nogen gange slet ikke alene....
men det er jo selvfølgelig forskelligt fra familie til familie...Hundes 11 bud


1: Mit liv varer kun ca. 15 år. Enhver adskillelse fra dig betyder sorg for mig. Tænk over det, inden du anskaffer mig.

2: Giv mig tid til at forstå, hvad det er du forlanger af mig.

3: Gør mig tillidsfuld - du er hele mit liv.

4: Vær ikke vred på mig længe af gangen, og spær mig aldrig inde som straf.

5: Du har dit arbejde, dine fornøjelser, dine venner, jeg har kun DIG.

6: Tal med mig - Selv om jeg ikke forstår dine ord, så forstår jeg, når din stemme gælder mig.

7: Ved du, at jeg aldrig glemmer hvordan man er imod mig.

8: Før du slår mig, så tænk på, at mine tænder med lethed kan knuse din hånd, men jeg bruger ikke min magt.

9: Når du bliver irriteret på mig, fordi du selv har travlt, så tænk på, at jeg måske har ondt i maven, måske lå jeg for længe i solen, eller måske er jeg bare træt og ked af det.

10: Tag dig af mig, når jeg bliver gammel. Også du bliver gammel.

11: Vær hos mig, når jeg har det svært. Alt bliver lettere fordi jeg har dig. Jeg elsker dig.

Det kan også være en hjælp susanne.larsen
at lade radio være tændt når man går.. ikke for fuld udblæsning (tænke på deres gode hørelse), men lyden giver hunden indtryk af ikke at være alene - og så har hunde ikke samme tids-fornemmelse som vi andre har. Min egen hund er lige vild med gensynet om jeg har været nede med skalde posen (tager ca 3 min) eller på job - ca. 9 timer.. og så er han mindst ligeså morgen-sløv som jeg...

det er intet problem hundeejer
jeg har selv haft hunde i en længere årrække, og har følgende kommentar.

nedenstående er selvfølgelig kun hvis du har en rask hund som er i stand til at "holde sig" i 9 - 10 timer.

Hvis din hund er motioneret rigeligt inden du forlader den kan den sagtens være alene hjemme i 10 timer.
Jeg selv sørger for at mine hunde løber mindst 5 km. helst 10 km. hver morgen.
Hunde har ingen virkelig tidsfornemmelse og ligger ofte og døser det meste af dagen (med mindre det er en hund som bliver stresset af at være alene)
Så mit råd vil være at sørge for at aktivere din hund inden du forlader den, så den er træt.
hvis du også træner den med lydighed, agility, apportering eller lignende er hunden også mentalt træt hvilket gør det lettere for den at være alene (den har brug for at slappe af).
Endelig skal du, hvis den får mad om morgenen, skrue ned for mængden om morgenen og kompensere for den om aftenen.

flot med hundens 11 bud... tsktsk
men ikke særlig flot når du har kopieret det fra et af mine indlæg.... dog er jeg da glad for hvis der er flere der læser det. Personligt synes jeg 9-10 timer er meget, og vil foreslå dig at finde en hundelufter (som nævnt før der har forstand på hunde, så det ikke går galt), eller evt. finde et arbejde tættere på? Ved selvfølgelig ikke om det kan lade sig gøre.

hmmm Anonym
jeg fik det nu tilsendt af en veninde... men tro hvad du vil

tja okay... tsktsk
Alle kan vel have gaflet det fra et eller andet sted. :) Men det er hvert fald vigtigt at der er mange som læser det, for det er rigtigt hvad der står. :)

ja ja ja loc
Som om du har forfattet dem selv!

de 11 hundebud... mariannewp
...har cirkuleret rundt i årevis, så dem er der vist ingen der kan tage patent på længere... De er altid gode lige at få opsummeret.

ingen problem idet. Velling
Hej.
Jeg har selv 2 hunde som er alene når jeg er på arb. jeg har et normalt 37 timers job. så mine hunde er også alene i 9 - 10 timer. hvis man ikke kan ha hund og et fuldtids job, så er der rigtig mange der ikke kan ha hund. jeg har det så sadan at når de er alene i dagtimerne, så skal de ikke være alene om aftenen. så jeg besøger ikke nogen i hverdagene, hvor jeg ikke må ha mine hunde med. Derudover går vi lange ture i skoven, er tit i hundeskov og går til hundetræning. Så jeg har ingen dårlig samvittighed og synes heller ikke at du skal ha det.

hold dog. jkh90
Magen til barnlig kommenrar. Det kan da være fuldstændig ligegyldigt om hun har kopieret det fra dit indlæg, så længe folk hører om det..