Hvor meget mælk skal man indtage?

Hvor meget mælk skal man indtage? Anonym
Jeg er lidt i tvivl om, hvor meget mælk, man som voksen skal drikke pr. dag. Nogen, der kan hjælpe?

Ved ikke om der som sådan er regler, men drikker selv simon-says
mindst en liter letmælk dagligt.

*FB*

Der er ingen tvang.... dommeren
Der er igen regler for, man overhovedet skal ha' mælk. faktisk er der dele af verden, hvor folk slet ikke kan tåle mælk, da de ikke er i stand til at nedbryde latosen, som er mælkesukkeret. Og tro mig, de overlever!!!
Der er mange gode ting i mælk, men de kan indtages på mange andre måder, end lige mælk.

nej! goddav
Da ikke letmælk, det feder jo alt for meget, når man ligeså godt kan vælge skummetmælk. Men ellers 1 liter dagligt, lyder meget rimeligt, selv om jeg mener de anbefaler en halv? Men de ved jo heller ikke selv hvad de snakker om.

ja sikkert... goddav
Ja der er da folk der ikke kan tåle mælk, stakkels dem. Der er da intet som mælk der er ligeså nemt eller sund at skylle ned, hvis du går op i at få gode proteiner, og formentlig undgå ting som fx knogleskørhed. Min mor har fx lige fået at vide at hun vil få knogleskørhed hvis hun ikke begynder at drikke mælk (har aldrig rørt mælk), eller tage kalktabletter, og hvorfor i alverden skal man sidde og æde piller, hvis man bare kan få det naturligt i stedet?

Først skal du finde ud af om du kan tåle det Sommerkæresten
En stor del af den voksne befolkning kan ikke få udbytte af at drikke mælk, fordi fordøjelsessystemet ikke er istand til at nedbryde mælken. Der er en del børn der har det samme problem, men i overgangen til at blive voksen er der flere der får problemet. Man kan saktens leve uden mælk, det gør største parten af jordens befolkning.

Voksne behøver ikke mælk........ rosalilje
....men i den offentlige anvisning tilråder man 2 glas dagligt til voksne - og helt skummetmælk, den feder ikke :)

Vh Rosalilje

Drikker mindst en halv liter haren_karen
jeg elsker mælk :0)
Godt vores kroppe med årene har bevaret laktasen så vi kan nedbryde det, for jeg ved ikke hvordan jeg ville kunne undvære mælk

Sådan... Funky
har jeg det også! Skide være med øl og sprut, det lort rører jeg ikke, men mælken, den skal være der! (og allerhelst kakaomælk!)

mig, der skrev indlægget Anonym
Ok. Jeg tror, at dem, der skriver, at man slet ikke behøver mælk MÅ være dem, der ikke drikker det. For selvfølgelig behøver man mælk. Jo man kan da godt sige, at man overhovedet ikke behøver nogle vitaminer eller noget i den stil, men det gør man altså! Måske ikke mens man er ung, men regningen kommer, når man bliver gammel. jeg arbejder på et hospital og tro mig, jeg tager ingen risici!

Komælk er for kalve! gisiger
Komælk er den hyppigste årsag til allergier i DK, men vi er jo et landbrugsland! *SUK*
Som voksen kan jeg anbefale vegetabilsk rismælk som kan fås i næsten alle supermarkeder og indeholder de samme gode næringsstoffer, vitaminer og kalk som komælk.
Homøopaten

Nej man BEHØVER ikke mælk anonym
Man behøver ikke mælk. Som en nævnte tidligere i debatten så er komælk en af de hyppigste årsager til udvikling af allergi. Kroppen har brug for kalk, men du kan sagtens finde andet end mælk og andre mejeriprdukter der indeolder kalk, såsom: broccoli, bønner, små fede fisk og kål. Eller tage kalk tabletter. Eller drikke rismælk eller sojamælk. Proteinen kan du få via kød eller tørrede bælgfrugter. Jod og selen findes i kød og skaldyr. Vitamin B2 finder du i kød, kornprodukter, blad-grønt og fisk. Vitamin B12 findes i kød og fisk. Fosfor findes i praktisk talt alle fødevarer, da fosfor er bundet til protein. Zink er i kød og fuldkornprodukter.
Så mælk og andre mejeriprodukter er altså ikke nødvendigt hvis man bare følger en normal kost.

Helst ingenting dulkis
Komælk er til spædekalve.

Majeriernes reklamekampagne er den mest vellykkede nogensinde dulkis
Det er lykkedes dem, at bilde os ind vi har BEHOV for deres produkter, men fakta er vi tager skade og bliver fede af dem.

De fleste mennesker drikker mælk for kalkens skyld, men der er mange andre måde at dække sit kalkbehov og endda både nemmere og mere effektivt.

Et alternativt produkt kan være ægte the uden garvesyre - f.eks "3-års-the" deri er der 5 gange så meget kalk som i mælk - det gælder i øvrigt også grønkål.

Arbejder på et hospital? dulkis
så må du da også vide man har skiftet holdning "på bjerget" - det er sandelig "Jer selv" der har lanceret mælkeprodukter som den store synder, når vi taler allergier.

Og jo jeg drikker af og til mælk, for jeg kan godt lide det. Ikke alle de der nye surrogat-produkter Arla har beriget os med, men stalddørs mælk, når jeg har muligheden og til hverdag "Naturmælk" eller Thise - de to produkter smager iøvrigt af mælk.

RISmælk? Belle
Er det ikke meget dyrt? Jeg vil så nødig have allergi fra mejeriprodukter, da jeg elsker dem og ikke vil undvære dem. Men måske jeg bør skifte mælken ud med rismælk ? Men på den anden side, hele min familie har altid drukket meget mælk og ingen af dem har udviklet allergi, så jeg satser :0)

Jeg vil gerne tage på Belle
så jeg tror bare jeg fortsøtter med min økologiske sødmælk som jeg er så glad for :0)

skummetmælk er ikke rigtig mælk Belle
;0) Det smager jo af vand ;0)

mig igen Anonym
jeg hentydede ikke til hospitalers holdning til mælk men hentydede til, at jeg oplever mange mennesker, der ikke har passet ordentligt på sig selv og ikke spist de vitaminer, de skulle. Det var DET jeg mente. LÆS hvad der står

Du er på rette vej dulkis
det er hammereffetivt. *SS*

Ja ved det godt. LouiseSteen
Du behøver ikke mælk. Men hvis du gerne vil have noget mere kalk så bare drik 2 glas mælk om dagen.

Intet Anonym
Komælk er til kalve.

mælk msyvogfyrre
jeg drikker slet ikke mælk..og jeg har det fint. Kan anbefale Harboe sodavand hvis man er tørstig....billigt og effektivt. Selv drikker jeg ca. 40 af de små hver dag.

Komælk er godt mod allergi Holger
og beskytter bla. mod kopper.

svar mshmsh
jeg har læst, man skal som voksen drikke et glas mælk om dagen. [;)]

Kan man drikke for meget (ko)mælk? Mariapigen
- og hvad koster den vegetabilske rismælk?[:)]

Jo du behøver mælk i høj grad ! Lægens Ord
Det er noget vås hvis man påstår vi ikke har brug for mælk. Mindst en 1/2 liter om dagen hele livet igennem. Indeholder så meget mere godt end kun kalk. Du fortryder når du bliver gammel og ikke har fået din mælk.