hvor meget søvn er nok?

hvor meget søvn er nok? Bibi
hej
Hvormeget søvn er nok til at man kan klare dig igennem livet?
hvad kan man minimum sove?
og i hvor længe af gangen?

8 timer i døgnet Vivi
el. 6 timers nattesøvn og 1 times middagssøvn, så man sparer en time.

Spørgsmålene er uklare sanessa
Jeg kan ihvertfald ikke helt greje dem.

Mener du hvor stor en procentdel af ens liv, der går med at sove? Eller mener du hvor meget søvn vi har brug for hver nat for at klare os godt?

Det er meget forskelligt...båder over tid, fra person til person, og fra situation til situation.

Her er noget om søvnforskning http://www.scansleep.dk/

Noget om drømmelivet http://www.psykoweb.dk/psykodrama/dreams1d-fakta.htm

Ved ikke om det var sådan noget du tænkte på....

det var mere... Bibi
hej ville bare gerne vide hvor meget søvn det var passende at ha!

Og hvis man i nogle perioder havde brug for flere timer i døgnet, hvordan man så kunne gribe det an, sove mindre i en periode og så tanke det op eller bare gå tilbage til normal rytme..

Hvad end en normal rytme er?!?

okay på den måde sanessa
Det er forskellugt hvor man er henne i livet. Gamle mennesker feks. de sover ikke ret meget ad gangen, men har brug for at sove oftere. De kommer stort set heller ikke ned i den dybe søvn, som børn og unge gør.

Børn og unge har meget brug for søvn, man har ikke SÅ meget brug for det som voksen, og når man får børn opdager man at man kan ufatteligt meget, sådan nærmest automatisk på stort set ingen søvn...

Men gennemsnitligt skal babyer have 14-18 timers søvn, større børn omkring 10 timer, unge mennesker skal have 8-10 timer i døgnet voksne klarer sig med 5-8 timer og gamle kan nøjes med 4-7 timer.

Man kan godt klare sig i noget tid med søvnunderskud - men i længere tid vil det påvirke kroppens immunforsvar negativt.

Man kan ikke sove på forskud, og hvis man prøver på det over en periode, indøver man bare et større behov for søvn.

Mange sover meget, fordi det er en vane, og mange psykisk syge bruger søvnen som en slags flugtmulighed. Det er bare langt fra den hele sandhed... Søvnen er helbredende, og man opbygger både overskud og energi ved at hvile. Hvis man bruger store mængder psykisk energi på tankevirksomhed af depressiv eller nedbrydende karakter, så har man selvfølgelig et øget behov for at opbygge ressourcerne igen.

Det er også derfor at man i de perioder, hvor man er helt ovenpå og alting bare går i den rigtige retning...eller perioder, hvor man er forelsket...der er ens søvnbehov væsentligt mindre. Det er ikke fordi man er i søvnunderskud...man har bare ikke brug for det lige der.

Jeg er 47 år og sover i gennemsnit 5-6 timer pr. nat. Derfor behøver jeg ikke gå tidligt i seng...så vågner jeg alt for tidligt...og det er SK* irriterende. Som teenager, var mit behov minimum 9 timer. Jeg skulle alt for tidligt i seng i forhold til, hvad jeg havde lyst til, og var derfor næsten altid i søvnunderskud.

Jeg sover næsten altid til musik og jeg har et sovehjerte af guld ;o)

gfh fhhjjj
godt skrevet

hejsa Bibi
Super super dejligt indlæg! Og jeg takker meget for det!

Godt spørgsmål! anonym
[;)][:$][:*(][:/][:O][:D][:|][f][s][l][sol][:D][:D]
Ja, det vil jeg sige var et rigtig godt spørgsmål, men jeg kan desværre ikke rigtig svare på det. Man siger at voksne skal have 7 1/2 times søvn i døgnet, men det kan variere meget fra person til person. Jeg ved ærlig talt ikke hvor meget børn skal have, men jeg vil tror omkring de 10 timers søvn i døgnet.
Håber du finder et svar på dit spørgsmål.[:D]
[:)]