Hvor meget skal det pakkes ind?

Hvor meget skal det pakkes ind? Julefeen
Min bedste Jul vil være den, hvor jeg slipper for al gaveræset.

Jeg har en stor familie og det gør det både meget dyrt og meget stressende at købe julegaver hvert år. Desværre har jeg svært ved at få forklaret min kære familie, at jeg helst vil være fri for gaver uden at det lyder som om jeg ikke kan lide julen - for det kan jeg skam godt. Een gang fik jeg arrangeret det sådan, at det kun var børnene, der skulle have gaver - men det holdt kun et år.

Er der nogen, der har gode råd til, hvad jeg kan gøre, så jeg slipper for julegaveræset og både jeg og min familie får en god Jul? Tak

Hvorfor tager du ikke fusen på dem alle i år... Annepige
Hvad med at rejse væk i juledagene. Simpelthen beslut, at du ikke har lyst til alt det gaveræs, men foretrækker at nyde julefreden på en anderledes måde. Forkæl dig selv med en minirejse.
Jeg ville selv elske at tage en lille sviptur til Rom, gå til midnatsmesse i Peterskirken, er godt nok ikke katolik, men det må da være noget af en oplevelse.
God jul til dig.

jeg synes Anonym
Jeg synes du skal sige det klart til dem, at du ikke gider alt gaveræset, og derfor fremover kun giver til børnene og hvem du nu ellers har på din gaveliste - på den måde ved de hvad de har at regne med, og de ved samtidig at det ikke kun gælder for i år - så kan du jo sige til dem, at skulle du ombestemme dig efter nogle år, siger du selvfølgelig til.

God ide! Julefeen
og lyder dejligt befriende. Har faktisk vendt tanken med min mand, men jeg ved bare, hvor meget det betyder for min familie at vi fejrer jul sammen - vi er desværre en af de der familier, der ikke har så meget tid i hverdagen til at ses, men så bl.a. benytter højtiderne til at hygge os sammen. Og det er jo heller ikke det at vi skal være sammen, men det at der er alle de der gaveindkøb.

Faktisk elsker jeg at give gaver, men det skal jo være når jeg selv har lyst til at give den og ikke være en bestilling bare fordi det er Jul.

Har hørt om flere familier, der går væk fra at alle skal give alle gaver. Alle tager een gave med og så spiller de om dem - virker da mere nede på jorden og sjovt - går nok bare ikke i min familie :-(