Hvordan bygger man en radiosender?

Hvordan bygger man en radiosender? mortensen91
Hej.. [:)]

Jeg har et skoleprojekt og min grupper skal lave en radiosender, som kan udsende nogen radiosignaler. Som så bliver modtaget af en modtager som vi også skal lave, som så skal stå 20 meter væk, hvis senderen bliver flyttet mere end 20 meter væk fra senderen skal modtageren give en lyd...

Er der nogen der har nogen som helst ide om hvordan man gør?..[:)]

Ja det er rimelig let ernst_kolding
men lån bogen Vejen Til Sendetilladelse udgivet af EDR, der kan du læse dig frem til det.

Husk så lige at det ikke er tilladt at bruge sendere der er hjemmebygget, medmindre man er licenseret radioamatør

en lille målesender biker4ever ilp
kan bygges for små penge og kræver ikke indhentet tilladelse nogensteder,hvis den bruges som målesender vel og mærke,hvis man tilkobler mikrofon og ændrer lidt på antennedelen eller udgangseffekten,er det en anden boldgade og en klar overtrædelse af hvad der er lovligt.

Ja biker Ernst unlogget
men vi snakker om 10 milliwatt og hvis ikke man har de fornødne måleinstrumenter risikerer man at den sender alle andre steder end der hvor man vil have den til det [;)]

En sender sender jo på 2. harmoniske og 3. harmoniske, hvis ikke der er filtrering på den

ja ja Ernst men biker4ever ilp
han beder om en lille kortrækkende 20 meters sender en Velleman målesender kan klare det or er lovligt at bygge.

Man må også gerne bygge en MEGA sender! Radioamatøren
Hygge i stuen Tøser!

Som mangeårig radioamatør ved I da nok at hvis man holder sendestyrken < 1GW så er det tilladt at sende på næsten hele mellem- og kortbølgebåndet. Man må ikke være i området for flytrafik og Politi og Militær. That's it. Men hvis han bygger en sender med en sender med en effekt på fx. 950MW så er han home free!

Så kan han jo også riste duer på Rådhuspladsen så de bliver 100% bakteriefrie og lækre når den ikke skal bruges mere eller bruge den hvis han mener der sendes noget i radioen som han ikke kan lide. Så kan han fx. sende Birthe Wilke når der er 'Gæt en vind' med Pilgaard så vi slipper for at høre på den tykke gris.

Du kan finde de fornødne diagrammer her: http://www.antiqueradio.org/transmitter.htm

Pøj, pøj med det hele og de er meget velkommen til at kontakte mig for at få råd: nostradamus@ofir.dk

vh.
Radioamatøren

så bygger vi en sender og lukker det meste af biker4ever ilp
for radioamatører på kortbølgebåndet,det du siger er jo det fuldt lovligt;men det er det da så vidt vides ikke,det jo derfor folk skal erhverve en radioamatørlicens bla. for at have den fornødne viden omkring diverse ting,spændende fra sikkerhed vedr.egen produktion af radio dele,til viden omkring radiobølgers udbredelse,vil da gerne lige se noget dokumentation for din påstand om lovligheden af at ikke radioamatører,begynder at sende på de få tildelte frekvenser der forefindes,som er forbeholdt radioamatører.

inkøbe Begynderen
Hvor kan man evt. købe alle de ting der? Som hjemmesiden sider man skal bruge?[:)]

Det er noget af en påstand med op til 1GW Jan - OZ1IZL
Undskyld, men jeg må udtale mig som ansvarlig radioamatør.
Ingen - gentager, ingen radioamatør må sende med større effekt end 1000 Watt. Dette er endog baseret på at man har bestået en dertil passende prøve ved IT&Telestyrelsen.

Jeg må, desværre anfægte "Radioamatøren" på en sådan måde, at han skal i skole for at lære at tale sandt. Vedkommende aner ikke hvad han taler om, og er måske ikke en gang radioamatør - det håber jeg, med de attetyder, forøvrigt ikke.

Vy73 de OZ1IZL, Jan.
++++

Du har fuldstændig ret.... OZ1IZL, Jan
Du har helt ret i, at man skal erhverve sig en licens for at må sende på en amatørradiostation. Disse licens-krav kan man få oplyst i en hvilken som helst lokalafdeling af landsforeningen EDR. Få tingene oplyst, og lad være med at høre på folk so "Amatøren" - han har ikke en døjt forstand på tingene.

I kan også henvende jer til mig - OZ1IZL, Jan Sørensen, så får i reelle svar.

Min E-mail: jls@galnet.dk

Mvh.
Jan
++++