hvordan lærer man at leve

hvordan lærer man at leve elisapigen
med irriteret tyktarm??
har lige fået diagnosen og har det så slemt efterhånden at jeg er blevet sygemeldt.
skal til en diætist og have vejledning om kost, samt har søgt om at komme til en psykolog, da min overlæge har en mistanke om det kan være psykisk. og der findes ingen såkaldt behandling mod sygdommen.

MEN HVORDAN LÆRE MAN AT LEVE MED DET?? jeg tør knap nok at tage nogen steder, da mine symptomer rammer som et lyn fra en klar himmel uanset hvad jeg spiser eller drikker. kraftige smerter i maven og i venstre side af tyktarmen, pludselig diaré og luftafgang.
jeg tager anti-krampe piller og nogen gange imodium plus, da det er det eneste der har en chance for at hjælpe. har prøvet alt andet uden held. og nu har min læge sagt at jeg skal bruge afføringsmidler en gang hver 14 dag, for at rense systemet.

jeg kan snart ikke mere, da det er så hæmmende og ingen hjælp at hente nogensteder.
heldigt for mig er min kæreste meget forstående og støtter mig 100 %, men det tærer lidt på forholdet, da vi ikke er så intime længere.

så nogen der kan give råd, nogle der har prøvet det samme??

Kære Elisapigen Medlidende
Du skal gå til en professionel homøpat.

Jeg har selv haft de samme symptomer, og lægerne herhjemme kan ikke gøre noget med den viden de har om vores system og måde at fungere på.
Der skal et anderledes og helhedsorienteret syn på sagen, hvor man tager hensyn til HELE det menneske/system, der skal behandles og ikke kun den tyktarm som umiddelbart virker som dit problem.
Den måde lægerne herhjemme er uddannet på tager i regelen kun højde for symptomerne, men beskæftiger sig sjældent med årsagen til dem.
I homøpatien beskæftiger man sig med at bringe kroppen i balance, så den kan helbrede sig selv.
Det er en rigtig god ide at gå til en diætist, -ellers kan det varmt anbefales at du læser Lene Hanssons bøger, der indledningsvist gjorde en meget stor forskel for mig.
Skal du have fat i en rigtig dygtig homøpat, kan jeg anbefale Torben Kristiansen som kører Helseklinikken der ligger på Nivå golfklubs arealer.

Som jeg ser det har du tre hovedområder der skal 'gribes i'.
Du skal have genoprettet balancen i din krop, (Det er det vigtigste!!)
-og derefter sørge for at give den det korrekte at leve af, så den kan opretholde en normal balance,
-og så skal du have løst dit psykiske problem.

Homøpatien kan hjælpe dig med det psykiske også, men det er nok en god ide at få en henvisning til en psykolog, eller evt. opsøge en NLP terapeut. Man kan rende rundt med ufattelige mængder uafklarede problemerstillinger, som man har fortrængt i en grad så man ikke selv tror det muligt.

Først når man ser 'the big picture' og tager fat på alle problemområderne samtidig kan man få løsnet op for alle knuderne.

Bare husk på at det ikke hjælper at sidde i sofaen og filosofere over alle problemerne, eller at sidde og skrive på nettet for at høre om der er nogle der kan hjælpe.
Der skal GØRES noget ved det hele og der er kun ÉN der kan gøre det for dig, -det er dig selv! [:)]
Forbered dig på at det er HÅRDT (men sjovt) arbejde.
Du drømmer ikke om hvor meget bedre livskvalitet man får når man gør det til et projekt at have det godt. [;)]

God vind med problemet.

Mange Venlige Hilsener
Mig

Tilføjelse... Medlidende...
Jeg sidder lige og læser dit indlæg igen;

Hvorfor i alverden skulle du dog lære at leve med irriteret tyktarm, når det er muligt at leve UDEN?[:)]

Derudover; er du nogensinde blevet testet for om du f.eks er laktoseintolerant?

Men, men, men... Start med at gå til en homøpat, -det vil ændre dit liv!

jeg er blevet elisapigen
testet for alt:) og der er ikke andet i vejen med mig end min irriteret tyktarm.

tro mig. sidder ikke kun på sofaen. sørger for at få rigelig motion og er i fuld gang med at søge efter hjælp. skal til diætisten i slutningen af denne måned og skal søge psykolog gennem kommunen, da jeg ikke selv har råd til at tage til en.

det eneste svar jeg har fået af de professionelle jeg har været hos indtil videre, har alle sagt at jg må lære at leve med det.

jeg vil tage imod dit råd og søge om der er en homøpat i nærheden af viborg hvor jeg bor. for har ikke råd til at rejse langt.

men rigtig mange tak for dine svar:):)

Link DivX
Det lyder lidt som tyktarmsbetændelse ( Colitis ulcerosa)

http://www.bionordic.dk/indhold/sygdom/andre/tyktarmsbetaendelse.html

Prøv til en start helt at undgå mælkeprodukter i et par uger og se om det hjælper, både mælk, ost og is osv.

har prøvet det elisapigen
hel. udelukkelsesmetoden osv.
jag er blevet testet for alt, blodprøver, afføringsprøver osv. og lægens konklusion: irriteret tyktarm.
først troede de også jeg havde betændelse i tyktarmen, men det har de udelukket.

hi Elisa, du skal ikke spørge neptun.
kommunen, om en henvisning til en psykolog, du skal blot have en henvisning fra din egen læge, så kan du få 10 behandlinger gratis, det har jeg netop gjort, og heldigvis var jeg ikke så syg, som jeg selv troede.

med hensyn til den anden debatør, som nævner, at læger kun behandler symptomerne, så er det noget værre sludder, ud fra symptomerne, er de jo netop i stand til at stille en diagnose.

folk her i landet, er så snotforkælede, at de enten skal have hjælp fra kommunen, eller hells angels, prøv at se dig lidt rundt i verden, og se hvilken hjælp de fattige får, det er tydeligt at se på patienterne, at de hverken får mad, eller smertestillende medicin.
tag til grønland, og se hvordan de i danmark kasserede danske læger behandler patienter, som de slet ikke kan tale med, de stakkels patienter, skal have en tolk med, for at samtale med lægen, og mange gange gider tolken ikke at oversætte korrekt.

der findes ingen apoteker på grønland, så alt medicin udleveres på sygehusene, ganske gratis, sammen med P piller, og kondomer.

en forstoppet tyktarm, kan godt skyldtes, at der sidder et eller andet i klemme, så du netop har de omtalte symtomer, muligvis kan det værre en byld, eller noget andet, kun en røngtenundersøgelse, kan give dig svaret.

med hensyn til homøpat, og andre så kaldte kloge eksperter, så tror jeg, at en rulle mariekisk, er ligeså effektivt, vi er kommet tilbage til en tid, hvor de under reformationen brændte hekse af, også idag, kan du finde de såkaldte grydelappe eksperter, som for cold cash, snyder og bedrager nemme ofre.

Anden mulighed DivX
Det kunne også være candida.

http://www.ssi.dk/sw662.asp

du har forvirret mig en anelse elisapigen
første del virker det som om du gerne vil komme med gode råd.
men så fortæller du mig at vi/jeg er snotforkælet??
jeg får til dels hjælp af kommunen, da jeg er blevet sygemeldt og ikke pga andet. fik afvide at jeg kunne få støtte til en psykolog som en del af det at få mig rask nok til at komme tilbage til arbejdsmarkedet. ja ved det skal igennem lægen. men skal til samtale med min sagsbehandler først for at udarbejde en plan for hvad der skal ske.

jeg ved hvad jeg fejler. er mildest talt blevet undersøgt i hoved og røv og hele vejen igennem for at sige det på godt dansk. hele mit mave-tarm system er blevet undersøgt på alle tænkelige måder.
jeg undersøger alternativ behandling, da det er det eneste man sådan set kan gøre, mens sygdommen står på. jeg er ikke læge, men har fået det afvide af eksperter på sygehuset og ved egen læge og de må vide hvad de taler om. jeg har ikke brug for kvaksalver for giver dig ret i at nogle bare vil have ens penge. derfor undersøger jeg alt hvad der er om emnet.

LÆS DETTE FØR SVAR elisapigen
jeg har fået en diagnose. jeg er blevet testet for alt, undersøgt for alt og de kan ikke finde andet end min tyktarm af en eller anden grund er irriteret.

Irriteret tyktarm er ikke en "rigtig" sygdom! Lillosi
Det er oftest psykisk betinget og forværres let under stress.
Du må have noget hjælp til at kunne lære at lade være med at være så fokuseret på din egen krop og dit tarmsystem. En psykolog lyder som en god idé!
Og så kan det være en idé helt at undgå light cola eller andre produkter, der indeholder kunstige sødestoffer!

det er lidt svært elisapigen
ikke at være fokuseret på egen krop når man hele tiden har smerter.
fik afvide at man kunne gå med "sygdommen" i mange år, men at den tilsidst forsvinder.

drikker ikke sodavand eller saftevand

Er du kommet tættere på en løsning? rygmekanikeren
Kan godt se at tråden ikke er helt ny. Men hvis du ikke er kommet tættere på en løsning så smid mig evt en mail (min mailadr skulle vist komme frem). Jeg kan give dig et par adresser og også lidt info om hvad andre har haft (rimeligt) held med. Ikke mirakler, men afgørende lindring.

Hilsen Peter