Hvordan løber det dog rundt?

Hvordan løber det dog rundt? sebl
De søde Jv'eres litteratur er gratis. Jv'erne skal heller ikke betale noget for det. Alligevel giver geshæften et bragende overskud på adskillige milliarder (i størrelsesordenen 2-3000 pr forkynder). Hvordan gør de det?

Det kan man få svar på i dette link http://www.freeminds.org/history/launder.htm Heraf fremgår det, at vidnerne i virkeligheden skal "betale" for deres gratis litteratur. Det hele er nemlig et stort skalkeskjul, for at undgå at skulle betale moms (ved at medlemmet donerer til Jv og til gengæld får litteraturen gratis, slipper man for momsen).

Af linket er der også konkrete priser (eksempelvis bedes de betale 50-100$ for en CD-Rom). Princippet er, at de bør betale et beløb der svarer til, hvad et tilsvarende produkt koster i almindelig handel (Jv's produkter produceres af frivillig ulønnet arbejdskraft, og en CD-Rom koster nogle få kroner at producere).

Det blev afsløret, da Vagttårns Selskabet syntes medlemmerne gav for små donationer for deres gaver, så de sendte en vejledning ud, som præciserede priserne (hvilket gørdet hele til ulovlig fiktiv skatteunddragelse). Jeg slutter af med et afsnit fra ledelsens brev:

"We should especially bear this in mind when we request items that are produced at considerable expense to the Society. These include videos, CD-ROMs, large reference books, bound volumes and audiocassette subscriptions. Rather than requesting one item for each member of the household, could the entire family get along with just one? If we limit what we take for ourselves, it will allow others to obtain the same good things that we enjoy. -Phil. 2:4. The cost of literature that we place in the field may be offset in part by donations to the Society's worldwide work offered by us at the Kingdom Hall and by interested ones who accept it. However, when it comes to literature items we request for our personal use, including songbooks, Yearbooks, deluxe Bibles, and so forth, we cannot expect outsiders to care for our needs. Jehovah's dedicated servants are the primary source of this financial support. With that in mind, many publishers estimate what these items might cost if commercially produced and then they contribute accordingly. For example, a deluxe gold-edged Bible can easily cost $20 or more, a reference book may be $40 and up, a full-color wall calendar may sell for at least $5, an encyclopedia on CD-ROM costs from $50 to $100 or higher, music compact discs commonly cost close to $20 and some videos are often sold for much more. A failure to contribute enough to cover costs will ultimately restrict what the organization may otherwise be able to accomplish in furthering the worldwide work.

Jesus declared that his true disciple would be clearly identified by their love for one another. (John 13:34, 35) Our generosity in giving materially and our unselfishness in sharing with other according to their needs are surely fine ways to prove ourselves to be genuine Christians."

Hoster I ikke op med nogle flere penge, mangler i næstekærlighed, står der da vist...... Så det er Jv's opfattelse af næstekærligheden der får det hele til at løbe rundt....

Overskuddet er bl.a. fra de 'fattige' millen23
Nu kan jeg ikke betegne nogen i Dk som direkte fattige, men min fars moster er på førtidspension og har været det det meste af sit liv. Hver måned bliver der trukket et (for hende) meget stort beløb til JV. Og det s k a l hun betale for at være ligesom alle de andre og ikke blive set ned på.

Hun siger hun betaler af lyst -jeg siger, at hvis hun havde valget, ville hun hellere investere. -Men valget er taget for hende, hvis hun da fortsat vil være medlem af JV og det vil hun. For hun har ikke andre. Har end ikke kontakt til sine børn og børnebørn, fordi de har valgt ikke at være JV.

Sørgeligt, men meget sandt.

Ja, der er mange gisninger. ftg
Folk kan slet ikke fatte at noget så storslået kan lade sig gøre. Det er heller aldrig set tidligere i verdenshistorien, så det er da klart at det vil medføre spekulationer. Årsagen til at Jehovas organisation fungerer er, at det er JEHOVAS organisation. Vi har en rig Fader.
Venlig hilsen, ftg.

Hvor går pengene så hen?!? millen23
Hvis JV's organisation bliver ledet og 'betalt' af selveste Gud, hvem fanden er det så min fars moster betaler penge til hver måned? Og hvorfor skal hun i det hele taget betale til Gud, når hun er blandt dem, der regnes for at være nogle af de fattigste i Dk?!? Er det den famøse (mangel på)næstekærlighed der her er tale om igen, igen?

Hvordan er det nu sebl
Ja, man undres jo. Hvordan er det nu - hvor mange million er er det i skylder det franske skattevæsen, fordi de ikke længere vil deltage i jeres fiktive skattecirkus?

Husk nu, at det brev jeg citerer er fra jeres egen ledelse. Det mindsker jo unægteligt mængden af gisninger!

Forøvrigt tager du fejl - masser af sekter opfinder kreative skattekonstruktioner. At tjene penge er sekters virkelige bedrift.....

penge kommer aldrig gratis ftg. sveland
kender du ordsproget, man kommer aldrig til penge uden. at skade andre.

de penge Vagttårnet får, ville have gjordt meget mere gavn, hvis de var gået til en velgørene organisation. og her snakker vi ikke plattenslagerne i vagttårnet.

for en velgørende organisation, kan man se en positiv, udvikling i et land. så som et rent vand projekt. og uddannelse af politimand, der kan sørge for at folk har lov og ret i deres land.

at gøre folk til Jehovas vidner. der ikke må være politi mænd til at hjælpe andre, gør ikke et land til noget bedre, og lære dem om had og intolerance over for andre. er heller ikke lige frem noget positivt ftg.

nah. fri os for ondskaben, fri os for jehovas vidner. de uretfærdige.

Hvordan pengene skal bruges bestemmer vi selv. ftg
Det er vores egne penge, sveland, og vi vil altså gerne hjælpe folk til at forstå Bibelen.

jamen så forklar. sveland
hvordan hænger skabelsen beretningen sammen med fornuft? i første moses bog.

teksten er her.
--------------
v1 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden.

v2 Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.

v3 Gud sagde: »Der skal være lys!« Og der blev lys. v4 Gud så, at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket. v5 Gud kaldte lyset dag, og mørket kaldte han nat. Så blev det aften, og det blev morgen, første dag.

v6 Gud sagde: »Der skal være en hvælving i vandene; den skal skille vandene!« Og det skete; v7 Gud skabte hvælvingen, som skilte vandet under hvælvingen fra vandet over hvælvingen. v8 Gud kaldte hvælvingen himmel. Så blev det aften, og det blev morgen, anden dag.

v9 Gud sagde: »Vandet under himlen skal samle sig på ét sted, så det tørre land kommer til syne!« Og det skete. v10 Gud kaldte det tørre land jord, og det sted, hvor vandet samlede sig, kaldte han hav. Gud så, at det var godt.

v11 Gud sagde: »Jorden skal grønnes: Planter, der sætter frø, og alle slags frugttræer, der bærer frugt med kerne, skal være på jorden.« Og det skete; v12 jorden frembragte grønt, alle slags planter, der sætter frø, og alle slags træer, der bærer frugt med kerne. Gud så, at det var godt. v13 Så blev det aften, og det blev morgen, tredje dag.

v14 Gud sagde: »Der skal være lys på himmelhvælvingen til at skille dag fra nat. De skal tjene som tegn til at fastsætte festtider, dage og år, v15 og de skal være lys på himmelhvælvingen til at oplyse jorden!« Og det skete; v16 Gud skabte de to store lys, det største til at herske om dagen, det mindste til at herske om natten, og stjernerne. v17 Gud satte dem på himmelhvælvingen til at oplyse jorden, v18 til at herske om dagen og om natten og til at skille lys fra mørke. Gud så, at det var godt. v19 Så blev det aften, og det blev morgen, fjerde dag.

v20 Gud sagde: »Vandet skal vrimle med levende væsener, og fugle skal flyve over jorden oppe under himmelhvælvingen!« Og det skete; v21 Gud skabte de store havdyr og alle slags levende væsener, der rører sig og vrimler i vandet, og alle slags vingede fugle. Gud så, at det var godt. v22 Og Gud velsignede dem og sagde: »Bliv frugtbare og talrige, og opfyld vandet i havene! Og fuglene skal blive talrige på jorden!« v23 Så blev det aften, og det blev morgen, femte dag.

v24 Gud sagde: »Jorden skal frembringe alle slags levende væsener, kvæg, krybdyr og alle slags vilde dyr!« Og det skete; v25 Gud skabte alle slags vilde dyr, al slags kvæg og alle slags krybdyr. Gud så, at det var godt.

v26 Gud sagde: »Lad os skabe mennesker i vort billede, så de ligner os! De skal herske over havets fisk, himlens fugle, kvæget, alle de vilde dyr og alle krybdyr, der kryber på jorden.« v27 Gud skabte mennesket i sit billede; i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem. v28 Og Gud velsignede dem og sagde til dem: »Bliv frugtbare og talrige, opfyld jorden, og underlæg jer den; hersk over havets fisk, himlens fugle og alle dyr, der rører sig på jorden!« v29 Gud sagde: »Nu giver jeg jer alle planter, der sætter frø, på hele jorden og alle træer, der bærer frugt med kerne. Dem skal I have til føde. v30 Til alle de vilde dyr og til alle himlens fugle, ja, til alt levende, der rører sig på jorden, giver jeg alle grønne planter som føde.« Og det skete. v31 Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var. Så blev det aften, og det blev morgen, den sjette dag.
--------------------
hvor er fornuften henne?
at retfærdig gøre sit had til de udstøtte med, jamen biblen er sand, og hvis du ikke forstår, så er du udstøt!
så bevis at biblen er sand.
forklar dette stykke med fornuft.

prøv at se denne tekst sveland
se lige dette link again, side 64
http://www.reexamine.info/90s/payattention.pdf

"vores penge !" Jens P.
.. siger du, - du mener vel selskabets penge, - ikke ??

Jeg tror ikke at I kan hjælpe nogen som helst med at forstå bibelen, da I ikke selv er i stand til at forstå den.

Så hvad med at give lidt af jeres mange penge til de nødlidende, - de har mere brug for materiel hjælp, end falske bibel-fortolkninger.

mvh JensP.

Øh ja sebl
Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor du synes jeg skal se det? Men jeg var forøvrigt ikke klar over, at man kunne læse manualen i et åbent link - den koi jeg har fik jeg via en emailmaskine (fordi Jv'erne prøver at bekæmpe dens tilstedeværelse på nettet). Har de mon opgivet modstanden?

har du nogle data, på beløbet? sveland
da jeg længe har søgt data, på dette beløb.
jeg har længe tængt at det nok var tiende de betalte. men dette er blivet hakket ned af diverse Jehovas vidner. men at komme med uderliger informationer gør de ikke. så bare for at drille dem holdt jeg fast i at de skulde betale tiende. he he :)

men de gav sig ikke de stakler:)

men vi ved hvor stort overskudet er i vagttårns selvskabet.
og jeg ved at ca. haldellen, af det der kommer i jehovas vidner i danmark. går videre til new youk, da det er en standart, på alle de dokumenter jeg har set intern fra Jehoas vidner.

jeg har også fånet beviser for at de ejede delle af phillip morris, cigaret firmaet.
selv og de udstøtte folk der var i Jehovas vidner.

de er også med til at eje ca. haldellen af 2 våben fabrikker/forskning centre.
selv om Jehovas vidner ikke må eje eller gå med et våben.
det kan jo være der er en ny doktrin på vej:) hvem ved. guds hær kan ikke vente på dommedag mere. nu skal det værer!

andre sjove ting er at de hvis stadig har aktier, i harley dawidson, det kunne være så sjovt at komme hen til de store rockere, med deres seje mortorcykler, og sige "ehh du ved godt at Jehovas vidner der terrorsere din søndag morgen. er medejer af harley dawedson ikke?"

lol :)

nah harley dawedson, blev popular fordi det var en motor, der larmede, som i virkeligheden er på grund af dårligt håndværk. idagens nye harley dawidson. er der lagt en larmende dims ind. for det er deres kende marke...
hvilket jeg syndes er grun nok til at forbude de knallerter her i danmark.

nope, :) sveland
men det er det gode ved internettet:)
Jehovas vidner bestemmer ikke over friheden.


men det var om goverment body. og hvordan det virker, at nogle få mennesker, som føler de er gudeligt inspireret og digtere resten hvad de skal mene. men jeg regnede heller ikke med at det ikke var noget du ikke hviste.

jo du kan mange ting, med et lille link idag. jeg kan få dig til at åbne lyd filer eller downloade ting, hvis var det jeg ønskede:)
unskyld, hvis jeg gik over en af dine grænser..

eller bare se en lille film, på min hjemme side
http://skurkeforum.dk/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?284.post
det er ret nemt:)

men lige nu er jeg ved at undersøge et lille hint jeg fik.
--------
PS: Denne bog 'Kingdom Ministry School Textbook' er reserveret for de ældste, og skal tilbageleveres ved fratrædelse.

Men her - takket være nettet - kan alle se uhyrlighederne (155 sider indoktrineringsoplæring) ses. På samme måde som også Scientologys hemmeligheder er blevet udstillet.
-----------
det kunne være denne bog.
http://66.249.93.104/search?q=cache:5-b4Rrh4uCkJ:www.geocities.com/rogueactivex/JWGrow-O.pdf+Kingdom+Ministry+School+Textbook+pdf+155+jehovah&hl=da&gl=dk&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
men er lige ved at undersøge det..... lol:)

Vore penge bliver brugt til det de bliver givet til, og sådan skal det også være. ftg
Med venlig hilsen, ftg.

i arbejder! i betaler! sveland
i arbejder! i betaler!
og de ejer det, og sparker dig ud. når du er for besværlig. guds organisation skal væe ren!
og så røvrender de dig.

Ja taknemmelighed, er en by i rusland. I vagttårnes organisationen, men tvangbinde folk, er de også ret gode til. nok er du frivilligt arbejde. men hvis du skulde blive klogere, så har du ingen penge på lommen. og ingen i Jehovas vidner, vil hjælpe dig. kun ligge dig for had.
og de siger de er kærligheden. HA! må jeg le! :)

ja jens. det ser ret sørgeligt ud:(

Looooool sebl
Jeg vil have en anden kat ;-)

Det sidste link glæder jeg mig til at læse....

jeg tror det er et snyde toilet sveland
for jeg har en anelse om at dens kattegrus, er lagt ned i bunden af toilettet. og der ikke er vand der er i det:)

Forklare dens mærkelige opførelse i starten:)

jeg ved ikke helt om min teori holder:)

Er du et dårligt medlem af JV ? nimbuto
Jeg har mange spørgsmål:

Tilbringer du ikke for meget tid på internettet ? Eller har i regler for links i må bruge ?
Vil du hellere dø end modtage blod ?
Kan hypnose ødelægge hjernevask (JV må ikke hypnotiseres)?
Er du seriøst bange for smølfer eller har du accepteret at ham som skrev den regel var på stoffer ?
Hvorfor har eliten lov til at deltage i andre seremonier end rosset ?
Hvordan kan du være tilhænger af en tro som er kvindeundertrykkende (Women must be in full submission to their husbands)?

Lige til sidst siger jeres regler at i ikke må prædike om Jehova "Cannot Promote anything Superstitious"

Jeg har læst om JV og jeg er dybt chokeret. Så du må undskyld, men jeg synes at din tro stinker. Næstekærlighed gælder kun JV, resten af verden kan rende og hoppe. I bør ikke uddanne jer selv. I må ikke dyrke sport på højt plan, i må ikke hilse på det danske flag, I må ikke have venner som ikke er medlem af JV. Jeg har mistet alt respekt for JV. Senere i dag anmelder jeg JV for skattefusk !

Desværre millen23
Jeg ved ikke hvor stort et beløb, der bliver hævet på hendes konto hver måned, men hun har sagt det er individuelt fra person til person. Hvis man har flere penge end hun, betaler man sikkert mere.

Udover det beløb, der bliver trukket hver måned, betaler hun i 'bøssen', når hun deltager i de obligatoriske møder, hvilket er hver uge. Men hvad man lægger i 'bøssen' er helt op til dem selv.

Taler ikke med hende udover de obligatoriske runde fødselsdage, som hun kommer til, selvom hun ikke må. Ser hende også nogle gange til familiefester, men hun kommer desværre ikke så tit, som jeg kunne ønske.

Venter på svar millen23
Jeg venter stadig på svar ftg. Hvem er det, der hæver penge på min fars moster konto hver måned? Er der en direkte linie op til Gud? Og hvorfor skal hun overhovedet betale, når det er Gud, der 'ejer' jeres sekt?

Du siger, sekten giver overskud, fordi det er Guds organisation -hvorfor dælen skal hun så betale et fast beløb hver måned?

Hvorfor spørger du ikke din fars moster? ftg
Er du for flov til at spørge hende?

Hun er den eneste der ved det, millen, og det er meget forkert at stille sådanne spørgsmål til mig.

Venlig hilsen, ftg.

Tro på hende sebl
Hendes beskred svarer nu ganske godt til min opfattelse af situationen. Der er nok et pres for hele tiden at yde mere - flere penge, flere timer, flere bøger, mere studium, flere møder. Men der er næppe et fast beløb man betaler.

Dog kan jeg sagtens forestille mig, at ældsterne har et minimúmbeløb, som de giver folk, hvis disse ikke makker ret, men det er ren spekulation (det ville være en logisk udvej, fordi det ville give begge parter fred).

Jeg husker engang til et møde i Rigssalen, hvor en kvinde gjorde opmærksom på, at ældsterne ikke må forlange mere af folk end det de kan yde (hun talte om, hvor meget forkyndelse de må forlange, men det var nemt at fornemme det pres nogle vidner føler).

Der er også den mulighed... sebl
Der er også den mulighed, at hun har underskrevet en forpligtelseserklæring, som forpligter hende til i 10 år at indbetale penge til Jv samfundet. På den måde kan hun trække beløbet fra i skat.

Du kan se en af Jv's forpligtelseserklæringer her http://jv.somet.dk/interne_doc/Forpligelseterklaering.pdf Sådan en er juridisk bindende, så Jv kan om nødvendigt gå rettens vej for at få deres penge....

Tilbage til dig millen23
Jeg har spurgt hende, hvorfor i alverden skulle det være flovt for mig? Hun har enddog selv fortalt míg, hun betaler hver måned.

Grunden til jeg spørger dig, om hvem hun betaler pengene til, er fordi d u skrev, organisationen er 'ledet' af selveste Gud. Det har hun aldrig sagt til mig -hvis hun havde ville hun få samme spørgsmål, men det har hun ikke -det har du. Derfor får du spørgsmålet -hvorfor skal hun betale til Gud? Og hvordan foregår det lige? Troede ikke Gud havde økonomiske problemer, så han behøvede at (mod)tage penge fra mennesker.

Det er da alminedelig korrespondance at stille spørgsmål til vedkommende, som er kommet med en udmeldning man har spørgsmål til. Hvis min far sagde et eller andet til mig, ville jeg da heller ikke gå til min mor og stille hende et spørgsmål, til det han havde sagt til mig.

Det gør jeg også ;o) millen23
Spurgte hende faktisk dengang om hun var forpligtet til at betale det beløb, fordi hun havde underskrevet noget, men det sagde hun nej til. Hun betaler fordi, citat: "det er det koster" citat slut (at være medlem af JV) er noget jeg selv tror hun mente, men det sagde hun ikke.

Man skal yde for at kunne nyde, sådan har jeg forstået det, og i denne sekt er det så bare økonomiske ydelser, der skal til, for at hun kommer til at blive genfødt her på jorden og lever i et paradis fyldt med JV'er. Det er vel også en lille pris at skulle betale, for at få evigt liv... Altså økonomisk -følelsesmæssigt er det en meget dyrere pris vi taler om!

Alt hvad der eksisterer tilhører i forvejen Gud. ftg
Vi kan aldrig give Gud noget som helst, udover vores loyalitet.

Loyalitet? millen23
Er det så det samme som penge? For Gud har bestemt hendes loyalitet, men hvem har og bliver ved med at (mod)tage hendes penge?

Du skrev selv, at Gud 'leder' organsisationen -hvorfor skal hun betale penge til ham? Han behøver dem ikke. Det gør fattige mennesker derimod, men pengene når, efter min egen mening, ikke derud. De går til fremstilling af VT.

forpligtelseserklæring ! Jens P.
Ja, - det er et langt ord, men den slags var meget populære dengang jeg stadig var JV-er (12 år siden) Man opfordrede alle til at tegne en sådan erklæring, - en slags kontrakt,-hvor man lover at betale et bestemt beløb hver md.Fidusen er (eller var ?) at det beløbet på den måde er fradragsberettiget. Altså en skattefidus.
Man lagde slet ikke skjul på hvad det handlede om, og som undskyldning henviste man til at folkekirken i dk jo også har mange fordele.

Jeg ved ikke om ordningen stadig eksisterer, men det kan du jo spørge ftg om.

Og NEJ, - Gud leder ikke JV-ernes org. alene tanken er latterlig !

mvh JensP.

fuldstædigt rigtigt.again. sveland
der er ekstrem grouppe press på de svage sjæle i Jehovas vidner.

og ligger man ikke de obligatoriske. 100 kr. i bøssen. så kikkes der skævt til dig. men man kan selvføgeligt, bare holde sig væk, fra deres møder. så længe den går:)

ja det har du ret i. sveland
og hvis man går alle deres tekster igennem.
kan man også se at det ikke er en alvidende gud.
for der er en masse fejl i det