Hvordan undgås at blive træt af?

Hvordan undgås at blive træt af? beyond30
Ofte når jeg kaster mig ud i en interesse, så ender det med, at jeg bliver så træt af den, at jeg opgiver den helt på et tidspunkt, hvor jeg har rigtig god forståelse for emnet/feltet.

Et klassisk eksempel er eksamener. Jeg går til eksamen og efterfølgende trænger jeg så meget til en pause, at jeg som et ellers lovende talent, går helt i stå og ikke kommer igang igen.

Det er på en måde ineffektivt. Lige når jeg er klar til at nyde frugten af lang tids hårdt arbejde, mister jeg lysten til at fortsætte.

Hvordan omstiller man sig, når noget går fra interessant til dagligdag?

Hvor finder man energien til at fortsætte med det man har opnået?

Det gælder ikke bare eksamener, men også kvinder. Jeg spår mig selv en lidt trist fremtid som zapper / evighedssingle / korttidspolymonogamist, hvis ikke jeg lærer at opretholde interessen for en sag/person.

Så... Hvordan holder man gryden i kog?

Et generelt tip eller to er meget velkommen.

et par råd anonym
- Du vil egne dig bedst til at arbejde projektorienteret, så derfor søg jobs, hvor du får mulighed for det som f.eks. konsulent.

- Når du kører sur i rutinen, så tving dig selv til at tænke positive tanker. F.eks. tænk hvor dejligt det er, at du er blevet god til den respektive opgave eller at det er dejligt, at du kender din kæreste så godt og intimt. Lær med andre ord at elske rutinen.

-Selv holder jeg af rutiner, for de gør, at du får mulighed for at tænke store og kreative tanker mens du udfører arbejdet med "venstre hånd". Dette gælder f.eks. rengøring og når jeg maler stuen.

Held og lykke med det.

Afveksling rie.rie
Ligesom den forrige der svarede dig, vil jeg foreslå dig at du finder et arbejde, hvor du skal løse nye problemer og ikke gøre det samme og det samme. Hvilke uddannelser har du taget?

Mht. kærester, så vil jeg gå ud fra, at det løser sig, når du er parat til det. Selvfølgelig kan det være at du er gammel og affældig før det sker, og så bliver det måske svært at finde en ... men hvis jeg skal tro dit navn, så er det jo langt fra tilfældet, altså det med alderen, affældigheden ved jeg selvfølgelig ikke noget om... *SS*

Bare en tanke: Kunne man tænke sig, at du får energi af jagten, trofæet, bekræftelsen udefra? I så fald gælder det jo om at finde ud af hvad du selv inderst inde synes er vigtigt, og det kan jo godt være svært...

Venlig hilsen P&C

svar: et par råd beyond30
Hej anonym

"Du vil egne dig bedst til at arbejde projektorienteret, så derfor søg jobs, hvor du får mulighed for det som f.eks. konsulent."

Jeg er nu godt tilfreds med at være selvstændig :-) Endvidere er jeg opdraget med at gode råd er gratis og holder fast ved det, selv om verden er en anden nu end for 20-30 år siden. Det med at arbejde projektorienteret passer dog perfekt på mig. Problemet er, at jeg som selvstændig også selv står for vedligeholdelsen af projektet, når det er sat i drift. Det er det, som jeg let bliver træt af. Da det er her pengene hentes, så er det li'som nødvendigt.


"Når du kører sur i rutinen, så tving dig selv til at tænke positive tanker. F.eks. tænk hvor dejligt det er, at du er blevet god til den respektive opgave eller at det er dejligt, at du kender din kæreste så godt og intimt. Lær med andre ord at elske rutinen."

Tror også selv, at løsningen skal findes ved at skifte fokus. Rådet med kæresten siger jeg mange tak for. Det føles rigtigt.


"Held og lykke med det."

Tak skal du have og tak for dine råd.

svar: Afveksling beyond30
Hej Pro-Et-Contra

"Ligesom den forrige der svarede dig, vil jeg foreslå dig at du finder et arbejde, hvor du skal løse nye problemer og ikke gøre det samme og det samme. Hvilke uddannelser har du taget?"

Som den forrige, har du helt ret i, at jeg holder af problemløsning. Jeg har en lang videregående naturvidenskabelig uddannelse, men nu laver jeg selvfølgelig noget helt andet :-)


"Mht. kærester, så vil jeg gå ud fra, at det løser sig, når du er parat til det."

Såvidt rigtig nok. Det blokerende element er min mangel på interesse for hvad kvinder har at sige. Jeg tror ikke det problem forsvinder, hvis ikke jeg gør noget.


"Selvfølgelig kan det være at du er gammel og affældig før det sker, og så bliver det måske svært at finde en ... men hvis jeg skal tro dit navn, så er det jo langt fra tilfældet, altså det med alderen, affældigheden ved jeg selvfølgelig ikke noget om... *SS*"

Begyndende topmave og grå hår, men så længe man har penge :-)


"Bare en tanke: Kunne man tænke sig, at du får energi af jagten, trofæet, bekræftelsen udefra? I så fald gælder det jo om at finde ud af hvad du selv inderst inde synes er vigtigt, og det kan jo godt være svært..."

Interessant sammenhæng. Faktisk er det lige omvendt, hvis du med udefra mener fra andre mennesker. Jeg kender mig selv, mine værdier, min historie, mine evner, mine ønsker rigtig godt. Jeg får energi ved at opfylde de opgaver, som jeg stiller mig selv. Det bekræfter mig i, at jeg har ret.

Jeg har altid været forud for min tid, så det jeg gør idag, det griner folk af nu, men om 5-10 år gør de selv det samme. Med andre ord: Almindelige mennesker dræner mig for energi, så energien finder jeg inde i mig selv, i faglitteraturen, i naturen. Kun sjældent i mennesker og samfund. Mennesker og samfund ryster jeg på hovedet af mens jeg tager mig en ekstra halv time på boxmadrassen, strækker benene, stritter med tæerne, slapper af i kroppen, ruller om på siden, lytter til stilheden og nyder at jeg ikke er afhængig af andre.

beyond30

Det lyder jo fint rie.rie
Det lyder jo fint det hele.

Hvad er det, som du vil med en kæreste? Hvis ikke du synes kvinder siger noget interessant? Er det "bare" sex? Jeg tror godt du kan finde en kvinde som vil have et længerevarende sexuelt forhold...

Jeg synes jo der er mange kvinder, der siger interessante ting, men der selvfølgelig også mange, som går op i ligegyldigheder... men sådan er det nu også med mænd, synes jeg...

God efterårsferie til dig, nu rejser jeg afsted.

Venlig hilsen P&C