Hvorfor alle de drukneulykker?

Hvorfor alle de drukneulykker? simon-says
”Gå ikke længer ud end til navlen” - er en god gammeldags regel. Alligevel sker der hvert år mange drukneulykker, og antallet er stigende!

Er det dumdristighed?
I forbindelse med alkohol?

Ville det hjælpe med obligatorisk svømmeundervisning i skolen?

Hvorfor i alverden alle de mange drukneulykker?

*FB* - glad for vand

*traekker paa skuldrene* idé
hmmm...fordi det er saa satans varmt at de skider paa hvor dybt det er og hopper i og finder SAA ud af at de ikke kan svömme? :P

Derfor alle de drukneulykker? FedeBrittiania
Den største årsag er nok at, vi har jo ikke gæller. og hvad når man har den der "hængemave" og navlen er i knæhøjde, må man så kun gå med bare fødder på lavt vand.

Seriøst dulkis
Jeg synes jeg den anden dag så en statistik, hvoraf det fremgik at vi havde langt færre drukneulykker i de senere år end tidligere. Men er det ikke stadig tyske turister der står for broderparten og det skyldes vel som sædvanlig at de ikke har respekt for vand. De tror simpelthen ikke på, hvad man forklarer dem om understrøm. Når man er færdig med forklaringen tager de luftmadrassen under armen og vader ud til halsen.

Jeg tror til gengæld at tiltaget med flere livreddere på strandene vil have en mærkbar effekt.

Jeg hørte det i radioen i dag simon-says
Nyhederne på P3

*FB*

Måske simon-says
Tak for buddet.

*FB*

Sikkert simon-says
...

turister sada
Jeg kommer oprindelig fra Vestjylland, og der er det mere reglen end undtagelsen, at der omkommer (særligt tyske) turister hver sommer. Derimod er det sjældent lokalbefolkningen der bliver ofre i vandet.
Jeg tror blandt andet, at det skyldes manglende viden om de kræfter Vesterhavet indeholder. Det er min erfaring, at turisterne ligger og soler sig på stranden, mens deres små børn uden opsyn leger i vandet. Ligeledes slæber mange luftmadrasser og andet med til havet, med den risiko at de kan drive alt for langt til havs.

Jeg tror sjældent drukneulykkerne skyldes, at folk ikke kan svømme, og svømmeundervisning har da også været en del af folkeskolens undervisning i flere år. (i hvert fald på de skoler jeg kender til)

Derimod skal man beholde sin sunde fornuft også når man bader. Ikke gå for langt ud, og fra tid til anden slå sit blik ind mod land for at se hvor langt ud man efterhånden er kommet, da man ofte kan blive overrasket. Og så skal forældrene holde opsyn med deres børn, også de større, da der jo bekendt kan komme stærke understrømme også tæt på land.

livreddere sada
nej mærkeligt nok lærer tyskerne ikke, at vandet er et farligt sted at færdes. Det er et forsøg værd at gøre brug af livreddere, men desværre kan man ikke placere livreddere for hver 50 meter ved alle Danmarks kyster. Men det er da absolut værd at prøve ved de større badesteder.

På den anden side... Anonym
så har man jo også indbygget redningsvest så! Har du tænkt over den??? *GGG*