HVorfor er det lige at Danmark fordømme nordkoreas prøvesprænginger?

HVorfor er det lige at Danmark fordømme nordkoreas prøvesprænginger? M35kbh
Jeg skal være den første til at fordømme alle former for totalitære styreformer, herunder Nordkoreas styre og jeg glæder mig til at drikke en bajer når Kim Il Jung, Fidel Castro, Pinochet og alle de andre diktatorer en dag dør.

Men hvad er det egentlig vi er så sure over? De har da ikke lovet os at de ikke vil have atomvåben og som totalitær stat der har lagt sig ud med USA så virker det da dybt fornuftigt at se at få fat i det eneste argument som kan bringe USA/os til forhandlingsbordet.

Skyldes hele balladen ikke bare at vi i vesten har det svært med at der er konkurrerende magter her på jorden der kan udfordre os militært, så vi ikke kan bruge NATOs enorme muskler til at presse dem?

For mig at se så lugter det hele af at vi ikke kan tåle konkurrence. Hvis vi ikke vil have de har atomvåben så må vi jo give dem sikkerhedsgarantier eller på anden måde betale os fra truslen, gerne ved at bruge penge på at destabilisere styrerne ved at støtte lokale kræfter som kæmper mod det - ikke at jeg tror der er mange tilbage i live i nordkorea desværre.

Altså medmindre man er naiv nok til at tro at vi bare kan fortsætte med at invadere diverse landes styreformer, som ikke falder i vores smag.

Danske soldater dør for tiden i Irak og Afghanistan, men hvad får vi ud af det? Er bin laden måske blevet fundet? Er taleban måske knækket?

Vi bliver nød til at gå en anden vej og vinde folk for os ved faktisk at gøre noget for dem i god vilje som gør at de vælger os fremfor diverse fanatikere.

Hvad vil du måske selv gøre som fattig bonderøv i afghanistan eller libanon? Sende dine børn på den eneste gratis skole der desværre drives af sindsyge fundamentalister eller have at dine børn slet ikke lærer at læse overhovedet fordi der ikke er andre alternativer?

Jeg laver måske lidt sjovt tomtitomtitom
af et seriøst indlæg,
Men kan der være noget i min påstand at det er for besværligt at cykle til Korea.

Ligesom P Nyrup gjørde til Paris, pga, Muroa atol.

Men Per Stig, er nød til at reagere.
Om det hjælper ;(
vh
Tom