Hvorfor er sen abort ulovlig??

Hvorfor er sen abort ulovlig?? Siqad
Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres bud på hvorfor en sen abort er ulovlig. Grænsen for abort i Danmark går ved 12 uger, men danske kvinder får foretaget illegale aborter mens de er flere måneder henne og vi taler om et levende foster. Altså stort set et barn i fuld størrelse.
Man siger at det er ulovligt at få foretaget så sen en abort fordi det er et barn man slår ihjel, men andre mener at sålænge barnet ikke er født, har det ikke oplevet noget liv og er ikke et selvstændigt væsen, derfor burde der ikke være noget problem med at få en sen abort.
Andre igen mener at det ville være bedst for barnet at blive fjernet hvis man ikke kan give det noget liv, hvilket bliver fejet af banen med argumenter som adoption.

Hvad synes du ? Skal sen abort være lovlig eller forblive ulovlig og hvorfor ? Er det moralsk forkasteligt at få fjernet et foster ¨når man er over de 12 uger henne ?

sen abort imod
,Altså hvis man har kunnet gå 7-8 måneder,hvorfor så ikke gå tiden ud,og så aflevere barnet?der er da nok,som gerne ville give dette barn kærlighed,mange ville vel også betale,f.eks de 35.000 kr det kostede den viste dame at få fjernet sit barn.Man kunne så måske få sat fødslen igang,hvis det er et problem at gå tiden ud.Personligt syntes jeg det er ret makabert,sådan at fjerne et leve-dygtigt barn,man kunne ønske,at disse kvinder fik nogle søvn-løse nætter af skam og dårlig samvittighed,foe idag er der knageme ingen undskyldning,andet SLØSERI

hvad er din egen vudering ? anonym
...... dit spørgsmål er rystende i sig selv. abort er engelsk og betyder "afbryde". Du slukker for et liv... det er både etisk og moralsk forkasteligt, om man tillod sene aborter.

Abort burde kun tillades ved dispensation. fx hos psykisk syge, udviklingshæmmede, insest, og voldtægter.

Det er min mening

vh anonym

ignoranse, eller provo? supermum unplugged
Det må være enten, eller med dit indlæg om abort fordi hvis du slr op i en lærebog i sygepleje, eller lægevidenskab - vil det fremgå hvorfor abort ikke er anbefalet efter et visst antal fosteruger. Det resterende er en politisk beslutning og har intet med lægevidenskab, etik, eller jura at gøre.

Som sedvanlig når denne slags spørgesmål rejses i en debat, gøres det af nogen som blander følelser ind i jura og videnskab.
( som de fanatiske abort-terrorister i USA)

Hvis du ønsker en sagelig debat omkring dette emnet, vel jeg anbefale på det stærkeste at du har bare et minumum af andet en følselser at bidrage med!

Derudover, hvis det er en etisk debat der ønskes omkring abort er der også regler for etiske debatter, hvis ikke bliver det ( igen ) en sovs af følelser og "synserier" !!

Supermum( 4 børn) ingen aborter, men tilhænger af fri abort - og læge ( da jeg har set en del kvindeskæbner på gyneokologisk afdeling)

igen supermum unplugged
etik og moral er precis det samme! Etik er græsk og moral er latin!

Igen dette med et minimum af basisviden?

der blev spurgt til holdninger anonym
og det var min holdning jeg gav udtryg for...om etik og moral er det samme... er vel ligegyldigt i den sammenhæng ?

vh anonym

måske du skulle svare på hovedindlægget anonym
i stedet for at slå andre oven i hovedet med deres tilsyneladende uvidenhed.

Men holdninger og synspunkter har folk vel lov at have, selv om de ikke er lægeuddannet ?

anonym

selvfølgelig supermum unplugged
holdninger har alle en ret til, men så må folk kalde det for hvad det er og ikke påstå det er et etisk spørgesmål, men et spørgesmål om hvad man synes.

Etik/moral er ikke et "jeg synes", men en videnskabelig diciplin med teorier og konklusioner.

At det i hverdagssituationer er blevet til et udtryk som: "dårlig moral, ..........jeg synes det og det er uetisk".........er en udvanding af en årtusind lang videnskab.

ok... :-) anonym
.. accepteret :-)

vh anonym

12 ugers dr.bob
grænse er politisk begrundet med baggrund i læglige undersøgelser, som viser markant øget risiko for kvinden ved såkaldt evacuatio (sugemetoden)hvis det foretages efter 12. uge.

holdning? supermum unplugged
En holdning, ja det har jeg, men aldrig når jeg er "skrubbet ind" for at foretage et abortindgreb.

Det er ikke min opgave at dømme de kvinder som er i den situation og gud hjelpe mig for den komite som i såfald skulle gøre det efter dit hovede.

det ville blive en totalitarstat hvor "moralens vogtere" - dine ligesindede skulle dømme disse kvinder som insestofre og voldtektsoffere. OG hvordan skulle så det forega??

Er man så tvunget til at melde sin overgiber til politiet?

Er du klar over hvor få voldsofre generelt som anmelder et overgreb og voldtegtsoffre/incestofre i sardeleshed?

Det er fra kvindens synspunkt>


Lad os tage det fra mandens.
Bliver ikke alle pisse vrede over de kvinder som anmelder falske voldtegter?
Hvordan skal det eksplodere i statistikken hvis din vilje om fordudsetning for abort skal gennemføres. Eller, ønsker du så at rejse strafferammen for falske voldtegter for at imødegå dette forbehold?

Hvis du gør, hvad skal så strafferammen settes til for de reelle overgreb, og hvordan synes du at man skal "straffe" dem som ikke tør at anmelde sin overgiber - men som i fortvivelse får foretaget en illegal abort.

NOPE! som du kan se er der mere i denne sag en følerier. Og et "stakkels ufødte barn" synspunkt.

'tak' for belæringen supermum a.nonyme
Supermum, hvor er det dog dejligt at folk som dig kan forplumre en debat med akademisk nonsens!

For at svare på det oprindelige spørgsmål, abort efter 12 uge er forkasteligt fordi er drab på mennesker.
Det er det for såvidt også når det sker indtil 12 uge, men det har vi af hensyn til kvinders bekvemmelighed og lægernes indtjening besluttet er helt ok, og kan du fremkomme med en tilpas tårevædet forklaring kan du også legalt myrde dit barn indtil 24. uge i Danmark.

Principielt er der ikke nogen forskel på hvornår mordet sker 1. dag, 12 uge 6. måned eller på fødestuen, mord er det uanset efter min mening og lige forkasteligt i alle tilfælde. Når der så oven i købet går sortering i sagen bliver det først rigtig ækelt. (sortering er når forældrene vælger (tvinges af læger) til abort hvis barnet muligvis har et handicap som ekemspelvis downs syndrom)

tak supermum unplugged
mange tak dr. bob - jeg gad bare ik' gøre det nemt.

: - ))

du har et valg a.nonyme
"En holdning, ja det har jeg, men aldrig når jeg er "skrubbet ind" for at foretage et abortindgreb. " skriver du supermum.

Du kan vælge at lade være med at foretage indgrebet, længere er den ikke.

yeah right supermum unplugged
Som om jeg vil dømme hvem der fortjener min indsats, eller ej?
Kan godt være du ser lægen som gud, men de gør jeg ikke: ( læses med tordenrøst) - " lad os ( lægerne) dømme de levende fra de døde "

; )

Det ville være det samme som om at jeg ikke gad behandle dig, fordi jeg ikke kan lide dine holdninger!

: )

Jeg synes jeg ser det, hehe : ) sorry du er ret morsom....: )
Fik mig en god grinner - men nu skal jeg se 4400. god nat.

det var ikke sådan antonAaberg
jeg forstod indlægget ..

det var at du kunne lade være med overhovedet at foretage en abort.
At det var et valg, du som læge kunne tage.

Da Danmark havde asatro anonym
kunne man "sætte børn ud" til de var ca. fem år.

Er mange som vil ha den regel tilbage?

Min mening ?? Siqad
Jeg ville foretrække at bortadoptere barn hvis jeg ikke ønskede det, men var for langt henne til at få en abort

sen abort supermum unplugged
hvis du med sen abort mener de sager som lige nu vises på DR1 kan jeg ikke forestille mig at nogen er uenig i at det er tale om mordsager.

Senabort eller ej jessebel
De kvinder som efter 12. graviditets uge, får konstateret misdannelser af fosteret, kan få foretaget en lovmæssig senabort, efter at Abortankenævnet har været inde og vurdere sagen og givet grønt lys for det.

Når kvinder langt over den 12. graviditets uge tager til f.eks. Spanien og får foretaget senabort (for nogles vedkommende i 7. og 8. graviditets mdr.), så er der tale om ulovligheder, fordi fosteret IKKE har misdannelser.
Der er altså tale om et fuldt ud levedygtigt barn og ikke et foster!

Hvorfor disse kvinder vælger senabort på ikke misdannet børn, er der sikkert mange årsager til, men umiddelbart virker det jo hverken særlig logisk, gennemtænkt eller moralsk korrekt, at slå et barn ihjel på den måde!

Læger der foretager disse senaborter på ikke misdannet børn, overtræder også lægeloven!
Det er ikke kun kvinden der gør noget ulovligt, det er også lægen der leger Gud og det er ligeså moralsk forkasteligt, som kvinden der gennemfører en senabort, uden nogen "god grund"!

Personligt sidestiller jeg det med drab og mener det bør straffes på samme niveau, som drabsmænd bliver straffet!

Hvis årsagen til senabort f.eks. er, at kvinden langt henne i graviditeten er blevet forladt af faderen til barnet og ikke kan overskue, at skulle være alenemor, så findes der andre alternativer end drab.

Hvis et par med et eller flere børn går fra hinanden og den ene forældre står med det primære ansvar for barnet/børnene, så slår man jo heller ikke sit barn/børn ihjel af den grund - vel!

Abortgrænsen på 12 anonym
Uger er nok sat, på baggrund af at hvis du får en provokeret fødsel, intil 12 uge, vil barnet ikke være til at rede, da det uanset maskiner ikke er levedygtig, men efter 12 uger , ville barnet nok kunne overleve, at sverie har højre grænse og ligeledes england er et spørsmål om hvorfor, derfor må læger i England- Sverie- Danmark finde ud af hvor er grænsen for et levedygtig foster og sætte grænsen derefter, det kan da så være at Danmark skal hæve grænsen til 18 eller 20 uger.

Grunden for de forskellige grænser er nok uenighed mellem læger om hvornår et foster er levedygtig

Et andet aspekt dr.bob
Når fosteret runder 12 uge dvs første trimester - første 1/3 af graviditeten, er det principielt færdigtudviklet. Alle organer er tilstede og fungerer. Fosteret kan ikke leve uden før livmoderen før tidligst 23-24 uge. Efter 12 uge sker der kun vækst og modning.

jeg syntes jaws1
at det der blev vist igår....var direkte modbydeligt...

Er bestemt ikke abort modstander..og har det fint med at nogle vælger denne...for dem...rigtige løsning..

Abort i min egen lille verden er ikke en løsning...har 6 dejlige og velfungerende børn..

Men jeg har et problem, når man, som man så i fjernsynet...giver disp. til at slå et 8 mdr gammelt foster ihjel...
Der skulle bare lige være psykiske årsager ved moderen...så var den sag så godt som afsluttet..
Det er direkte mord...der gives en indsprøjtning direkte i fosteret's hjerte...(digoxin)hvorefter man fremprovokere en døds fødsel...

Syns dælme dette kan ligestilles med overlagt mord...og burde straffes efter sådanne...

i Danmark kan der gives disp. i visse tilfælde..f.eks hvis barnet lider af forskellige handicaps...gen fejl...eller andet...langt henne i graviditeten...
men her er det gerne sygdomme som ligger til grund for afbrydelsen af svangerskabet...og så er det óp til kvinden og lægen at afgøre det...

Det vi så i fjernsynet, var en ung kvinde...der ikke syntes hun havde råd...tid...eller evner til at få barnet...grundlag som hun også fik afslag herhjemme på.
så tager hun fluks til Barcelona og får *sagen* ordnet i 27. svangerskabs uge...

ER for mig total forkastelig...

Er bestemt ikke abort fanatiker...men her er der vel ikke ret mange der kan være uenige i...at sådan noget burde ikke kunne foregå.

Kan ikke så godt lide børn laddyladdy
men kan da godt se, at når man er så langt henne, bør man føde barnet og så kan man jo altid få det bortadopteret hvis man ikke vil have det. Det er det jeg hælder mest til, men eftersom jeg ikke rigtig bryder mig om børn kan jeg godt være lidt kynisk og I vil ikke have godt af at høre at jeg også lidt hælder til den anden side ;0)

"fjerne en foster".. vanillje-pigen
over 12 uger, hedder så "at myrde". Men jeg kan godt og hurtigt, regne ud, at i Vesten sikkert hedder, "ulovlig fjernelse af en menneskets produkt" eller nogen lignede.

Faktisk og logisk, og praktikvis burde være lovlig.

Krig er lovlig.

Udnyttelse af svage og belastede individer er lovlig.

Beholde sultne i sult er lovlig.

Kom så igang.

abort skal kun være anonym kvinde
tilladt, hvis kvinden har været udsat for voldtægt, incest eller hun ikke kan varetag barnets tarv.

Desuden synes jeg, der skulle gøres noget mere for at forebygge uønsket graviditet. Kvinden og manden har begge 50 % ansvar, for at forebygge og undgå uønsket graviditet. De kan bruge P-Piller, kondomer, passar og meget andet, samt få fortrydelsespiller, hvis det er gået galt. P-piller og kondomer burde blive billigere, så de unge har råd til at købe dem.

Jeg synes derfor også, at mænd har et stort ansvar, hvis de har gjort en kvinde uønsket gravid, og løber fra fader ansvaret, og det økonomiske ansvar, da kvinder ofte ikke har så stor en løn, så hun har råd til at forsørge barnet selv. Da vi jo ikke lever i middelalderen længere, synes jeg ikke det er kvindens ansvar alene at forebygge uønsket graviditet.

De kvinder som kommer i en ulykkelig situation, og går 12 uger over tiden, hvor det er forsent at få abort, skal have noget mere økonomisk hjælp, hvis barnets far svigter. Kvinderne kunne også bortadoptere barnet efter fødselen til nogle barnløse, som gerne vil adoptere et barn fra Danmark eller andet land. Mange fattige i udlandet bortadoptere også deres børn, når de ikke har råd til at forsørge deres børn eller magter at blive forældre. Så det kunne også være en løsning med bortadoption til forældreløse, som ikke selv kan få børn.

Synes abort er mord, og burde kun gives i nødstilfælde indenfor de nuværende 12 uger. Kvinderne kan også få fortrydelsespiller indenfor 48 timer hvis der er sket et uheld, så der er mange måder at forebygge på.

Åh, den stavning.. Anonym
...

abort/mord nala
jeg synes det ska blive ved med at være ulovligt med abort efter 12 uge. Jeg synes det er ren og skær mord af et bette barn. Jeg har set et dokumentar med an abort. Man ser gennem en scanning hvordan et barn bliver flået fra hinanden. Bagefter ser man små bette Børn/foster som ligger i små koppe. Det er virkelig brutalt. Mener det burde ske på en mere humanitær måde.

Det er amerikanske anti-abort film... miss-mee
...du har set. I USA bruger de noget, der hedder partial abortion (kan vel oversættes til at fjerne i stykker) og det bruges slet ikke herhjemme. Her må barnet fødes, hvis det er for stort til en medicins abort eller udskrabning. Abort fødsel foretages ikke ved kejsersnit, medmindre der er en ganske særlig grund.

Jeg har ingen problemer med at folk får foretaget abort før 12. uge (og gerne så tidligt som muligt) eller får fjernet et foster, der vil blive stærkt handicappet og/eller vil få et kort og smertefuldt liv senere i graviditeten.

Jeg kan derimod på ingen måde accepterer at læger slår levedygtige børn ihjel og at kvinder kan finde på at gøre det mod deres eget kød og blod. Det findes der ingen undskyldning for! ...mee:-)

Gældende regler er ok Fjammer
Der er ingen grund til at ændre på noget.

Kvinden kan bare beslutte sig i tide.

hør lige einstein!! ...
Jeg Tror simpelthen ikke på at der er nogle kvinder der venter 7-8 måneder på at få en abort! i Danmark er den så omtalte grænse på 12 uger (lidt mere end 3 måneder) .. i vores naboland, Englang, er den på 20 uger.

Der kan være mange grunde til hvorfor man ønsker en sen abort. fx er det jo ikke alle "fejl" man kan se i de første 12 uger. en sydom som dowm syndrom (mogolisme) kan først opdages i 15-16 uge af graviditeten ..
at få en abort er som at føde et barn, det er på en måde det samme der ske. man overbeviser kroppen om at der er noget galt med barnet, så kroppen frastøder det.

Jeg håber ikke at der er nogen i vores lille land kaldet Danmark der får foretaget en abort af dovenskab, eller som du siger sløseri .. og jeg tror heller ikke på at en kvinde der har fået en abort ikke ligger søvnløs i månedsvis .. måske endda årevis ..

Spørgsmålet om det var den rigtige beslutning vil altid være tilbage..