Hvorfor fordømmer man enlige kvinder, der ikke fik abort?

Hvorfor fordømmer man enlige kvinder, der ikke fik abort? qqq
Hvad er der galt med alle de fordømmende mennesker, der findes i denne verden? Hvad får folk til at tro, at en kvinde, dyrkede sex med det FORMÅL at blive ENLIG MOR?
Lige så svær og stor en beslutning det er for kvinder der valgte abort. Lige så svær og stor en beslutning er det for dem der valgte at føde barnet. Kvinden der valgte abort skal ofte leve med en skyldfølelse af, at have slået et barn ihjel og mange kvinder har meget svært ved at komme sig over det. Mange fortryder endda abort. Kvinder der valgte at beholde barnet skal ofte leve med en skyldfølelse af, at have sat et barn i verden, der ikke får en far, og samtidig får disse enlige mødre det hårdere end de enlige mødre, der har fri hver anden weekend, når børnene er hos far. Hvis en mor aldrig får et pusterum (hver anden weekend), bruger hun som regel virkelig mange (næsten overnaturlige) kræfter til et barn, så det ikke kommer til at mangle kærlighed. Jeg tager hatten af for dem, der beholder et barn trods de hårde omstændigheder. Og jeg har ingen respekt for folk der fordømmer kvindernes valg -uanset hvilket valg.
Dog mener jeg at SYSTEMET bør gøre en indsats for at nedsætte abortantallet. Jeg mener de gravide bør få bedre tilbud om støtte ved gennemførelse end de gør i dag.

Ja, men det hjælper jo ikke... qqq
...at tænke på, når først kvinder ER blevet gravid.
Der begås over 15.000 aborter årligt i dette lille land. Mændende går ofte bare fri, mens kvinderne skal tage ansvar for deres fælles handling.

da det tager 2 susanne.larsen
til at bolle, må det også være rimeligt at man er 2 om at huske kondomet!

jeg er en af dem, der blev anonym kvinde
forladt som højgravid, og jeg er da glad for barnet... men hvor var mit valg ?

Jeg står alene med konsekvensen og det betyder at jeg har glæd som kunne være undgået, idet jeg ikke har kunne påtage mig arbejde.

Jeg synes, at det er uretfærdigt, at jeg skal stå med alt alene og han kan slippe.

Jeg kan fortælle, at mit sociale liv er totalt i stå da jeg er isoleret med sådan et lille barn. Og ensomhed gør at man bliver ked af det og har mange mange tanker også tanker omkring.. hvad skal jeg fortælle barnet, og vil det lide af ikke at kende sin far og fars familie. ?

Det sgu ikke sjovt og det er urefærdigt.

de fordømmes skam også allan
hvis kvinden ikke havde sex før ægteskabet ville mange billige kvinder som dyrker sex og hopper fra pind til pind ikke skulle opdráge et barn alene, abort fordømmes af biblen og heldigvis skal de kvinder som vælger abort ikke slippe ustraffet! forsikre biblen os

man kan altid være bagklog qqq
Men det ændre jo ikke situationen.

det har jeg heller ALDRIG sagt susanne.larsen
nu er det sådan at jeg fordømmer hverken den enlige mor eller hende der vælger abort - jeg siger bare at det også er mandens ansvar, og så holder jeg mig til at tro:

Enhver hankøn kan blive far, det kræver SIN mand at være det.

Jeg føler med dig qqq
Jeg har også født et barn alene -uden valg. Manden havde lovet at komme og være med, men sagde at han havde lige en kort periode i starten af graviditeten, hvor han ikke havde tid. Da denne korte periode var overstået, havde han ombestemt sig. Han ville ikke hjælpe med noget og jeg var 12 uger henne. Jeg mistede hele mit sociale netværk i en periode, der varede i to år fra jeg blev gravid. Hvorefter jeg så mødte den eneste ene. Men jeg har mistet så meget selvtillid, da det er så nedværdigende at skulle føde et barn af en mand, der ikke vil kendes ved det. Jeg tror faktisk aldrig at man kommer sig over det -man lever med det. I de to år, tænkte jeg også hele tiden på de ting du beskriver med hvad man skal sige til barnet osv. Ikke nok med alt det, skulle jeg samtidig høre på andre folks fordømmende bemærkninger og blik. Især en pædagog i vuggestuen fordømte mig ret groft og mine arbejdskolleger gjorde også. Der burde virkelig ændres på de generelle holdninger og regler i samfundet. Manden burde slet ikke kunne slippe så let. Han har ret til at forlade kvinden, men ikke barnet!

ha ha... qqq
det ville jeg da også gerne vide....

Det har du så EVIG ret i susanne.larsen
det er IKKE retfærdigt, og jeg kan godt forstå at du og andre i din situation bliver triste. Jeg håber du har nogle gode veninder der bakker op om dig - og familie naturligvis.

Hvis jeg på noget tidspunkt har givet udtryk for at det er OK at fordømme uanset hvad, så kan jeg kun undskylde min manglende evne til at formulere mig.. SKulle jeg endelig fordømme, så blev det de mænd der ikke tager ansvar for deres handlinger.

dengang sagde jeg anonym kvinde
at jeg ikke ville være gravid, hvis jeg endte som alenemor. Han sagde, at det ville jeg aldrig, hvis det stod til ham. Men han gik og gav aldrig lyd fra sig siden, meldte ikke engang ud om han ville se barnet eller ej.. ikke et ord ikke en lyd. Så blev jeg trukket igennem en langtrukken faderskabssag.. og det var ydmygende at stille på sygehuset og vide at alle sygeplejeskerne,vidste hvad det drejede sig om... men sagen havnede i retten, da han nægtede at afgive blod, testen havde han selv bedt om, det tog over et år..
I den tid, jamen... man skal have en stærk psyke .. Det er så ledt og ondt gjort.

Jeg håber ikke, men ved jo at andre kvinder oplever det samme og der er ingen lov til at beskytte dem.

vh anonym kvinde

vennerne forsvinder anonym kvinde
fordi man altid må sige nej.. og jeg har ikke den store familie.

Jeg tror, at jeg har 3 venner, som har et travlt liv og en far og mor, som ikke er unge mere.
Så for det meste er jeg alene.

vh anonym kvinde

Det er trist susanne.larsen
hvor i landet bor du?

Den kloge kvinde nazrath f.eks
Er igen på banen. Men lige dum er du.

Årsagen er garanteret, at ingen vil med dig, medmindre de holder kalorius i en ildtang.

ja, han har ret til at forlade kvinden anonym kvinde
men ikke barnet...sådan ser jeg også på det.

Men sådan ser loven på børneområdet ikke på det, idet fæder ikke har samværspligt.

vh anonym kvinde

så siger susanne.larsen
vi det.

Tilfreds? Eller er du en af dem der ikke ved hvordan man tager et kondom på???

fordi sunnyboy
tit og ofte er kvinder nogle SVIN hva unger angår..
de kan være så udspekulerede at det er t at brække sig over.
mvh Jake

uh-ha susanne.larsen
er du blevet brændt?

Hvis du kan lave et barn kan du også opdrage det og passe det - hvis du ikke har mulighed for dét, så er abort den eneste rigtige løsning. Hvis man som mand ikke er enig i abort-løsningen, så må man træde op og tage sit ansvar...magter man ikke det, så syntes jeg at man skal tie og lade verden tro at man er et kæmpe fjols, fremfor at åbne munden og bekræfte det.

Du fordømmer jo selv Anonym
Du prædiker om den dårlige samvittighed som forfølger kvinder der har fået en abort.

Det har de færreste kvinder altså. Det er en gennemtænkt beslutning, og ikke noget som de fortryder.

Kun ganske få kvinder fortryder en abort. Ligesom kun ganske få kvinder fortryder et barn.

Måske er det i virkeligheden dig der har fortrudt du har valgt at blive enlig mor, og nu arbejder du for at alle der ikke vælger som dig skal fordømmes.

Jeg har ingen medlidenhed til overs for kvinder der vælger at blive enlige mødre. Du ligger som du har redt, det kan vel aldrig bliver andres ansvar at du har valgt at få barn? Eller du mener måske at samfundet skal betale for dit fejlagtige valg?

Stakkels barn Anonym
Som SKAL se sin far, fordi faren har pligt til det.

Hvad skal man med pligt, hvis manden ikke har lyst?

Ville du være et sted hvor du var uønsket?

ingen her har vist valgt at blive enlig mor anden anonym
prøv at læs tråden inden ud udtaler dig.. begge kvinder var over abortgrænsen og har ikke haft et valg.

Og jeg kender to som har fået abort.. og begge fortrød og har det den dag i dag ca 10 år efter det stadigt svært med det. Fordi du manipulere.. slutter en naturlig process i kvindekroppen, der psykisk og fysisk har forberedt sig på at skulle bære et barn. Der kommer en reaktion.. prøv at fat, at en abort ikke er som at klø sig i røven !!

mvh

ja det er lige præcis qqq
...sådan det også gik for mig.
Mit barns far havde også svært ved at sige fra. Jeg måtte nærmest tigge og bede ham om det -bare så jeg i det mindste vidste hvor jeg stod med det.
Men det gode er jo alligevel at man tog ansvar for sine handlinger -man fortryder jo aldrig at man beholdte sit barn. Det er bare så bund-uretfærdigt at vi kvinder skal betale så høj en pris, når manden bare skider på det hele. Det er ufatteligt at de kan slippe med så lavt et bidragsbeløb. Det dækker jo ikke engang halvdelen af udgifterne til et barn. Møder du også mange fordømmende holdninger til det?

de fleste smelter når de ser deres børn og anden anonym
dem som ikke vil se deres børn tager en dom for omsorgssvigt, hvis det var tilfældet, for det er dem den er gal med.

Det er egnede fædre der også skrider.. og det er dem som skifter mening når de har tilbragt tid med deres barn.

Tænk at man skal møde disse fordømmelser... qqq
...alle steder. Den kloge og den nederste anonyme er jo et par gode eksempler på manglende respekt for deres medmennesker. Jeg synes kontormusen skriver fornuftige indlæg.
Faktisk tror jeg at hvis man fra systemets side gjorde noget for at mændende ikke bare kunne slippe så let og samtidig gjorde det mere overskueligt for enlige kvinder at føde deres børn -VUPTI så ville abort-antallet falde gevaldigt.

Godt svaret qqq
Men jeg tror desværre at den person du svarede så godt, ikke forstår sig på andre mennesker. Personen VIL fordømme og VIL være negativ -uanset hvad.

Igen tager du fejl Anonym
Jeg har selv gennemgået an abort, og det tager ikke 10 år at komme over. Det tager fysisk 2-3 måneder, og det psykiske er helt afhængig af omgivelserne.

Er der fordømmelse i omgivelserne, så kan det være svært, for man får aldrig fred til at leve med sin beslutning.

Er der forståelse i omgivelserne - tja så bliver det sådan set aldrig et problem.

Jeg kan godt forstå at de 2 du kender har det svært. Du tuder dem vel fuld af samvittighedsnag med din fordømmelse af deres beslutning.

Du svarer ikke på spørgsmålet Anonym
Vil du være et sted hvor du er uønsket?

Det er faktum for mange af de børn hvor faren er skredet. Hvis han bliver tvunget til enten at tage ungen, eller betale 4xbidrag så der er til plejefamilien, så tager han ungen. Han har ikke råd til andet.

Hvilken mor er du, at du tvinger dit barn til samvær med en som tydligvis ikke ønsker dette samvær?

Jeg synes... qqq
at "anden anonym" giver et meget fornuftigt svar. Der er masser af helt almindelige mænd, der bare svigter deres børn. De burde ikke slippe så let og man kan ikke bare konkludere at barnet så ville blive placeret et sted hvor det er uønsket.

Og vupti Anonym
steg skatterne med adskellige procentpoint.

Men du er jo alligevel også på kontanthjælp, så hvad rager det egnetlig dig!

magen til fordømmelser hende her
man skal høre fra denne anonym. Der er ingen her der fordømmer dig, så hvorfor fordømmer du andre? Der er ingen der har sagt det skulle være skattekroner og ingen der har sagt at qqq er på kontanthjælp. Hvis nogle her har et problem er det dig! Du bygger alle dine tråde på dine egne fordømmelser af mennesker du ikke kender. Du må søge en psykolog!

til den anonyme hende her
jeg kan godt forstå du gerne vil være anonym, sådan som du taler om, og til, andre mennesker. Hvad bilder du dig ind? At du kom dig hurtigt over abort er da dejligt for dig, men det er da ikke ensbetydende med at andre har det på samme måde.

hvad bilder du dig ind ? anden anonym
... en ting er, at hun har fået et uønsket barn.. hvad mener du lige med den. Når mænd skrider efter abort grænsen. Hvem fanden tror du, du er at fordømme, at hun så får barnet ?

Et barn skal selvfølgelig ikke være hvor det er uønsket, men fædrene skal heller ikke bare kunne overlade ansvaret uden en konsekvens som det er den dag i dag. Den ramte kvinde kan være nød til at vælge nyt arbejdsområde og lign. fordi hun pludselig står alene.

Mange af de mænd som begynder at se deres børn bliver jo også glæde ved samværet.
De mænd som ikke ønsker at se deres børn er ofte dem, hvor komunen i forvejen betaler for dem og om de så skal betale mere er sådan set ligegyldigt. De vælger ikke at se deres børn af den grund, fordi det er andre faktorer end penge der spiller ind.

vh anden anonym

Tænk... a.einstein
Hvis en klogere end jeg kom op med forslaget om en retfærdig fordeling af tid og økonomi for forældre som var gået hver for sig.

Ville det ikke være lykken for den enlige mor?
Mere tid til sig selv og flere penge.

Kunne du bakke varmt op om sådan et forslag?

ja hvis du mener qqq
noget i retning af fælles forældremyndighed og nogle 50/50 delinger og ingen bidrag. Men så skal der også være større konsekvenser for de mænd, der ikke ønsker rettigheder -altså højere bidrag m.m. Man kan ikke kræve rettigheder uden at ansvaret bør følge...

Du blæser nye vinde... dommeren
En helt ny holdning at du kom med der!

"Man kan ikke kræve rettigheder uden at ansvaret bør følge..."

Kvinden har retten til at fravælge/vælge barnet!
Denne rettighed er 100% hendes! Mener du så med ovenstående at hun også må tage 100% ansvar?

Eller gælder din holdning ikke i den debat?
Hvis ikke, så er din holdning dybt dobbeltmoralsk!

jeg mener at rettigheder qqq
bør følge ansvaret.
Med det mener jeg at mænd ikke bør kræve rettigheder, hvis de ikke ønsker pligter!
Min holdning er, at de bør have begge dele.

Og at du ikke magter det Anonym
er ikke ensbetydende med at alle har det som dig.

Lad dog være med at tale så nedsættende om kvinder der vælger abort. Støt dem i deres valg. Er I ikke enige i deres beslutning, så hold jeres kæft. Det er omgivelsernes fordømmelse der giver den dårlige samvittighed.

Og jeg kan godt forstå at du er anonym, for med din fordømmelse af andre mennesker, kan du jo ikke lægge navn til!

Tænk før du taler! Anonym
Har din mor aldrig lært dig det?

Hvem er det lige der skal betale for en aflastningfamilie til det tåbelige pigebarn der har valgt livet som enlig mor, men så finder ud af, at det var lidt for svært?

Hvis den skyldige barnefar bliver pålagt enten et massivt økonomisk ansvar eller at han må tage sig af ynglet hver anden weekend, hvad tror du så han vælger? Han vælger at passe ynglet, som han overhovedet ikke vil have noget med at gøre. Er det godt for DIT barn?

Du skal tænke før du taler, og især skal du tænke før du avler!

Og når du har valgt barnet Anonym
Så skal han bare tvinges til samvær efter din kalender, eller også skal han betale?

Hvor er mandens rettigheder? Du kan avle med hvem du vil, og manden skal bare ligge under for dine luner.

Du er simpelthen ikke rigtig klog.