Hvorfor IKKE EU?

Hvorfor IKKE EU? tiguaren
Ja, det lyder måske lidt dumt[:D]

...men jeg gik først MEGET ind for EU (ved godt jeg er ung og uerfaren), og først nu er jeg kommet i tvivl om, om EU egentlig er en god faktor... eller et kapitalistisk styre?

Bare rolig! Jeg vil måske spørge ind i jeres meninger, men jeg er åben for fornuft for en gangs skyld![:D][:D]

Så overbevis mig om, hvad jeg skal mene! Alle HØFLIGE svar vil blive anset som fornuftige... provokerende indlæg det modsatte[s]

PS! Er MEGET socialistisk anlagt, hvis det skulle have en større betydning[:)]

Det ville have stor betydning... m47
...for de fleste af typen:

"PS! Er MEGET socialistisk anlagt, hvis det skulle have en større betydning"

...fordi de så bekvemt kan parkere forstanden og lade Enhedslisten klare argumenterne eller mangel på samme! [:)]

Jeg har lidt højere forventninger hos dig, så selv om vi politisk står ca. 180 grader modsat, så er jeg ret overbevist om, at du netop tænker på de faktuelle fordele/ulemper - fremfor de politiske slagord! [;)]


EU afspejler jo medlemslandene selv, så det ville da være helt tåbeligt ikke at satse på de styreformer, man i forvejen vedkender sig. "Kapitalistisk" bruges jo som skældsord i venstreorienterede miljøer, men hvis man herved forstår "...på økonomisk forsvarlig vis..." - er det nok ikke helt forkert! [s]

Jeg tror vi skal holde op med at være "for" eller "imod" EU!

Der er sgu ingen organisationer eller styreformer, som er perfekte!
Vi skal derimod se hvilke elementer, som gavner os, og hvilke der skader os - tilvælge og fravælge! Vi har jo set masser af folkeafstemninger, hvor vælgerne har valgt efter om de var for/imod - og så er endt op med at vedtage tåbelige resolutioner (f.eks. de danske forbehold) som blot stækker deres egen indflydelse, og på ingen måde bremser det, de reelt ønskede!


Personligt ser jeg valutasamarbejdet og en fælles mønt som en afgørende fordel for mindre lande som Danmark. Fælles politiske udspil i storpolitiske sager er også en absolut storsælger i mit univers, og jeg så meget gerne et fælles millitært samarbejde!

Vi kan alle grine over krumme agurker, men det udgør jo ikke fundamentet for EU. Det er tåbelige petitesser, som desværre har fået medieopdækning helt ude af proportion med betydningen.

Fråds og misbrug af diætpenge - er da også noget som stikker de fleste i øjnene, det er sgu svineri overfor borgerne. Men skulle vi ikke hellere bruge vores indflydelse til at påvirke de dårlige beslutninger til noget andet, end til at sidde småfornærmede og nægte at kunne deltage?


Håber du kan bruge dette til noget? [l]
M47

jeg vll bestemme selv anonym
hvor mange muslimer DK har brug for. Så ud af det møjforetagende.

Det kunne jeg helt klart! tiguaren
Jeg kan godt se fordelene ved EU: Økonomisk sikkerhed, landbrugsstøtte, deling af forskellige erfaringer fra alle dele af unionen, forbedret samarbejde mellem medlemslandene og mere ligestilling af politiske meninger mm.

Derfor var jeg 100% for EU for bare et par dage siden.

På den anden side er der ulemper: mindre indflydelse, hvis landet er mindre, som her hos Danmark, toldbarrierer(der også kan være en fordel), fælles valuta, der forhindrer landene i at kunne drage fordel af hinanden, osv.

Fordelene er konkrete... ulemperne er mere komplicerede og sværere at se med det samme (i hvert fald for mit vedkommende).

Men du har jo ret: Intet styre er perfekt, for med alle de meninger er det jo umuligt!

Så hvorfor IKKE EU? EU er uanset vores brokkerier verdens mest eksklusive union, og NATO og FN er mere "middelmådige".

Noget helt andet: Hvorfor jeg er socialistisk? Selvom jeg selv er fra den "bedre stillede" del af befolkningen, kan jeg godt se, at ikke alle kan være rige. Ja, måske er chancen større, hvis alle kæmpede lige så meget for det som vores socialgruppe, men hvis ALLE kæmpede lige hårdt, ville det jo alligevel være det bedste, der vandt, og hvis der så er "du er din egen lykkes smed"-orientering, så har de jo gjort, hvad de kunne, men blev fattige alligevel, da de bedste rendte af med pengene. Så er det jo ALLIGEVEL ikke noget, man selv kan helt bestemme.

Men jeg hader dig ikke, fordi du er af anden mening. Jeg synes måske det LYDER lidt selvhjælpende, for hvis du var fattig... hvordan ville du så mene?

Men jeg kan ikke læse en bog ud fra dens omslag... du synes jo sikkert også, at min mening er helt skudt i vejret, ikke?[:D][:D][:D]

Sådan er vi alle forskellige... og det er der ikke noget at gøre ved[:)]

godt spørgsmål anonym forever
og svaret er.!!!!!!!! ikke nemt.

Personligt mener jeg når man spiser på samme bord, så¨deler man samme skæbner, så deler man opgaver.
Med EU er det ikke helt de samme, her er fælles interesser anderledes, dvs. vi kan godt spise på samme bord, men vi skal ikke dele samme bord.

Lidt den situation DK er inde lige nu, vi har i over 18 år haft positivt income fra EU, men det skulle ikke betyde at vi dele opgave i samme stil, her skulle vi som verdens mest lykkelige og rigeste land bidrage med samme.

Dog det er ikke det vi vil.
Vi vil være uafhængig, dele vores vej, men ikke være afhængig, være frit, med ansvar til andre, men ikke være del af ansvar.

Det er lidt den måde jeg anskuer vores mentalitet på.

De fleste vil ikke være enig, de fleste er Danskere, de fleste læser er nok DF.
Det er jeg ikke, jeg er indvandre, jeg er et fremmede i jeres land, og jeg synes i er dejligt, men fandeme, også noget vanskeligt, i er bange og frem, i er bare noget som ikke er nemt at forstå, i er verdens bedste og største.
Men er bare LILLE. [:)]
Mvh

Du har ret... tiguaren
En af mine venner fra Iran har mange gange hørt andre folk kalde Danmark for "Europas Paradis", fordi alle er lige, alle har penge, der er fattig... OG så er vi medlem af både, NATO, EU og FN.

Og alligevel brokker vi os[:D][:D][:D]

Jeg har for længst indset, at Danmark er førende indenfor ALT, der kan opbygge et godt samfund: penge, sundhed, og ISÆR politik. EU bliver kaldt "Guldlandet"... og de rigeste medlemmer vil meldes ud!?![:O]

Ja, man kan aldrig blive helt enige alle sammen... og sådan er det bare[:)]

kompliceret mickey-m
Jeg må vel sige at jeg i bund og grund er for EU, oh efter hvad jeg ved af de danske forbehold er jeg egentlig kun imod euroen, mest fordi jeg følelsesmæssigt er bundet til kronen.
Er dog imod tolbarrierene da jeg ser en del dobbeltmoral i at vi som mange andre I-lande giver en del ulandsbistand til at hjælpe lande med bl.a. produktion som vi så forhindrer kommer her til landet så vi kan beskytte egenproduktion.

Ja, samme her... tiguaren
Jeg har lidt svært ved at vælge side...

Toldbarrierne, har du ret i, har en dobbeltmorale mht. produktionen i udlandet.

Kronen ville jeg også have stemt for, selv om jeg godt kan se fordelene i at have fælles valuta, men kroner og øre er altså en slags kulturarv, som kun Danmarks gamle storrige stadig har den dag i dag (Norge, Sverige, Island). Derfor er jeg mest for vores nuværende møntfod.