Hvorfor ikke simracing på eSport?

Hvorfor ikke simracing på eSport? rFacDKracer
Hej

Har lige set programmet eSport på DK4. Det er da imponerende med alle de LAN-ligaer, både danske, nordiske og mere internationale, der er jo en stor subkultur ser det ud til.

MEN hvorfor omtales kun ligaer i CS med forskellige udgaver og så lidt COD4 og Warcraft 3? Som ivrig Simracer gennem de sidste 10 år kan jeg da skrive under på at der er rigtig mange simracing-ligaer ude omkring på nettet. Bla. er der rigtig mange rFactor, GTR2, WTCC ligaer - BARE IKKE I DANMARK? Der kan man måske samle 4-5 mere eller mindre seriøse ligaer ialt og kun med ganske få deltagere.

Jeg synes det kunne være fremragende om eSport på DK4 også reklamerede for de simracingligaer, der findes ude omkring på nettet. Selv deltager jeg i et par internationale ligaer, men det vil da være langt sjovere, hvis der var danskere med.

Hvorfor mon der i det hele taget er så få danskere, der spiller simracing? I andre sammenlignelige lande, som f.eks. Finland, Holland, Schweiz, Sverige, Kroatien, etc, er der mange simracere. Men det er sjældent, man ser en dansker.

Det er som om danskere hellere vil spille 1PS, rollespil og klanspil. Howcome? Jeg SAVNER nogle flere danske simracere!

Lonely regards
rFacDKracer

Danskere kan ikke lide den slags konkurrence Atletikmanden
Hej rFacDKracer

Du kan sammenligne det lidt med atletik i skolen. Kun de 3-4 bedste fra klassen syntes, det var sjovt at løbe 400meter hæk, kaste spydkast, støde kuglestød og hoppe højdespring.

Hvad med resten? Jo det er dem, der syntes det var kedelig at blive udmålt og ikke mindst udstillet med kolde tal. Idag er der faktisk mange folkeskoleklasser som slet ikke har de klassiske atletikdicipliner på skoleskemaet.

Den rene og klassiske konkurrenceform, som i høj grad findes i simracing - ja jeg vil tro, at mange danskere fra den yngre generation slet ikke er vokset op med. Istedet grupperer man sig i klaner.

Men lige de lande du nævner, der ved jeg tilfældigvis, at man både i Sverige, Finland og Holland prioriterer atletik højt på skoleskemaet modsat i Danmark. Derfor finder flere naturligt glæde i den klassiske konkurrencediciplin.

Det er mit gæt om ikke andet.

Danske sim-racere Peter Munkholm
Omtrent 90% af alle seriøse danske sim-racere køre super 2000 hos www.drl.dk (RACE07 WTCC, STCC fra Simbin). De har deres helt egen liga og er optaget på forsøgsgrundlag, som motorsport i DASU på linje med RC. Det betyder at de faktisk allerede er på vej til at blive godkendt som en officiel sportsgren og dermed på mange måder allerede har overhalet resten af eSport RTS og 3d shooterne.

Personligt mener jeg DASU er en indspist gang gamle paver og konger. Så jeg så selvfølgelig hellere en anden vej. Oven i det er DRL et firma, ejet af 2 personer og har derfor ikke noget med demokrati eller foreningslivet at gøre.

90%?? Jimmi Allison
Nu er det nok en smule sent, MEN jeg tror ikke du skal regne med at det er 90% af danske simracere der kører ved drl.dk, der er MANGE der ikke bryder sig om Race.

Dengang da GP2 og GP3 (og til dels gp4) kom frem, var jeg bestyrer af et DM, og så vidt jeg ved er der ingen af dem der kører ved drl.dk. Der er mange udenlandske leagues som danskerne deltager i. Personligt er jeg i en amerikansk liga der bruger rFactor.