Hvorfor købe transportboks

Hvorfor købe transportboks Hejren
Hvorfor købe transportboks, jeg så her til morgen en ny måde at transpotere sin hund på, der holdt en bil hvor hundesnoren sad i klemme i døren, jeg gik ind i forretningen og spurte, hvem der havde en hunde ude i bilen, og at vedkommende havde sat hunderemmen i klemme, det viste sig at det vidste vedkommende godt, det var for at hunden ikke skulle fare rundt i bilen. En af dem der ikke skulle have hund.

Har vel lige støvsuget? simon-says
Eller glemt tæppet?

*FB*

Det er vel ikke værre Anonym
end at have den i snor hjemme... det er der også mange der har!

ingen undskyldning Hejren
nej det er ikke være, men de skulle heller ikke have lov til at have hund.

nej... anonym
Det er dig, der ikke burde have hund. Du ved tydeligvis ikke noget om hundeadfærd.
Hvis hunden er urolig for, at være i bilen, hvad mange hunde er, er det bedst at den ikke har mulighed for, at fare rundt. Det beroliger hunden, hvis den ikke har mulighed for, at være i hele bilen. Det kan den ikke kapere.
Hvis en hund er urolig ved f.eks at være i fremmede hjem, er det ligeledes en god idé, at binde den, så den kun skal koncentrere sig om, at være på et lille sted.
Så dejligt med en hundeejer, der ved hvad hun gør.

ang hundeadfærd Hejren
Det kan godt være jeg ikke ved noget om huneadfærd, men jeg ved at en hund i transportkasse sidder bedre og sikkere, end med en hunderem der stikker 20-25 cm ud af døren ned mod vejen. Hvad angår at binde hunde i hjemmet, er jo bare at symtom behandle, og ikke behandle hvad der virklig er galt.

Ved hvad hun gør???!!!! Ridgeback
"Dejligt med en hundeejer der ved hvad hun gør"???? Jamen så vil jeg gerne have dig til at uddybe hvad det helt nøjagtigt er hun gør?

Ved at binde hunden (både i bil og i hjemmet) får man da godt nok hunden til at sidde stille... Men årsagen til dens ubehag (at den flintre rundt) er jo så absolut ikke fjernet! Man tvinger i stedet hunden til at tackle situationen ved at vende ubehag og angst indad - en farlig coctail!!!

Istedet vil jeg anbefale at træne hunden i gradvist at være i bilen. Et godt alternativ er også at anskaffe en transportkasse, stille den i stuen og så give hunden mad, ben eller andet godt i den. Stille og roligt vendes hunden til at være i kassen længere og længere tid (man gør den super behagelig og positiv). Så flyttes kassen til bilen og her vendes hunden igen stille og roligt til at være længere og længere tid.

Man KAN IKKE fjerne ubehag eller angst med tvang eller straf!!!!!!!

Hvis man gør (og ganske sikkert med succes, da frygt vinder over glæde), får man en symptombehandling - men ganske sikkert vil problemet så bare få nye symptomer (ex. piven, savlen eller måske destruktiv adfærd - men hvad hunden sidder jo sillle!!!)

TAK HEJREN
TAK FOR ET GODT OG UDDYBENDE SVAR

ja... anonym
Det bedste er at vænne hunden til, at køre i bil. Min egen hund kunne ikke lide at køre bil. Jeg har prøvet tilvæning i bilen over en lang periode. Ladet hunden sidde i bilen, uden vi kører. Køre en kort tid, og så lade hende komme ud og lege osv... Men det hjalp ikke. jeg kontaktede nogle hundeadfærds behandlere, der var med i processen. Til sidst måtte vi erkende, at det ikke lykkedes at gøre hende kørevant på denne måde.
Jeg fik af vide, at jeg skulle binde hende i bilen, når vi kørte. Har desværre ikke plads til en kasse i bilen, da hun er en stor hund.
Hun kører med sele på nu, og er på den måde fastspændt. Efter 2 måneder på denne måde, slapper hun nu af, når vi kører. Springer selv ind i bilen nu. Hun overvandt sin angst, ved at blive konfronteret med den gentagne gange, uden at kunne reagere ved at løbe fra side til side og stresse op.
Hun havde også problemer med at slappe af, når vi var ude på besøg hos andre. Behandleren sagde at jeg skulle binde hende, når vi var ude hos andre.
Efter besøg nr. 4 stoppede hendes urolighed, når vi var ude. Hun slapper af nu, og går stille og roligt rundt. Hverken savler eller gør.
Så det har haft en positiv effekt på hende. Hun er sluppet af med sin stress.
Mange mennesker har meget nemt ved, at dømme andre i deres adfærd.Det skal man passe på med, når man ikke kender forhistorien til den enkeltes hunds problem.

Godt for dig Ridgeback.
Det er da fint at det har virket for dig. :) Men ofte vil denne behandling resultere i absolut det modsatte!

Jeg vil til en hver tid stadig forsøge mig med andre metoder end den du henviser til - for det kan lade sig gøre!!! At binde sin hund er symptombehandling! At din hund har tacklet situationen og er kommet videre er jo helt fint - men hvis jeg behandlede min hund sådan.... Det kommer meget an på race, alder, personlighed, tidligere erfaringer, sene erfaringer, situation hjemme, evt. , evt. sygdom, smerter og MEGET andet. Selv små ting som hvordan den blev behandlet som hvalp, er den ordentligt socialiseret osv.

Der er enormt mange aspekter at tage hensyn til når man skal løse en hunds problem. Du har ret i at man ikke bare skal dømme andre uden at kende forhistorien, men jeg vil stadig fastholde min mening: Tvang og straf er ikke en optimal løsning på noget som helst!!!!

symptom.... anonym
Symptom behandling kan det jo ikke være, når min hund nu kan køre i bil, uden at stresse og gå løs rundt hos andre, uden at stresse.
Den blev konfronteret gentagne gange, med sine fobier og fandt ud af, at der ikke var noget farligt ved det.
Når hundeadfærds eksperten anbefaler denne metode, er det nok også fordi det har hjulpet på andre hunde.

Tak igen Hejren
Ja jeg synes det er rart med en debat, der seriøs, og man har et pænt sprog. Jeg fornemmer du ved hvad du taler om angående hundeadfærd,

Symptombehandling Ridgeback
Symptombehandling er når man gør noget udelukkende ved symptomerne istedet for at fokusere på problemet. Jeg vil give dig ret så langt, at i første omgang har der i dit tilfælde ikke været tale om symptombehandling da I har forsøgt at arbejde med problemet - utryghed ved bilen. Men idet I går over til at binde hunden fast, arbejdes der ikke længere med problemet - hunden "tvinges" til at tackle sin utryghed.

Du skriver at det tog 2 måneder på denne måde... Jeg må indrømme at med min erfaring og viden ville det absolut også have været muligt på en anden og bedre måde!!!

Dog skal jeg her gøre opmærksom på (som du også tidligere nævner) at jeg naturligvis ikke kender ALLE aspekter af din hunds baggrund for utrygheden ved bilen - men alligevel vil jeg mene at selv en hund med en temmelig stor angst for biler ville kunne blive fortrolig med den på 2 måneder. Her er fordelen så bare at hunden ikke bare er ok med situationen - den vil simpelthen ELSKE bilen...

At binde hunden hos fremmede.... Jeg vil her give dig ret så langt, at i den situation ville jeg selv have holdt hunden i snor til den var faldet ned - hvorefter den slippes fri!!! At binde den er igen en symptombehandling...

Igen ville jeg se på alle aspekter: hunden alder, race, socialisering, alder ved afhentning hos opdrætter m.m. - og først og fremmest ville jeg gå mere forsigtigt til værks...

I din situation kunne jeg forestille mig at hunden måske stresser ude ved fremmede fordi I har kørt derhen??? Så er hunden temmelig stresset i forvejen, og derfor har den svært ved at tackle denne situation. Men du skriver trods alt at allerede efter 4. besøg var den ok - så tror jeg heller ikke problemet har været så stort...

Min fremgangsmåde ville her være at enten gå hen til dem der skulle besøges eller ganske enkelt vente med at tage hunden med ud til fremmede indtil den var helt ok med bilen.

mollymor mollymor
Du har så ganske ret,

øhhh mollymor
hvad har det med sagen at gøre.