hvorfor kan der ikke gribes ind? Lovgivningen?

hvorfor kan der ikke gribes ind? Lovgivningen? forstår det ikke
hvorfor er der så store huller i lovgivningen omkring ex-partnere med fælles børn, at den ene kan vælge helt at forlade ansvar, også det økonomiske, i fht. deres børn?

i vores tilfælde, er det faren, der gør hvad han kan for at slippe for andet end lige den kontakt (samvær) han vil have.
Forpligtelser, også bare i form af børnebidrag, gør han alt han kan for at slippe for. Det skal måske tilføjes, at han har godt råd, stor ny bolig, ny bil, altid dyrt tøj, og hans nye kone og barn det samme. Incl. at de rejser på ferier som det passer dem. De har altså en sammehængende øknomi i den øvre ende.

Men... han har betalt et internationalt revisorfirma for at udarbejde et firmaregnskab så hans indtægt syner af at være i den laveste børnebidragsgruppe.

han har årligt et hav af rejser verden rundt for firmaer, flyver så ofte at han har 'clubkort' eller hvad det hedder - men samtidig klager han og laver nye sager igen og igen i statsvoraltningen om at han "ikke har råd" til f.eks. at betale mere end minimumsbidrag, eller som at sørge for transport til og fra samvær når han er i Danmark. Det foregår i lejet firmabil, så det er fradragsberettigede km han kører. - i stedet har han fået udvirket at jeg har fået pålagt alle transportomkostninger til og fra samvær i Danmark... (telefonisk begrundet fra statsforvaltningen: det er jo synd for ham når han bor i udlandet. Men ... han har jo selv valgt, og bor dyrt og godt. Jeg kan kun se det er synd for ungerne at de har en far der vælger udlandet frem for dem... Han har sit frie valg, og har brugt det, - og nu blir han belønnet for det?)

han har dyrket sin karriere siden vi mødtes, jeg stod for egen karriere og hus og børn, han stod for sin karriere og lidt hus... jeg knækkede af stress, han avancerede (ikke til små klatstillinger, men stillinger der positionerede ham internationalt)...

da jeg blev syg, blev han vred. Det udvikelede han til en lede og hån så stærk at det blev til vold, også få gange fysisk vold. Jeg flyttede med børnene. Han sad på huset og alt hvad jeg havde optjent igennem mit liv (sad i huset).
Han holdt huset på sine hænder i næsten 5 år før vi via retten fik fordelt midlerne.
I de år har jeg måttet gældssætte mig privat, kun lidt via banken, da jeg ikke havde sikkerheder at stille med.

Mens han avancerede har jeg betalt for at blive repareret efter årene med ham, da det offentlige kun dækker en brøkdel af de behandlinger der skal til for at komme ovenpå efter den form for vold.
Min indtægt er aldrig kommet i nærheden af hvad den var før hans vold. Jeg har været sygemeldt skiftevis arbejdsløs lige siden. Så pr år har vi (børnene og jeg) ikke over 140.000 kr. om året FØR skat...

Han er gift igen i udlandet med ny familie (glæder mig for ham, og for vores børn da det har givet ro - han har fjernet sine aggressioner mod mig efter den nye kone kom ind).
De mangler ikke. Dejligt for dem. Men samtidig gør han alverdens krumspring for at slippe for at betale til sine børn i Danmark.

Om han vil se dem? Jo, gerne - når det passer ham (dvs. når han kan lægge en forretningsrejse rundt om Danmark...) Men jeg skal betale, og hoppe og springe - dvs. NÅR han vil have børnene, er det som han vil (ellers nægter han bare at se dem, og så blir de kede af det). Så jeg må fortsat tilrettelægge vores liv efter HANS krav...

I næsten et år nægtede han at betale børnebidrag - så skattemyndighederne måtte tilbageholde i hans indtægt. Det går så længe han er statsborger og betaler skat i Danmark. - jeg venter egl. at han flytter skatteregnskaber til udlandet - for så kan jeg på ingen måde få ham til at betale bare den smule til børnene...

...han siger han elsker dem.
Og det gør han helt sikkert. Men kors for en afstumpet måde at fordele sine værdier på, kærlig kan den ikke kaldes.

Alt til ham, materielt, finansielt. Og "samvær" til børnene. (og af og til et stykke tøj, men det er lige så "ofte" hans mor, der godt kan se, at jeg ikke kan løfte økonomien og hjælper med et stk. nyt tøj til ungerne et par gange om året).

Så ungernes ønsker om forskellige aktiviteter blir ofte mødt et: Det har vi desværre ikke råd til. Bla. ridningen og ferier, legetøj og andet er faldet på det...

Men "far" synes stadig han betaler "for meget"...


og slipper afsted med at få nedsat bidrag, få overført transportomkostninger til moderen.
hvorfor er det muligt? Det kan da ikke være sk...svært at regne ud, at en mand med hans karriere, bopæl osv, næppe har fremvist de virkelige indtægtstal?

desværre... celina
Han er det typiske eksempel på et menneske med psykopatiske træk! Charmerende på overfladen, egne interesser kommer først, ingen empati for andre, undertrykker deres omgivelser (psykisk og fysisk). Mange psykopater sidder i chefens stol, for de er gode til at pleje deres egne interesse! Og den dårlige nyhed er denne tilstand kan ikke helbredes! Jeg ved ikke, hvor store dine børn er, men det bliver en befrielse, når de bliver voksne, og de selv vælger, om de vil have kontakten til psykopaten eller ej!
Måske skal du snakke med amtet om det, det kan være de har mulighed for at gøre noget for dig!
Med empati for dig
Celina

Desværre lyder din historie velkendt skovgrisen
I mine ører, jeg kan kun sige at alt bliver bedre med årene ligesom det tidligere svar, jeg har desværre selv kendt den type, og de forbliver dumme og er ude af stand til at skamme sig.

Glæd dig til du er totalt uafhæningig af ham.

har snakket med statsforvaltningen forstår det ikke
men han har evner, den mand. Han kan få sine ønsker hastegennemført, under een uge for ændring af sommerferie, er hans rekord. Mens jeg har haft sager i over et år, før forvaltningen nåede til at sagsbehandle.


Svaret fra dem er, at eneste sanktionsmulighed er at nedsætte samvær. Men det er ikke børnenes behov. Så reelt har vi ingen sanktionsmuligheder for at han betaler som han bør og kan.

Hvorfor kan lovgiverne ikke tage mænd (altså ikke-bopæl forældren) og deres ansvar op i loven, så de betaler hvad deres barn koster, altså halvdelen? Det er da mærkeligt?

tråd videreført fra ...link ramt af sur eksmand
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=16&conference=170&posting=1494483