Hvorfor kan jeg ikke få job?

Hvorfor kan jeg ikke få job? Mulle123
Er uddannet salgsassistent med 10-tal ved fagprøven. Det burde jo være et udemærket udgangspunkt.

Men i over 5 år nu har det ikke lykkedes mig at få et job inden for faget. Jeg har bare flakket rundt mellem ufaglærte jobs, akasse, vikarjobs, kørt aviser, gjort rent, u name it.

Jeg kommer ofte til samtale når der er relevante jobs, men enten får jeg afslag, eller end ikke et svar.

Nu er jeg derfor i "aktivering" (sidde foran en computer og glo på jobnet hele dagen)

Næste "step" er offentligt løntilskudsjob hvilket jeg har hørt er noget værre møg.

Så er der det med lønnen, Jeg søgte et job som souchef og fik af vide 16500 pr mdr! Det er jo til grin. Så vil jeg hellere nøjes med højeste dagpengesats og blive hjemme! Madpriserne er gået amok det kan jeg ikke leve af!

Jeg dør sgu nok dybt forgældet og nu er jeg pludselig et "socialt tilfælde" hvor jeg skal rende rundt alle mulige steder til sagsbehandlere, akasser, jobcenter, AOF og jeg ved ikke hvad.

Men end ikke et truckkort som tager 14 dage at få vil de gi en, med begrundelsen "du har en uddannelse i forvejen - brug den. Så faktisk spænder min uddannelse ben for mig... Man kan selv betale og så er der ingen dagpenge i 14 dage, hvilket jeg på ingen måde har råd til. Istedet spilder vi tiden hos AOF, og gad vide hvad det koster af skatteyder-kroner ....

Det er fame et mærkeligt system.

Du skal se i et spejl.... m47
Hvis du har gode karakterer for din teoretiske baggrund, men taber når du viser dig til møde - er det klart at noget går galt!

Det kan være din fysiske fremtoning og attityder som virker frastødende - eller du måske har nogle holdninger der ikke falder i hak med arbejdsgivernes forventninger.


Nu er salgsassistent jo typisk et lavtlønsområde, så hvis du åbenlyst har holdningen, at "...du hellere vil nøjes med dagpenge..." end tage imod de lønninger der er gældende for dit uddannelsesniveau - så tror jeg svaret ligger der. Men det kan jeg jo ikke vide præcist, da jeg ikke kender dig.

Måske du skulle bruge din kontakt med arbejdsløshedssystemet til at lære lidt mere om ansøgningsteknik, specielt samtaleteknik og i det hele taget til at få en mere virkelighedsnær forbindelse mellem dine forventninger til arbejdsmarkedet og din faktiske markedsværdi?


M47

Vikarjobs er en glimrende indgangsvinkel Bimmer ILP
Hvis du søger et fast arbejde.

Jeg har i min korte tid som vikar fået
rigtig mange tilbud om fast arbejde.

Men det kræver igen, at du giver den
en ordentlig skalle hos arbejdsgiveren.
Samt viser, at du kan omsætte din teoretiske
viden i praksis.

Kan godt forstå manden1
at du ikke kan få et job og så som souchef, hvad ville du sige til at de ansatte havde samme indstilling som dig, kan vi ikke få højre løn, vil vi heller nasse på samfundet, mærklig indstilling, at havde, når man vil være chef.

kan sagtens forstå dig jobsøgende
jeg har selv søgt job i ca 1 år, uden at det har givet noget. jeg kan godt forstå hvor fustrende det kan være at komme til en samtale og få at vide bagefter at man ikke bliver den der får jobbet. man der er jo bare en ting at gør, det er at klør på jobbet kommer jo ikke af sig selv, vel? :-)

held og lykke

tag dog og klap i Læser
kan du leve af 16.500? for jeg ka fandeme ikke - og hvor står det HUN vil være chef? Det er sgu da at tage pis på folk at aflønne en souchef med 16.500 danske kroner - for hvor mange timers arbejde tror du? De fleste får mere for at komme til tiden om morgenen

Tag dog at opføre dig ordentligt.

Søg hos Larsen - han mangler alle steder Kunde
Hans aflønning er også latterlig men dog ikke SÅ latterlig som 16,5 til en uddannet.

hvor der står manden1
at hun vil være chef, ja hvis du kunne læse, så skriver hun faktisk, at hun havde søgt en stilling som souchef, men ville heller gå hjemme og nasse, fint nok, lad alle kassedamer blive hjemme og alle lavtlønnede, som kun har de ca 16.500 kr, ja så var alle forretninger sku da lukkede.
Tager man en uddannelse indenfor dette fag, ja så ved man godt at det ikke er lønnen man skal gå efter, for der er overenskomsten for skæv, det kan vi godt blive enige om, men at søge et arbejde med den bagtanke, at hvis jeg ikke får løn langt over 20.000 kr pr mdr. ja så vil jeg heller nasse.

Opret CV/Jobagent vaftrutnir
Du kan via Stepstone & Jobzonen indtaste et cv og eventuelt oprette en jobagent.
Jobagenten går ud på, at hver gang der indrykkes en stilling på den givne jobportal, som matcher dine på forhånd valgte kriterier, bliver du underrettet pr. mail.

Cv'et siger lidt sig selv.
Finder en virksomhed dit cv interessant, retter de henvendelse.
Jeg mener, at man kan skrive lønforventninger begge stedet, så slipper du i hvert fald for de helt håbløse henvendelser.

Jobnet har det minus, at det i erhvervslivets øjne er at betragte som værende lav-segment (tag-selv-bord)... folk man kan "udnytte", fordi de er på understøttelse og kan derfor oftest slippe afsted med ringe aflønning til den jobsøgende.

16.500 lyder også helt vanvittigt. Det er jo desværre en branche, hvor lønnen generelt er lav, men fremtidsperspektiverne ser ikke for lovende ud med sådan en løn.


Held og lykke med det,
V

en to tre... Mulle123
Jo jeg var da godt klar over at det ikke var verdens bedste job, men jeg tog den uddannelse for at lære mere om købmandskab idet jeg havde en ambition om at starte egen virksomhed på et tidspunkt.

Nu er jeg reduceret til et socialt tilfælde istedet... ik så fedt...

Sig mig... Mulle123
Er du dum i nakken eller hvad? 16500 som souchef er da at gøre grin med folk.

Problemet er egenligt ikke Mulle123
lønnen...

Jeg ville godt kunne leve af 18-20000 brutto, mit problem ligger mere i at sådanne jobs ikke findes.

Er du dum i nakken manden1
Med de udtagelser, burde du så ikke søge et job som rejekælling, på gammel strand.
For helt ærligt du egner dig sku ikke til et arbejde, hvor du har med mennesker at gøre, din holdning er helt til rotterne.

hvilke vikarbureau søgende
kan man henvende sig til inden for salg i Aalborg??

F.eks som kasseekspedient...jeg kunne da godt tænke mig at afprøve vikarjobs inden for salg, men mangler oplysninger hvilke steder man kan henvende sig til... :-)


hilsen den "søgende"

Et vikar job til dig Bimmer ILP
http://www.jobzonen.dk/jobannonce.aspx?AdvertId=24948291&RP=20&SB=Intet+valg&From=JobSearch

Du skriver en søge streng på google Bimmer ILP
Søge streng; vikarbureau Aalborg Detail vikar

Så får du mange gode links

kære mulle.. trunte1970
forstår dig godt.. Men skulle du få tilbudt et job til 16500 kr, skynd dig at tage det! Det må da være bedre end dagpenge? Har du først job, kommer du meget lettere i bedre lønnet job. Det gælder om at skrabe så meget relevant erfaring til sig som muligt.. Står selv i situationen, har søgt og søgt og også haft en del frivilligt arbejde, bare for at skrive noget på cvet. Forstår godt, at du er vred over ikke at kunne få et truckkort, jeg fatter heller ikke reglerne. Måske kan du klage til den sociale ankestyrelse? Hvis truckkortet sikrer dig job fremover, ville jeg faktisk overveje at gå i banken og låne pengene.. Som sagt, har du først relevant arbejde, skulle det glide lettere at få et vellønnet job
held og lykke[:)] louise

Jamen.... Mulle123
Problemet er sådan set:

Jeg ønsker ikke at stå og gå meget som man gør i butik, det er derfor jeg tænker truckkort. Årsagen er at jeg blev født med noget der hedder klumpfødder, som dog er opereret, men de fusser er ikke gode at gå på. Det er dog først inden for de seneste par år de er begyndt at give problemer, så det skænkede jeg jo ikke en tanke da jeg valgte uddannelse.

Dertil har jeg rygerlunger fordi jeg var så dum at starte på rygning som 7-årig...

Det derfor... jeg hører faktisk ikke rigtigt hjemme i dagpengesystemet. Det må være fleksjob/førtidspension eller truckkortet med fleks. Det gør fysisk ondt at gå, mine fødder ligner lort! (ikke bogstaveligt talt men kønne er de ikke og de gør ondt at gå på)

Lige nu er jeg sygemeldt fra min "aktivering" som jeg hellere vil kalde "passivitet". For det de har gjort for at få mig i job siden er ..... INGENTING.

Nu har jeg ingen erfaring med det kommunale system; går man bare op og siger "hej, jeg vil gerne bede om enten et truckkort eller en førtidspension?"

P.S. Idéen om at financiere via banken dur desværre ikke da jeg er belånt op over ørerne i forvejen, så det er slut med det. Det er kun lige akkurat at jeg holder mig uder af RKI.

Hvorfor Gammel kending
bliver du ved med at skrive den samme type indlæg under forskellige navne ? Der er intet nyt under solen, ligemeget hvad der blvier foreslået har du en grund til at lige præcis det job ikke kan lade sig gøre.

Hvorfor søger du job som souchef i en butik når du ikke kan stå op. Hvorfor skriver du, at du skal hente/bringe dit barn når din kæreste ligeså godt kan gøre det og når der åbentbart kun er 200 mtr til børnehaven.

Hvornår begynder du at tage ansvar for dit eget liv istedet for at sidde og fylde halve sandheder på os ?

Nu er der snart job som juleassistance indenfor dit fag. Var det noget ? nå, nej, dine fødder, dit transportproblem og dit barn forhindrer dig, ikke sandt.

Hvorfor tror jeg at du bare ikke gider lave noget ?

hej igen trunte1970
hvis du kunne arbejde med et truckkort, kan du næppe få fleksjob eller pension. Reglerne er blevet ret stramme.. Få en lægeerklæring på dine dårlige fødder og rygerlunger og gå op til din sagsbehandler med den. Forklar, hvorfor du ikke kan arbejde indenfor dit fag pga fødderne, og bed om et truckkort.
Arbejdsformidlingen har travlt, så hvis du vil noget som helst med det system, må du selv presse dem[:)]
held og lykke, louise

Takker søgende
Mange tak for det.. Det vil jeg kigge nærmere på... Håber at jeg kan finde nogen gode oplysninger omk. dette... Tak :-)

Hilsen den "søgende"

svartil hvorfor kusine lone
Det handler nok om hvilke briller man har på... Jeg kan se flere sider af sagen. Man havner i negativitetens tøjler når man ikke kan komme nogen steder med det man gerne vil. Det kan være svær at slippe ud af. Til mulle tal med din læge om dit ønske om at komme i fleksjob - forklar som du har beskrevet på siderne her. Men med hensyn til transport og børn så er det i og for sig dit eget problem, det slås vi andre også med, men hvis man vil så kan det løse sig - det handler om at se det hele lidt fra oven. Jeg ved at man som bistandsklient får at vide; transport og børnepasning er dit eget problem bare se at komme afsted... held og lykke fremover