Hvorfor skal fede ikke betale ekstra for flyrejser

Hvorfor skal fede ikke betale ekstra for flyrejser Flypassager
Læser i dag et læserbrev i BT. To almindelige piger skal betale ekstra, fordi deres håndbagage vejer fem kilo for meget. Bagved står der derimod to fede mennesker på 130 der ikke skal betale ekstra for alt det fedt der skal have transporteret. Det kan da ikke være rimeligt med den positive forskelsbehandling de fede får.

Det kommer nok flaks
Det skal nok komme på et tidspunkt. Efterhånden som vi æder os federe og federe. Og det kan mærkes mere og mere på udgiften.

egenvægt bare mig
de slæber det jo selv?

I modsætning til kufferten, hvor kuffertslæberen får dårlig ryg og fagforeningen stiller krav om løn under sygdom og hjælpemidler til at løfte med?

Passiv fedme slår ihjel... dommeren
Nu ved jeg jo selvfølgelig ikke om du har adgang til oplysende programmer, men hvis du har, så burde du se et program lavet af National Geographic Channel med titlen "Dødvægt".

Denne udsendelse handler om et flystyrt hvor piloterne havde beregnet brændstof og Cargo korrekt og alligevel styrtede det.

Årsagen var enkel...

Havde en del af passagererne ikke været kraftigt overvægtige, så havde flyet aldrig overskredet dets lasteevne.

Med passagerer der ofte er optil 50 kilo overvægtige, så skal man ikke gå i skole ret længe for at regne ud at det giver i de største fly giver en vægtforskel på optil 40 tons. [:O]
Det er forskellen på liv og død...


Tendensen ses også på vejene!
Bilerne er meget store, men deres egnede vægt i forhold til bremser beregnes og godkendes som hovedregel til 5 passagerer på hver 80 kg og næsten tom tank.
Forestil dig hvordan en sådan bil reagerer på glat vej med 5 i på hver 120 kg + 80 kg brændstof.

Alle børn ved at de ca. 250 kg ekstra vægt på bilen ændrer dens køreevner og bremselængde og at det derfor uvilkårligt koster både flere død og kvæstede.

Nogle vil måske finde dette indlæg morsomt, men det er da stof til eftertanke at vi af og til hører om en svensk bil der er rullet på motorvejen fyldt med tyske bajere. [:*(]
Ved nærmere eftertanke, så kan alle faktisk selv regne ud at hvis man skal omregne de overstående personer til øl, så skulle der have været klemt 600 kg delt med 8 = 80 kasser bajere ind i en personbil og det er vist på grænsen af det umulige. Derimod kan det sagtens lade sig gøre hvis man prøver med mennesker, da de ikke indeholder nævneværdigt med luft.
Alligevel hører man aldrig om at biler er rullet eller havareret på grund af fedme.
Tager man en vinder-racerbil og påfører den 25 kg, så er det forskellen på om den vinder eller ender midt i feltet og det er på trods af at den udvikler hysterisk mange hestekræfter og er udstyret med verdens bedste bremser. Disse bremser kan meget, men endnu ikke ophæve de fysiske love der jo giver dem forøget bremselængde.
Selv verdens bedste fører må derfor påregne at bremse tidligere.

Det er bevist at fedme formindsker reaktionsevnen og holder man det op ved siden af dårligere bremseevne, så er forskellen i flere meter på almindelig vej, i dårligt føre endnu længere. Man kan med sund fornuft selv tænke sig til hvor mange ulykker der kunne undgåes i trafikken, hvor forskellen på at undgå og, at være indblandet i en ulykke ofte regnes i centimeter... [:O]

Hvis jeg bliver indblandet i et uheld i trafikken, så håber jeg da at modparten er tynd og at bilen ikke er fuld af tykke mennesker. Det er ikke fordi at jeg har noget imod tykke mennesker, men fordi at vægt det rent faktisk forøger ulykkens omfang.


Politiet gør så meget ud af at måle vægt lastbiler og heste/hobbytrailere, heldigvis, men hvorfor smider de ALDRIG en bil fuld af fede personer på vægten?Passiv fedme dræber i høj grad, hver dag og endnu mere ofte i fremtiden...

Hold kæft mand.... Mie-
jeg vejer 53 kg 0g er 1.60 høj. Jeg kan få min billet for en 5´er :-)

Bortset fra det, er jeg da ved at kaste op over al den her forskelsbehandling :-/

Ja sandelig også for galt komododragon
hvad bilder de sig dog ind sådan at være overvægtige inden de sætter sig op i flyet, så to uskyldige blondiner med store våde koøjne ikke kan få deres ekstra - og sikkert helt uundværlige - bagage med gratis.

Du keder dig og vil på listen hader trolde
over mest læste indlæg.

Lad være at svare ham.

Du har ret......... Erhard
Et andet indlæg her på siden forklarer seriøst nogle konsekvenser af fedme/overvægt.
Desuden må det konstares, at der er masser af fedmerelaterede sygdomme, der belaster vort sundhedsvæsen i helt urimelig grad.
Desuden bruger samfundet millioner på oplysningskampagner om sund kost og motion- men det hjælper ikke rigtig noget - mange propper bare i munden - og det er ikke grøntsager !
En del mennesker er oven i købet så laskefede, at de er handicappede af deres overvægt !
Har svært ved at bevæge sig rundt og overkomme almindelige dagligdags opgaver.
En lille personbil betaler en lille vægtafgift for at køre på vejene. Hvorfor ? Jo, den belaster jo ikke vejnettet i samme grad som en stor personbil. Vi synes vel alle, at det er rimeligt, at den lille bil ikke skal betale så meget i vægtafgift ! Skulle alle biler betale samme vægtafgift ? Nej, det ville da være imod al sund fornuft !
Hvis folk skulle betale en skat efter deres overskridelser af deres personlige BMI (Body Mass Index), så skulle I bare se løjer. Så ville kiloene rasle af dag for dag. Og de fede ville få et bedre liv end de har i dag.

Fedme Anonym
Nu er fedme jo ikke altid et spørgsmål om hvad man spiser. Jeg kender da overvægtige folk som rent faktisk får masser af motion på deres job, en 4-5 timer op og ned af trapper hver dag og alligevel rasler kiloene ikke af. Så det ville da være urimeligt at folk som vejer mere skal til at betale mere fordi de skal med flyveren eller have et kørkort som der bliver beskrevet.

Det lyder spændende... dommeren
Du mener altså at der er folk der forbrænder mere end de spiser uden at de taber vægt, ikke bare i en kort periode, men som en del af livet?

Hvis det er rigtigt, så er det yderst interessant... [:O]
Det har så vidt jeg ved endnu ikke kunnet lade sig gøre at skabe energi af absolut ingenting, så disse mennesker bør da melde sig til videnskaben...

Kunne det forestilles at disse mennesker som har en enorm forbrænding har en kost der indeholder mere energi forholdsmæssigt?

Man kan sagtens spise sig tyk, selvom at man har en krævende hverdag. Det kommer simpelthen an på kosten. [;)]

De fylder 2 sæder op,hver. anonym
Disse fedtbomber skal betale for 2 sæder hver.
De kan da ikke få deres fede røv ned i et sæde.

Hvad bliver det næste? hoenemor1001
Skal de høje til at betale for ekstra benplads, fordi der ikke kan være så mange sæder i et fly? Skal de handicappede til at betale ekstra, fordi de skal have hjælp til at få sig selv og kørestolen bragt ombord? Skal bodybuildere betale ekstra, fordi deres muskler vejer for meget? Osv, osv, fortsæt selv listen...!
Jeg synes, der er ved at gå alt for meget "milimeterdemokrati i den" alt alt alt for mange steder i samfundet. Vi er efterhånden så bange for, at der er nogle andre, som måske får en anelse mere end en selv, at jeg synes, det er YNKELIGT.[:(]

I øvrigt: Hvis man vejer 130 kilo, kan man sgu ikke være i ét flysæde. Og så skal man betale for 2 (hvilket giver et gennemsnit på 65 kilo pr. sæde, og det er vel i grunden meget passende).[;)]

Når det så er sagt, så skal der da gøres noget ved det voksende fedmeproblem, fordi vi ellers i fremtiden kommer til at stå i en situation, hvor vi ikke har råd til at have et sundhedsvæsen, der garanterer behandling til alle.

Men jeg synes, at man skal starte i børnehaver/folkeskolen. Der skal serveres sund mad hver dag, så vi forhåbentlig samtidig kan få løst problemet med børn/unge, der ikke får hverken morgenmad eller madpakke hver dag og dermed ikke er i stand til at lære noget, fordi hjernen ikke har fået noget energi til at fungere på.

Der skal også være et helt anderledes fokus på idræt, og der bør være idræt på skemaet hver dag. Ligeledes skal der være ligestillet fokus på det sociale og det konkurrencemæssige i idrætten, da man ellers vil "tabe halvdelen af børnene på gulvet".

På den måde kan vi forhåbentlig få opdraget de næste generationer noget bedre.

mvh hønemor1001

Og vice versa... sros
"Hvorfor skal fede ikke betale ekstra for flyrejser?"

Tja, og hvorfor får flypassagerer med anoreksi egentlig ikke penge tilbage?

Undværlig eller uundværligt? Flypassager
Hvem skal bestemme det? Det jeg spørger om er hvorfor passagerer skal betale ekstra pr kilo håndbagage eller anden bagage, mens de overvægtige slipper for at betale for deres fedt.

Re:dommeren Anonym
Jeg mener at der er da mennesker som simpelthen har generne for at være overvægtige og er ikke skyld i deres overvægt. Det kan da godt være at de skulle springe marsbaren over, men ville du selv gøre det. Nogle er heldigere stillet i livet end andre, det er der jeg ser problemet. Jeg er en af dem som har holdt mig slank hele livet, til trods for jeg sagtens kan få nogle "ædeflip" hvor jeg spiser masser af usund mad. Så skal jeg altså have en billigere plads i flyet fordi jeg er heldig stillet.

Jeg mener bare at når man rent faktisk gør en indsats for at blive tyndere hvorfor skal man så straffes med højere priser i fly, lad os nu kome ned på jorden og ikke lave love der er helt ude i skoven.

Heller ikke fedt flaks
Men firmaerne er firmaer. Og kan de ikke få profit, så kikker de nærmere på hvad der kan. Og de er sikkert ligeglade med om du kalder det forskelsbehandling.
Hvis de skal sætte to sæder af til en person, kommer de nok frem til på et tidspunkt at vedkommende også må sætte penge at til to sæder.
Der er kun en til at betale regningen det er kunden. De tager det ihvertfald ikke af et overskud, for nogens blå øjne skyld.

Fedme og hvornår man er fed! Forundret
Hej Anonym

Det er ganske enkelt noget forbandet sludder når folk nævner generne, som mulig forklaring på fedme-epedimien. Bevares det kan ganske vist forklare en lille del af de overvægtiges overvægt. Men der er absolut intet der tyder på at gener skulle være forklaringen på den eksplosion af fedme vi ser i den vestlige verden - en lignende mutation over så kort et tidsrum (vi taler indenfor samme generation her!) er simpelthen ikke observeret andet sted i naturen!
Man kan så altid diskutere om ikke fedme-epedimien alligevel, omend ikke andet så til dels, kan forklares ved ydre omstændigheder, som ændring i samfundsforhold og diverse markedsmekanismer. Men at snakke om gener som forklaring er ikke andet end uvidenskabeligt vrøvl.
Derfor er det ganske rigtigt, som du skriver, at der er nogle mennesker der simpelthen "har generne for at være overvægtige" - vi skal bare ikke narre os selv til at tro der er særligt mange i den uheldige situation...Kort sagt, så bliver vi federe og federe, og generne er bestemt ikke det mest oplagte sted at lede efter en forklaring.

Ang. spørgsmålet om hvornår man er fed...det er man når man har et BMI over 30 - kan ikke huske hvem der spurgte, men det er ihvertfald svaret.