Hvorfor skal man elske sin næste?

Hvorfor skal man elske sin næste? ftg
Vort evige liv afhænger af vor kærlighed til Gud og næsten. Det blev understreget i en samtale der fandt sted for næsten to tusind år siden.

En jødisk mand der var godt inde i Moseloven spurgte Jesus Kristus: „Hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?“ Jesus svarede: „Hvad står der skrevet i loven? Hvordan læser du?“ Idet han citerede fra loven svarede manden: „’Du skal elske Jehova din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din styrke og af hele dit sind,’ og ’din næste som dig selv.’“ „Du har svaret korrekt,“ sagde Jesus. „Bliv ved med at gøre dette, så vil du få liv.“ — Lukas 10:25-28.

Den lovkyndige spurgte derefter: „Hvem er egentlig min næste?“ I stedet for at svare direkte fortalte Jesus en lignelse om en jødisk mand der var blevet bestjålet, pryglet og efterladt halvdød. Der kom to jøder forbi — først en præst og derefter en levit. De lagde begge mærke til hvilken tilstand deres landsmand befandt sig i, men de gjorde ikke noget for at hjælpe ham. Derefter kom en samaritaner forbi. Han fik medlidenhed med den slemt tilredte jøde, forbandt hans sår, tog ham med til et herberg og sørgede for hans videre forplejning.

Jesus spurgte nu den lovkyndige: „Hvem af disse tre synes du har gjort sig selv til næste for den mand der faldt blandt røverne?“ Det var selvfølgelig den barmhjertige samaritaner. Jesus understregede derved at sand næstekærlighed virker på tværs af etniske grænser. — Lukas 10:29-37.

Manglende næstekærlighed

I vor tid vokser fjendskabet mellem folk fra forskellige etniske grupper. I Tyskland var der for eksempel for nylig nogle nynazister der væltede en mand omkuld, hvorefter de trampede på ham med deres store støvler så han brækkede næsten alle ribben. Derefter hældte de en brændbar væske ud over ham og satte ild til. Manden som blev efterladt døende, blev overfaldet fordi gerningsmændene troede at han var jøde. Et andet eksempel, uden forbindelse til det forrige: Et hus i nærheden af Hamburg blev sat i brand — følgen blev at tre tyrkere, deriblandt en lille pige på ti år, brændte ihjel.

I Balkanlandene, og længere østpå, rasede der etniske krige som kostede tusinder af menneskeliv. Andre mistede livet i sammenstød mellem folk med forskellig baggrund i Bangladesh, Indien og Pakistan. I Afrika måtte atter andre lade livet i racemæssige og stammemæssige konflikter.

De fleste forfærdes over denne vold og kunne aldrig selv finde på at skade deres næste. Ved store demonstrationer i Tyskland har man fordømt den etniske vold. The New Encyclopædia Britannica siger imidlertid: „Næsten alle verdens kulturer anser deres egen levemåde for at være bedre end selv deres nærmeste naboers.“ En sådan holdning hæmmer næstekærligheden. Kan der gøres noget ved dette, især i betragtning af at Jesus sagde at livet afhænger af kærlighed til Gud og næsten?

Det er også noget SLUDDER! jalmar
...............På en måde, det er selvfølgelig set ud fra hvem / hvad man er.

Er´man f.eks again/sveland/nimbuto/JensP./mig.. m.fl., er det virkeligt og ærligt, da vi ikke skal tage hensyn til andet end vores egen Indstilling til menneskekærlighed /Næstekærlighed, og den kan vi derfor øse af, lige så tosset vi vil, uden at tage hensyn til noget og uden nogen blander sig!


MEN..............
Er man bundet til en eller anden Odiøse Sekt, Er det at elske sin næste, et spørgsmål om at lokke personen ind i Pengemaskinens evige kværnen, OG pakke Hende/ham ind i "vat og bomuld", så personen ikke finder ud af, hvad fanden der i virkeligheden skete!

Og - Hold nu fast ftg! Det har ikke en skid at gøre med det Bibelen og de TI BUD omtaler som:

"at elske sin næste!"

Det er snarere en form for Legal Svindel!


M.v.h.
J*

Det var så din vurdering. ftg
Måske findes der andre, der har et bedre bud på næstekærlighed, og især hvad der kan gøres for at tilegne sig den.

"kan der gøres... Jens P.
..noget ved dette ?" - spørger du.

Tja, - det er vel dybest set det alle regeringer i alle såkaldte civilicerede lande prøver på, ved hjælp diverse lovgivnings-arbejde.
Dette er i midlertid en svær proces, da man hele tiden kæmper mod menneskers tendens til selviskhed.
Det bedste er naturligvis at vi alle har næstekærligheden "indbygget" i vores liv.

Dette hører efter min mening ind under opdragelse, dvs, at man skal have det indpodet fra barns ben af, at man skal behandle andre mennesker ordenligt.

mvh JensP.

Bull's eye! Dirk
Det er pudsigt, at Jehovas vidner så pågående mener, at de så sandelig kan fortælle om, hvad næstekærlighed er, mens vi andre er i mørke desangående. Millioner af mennesker udøver næstekærlighed dagligt uden at have mindste kendskab til Vagttårnsselskabet. Selv ateister udøver den uden at forvente noget til gengæld. Desuden er vidnernes næstekærlighed i høj grad baseret på, hvorvidt næsten gør sig fortjent til den. Mens millioner af mennesker gør et uselvisk arbejde, hjælper vidnerne stort set kun egne trosfæller i tilfælde af katastrofer, og at give en hånd med i en organisation som f.eks. Røde Kors, vil i deres øjne være det rene djævelskab.
Det er vældig dejligt at høre om denne næstekærlighed, men hvad med udøvelsen af den? Vi er mange, der udmærket forstår betydbningen af næstekærlighed og reel udøvelse af den - uden at skulle tænke på det eller at have fået belæring om det.

Venlig hilsen, Dirk

ftg - Min vurdering bygger på.......................... jalmar
................dine egne udmeldinger om, at du hellere vil give en NWT-bibel end lidt mad til en person der er ved at dø af sult, ganske vist pakket "pænt" ind, men meningen var ikke til at tage fejl af, og jeres Pengetank heller ikke!H.
J*

Tja - det kunne heller ikke siges............................. jalmar
...............en bedre - Nøjagtig som du selv skrev: >>---> "Bull's eye!"M.v.h.

J*

Hvornår er man så færdig ftg
med at blive opdraget?

Patent på næstekærligheden sebl
Jeg tror jeg stod af der, hvor det gik op for mig, at I tror I er de eneste næstekærlige mennesker der findes.

Bliver du ikke paranoid af at gå rundt og tro, at vi andre er onde og gemene?

En sådan vurdering er forkert. ftg
Jesus sagde:
"Eller hvem er den mand iblandt jer som, når hans søn beder om brød, rækker ham en sten? Eller når han beder om en fisk, rækker ham en slange?" (Mattæus 7:9-10)

En kinesisk vismand skulle engang have sagt: "Giv en mand en fisk og han vil være mæt i dag; lær ham at fiske, og han vil være mæt altid."

Men det er altså ikke nok at lære ham at fiske.
Hvis han er sulten, så skal man give ham en fisk.

Jesus sagde: ftg
"Hvis altså I, skønt I er onde, forstår at give jeres børn gode gaver, hvor langt snarere vil da ikke jeres Fader som er i himlene give noget godt til dem der beder ham!" (Mattæus 7:11)

Hvem er god, again?

Hvem er næstekærlig sebl
"Vi elsker, fordi han elskede os først" 1 Joh 4:19

Dem der selv er blevet elsket, er dem der har overskuddet til at elske andre. Heldigvis er Gud kærlighed (1 Joh 4:18)

Tillad mig at afslutte med et citat, hvoraf det fremgår, at du er overbevist om, at kærligheden kun findes hos Jv, medens andre trossamfunds tilsyneladende kærlighed blot er påtaget og falsk:

"Når du kommer i de forskellige kirker og trossamfund, så vil du opdage, hvor kærligheden er til stede, ikke den påtagede, men den ægte. Jesus sagde: "På dette skal alle kende at I er mine disciple, hvis I har kærlighed til hinanden." (Johannes 13:35) Kærligheden er de kristnes kendetegn. Prøv at snakke lidt med dem der er der, så finder du ud af det. Den sande kristne menighed, det er der hvor den ægte kærlighed er" http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=353471

Det vil sige ftg Giv manden ............................ jalmar
....................en bibel, og han vil lære at bage brød?

Det lydder fandme fedt!


J*

Hertil sagde Jesus: ftg
"På dette skal alle kende at I er mine disciple, hvis I har kærlighed til hinanden." (Johannes 13:35)
Det er grunden til at jeg er et Jehovas vidner.

Først skal han have noget at spise, ftg
bagefter lærer vi ham at klare sig selv.

mener du.. Jens P.
hermed at andre kristne forsamlinger ikke har kærlighed til hinanden, ftg ?

mvh JensP.

Jamen det kan du jo se ftg
når der er krig.

du begår den fejl.. Jens P.
..at du fremhæver alle de dårlige egenskaber og resultaterne af disse, når du omtaler andre kristne. omvendt roser du Jehovas Vidner til skyerne, som om der aldreig eksisterer problemer hos jer.(jeg ved af personlig erfaring at der både er kiv og strid, misundelse,falske anklager,løgn osv osv.. blandt Jehovas Vidner)

I udgør KUN 1 promille af jordens befolkning, og i frasiger jer et hvert ansvar fra at være med til at løse de mange problemer der er rundt omkring, - og så tror i oven i købet at det gør jer til bedre mennesker, og at i har Guds velbehag.

Sande kristne er dem der prøver at gøre en forskel !

mvh JensP.

ftg / JW / WTS Næstekærlighed? jalmar
..............Er dette en del af jeres Næstekærlighed, at tage jer kærligt af manden så længe som muligt?

http://www.silentlambs.org/dojwprotectcm.htm

Det samme her!

http://www.rickross.com/reference/jw/jw205.html

og det samme fra en anden Kilde:

http://ncrnews.org/abuse2005archives/008417.html
Spørger jeg, eller hvorfor er der stadig ikke lavet retningslinier, I disse tilfælde bude man i Næste Kærlighedens navn, Retsforfølge dem der holdt hånden over disse mænd.!

Mener jeg!

Tror du disse børn vil glemme alt om det hvis du stak dem en af jeres Bibler?


H:
J*

der findes.. Jens P.
..faktisk eks. på at en JV-er har begåer mord.

For nu at vende tilbage til udgangspunktet, så spurgte du hvad der kan gøres ved den manglende næstekærlighed. (både udenfor, men så sandelig også indenfor Jehovas Vidner)

Jeg vil gentage mit første svar, - jeg mener at det er et spørgsmål om god opdragelse, man skal fra barns ben være oplært til at forstå principperne om næstekærlighed.

Er du enig ?

mvh JensP.

Man er nødt til at begynde der hvor man står. ftg
Har man fået en god opdragelse, har man en fordel. Har man ikke fået en god opdragelse, må man begynde nu. Det er aldrig for sent at ændre sig.

du har ret.. Jens P.
..det er aldrig for sent at blive et bedre menneske.

Men er det nødvendigt at blive et Jehovas Vidne for at kunne blive et "forbedret" menneske ?

mvh JensP.

Hvem starter krige? sebl
Der er ingen fra min menighed der har startet krige? Hvad er det for en menighed du mener bliver ved at starte krige?

Altså ftg I siger til manden............................... jalmar
................tag denne bibel, og hvis du laver en afbetalingskontrakt med os, så får du en bid brød, og hvis kontrakten er god nok, så lærer vi dig at tjene penge til os, så du også får lidt at spise.
Er det sådan du mener?


H:
J*

Er dette sandt? sebl
Er det så også løgn, når en rapport på "US Securities and Exchange Commission" 's hjemmeside viser, at Vagttårns Selskabet har aktier i våbenfabrikker? http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=712041

Er det i så fald almindeligt, at offentlige myndigheder lyver om jeres besiddelser?

De nøjes med at rage penge................... jalmar
...............til sig qua deres Våbenfabrik eller er det Fabrikker, jo mere krig jo bedre afkast!


Ikke også ftg?H:
J*

Patent på næstekærligheden 2 sebl
Det lyder somom det er en væsentlig del af din tro, at være overbevist om, at vi i min menighed ikke har næstekærlighed.....

Er det Pædofili-anklagerne jalmar
................du ikke tror på, eller er det at de har været holdt skjult.

Det ville da være rart at vide ftg!

Jeg savner stadig også en reaktion fra dig på Jeres Våbenfabrikker, som "again" også omtaler!!


M:
J*

Ps. du kan ellers godt Tro det der står her:

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=716369

Som også omtalt her:

http://www.jehovahs-witness.com/8/115970/1.ashx

Og her:

http://cbs2chicago.com/topstories/local_story_177175258.html

Det bestemmer folk selv. ftg
Hvis du elsker Gud, så elsker du også din næste.

MEN Dirjk
så er jeres næstekærlighed jo dejligt begrænset. Ydermere er de udstødte og de, der selv har forladt jer, vel ikke jeres næste, i den forstand at I vil hjælpe dem, vel? Ifølge bibelen er Guds kærlighed betingelsesløs, medens jeres afhænger af andres forhold til og syn på jer. Der findes mange ikke-vidner, der udmærket ved, hvad næstekærlighed erog derfor udøver den uden først at stille spørgsmål. Så I kan slet ikke lære os noget, heller der.

Venlig hilsen Dirk.