Hvorfor stiger strømmen 20%

Hvorfor stiger strømmen 20% Mr. Energizer
Det forlyder at strømmen nu skal stige med 20%, og at tendensen er opadgående grundet bl.a. stigende oliepriser?

Hvarbar hvar, siger jeg bare. I sommers kostede en tønde olie 140USD, og er nu faldet til omkring 90 USD pr tønde, et fald på 35% - hvorfor lyver elselskaberne om at olien stiger, når den er faldet med en tredjedel?

Kan nogen herinde i SOL skins´foraet forklare mig dette fænomen[:(]

AAARRGGGHH jeg er studerende kinapige
jeg har ikke råd til at betale 20% mere i strøm, når nu alt andet også er steget

Lidt om varme og strøm Energisten
Hej Mr. Energizer

Det er somregel forskelligt, hvor du lægger dine penge.

Strøm betaler du til dit elselskab, det betaler du for at have køleskab, fjernsyn, PC, lys, etc tændt.

Dit hus opvarmes somregel enten af fjernvarme eller også har du et oliefyr, koks ([:)]), etc.

Der er dog også den mulighed, at dit hus varmes op via strøm, f.eks. gulvvarme via en varmepumpe. Så betaler du al dit strøm- og energiforbrug via elselskabet.

Bare lige for at opklare at oliepriser og strømforbrug ikke altid hænger sammen. At strømmen så somregel kommer fra et KULkraftværk forklarer, hvorfor faldet i olieprisen ikke har en umiddelbar indvirkning. Dette er dog meget forsimplet, idag er elmarkedet frit og der handles med både norsk vandkraftstrøm og svensk atomenergistrøm.

Cafebesøg og fester må begrænses... m47
...så du tilpasser dine udgifter til indtægterne!

Så sluk du bare for computeren, tænk hvor meget strøm den æder! [:D]


M47

Ikke nok med det stræberen
Så bliver der også mere tid til studierne [:D]

Alt foregår ikke på computeren, det er bare en dårlig undskyldning.

Jeg selv blev uddannet ingeniør for 15 år siden, dengang brugte vi udelukkende computeren som talknuser. Det vi blev dygtigst af, var ved gud ikke at hænge ved computeren. Selvfølgelig skulle der af og til programmeres lidt algoritmer til måleudstyr, etc, men det var nu andre ting, der gjorde os klogere. Fagligheden på ingeniøruddannelsen er dalet adskillige grader siden jeg selv studerede der, det kan jeg skrive under på som gæsteforelæser. Måske fordi alt for meget tid spildes på ikke-faglige ting, som at få sat netværk korrekt op og forstå software.

Computer er smart til mange ting, men bøger og praktisk indhentet viden gør nu en klogere, er min erfaring. Med mindre man sidder som programmør, så er computeren selvfølgelig en nødvendighed.

Ha ha meget morsomt Kinapige
Jeg går sjældent på cafe og til fest. Jeg har dårligt et socialt liv, er det sådan i gerne vil behandle fremtidens unge? :-D

Mit studie er mit fuldtidsarbeje og jeg er seriøs omkring det. Jeg er træt af, at man bare ser ned på studerende, det er ikke den helt rigtige måde at behandle landets fremtid på.

Du skal ikke belære os Kinapige
om hvor meget tid vi skal/bør og kan bruge ved computeren. Du blev færdig nærmest før computeren blev opfundet og meget er sket siden da, kan jeg oplyse[:)]

Jeg bruger selv computer stræberen
men der bruges ALT for mange spildte timer på computeren, så jo jeg tillader mig at belære lidt. Verden er desværre blevet gjort alt for afhængig af computere. Det belærer jeg også gerne om ved mine gæsteforelæsninger.

In mente, så er jeg ikke modstander af computere eller en amøbe til PCer, jeg sidder for tiden med et framework programmeringsprojekt, der har til mål at forsimple beregningsopgaverne/antallet af beregningsprogrammer i firmaets ingeniørafdeling. Netop for at de ansatte ikke skal bruge for meget spildtid foran computeren.

udvikling er ikke kun af det gode, hvis udviklingen viser sig at gå i den forkerte retning. Hvis ingen stopper op, så flyder alle jo bare ukritisk med strømmen.

Så jo, jeg tillader mig at belære [:D] Det er sundt at komme lidt væk fra computeren *pegefinger*

Og nu vil jeg ud på en løbetur [:)]

Nota bene:

Giver dig helt ret ghf
Studerende bliver fandeme behandlet som det rene lort, der kan få lov at leve i rendestenen! Da jeg tog en uddannelse for nogen år siden fik jeg 4200 udbetalt, hvor mange kan leve for det? Mon ham den smarte (kan ikke huske hvad han hed) selv kan det? Hvor mange har lige et overskud til at gå på arbejde efter et fuldtidsjob, på uddannelsen? Jeg havde ikke! Og noget helt andet er, at der er altså ikke ret mange der gider ansætte en på uddannelse, med skiftende tider, for det var der hvor jeg var. Man hører fandeme fra alle steder "Ta en uddannelse!" Og hvis du ikke gør det, kan du ikke finde et job, så man kan faktisk ikke engang sige man selv vælger det længere! Jeg kunne selv absolut INTET foretage mig, de år jeg tog en uddannelse. Kan det virkelig være rigtigt? Jeg synes det er SÅ RÅDDENT at behandle folk der prøver at uddanne sig, som den værste gang lort ever!

Vi er forkælede, at socialisere sig koster gratis Stud. Polyt
Nu studerer jeg selv og jeg føler mig da som blommen i et æg i forhold til min ven i London som selv må betale sin uddannelse.

I det hele taget er vi studerende i Danmark møgforkælede, vi får den højeste offentlige uddannelsesstøtte i verden..og ALLIGEVEL er der mange, der tuder. Ja det er helt "in" at nævne, at SUen er lav. JA, men man skal da ikke sammenligne den med et regulært job!

Jeg klarer mig altså fint med SU og tager ikke SUlån vedsidenaf. Det eneste supplement, jeg har til SUen er 1 måneds sommerferiearbejde.

Fritiden bruger jeg på at socialisere mig i min roklub, her betaler jeg næsten ingen ting som studerende i årskontigent og vinterhalvåret er gratis. Samtidig er der masser af billige fester i roklubben.

Men der er desværre en holdning om, at staten helst skal betale for DYRE café besøg. For sådan et café besøg kan jeg istedet få masser af bajere på en hyggelig fredag i roklubben.

Jeg er altså flov over mange af mine medstuderende, som nærmest med modersmælken har "lært" at brokke sig flot og højlydt over at vi får en lav uddannelsesstøtte. Tag jer da så for hulen lige sammen [:)]

FORDI STATEN SKAL HA SOLGT SINE AKTIER I DONG GÆST
Det er fordi at staten skal ha slogt sine aktier for den højst mulige pris, og det kan de kun få gjort med en høj el pris

Da jeg gik på DTU... m47
...var det skam også et fuldtidsarbejde - som jeg tog meget seriøst!

Når jeg var færdig med at læse kørte jeg så taxi om aftenen, mit andet fuldtidsjob! [;)]

Der er skam ingen her, der ser ned på studerende!
Jeg ser deriomod ned på ynkelige klynkere, som ikke kan forstå at et projekt kræver en indsats - fremfor at klynke over en skide el-regning! [:D]


M47

Hvor meget kunne du leve for...? m47
...uden skatteydernes velvillige gaver til dig - ved siden af din allerede betalte luksusuddannelse?

Hvis du ikke havde energi til at passe et job ved siden af, så har du ganske enkelt været en uduelig person uden fremtid! Hvis ikke du kan håndtere din uddannelse på de luksusformer de foregå på i Danmark - kan du umuligt bruges til et job bagefter!

Hvis du føler dig behandlet som lort, så prøv at tage fabriksarbejde fra 6:00 om morgenen - under slavelignende lorteforhold og til lortebetaling! Du ville ikke overleve een dag på arbejdsmarkedet! Piveskid!


M47

Sikke da en spand l... dulkis
- at lukke ud. Ingen er (fanden og sgu) da mere nørded, end ingeniører. [:D][:D][:D]

De er i reglen (ifølge dem selv, naturligvis) "dygtigere" end hele virksomhedens it-afdeling incl. konsulenter, så den gang gylle kan du roligt pakke helt sammen.

Første indlæg i denne tråd med fornuft. dulkis
- Tak!!

Det er kun begyndelsen ánonym
på begyndelsen. Priser på energi kommer meget snart op i et uset leje. Forberedelse kræves.