Hvornår er man misbruger af alkohol?

Hvornår er man misbruger af alkohol? debatbumsen
Hvornår er man alkoholiker?

En bekendt jeg har drikker alt for meget,synes jeg. Men har svært ved at sige det til vedkommende. Jeg er ikke andet end en bekendt, men jeg undrer mig over, at andre ikke siger noget, mennesker der er tættere på, familie, kollegaer osv.

Er alkohol et tabu i dagens Danmark?

Der er flere signaler.. Fordrukken;M
des fuldere man er, des oftere man er, des tættere er man på at have et alkoholproblem -ikke mindst, hvis det går ud over ens evne til at varetage job og venskaber&familie.

Man kan godt sige det til folk, der drikker for meget, men det vil sjældent virke før man rammer lige den knap, der får dem til at tænke sig om. Og så skal man heller ikke glemme at alkoholisme er et afhængighedsforhold til sprut. Man kan sjældent bare stoppe fra den ene dag til den anden uden at få abstinenser. Og hvis man drikker meget´hver dag, så kan det være direkte livsfarligt at stoppe uden lægehjælp.

Jeg går selv til afspritning pr. for 4. gang, så selv med de bedste intentioner om at få styr på sprutten, så er det en lang vej at gå. Men kan også se i min vennerekreds at selv mine fordrukne venner omkring de 40 også er begyndt med afspritning i takt med at de økonomiske og moralske tømmermænd har indfundet sig.

Med hensyn til din ven, så sig det ligeud uden indpakninger - et klokkeklart budskab: Sig du ikke gider være sammen med vedkommende, når han er fuld.

Og alkohol er vel tabu. Man siger jo heller ikke til de tykke at de skal tabe sig.

Det er bare svært at få sagt Anonym
fordi vi vel er bange for at overskride et andet menneskes grænse. Vi er heller ikke selv så vilde med at andre gør det ved os.

Ret beset kan du vel heller ikke vide, om ingen siger noget. Sidst men ikke mindst, hvorfor beskæftiger du dig overhovedet med hvor meget og hvor lidt din bekendt drikker og hvad VED du faktisk om det?

Misbrug kan stå på i årevis Anonym
inden det har ført til alkoholisme. Det er med at få det fanget inden afhængigheden indtræder.

Hvorfor drikker Jeppe biker4ever ilp
Nogen bruger deres X som undskyldning ved det ikke;men når folk tænker på at knappe en bajer op om morgenen istedet for at brygge en kande kaffe,ville jeg da mene den er ved at være gal med dem.

Tror ikke det er tabu belagt mere som det var førhen;men folk ser det generelt ikke som et problem at de drikker,det er omgivelserne der har problemmet ikke alhoholikerne,de snupper jo bare en bajer mere.

Så sumasumarum min konklusion efter at have set en del venner efterhånden,som er endt i alkoholmisbrug,er at det hjælper ikke at tude ørerne fulde med gode råd,dem der vil drikke de drikker,dem der vil ud af det kommer ud af det,hvis de vel og mærke selv har viljen til det.

Alkoholiker ? ernst_kolding
Et meget tydeligt tegn på at en person er alkoholiker er, at vedkommende ikke kan begynde dagen uden spiritus, javel, så er man ude i det.

Det at en person drikker et bestemt antal genstande i døgnet kan ikke i sig selv give anledning til alkoholisme, men ok jo mere man drikker jævnligt jo tættere på er man, men det er ikke altid sandheden.

Selv har jeg tit fået at vide jeg drikker for meget, javel, jeg drikker kun vin torsdag, da jeg skal køre bil de andre dage og hmm jo, i går var jeg på den igen og jeg fik nok tæt på de 21 genstande "sundhedspolitiet" anbefaler man skal drikke om ugen [:D]

Nå lidt alvor, det er ikke let at bedømme om et andet menneske er på vej ud i alkoholisme, nogle kan drikke meget hver dag uden at være afhængig af det, andre skal ikke have ret meget før der opstår afhængighed.

Din bekymring forstår jeg godt, det er aldrig sjovt at være vidne til at ens venner og bekendte er på vej ud på et skråplan, men du kan nok ikke gøre så meget ved det, desværre.

Med "Efterbrænderhilsen"

Ernst

Som ikke er helt ædru endnu [:D]

misbruger psykologen
Hvornår er man misbruger af alkohl spørger du i din overslrift, eller rettere, hvornår er man alkoholiker?
I din tekst skriver du så noget helt andet, nemlig at folk har svært ved at sige det til vedkommende der har et misbrugsproblem og til sidst spørger du om alkohol er tabu i Danmark?

Altså tre spørgsmål, hvoraf de to sidste kan besvares under et.

Det første, hvornår er man alkoholiker?
Dette kan man ikke svare præcist på. Men en ting er sikker, nemlig at man er alkoholiker hvis man ikke kan undvære alkoholen overhovedet, og her tænkes ikke på et par timer eller en dag ad gangen men i lang tid som f.eks. et par måneder.
Der er også nogle der siger man er alkoholiker hvis man drikker mere end 5 genstande ad gangen, denne definition er dog nok en der skal tages med et stort gran salt.
Nogle siger skal du have alkohol hver dag er du alkoholiker.
Den mest rammende definition har jeg faktisk fået af en tørlagt alkoholiker.
Han sagde, du er alkoholiker når alkoholforbruget bliver en størrelse så din indtagelse af den er til gene eller bekymring for familie, venner og andre i din nærhed.
Det er en god definition synes jeg, dog ikke som enkeltstående definition.

Om alkoholdebat er et tabuemne i danmark, mener jeg ikke, men mange har desværre ved at sige til deres nærmeste (familie, venner) hvis de mener vedkommende er ved at, eller er, kommet ud på et forbrug så der er tegn omkring det som et misbrug. dette måske fordi de er bange for vedkommendes vrede, og evt skubben dem fra sig. mange (især ægtefæller/samlevere) har senere måtte erkende at det måske havde været bedre at konfrontere vedkommende med problemet tidligere i stedet for da de gjorde fordi misbruget da havde ødelagt deres forhold.

Ja, det er tabu anonym
selv mennesker tæt på os, er det svært og tale med det om.
For det første får du altid alverdens undskyldninger,de kan altid lige finde på en forklaring, sjældent god.

Og så længe de ikke selv erkender de drikker for meget, kan du intet stille op,tæt eller kollega.

At dagen skal startes med alkohol er tegn på vedkommende er virkelig langt ude.
Jeg har set flere eksempler på drikkeriet skete efter fyraften, så den teori holder ikke helt.

En måde og teste er og konfrontere personen om din opdagelse, og bliver det slået hen og bortforklaret, så har du nok ramt plet.

Men du har ret, det overskrider grænserne for hvad vi tør blande os i.
På den anden side, hvis ingen tør, så ændre det sig slet ikke.http://www.netdoktor.dk/tema/alkohol/ni_bud.htm

De fleste annonym
der drikker for meget, altså har et misbrug, fornægter det meget ofte i lang tid.Det kan derfor være ret svært at få talt om det. Alle kan henvende sig til bla. AA og få gode råd, til hvordan man best hjælper...det er faktisk en god ide. Misbrugere har også ofte et adfærd, der ALDRIG gør dem ansvarlige, for deres eget liv og handlinger.
Jeg tror ikke man kan tælle genstande og på den måde finde svaret på hvem der er misbrugere. Der er naturligvis dem, hvor man bare ikke er i tvivl, men den anden type der drikker stille og roligt og som ofte også skjuler hvor meget der indtages, kan være lidt svære, at få øje på.Men et egocentrisk adfærd er meget ofte en del af misbrugerens væremåde. Jeg syntes du skal snakke med nogen af dem der er tættere på, for hvis det er et alvorligt problem er det ofte bedre at være flere om, at tage hul på snakken med den der drikker.

Svar fra Alkoholisk pige - der er halvfuld nu! Anonym
Jeg starter ikke dagen med alkohol.
Har gjort det, men har nu skubbet det og starter nu lidt senere.
Så til gengæld er trangen så meget større og det går hurtigere og det er så ikke vin og øl men vodka der skal til.
Ellers hvad der er!
Jeg kan godt se dem der mødes på gaden med bajere m.v. og er usoignerede nok er alkolikere, sådan er jeg ikke, sidder altid alene herhjemme og drikker.
Har ikke meget familie, venner eller omgangskreds, så det er jo nok også et tegn. Men vil altså helst være alende. Har telefon men tager den ikke, førend jeg ved hvem der ringer.
Jeg har aldrig selv fået det påtalt, men drikker - som kvinde - ca. 20 genstande om dagen i form af kartonvin og vodka, måske mere, men forsøger og prøver hver evige eneste dag på at det skal være meget mindre. Vågner træt af mig selv, depressiv og ugidelig, kæmper mig gennem formiddangen og vågner op, op ad formiddagen når jeg har holdt ud og kan starte. Det er så deprimerende, ved hver morgen at det er noget lort der er sket dagen før, men kan bare ikke rigtigt huske det. Mine børn forholder mig tit med ting som jeg har sagt eller lovet - i en brandert - det er bare så hårdt at have brug for alkohol!

Uddybende Svar fra Alkohliker Pige / Mor Anonym
Hej igen.
Kan se af Jeres svar at alkoholismen skal holdes skjult. Jeg fortæller tt og ofte at jeg er så ked af mit misbrug,men når jeg fortæller mængend jeg drikker tror folk måske at jeg overdriver eller taler usandt. Detsværre, alt er værre end beskrevet, og jeg har mindre børn, men udover at Mor er meget træt ved de ikke hvorfor. Og jeg er også meget træt nårjeg kke drækker, faktisk får jeg tit en optur nårjeg går igang, så det kan også være en kæmpe hjælp for bare at overleve.

min mor The girls.
Hej folkens..
min mor drikker hver aften.. sådan næsten da. Det er altid 3<4 glas rødvin, og man kan se på hende at det har påvirket hende, og i få tilfælde går hun skævt..
Please hjælp mig!
er hun alkoholiker og hvad tror i årsagen er?

___________
The girls

NÅR DU IKK KAN UNDVÆRE DET kaldmighvaduvil
så enkelt er det

Alkoholmisbrug - hvornår? Lotus Blomst
Jeg læste for ikke så længe siden her:

http://www.tjele.com/Alkoholmisbrug-1182.aspx

at over 800.000 danskere drikker mere end 21 genstande om ugen...så der må være mange der burde "sige noget". Jeg ved at det er svært og jeg kan personligt have svært ved at vurdere om en person har et problem.

Hvis der er børn/pårørende der lider under forældre/ægtefællers/kæresters drikkevaner så ville jeg ikke betænke mig et øjeblik på at sige noget, men hvis ingen andre end "alkoholikeren" ser ud til at tage skade, og hvis vedkommende ikke vil høre på mine og andres "formaninger", så er det vel også et spørgsmål om at det rent faktisk ikke er ulovligt at forsumpe hvis det er det man vil? Hvornår skal vi skride ind mod selvdestruktion...hvor går grænsen for hvornår vi skal "tvinge" folk i behandling? Selv hardcore narkomaner får jo reelt selv lov til at bestemme uanset at de lige er kommet ud fra hospitalet efter en livstruende overdosis.

My 5 cents