Hvornår gik det galt i Danmark?

Hvornår gik det galt i Danmark? crepinett
Mange danskere er kølige og hadske overfor folk der ser anderledes ud eller kommer fra andre kulturer.
Jeg synes ikke det er fedt, at vi ikke har en kultur der velkommer folk der er anderledes end os selv.
Jeg synes danskerne har et alvorligt problem. Hvad er det i vores Danmarkshistorie der har påvirket os i så negativ retning? Har vi altid været sådan?
Vi har også for vane, i storbyer, at man ikke kigger på hinanden eller snakker med hinanden i bussen. I går var der en gammel dame med rolator der råbte om nogen ville hjælpe hende ud af bussen. Jeg sidder længst væk, men kommer farene til og hjælper hende, mens resten af buspassagerne ignorerer situation og buschaufføren stønner frustreret over gamle damer der sænker hans tid.
Hvorfor kan så mange mennesker komme afsted med ligegyldighed overfor hinanden??

Erfarngen. la34sf
Efter at have været et land i Europa i mere end 1000 år for man en hvis erfaring i hvordan man længst mulig undgår den næste krig, efter det som der skete under 2WW kun er 70 år siden burde Europa aldrig være kommet i den situation som nu er opstået, med en 20 mill muslimmer inden for dørende, men der kommer jo hele tiden nye generationer og så de lalleglade som så stort set ikke fatter en skid af hvordan verden er skruet sammen, det har desværre gjort at om et antal år vender vi tilbage til istiden hvor kun den stærkeste overlever.

interessant crepinett
-det du siger med at det tager 5 generationer at bryde social dårlig arv. Det gad jeg godt læse noget mere om. Også for at høre hvad teorien handler om, om det så kræver en aktiv indsats, at man f.eks arbejder med bevidstgørelse på en bestemt måde, eller om ... det lissom bare "skylles væk" efter 5 generationer. Hvad er det man mener der sker når tiden bare går?
Bringer paralleller til frasen at "tiden læger alle sår" hvilket på visse punkter rummer meget sandhed, men det at tid i sig selv går... uden at der gøres en aktiv indsats for at hele problematikken, kan ligeså vel resultere i det modsatte.
Og hvad mener man så er tilbage efter de 5 generationer...?
Tankevækkende teori. Jeg må høre mig frem på mit bibliotek.
Der er muligvis forskel på kollektiv dårlig social arv, der tænker (et spontant eksempel) jeg f.eks på de århundreder hvor folk, afrikanere, blev taget som slaver, og hvordan det har ændret sig, selv om der stadig findes mange slaver i verden idag, f,eks børneslaver,
-og forskel på individuel personlig dårlig social arv... her tænker jeg på hvordan nogle familier, led efter led, kan ha nogle så svære problemer som de har svært ved at komme ud over og som blir givet videre i den næste generations rygsæk...