Hvornår kommer kiloene?

Hvornår kommer kiloene? Anonym
Hej

Jeg stoppede med at ryge for to måneder siden bruger nikotin-tyggegummi som hjælp. Var storryger i 18 år. Jeg har (7 9 13!) ikke taget på. Faktisk har jeg tabt mig 2,5 kilo, da jeg har sat hårdt ind med motion og kost for at forhindre vægtstigning. (vejer de berømte 5 kilo for meget i forvejen). Jeg har ikke erstattet smøgerne med mad, men med sukkerfri lakrids og Nicorette tyggegummi og motion.

Jeg har læst flere steder på nettet, at nikotin-erstatninger, især tyggegummi, kan medvirke til at UDSÆTTE den vægtstigning, som de aller fleste ex-rygere oplever. Nikotinen skulle altså efter sigende værende den komponent i smøgerne, som øger stofskiftet hos rygere.

Vil det så sige, at jeg tager på, når jeg stopper med at tygge Nicorette?

Hvilke erfaringer har I med rygestop og brug af tyggegummi? Kan vægtstigningen komme måske længe efter man er stoppet med at bruge tyggegummiet? - og også selvom man ikke pludslig begynder at spise mere?

Håber MEGET høre fra jer!

Knus og god vind til alle rygestoppere

Katinka

Du tager ikke på så elway
Tror jeg da ikke.. Jeg stoppede i 6 mdr.. Og tog 5 kg på efter 1 måned ! :) Så tror du slipper :)

Ekstra kilo Anonym
Nej det håber jeg sørme heller ikke, jeg gør. Surt med dine ekstra kilo. Brugte du nikotin-erstatning, da du stoppede?

bare rolig - de kommer m34
Med mindre du har ekstremt meget disciplin, så kommer kiloene, det kan jeg næsten skrive under på. Ikke sådan lige så voldsomt de første måneder/halve år, men med årene kommer de, specielt hvis du har været storryger, som du har og derudover har dyrket meget sport.

Et ekempel: min far var toproer i alle ungdomsårene, røg pibetobak og cigaretter fra han var 15. Droppede så det hele fra den ene dag til den anden da han var omkring 42 år. I løbet af 2 år havde han taget 35kg på, fra en toptrimmet krop til en kanonkugle.

Et andet eksempel: en svigerinde, som også quittede smøgerne, hun ligner lidt hende fra Sams Bar - både før og efter rygestoppet! (husker ikke lige skuespillerens navn, har bare set billeder hvor hun har taget meget på).

Et tredie eksempel: en af min venindes kæresters kræreste: han tog efter eget udsagn 15 kg på det første år efter han quittede smøgerne.

Men fælles for de 3 eksempler er, at det var før nikotintyggegummi for alvor blev "moderne", det er nok muligt at trække pinen ud nogle år, hvis man lever på nikotintyggegummi. Eller også vil det kræve ekstremt stor disciplin...

Ikke for at skuffe dig, men sådan tror jeg landet ligger.

kender sq mange anders_engberg
der ikke har taget på ved rygestop.

Holder man ved motionen og spiser sundt osv - så er risikoen da vist minimal.

motion - smøger = godt velvære

;o)
A

Nope :) elway
Jeg brugte bare min vilje.. :) Jamen jeg gik fra slank til en lille mave.. Men nu har jeg aldrig været buttet og bliver det heller ALDRIG.. Så det motiverede mig bare til at smide dem igen ! Så det var ikke rigtig noget problem.. Det største problem var kærestens temperament.. hehe.. Hun var pænt arrig..

Farligt skidt Liz
Pas på med det nikotin tyggegummi. Det er vanedannende og indeholder farlige stoffer. Sundhedsstyrelsen er bekymret over, at mange bruger dem udover et par måneder. Gravide må endelig ikke bruge dem. Faktisk udtalte en læge i foråret, at det var bedre for gravide at ryge fremfor at bruge nikotin tyggegummi.

Ej.... miss-mee
...Nikotintyggegummi er ikke værre for gravide end at ryge. Det er faktisk bedre, fordi det indeholder færre skadelige stoffer end røgen.

At der står på pakkerne at det ikke må bruges af gravide uden lægens anvisning, er et lovkrav som gælder for næsten alt medicin. Fx hostesaft, nogle hovedpinepiller, næsespray og andre håndkøbspræperater.

Det bedste er selvfølgelig et totalt rygestop inden brug af nikotinerstatning...mee:-)

Øv altså...!! Anonym
Ja dine eksempler muntrer mig jo ikke just op, kan man sige. Men jeg spekulerer så bare på, hvad hulen det ER, ex-rygere tager på af? Dit eksempel med manden, der tog 35 kilo på, er jo helt hysterisk, altså! Handler det 'bare' om at stofskiftet ændrer sig til det normale eller spiser man simpelt hen mere? Jeg forstår det virkelig ikke. Jeg følte mig da lidt mere sulten, end jeg plejer, den første uge inde i rygestoppet, og så var dét slut. Jeg spiser absolut ikke mere end da jeg røg.

Men du er jo lidt inde på det, når du skriver, at det var før tyggegummiets indtog. Mhh... ja, tjo..de undersøgelser, jeg har læst, siger desværre det samme, som du gør: at vægtstigningen kommer - hvis ikke før så siden.

Men håber da at høre fra andre, som ikke har taget på selvom de var storrygere (min 20 om dagen) gennem flere år. ???

Kh K

Hvis man spiser og motionere.... miss-mee
...efter sundhedsstyrelsens anbefalinger burde en vægtøgning ligger under 5 kg det første år efter rygestop. Resten er selvforskyldt, men sikker ganske hyggeligt;-) ...mee:-)

Ok tak for svaret, men.... Anonym
er det noget, du har læst eller erfaret på egen krop eller set hos andre?

Alle the above:-) miss-mee
Jeg har læst/hørt det på rygestopkursus på mit job, set det hos flere og prøvet det selv.

Desværre var jeg dum nok til at falde i igen:-(

Men der er jo heldigvis ikke regler for hvor mange gange man må stoppe*ggg*

...mee:-)

Nå men 5 kilo lyder da.... Anonym
...i hvert fald ikke så slemt som eksemplet med debattørens far, der tog 35 kilo på på to år.

5 Kilo burde jeg jo nok kunne komme af med igen.

Surt, du ikke selv holdt dit stop. Brugte du erstatning og hvad skete der?

Både med og uden... miss-mee
....har snart prøvet en del gange. Det går fint de første 2-3 dage indtil jeg skal ud til et eller andet i festligt lag. Så kan jeg ikke lade være.

Det længste jeg har holdt er 8 mdr. og det korteste er 2½ time *gg*, men man siger jo, at jo flere forsøg jo bedre bliver man til det?!

...mee:-)

Ja det er faktisk rigtigt. Anonym
Statistisk set har du en bedre chance for at kvitte smøgerne 'for good', end jeg har. Ret syret, ikke? Men gode nyheder for dig, så bare klø på....når du er klar igen, vel at mærke.

Det er mit første rygestop nogensinde. Jeg er 36 og begyndte at ryge som 18 årig.

Tja, min statistik... miss-mee
...siger mig noget andet:-) Har røget siden jeg var 14, er nu 31 år. Har forstøgt at stoppe ca. 10 gange. Den første gang, da jeg var 16 og så med jævne mellemrum lige siden. Hmmm, prøver snart igen...det kan jo ikke skade, vel *gg*

Held og lykke til os begge ...mee:-)

metoden som virker mancph
Hej miss-mee... jeg er en ældre herre, som INGEN incl. mig selv troede kunne stoppe med at ryge..Jeg har røget 40-60 cig. pr dag i over 30 år!
Men så hørte jeg om en metode som er helt ny i Danmark, læste om det, bestilte tid, ventede til der var en tid, mødte op 31.06.06 til en såkaldt bioressonans-terapi-behandling... EN time senere var jeg røgfri... kr. 975,- alt ialt... Ét mirakel sgu.... Det holder endnu... og de 975 er tjent hjeme adskillige gange på den godt 4 mdr... Velkommen til at kontakte mig for nærmere... hvís du vil prøve,.,,, knus mancph

bioressonans-terapi-behandling Storrygeren
Du har haft heldet og viljen tillykke mange gange med det flotte resultat.
Vil du afsløre hvor du er blevet behandlet.
Vil du opgive adressen eller telefonnummeret.
Hvis ikke her så til Blisser@sol.dk

På forhånd tak
Mange hilsner / Blisser

Ok... miss-mee
...det lyder godt nok spændende. Jeg har søgt og læst lidt om det på nettet nu og jeg vil helt sikkert overveje det, hvis ikke mit forsøg med Allan Carrs bog "endelig ikke-ryger" fejler. Den har jeg også fået anbefalet af snart mange. Nu venter jeg på, at mit bibliotek får den hjem (står nr 2 til den) til mig...

Flot at det lykkedes for dig!

Mange tak for tippet - det havde jeg ikke hørt om før:-)

knus ...mee:-)

good luck, mee mancph
og andre med.... sss... Jeg har hørt om den bog... men osse hørt om nogle som den ikke virkede på.... kontakt mig endelig, hvis bogen ikke virker på dig... knus mancph

Debat" rygestop" netdoktor Øboen
På den hjemmeside kan du netop følge hvordan det har gået rigtig mange efter rygestop.