Hyper effektiv hurtigtvirkende depressionsmiddel opdaget i USA

Hyper effektiv hurtigtvirkende depressionsmiddel opdaget i USA Grucho
Mindre doser af et kendt bedøvelsesmiddel, ketamin, kan lindre depression i løbet af to timer mod efter et par dage. Det viser eksperimentelle forsøg.

Foreløbige resultater af forsøg med nye medikamenter til behandling af depression viser forbedringer hos patienter i løbet af timer.
Og hos nogle patienter holdt virkningen i syv dage efter blot een dosis af medicinen.

Det er forskere ved det amerikanske Healths National Institute of Mental Health, der er kommet frem med de nye resultater efter forsøg med midlet ketamin.

Ketamin bliver ellers brugt i større doser til bedøvelse af mennesker og dyr ved operationer. Det skriver Scienceblog.com.

I august-nummeret af Archives of General Psychiatry skriver forskerholdet, at normalt kan det tage op til otte uger med antidepressiver at opnå bedringer for personer med depressioner - vel at mærke behandlings-resistente" depressioner.

Men forsøgene med ketamin viste, at forsøgspersonerne efter blot to timer begyndte at mærke en lindring af deres symptomer.

Også langtidsvirkningerne var betydelige ifølge forskerne. Nogle af forsøgspersonerne oplevede en lettelse af depressionen i et tidsrum på syv dage på een dosis ketamin.

17 personer med såkaldte "behandlings-resistent" depressioner deltog i forsøget - og 71 procent af dem oplevede en bedring af depressionen i løbet af een dag.

29 procent af disse patienter blev næsten helt symptom-frie i løbet af blot den ene dag.