Ignorerer du eksperter?

Ignorerer du eksperter? dommeren
Er der eksperter som du altid lytter til?

Og er der eksperter som du aldrig kunne drømme om at lytte til?


Jeg lytter f.eks aldrig til en filmanmelder, da jeg har en overbevisning om at så snart at der er en "film-ekspert" indover, så skal det med djævlens vold og magt være en realistisk og følelsesmæssigt åbenbaring som vi alle skal tænke over lige til juleaften.

Og jeg ser altså film for at blive underholdt i ca 1½ time...

Eksperter... Bare mig
Hmm Findes der eksperter i det hele taget? [;)]
Men ligesom dig lytter jeg aldrig til film og restaurent anmeldere. Ligesom jeg tager de fleste "eksperters" udsagn med et alvorligt gran salt og det gælder alle. Der vil (i mine øjne) altid være en vis indflydelse af deress egne holdninger i deres udsagn...

Tag bare journalister, som burde være upartiske... Rådet for større færdselssikkerhed, som burde koncentrere sig om sikkerhed i stedet for at hakke på billister (nej jeg har ikke bil)

Eksperter er IKKE det samme som anmeldere Anonym
En anmelder har lært anmelde-teknik og vurderer som sådan film, musik, etc. på en anden (dybere) måde end de fleste.

Men uanset hvor dygtig anmelderen er, så er det kun DIG med DIN smag, der kan vurdere om DU synes en film er god eller ej.

Præcis anmeldere, bruger jeg på den måde, at jeg læser hvad de skriver om fx. et stykke musik. Så hører jeg musikken, og hvis vi er nogenlunde enige, så er den anmelder værd at følge nærmere.

Tag det med et gran salt m36* Århus
Jeg kan sagtens holde ud af at høre på filmanmeldere, det gælder blot om ikke at lade sine følelser råde, men se objektivt på anmelderens beskrivelser - selv tager jeg vedkommendes fordeling af hatte eller stjerner med et gran salt.

Normalt er jeg mest til specialfilm/nichefilm, men dog gik jeg ned for at se "Rejsen til Saturn" og jeg er mere positivt stemt overfor filmen end filmanmelderne, som har sablet den ned. Men derfor lytter jeg gerne til filmanmelderen alligeve.

Jeg er selv civilingeniør til dagligt og er vant til at rynke på næsen, hver gang såkalde selvudråbte "eksperter" udtaler sig, men derfor er jeg da interesseret i nyhedsværdien de kommer med eller ej. Jeg synes ret hurtigt man kan fornemme om vedkommende "ekspert" er farvet eller ej, det er blot vigtigt ikke at lade det rende af med sine følelser.

Nej bestemt ikke Smagogbehag
nu sidst jeg oplevede det var godtnok vinsmagning hvor en ekspert roste en vin til 120 kr flasken og vi var et par stykker der faldt for en vin til 70 kr, han blev meget fornærmet over vores smag og prøvede på alle måder at få os på sin side, men som jeg sagde du kan ikke omvende mig jeg vil hellere have den til 70 kr selv om det var en foræring, manden sluttede af med at han var ekspert.

Ekspert?! apuscha
Subjektiv eller oobjektiv?! [:D]

Apropos vin og eksperter Vinmand
Det er simpelthen noget sludder når folk harcelerer mod eksperter. Personligt lytter jeg i den grad til eksperter - hvis jeg er alvorligt syg vil jeg da ikke tøve et sekund med at henvende sig til en ekspert. Og jeg tillader mig at antage den gennemsnitlige dansker alt andet lige ikke har lige så meget fornuftigt at sige om medicinske spørgsmål som en ekspert (i.e. en læge). Så min påstand er at langt de fleste af os rent faktisk lytter til diverse eksperter, og gør klogt i det [;)]
Derudover så er der det med vinen. Nu er jeg selv tidligere vinmand, så man kan vel godt kalde mig en slags ekspert på området [:D]
Og det er faktisk min overbevisning, at folk i vinbranchen (de dygtige af dem) kan bedømme vin forholdsvist objektivt. Smag og behag kan man så altid diskutere, og i syntes tydeligvis vinen til 70,- smagte bedst - men er det det samme som at det også var den vin der var bedst lavet? Men når det er sagt så var vinmanden uden tvivl en klovn hvis han ligefrem gik jer sådan på klingen. Min holdning er at man ikke kan diskutere smag og man ihvertfald aldrig skal gøre det med sine kunder - det er et af de få områder hvor kunden altid har ret. Konklusionen må derfor være at han muligvis var vinekspert, men ekspert i service og kundepleje var han tydeligvis ikke [;)]

Er blevet beskyldt for autoritetstro flaks
Jeg fik engang meddelt af en tidligere bekendt at jeg var autoritetstro. Da jeg sagde jeg gik til lægen hvis jeg var syg. I stedet for at lytte til en en healer/klog mand, eller hvad de nu kalder sig.
man kan altså ikke komme uden om at lægevidenskaben har rykket en hel del ting igennem tiden.
Og den kloge mand kan nok være dygtig til at hjælpe syge mennsker. Men det er en jungel at finde igennem. Så hellere en læge hvis uddannelse er under opsyn af staten.

Sådan har jeg det med en række ting. jeg foretrækker en person som har en uddannelse og rutine inden for sit fag, frem for en som jeg ikke lige kan genenmskue.
Der kan så være brodne kar inden for ethvert fag. men det må man så tage derfra.

du har du lagt dit indlæg Anonym
under familie og samliv også taler du om film.

Nå, men jeg lytter ikke til samlivseksperter fra ekstrabladet dvs. carl mar og joran ørting.

Ang. filmanmeldere, så lytter jeg men er ikke altid enig [:)]