Ikke mere for den 25-øre

Ikke mere for den 25-øre Banken
Nu bliver pungen en smule lettere. Den lille bronzemønt, 25-øren er i dag en saga blot. Cirka 500 millioner af den lille størrelse er i omløb, svarende til en værdi af 125 millioner kroner.

Nationalbanken regner dog kun med, at cirka 40 procent af dem kommer retur.
25-ører for cirka 3 millioner kroner er røget i de indsamlingsbøsser, som Scleroseforeningen har haft opstillet over det ganske land.

Tænk om man selv havde samlet alle sine 25-ører sammen igennem livet og så kunne gå ned og indløse dem til en måske større sum penge? Så havde man da fået noget for de håndører, som ellers bare har været mest til besvær eller...?[:*(]

Jeg husker, da 5- og 10-øren forsvandt. Dengang forsvandt også slik til disse beløb. I dag er det ved at være længe siden, at man rent faktisk kunne få slik til 25-øre, da mindstebeløbet i mange slikbikse har været 50-øre. Eller også køber man vej-selv for en 10er eller en 20er.

Jeg synes, det er en skam, at 25-øren er ude af pungen nu. Og alt derefter bliver rundet op eller ned.
Synes der var noget rart ved at vide, at man engang kunne få noget for 25-øre. Synes bare det var rart, at den var der [;)]

Måske jeg bare er en nostalgisk gammel person. Har du det også sådan?
Er det trist at 25-øren forsvinder?
Er det en lettelse og helt naturligt?
Blev den alligevel ikke regnet for noget - ikke engang sin værdi?
Og hvad kommer mon istedet?

[f]

ja nu bliver det forbruger
lidt dyre at købe sine madvare,
så prisen på en litter letmælk var igår 5.25 kr i lidl i dag 5,50kr
et lille fransbrød 9,25 i dag 9,50 osv

det bliver være med eu penge føj fog

Nu stiger slikket Hr. Hansen
eller hvordan?? Måske man slet ikke kan købe ting til 25 øre mere.. husker da 5 øren forsvandt og alle 5 øres ting så bare kostede 10 øre istedet.. aaarggggggghh!!!!

Jeg er kun 18 greven_af_vester_nebel
Så jeg har ikke oplevet 5 eller 10 øren, men jeg er dog ked af at jeg ikke længere kan gå ned i brugsen og købe et stykke bubba tyggegummi for 25 øre, det har jeg ellers altid godt kunne lide at gøre. Men det er efterhånden flere år siden jeg har kunne gøre det, og det gør mig en smule trist.

hvor kommer politik ind i billedet Anonym
Jeg syntes det er mærkeligt at hver gang der tages et emne op, skal folk kritisere en eller anden politiker, selvom indslaget intet har med politik at gøre...

Personligt syntes jeg det er ærgeligt at miste 25 øren, men samtidig blev beslutningen jo netop vedtaget da den var for dyr i drift, det kostede mere at producere den end det den var værd.

på et tidspunkt kan vi jo risikere det samme sker med 50 øren, 1 og 2 kroner, hvem ved.

men kan ikke se hvorfor fogh skal have en føj for det her, for hvad har euro lige med sagen at gøre.....

uanset om danskerne stemmer for eller imod, er det jo danskernes beslutning som helhed om euroen skal indføres, nogle er for og nogle er imod, og fordi amn ikke ahr samme holdning om en mønt, behøver man ikke bue af dem...

burde være et føj til dig [;)]

ja priser stiger manden1
på enkelt ting.

1 liter mælk 6,75 nu 7 kr osv. osv. osv.

For man skal ikke tro at vare bliver sat ned, handler man ind for flere hunderede kroner, betyder det intet, men ved enkelt køb, en pakke smør, den vil stige 25 øre, og mælk og brød, det kan mærkes ved enkeltkøb, men ikke ved massekøb.

Glad for den er væk gitte-lyng
Jeg er personlig glad for at 25-øren forsvinder. Der er ikke noget værre end, at vente på en eller anden lige skulle tælle alle små-mønterne, for at se om de kunne undlade at bruge den 100-lap der også lå i pungen.

De var da også trælse at vente på når man skulle have penge tilbage, men alligevel kunne man opleve at kassedamen blev irriteret over at man ikke ville have dem. Det må om alt blive lettere for kassedamerne ikke at skulle døje med de små mønter alle var lige glade med.

Og hvorfor stiger priserne? Det er da lige meget om 25-øren findes mere, priserne har da længe heddet noget med 95 øre, og det kan man nu en gang ikke betale med 25-øre lige meget hvor hårdt man prøver, det ændre sig nok ikke bare fordi den lille mønt forsvinder.

Alt i alt synes jeg nu det er en god ting at den er væk, det er da dumt at bruge penge på at have noget i omløb som ikke er sig egen værdi værd. Og om et år er der nok ikke nogen som savner den længere, det er jo ikke fordi vi stadigvæk savner 5- og 10 øren.

-Sødde

buuuuuuh til Fogh og Co. mettemokke
Inflationen er steget kraftigt efter indførelsen af de afdragsfrie lån, og dette er i høj grad Fogh og Co's ansvar og problem.

At kobberpriserne er steget er igen en konsekvens af, at de længere lånefrister med afdragsfrihed har givet bankerne likviditetsproblemer og skabt en krise, hvor de midler, som folk har regnet som rede penge på friværdikontoen har været placeret i aktier, men nu er trukket ud af aktiemarkedet igen og har fået aktiemarkederne til at skrumpe i samme takt som friværdierne.
Investeringsmidlerne (dem, der er tilbage) er i stedet placeret i "sikre" papirer, bl.a. på metal. Inflationen er skabt af de kortsigtede løsninger, som politikerne har skabt i form af længere og mere risikobetonede lånebetingelser, så når 25øren forsvinder fordi fremstillingsprisen overstiger købekraften, er der grund til at bue.

For inflationen skaber også en situation, hvor folk med penge straffes og dem med lån belønnes. Ikke særligt motiverende for moralsk ansvarlige borgeres etiske forståelse, for når møjsomligt indtjente midler ædes af et lånebaseret overforbrug, så opstår en fornemmelse af, at uansvarlighed og overforbrug belønnes mod at pensionsopsparinger og rede penge forsvinder i den blå luft.

Kobberprisen ligger p.t. i et niveau, der svarer til ca. 11 øre pr. 25 øre, og fremstillingsprisen er som sagt nu dyrere end møntens værdi.

Én god ting er dog, at velgørende organisationer indsamler mønterne til fordel for de fattigste, så der er dog en brøkdel tilbage til dem, der måtte se, at prisen for en pose ris blev fordoblet som konsekvens af et overdrevent overforbrug for lånte midler i den vestlige verden.

Det betyder da det samme jetpost
om du køber en eller flere ting

mælk 6,75 nu 7,00

mælk 6,75 7,00
brød 7,25 7,50
ketchup 25,75 26,00
smør 6.25 6,50
ialt 46,00 ialt 47,00
Selvfølgelig mærker man det mere jo flere varer man køber

ja nu Rene J
mangler vi bare Euroen, så koster en liter Letmælk nemlig 1 til 1,20 euro alså 7,55 til 8,00 kr. Gid danmark må stemme den lorte møntenhed langt væk.

der er ingen Rene J
tvivl om at bliver den indført, bliver købekraften meget forringet, det var eks betydligt billiger at rejse sydpå Spanien eksvis før euroens indtog. Men du skal se vi få den nok, vi slipper ikke for møget,

Euro TCL
Det er paradoksalt, at en overgang til Euro vil give os en mønt på 1 cent, der er 7,5 øre værd. Hvorfor hulen fjerner man så 25 og 10 øren?

tror jeg også Anonym
alle hver sin mening, og respekterer jeg, jeg ønsker selv at bevare kronen, men nogle kan jo se fordele og andre ikke, sådna er vi så forskellige [;)]

Men tror ikke vi slipper, er spørgsmål om tid, jeg vil dog sætte mit kryds for, at det vil blive længere undervejs [;)]

DK vs US Julenisse
altså, Danmark vil gerne af med 25-øren, men Amerika har stadig cent, som er mindre end en 25-øre.. Måske er 25-øren altså mere værd, end man lige går og tænker over.. Og er den virkelig så irriterende, at den skal afskaffes fuldstændig?
Men det er en god ting, at man nu kan give sine resterende 25-ører til velgørenhed!

Samler bare min mening
Jeg har faktisk samlet 25-ører i ca. 14 år. Til mine brudesko. Jeg har desværre ikke været så heldig at jeg har skullet bruge dem, så det er ret trist at jeg nu bare skal ned i banken med dem.
Men en mindre formue? Hmmm...det er nok så meget sagt. Jeg har i de 14 år højst brugt 6 25 ører...og ellers har jeg samlet dem alle. Fået lidt, men ikke mange. Og aldrig vekslet. Summen jeg har i dag er omkring de 1300 kr. De er blevet ret så tunge. Glæder mig ikke til at skulle i banken med dem.
Men det er da også trist synes jeg. For jeg ved ikke rigtig hvad jeg nu skal bruge dem til. Det må gerne være noget specielt, men hvor meget specielt kan man få for 1300 kr?

JEG begræder 25-ørens død, men måske jeg bare har lidt ondt i måsen over at jeg stadig er single? [;)]

Hvorfor er det lige det IKKE bliver dyrere med EU-mønt? skipperfraek
Kære Forbruger.

Du har vist ikke helt styr på vekselkurserne.
100 € står i ca. 745 dkr.
mindste mønt i Euro-systemet er 1 cent = 0,01 €.
0,01 € er med ovenstående kurs ca. det samme som 0,0745 kr. Der er mindre end 8 øre. Med Euro ville vi altså få genindført en mønt der er mindre end den hedengangne 10-øre.

Jeg ved ikke om den er faldet....
10-øren altså !
[sol]

Betalingskort skjerris
Jeg har overlevet tabet af 1-ører, 2-ører, 10 kr.-sedler og 20 kr.-sedler. Udover naturligvis diverse designændringer.

Nu betaler jeg primært med betalingskort og er egentlig ligeglad med, hvor skæve beløbene er, samt om det er i kr., $, £ eller €.

Hvornår mon kontanter helt forsvinder ud af vort liv?

Svar til Knud Anonym
Det skal jeg sige dig (hvornår det penge/papirløse samfund starter) når politikerne indser, at de aldrig for udryddet sort arbejde, samt kriminalitet, og alle planer er glippet trods massive indsatser på landsplan.

Så fjerner de kontanterne, fordi det vil gøre førnævnte så meget mere besværligt, så skal man jo helt tilbage til gamle dages købmandsskab, hvor man bytter altting [;)]

Men du må ikke sige det højt til nogen, det kunne jo være at de fik gode ideer, og jeg synes trods alt, at cool cash altid har været, og stadig er det bedste!

nej, det betyder ikke det samme Camilla87
Nej, det betyder ikke det samme.
Nu arbejder jeg i et supermarked. Priserne bliver jo ikke sat op, de bliver bare rundet på når du når til kassen, du kan stadig finde en liter mælk til 5.25. Men køber du kun en enkelt liter mælk bliver denne rundet på til 5.50, men køber du to liter mælk, betaler du kun 10,50.
Der er jo også varer der koster 7.95, på trods af at vi ikke har nogen 5 øre.
Så ved storindkøb, har det meget meget lidt at sige. Du kan rent faktisk spare penge på det. (dog i begrænset omfang). Men hvor et skævt beløb som 534,68 før ville koste 534,75, bliver dette nu rundet ned til 534,50.

Håber dette giver mening.

Det passer ikke jetpost
det jeg har set i dag da jeg var ude og handle, det var at priserne var ændret.

"Forretningen" Danmark Gesse
Nu er det vist ved at være på tide at få den danske detailhandel til at ændre sine varepriser til beløb som kan betales med rede penge. Nu har kunder til dagligvarer længe nok fundet sig i at forretningerne anvender priser på ..9,95 på trods af at 5-øren for længst er afskaffet. Dette har betydet at det har været megt besværligt at tjekke sin regning ved kassen med alle de gange 95 øre. Men hvis man alligevel tager sig den tid det er nødvendigt at tjekke sin bon før man forlader kassen, vil man blive udsat for de andre ventende kunders utålmodige mishag. Man fristes til at tro at dette er en yderligere bevidst salgsstrategi udover den psykologisk beregnende bondfangeragtige idé
om at 19,95 ser billigere ud end 20,-kr.
Så blev 25-øren afskaffet og man håbede på at dette kunne give plads til mere klare priser på 19.50 eller 20 kr. Men ak! Hvor naivt. Tværtimod. Detailhandelen bevarer sine fuppriser og hæver sågar priserne. Og afrundingssystemet er af den erhvervsvenlige regering fastlagt til forretningernes gunst og kundens ugunst.
Hvis regningen bliver noget med 25 - eller 75 øre rundes der af til fordel for butikken. Når der er tale om 25 øre til den ene eller den anden part i handlen, og staten på forhånd afgør, at det er sælgeren der skal have den og ikke køberen, ser man jo klart hvad det er for en ideologi der styrer landet.
Stem en menneskevenlig og socialt ansvarlig regering til magten Istedet for den samling spekulanter der nu kører "Forretningen" Danmark