Immigrations-spørgsmål

Immigrations-spørgsmål M. Olesen, lærer
Jeg har SØGT i sol debat, men fandt kun én side der handler om IMMIGRATION altså når en Ukrainsk kvinde flytter til Danmark som hustru.

Jeg har i nogle år haft en Ukrainsk kæreste og nu vil vi gifte os og hun skal bo i min bolig i Danmark. Med sine 2 børn der stadig er under 18 år og går i skole.

Der er NYE EU regler man kan bruge som den mest sikre og letteste måde. Jeg kender ikke reglerne men vil meget gerne høre fra nogle som kender til dette.

Min tanke er at hun kommer på turistvisa til Danmark (det er ikke noget problem)jeg lejer en lejlighed i Malmø og vi står begge på kontrakten som lejere og vi bliver straks gift i Sverige. Rejser efter en måned til Danmark og hvad gør vi så?

Jeg aner ikke hvad man så gør og om hun så efter EU dommer automatisk har ret til opholdstilladelse eller hvad?

Hvilke papirer skal udfyldes?

Må hun begynde at arbejde straks ?

Har børnene lov at gå i dansk skole?

Hvad med sygesikring ?

Alle danskere har en "sagsbehandler" som vejleder i papir og regeljunglen - men har hun også det ... hun er jo min hustru.

Må man på dansk visa rejse til Sverige (andet EU land)

Jeg håber nogen kan hjælpe mig med oplysninger.

håber råd renosto
Hej! Fordi I gifter jer i Sverige, er ikke ensbetydende med opholdstilladelse!!!!!
Jeg synes du kontakte andre der står i samme situation. Find nogle som er gift
med en kvinde fra Ukraine. Der er mange her i Danmark.
Min personlige mening er, at du skal følge det Danske love, så vil du ikke løbe ind i problemer.

et par muligheder matti-
Jeg kan ikke huske navnet men der findes noget der hedder noget med oeresund.... Der hjaelper folk i din situation, altsaa folk som vil flytte over oeresund. Saa vidt jeg ved har de ret godt styr paa de der regler for der er RIGTIG mange af dem der flytter over oeresund af samme grund som dig. Proev at soege paa dem paa nettet.
Derudover synes jeg du skal kigge paa udlaendingeservice (det der med service ved jeg ikke hvor de har faaet fra, for det lader ofte ikke til at vaere noget de kender til) og ministeriernes hjemmesider. Der er jeg sikker paa at du kan finde alle oplysningerne, men desvaerre er de muligvis ret komplicerede og svaere at forstaa.
Jeg vil sige som en anden debattoer skrev at det bedste er at finde nogen som har gennemgaaet det samme.

Held og lykke[l]

Forresten matti-
jeg tror du skal flytte dit indlaeg til fx samfundsproblemer... Der er maaske flere debattoerer derinde som har forstand paa den slags

når hun nu manden1
Har 2 børn skal hun havde faderen til hendes børn, til at give afkald på dem og disse papier skal legaliseres hos myndighederne i Ukraine.
Ligeledes hvis hun har været gift før, skal hun havde sin skildsmisse oversat og legaliseret, dette er for at hindre begami.

Men kan ikke forstå hvorfor, i ikke går gennem udlændningservice, du skal ifl: danske regler kunne stille en bankgaranti på 50.000 kr og hvis der ikke er tvivl om proformaægteskab, dvs: hun er 20 år og du er 60 år, disse ægteskaber vil meget sjælnet føre til opholdstilladelse.

Undersøg anonym
alt hos dem der er blevet nævnt af de andre.

Men HUSK - fordi i gifter jer er IKKE ensbetydende med opholdstilladelse. På et turistvisum må man kun være turist, jeg er ikke sikker på man må leje lejlighed osv.

Børnene får ikke automatisk opholdstilladelse hvis din kone får. Vedr. sygesikring, det har man ikke på et turistvisum, så her skal man købe en ekstra forsikring ligesom du skulle, hvis du skulle ud og rejse. Undlad den ikke da det kan koste dyrt. Man kan jo blive kørt ned, få blindtarmsbetændelse, have brug for vagtlæge osv. Ellers kunne alle jo bare tage til DK og blive opereret og bruge vores skattekroner, få længere ventelister osv. på nogen som kun har været her i få dage.

Jeg er gift med en med en fra et andet EU land. Dette giver heller ikke automatisk opholds- og arbejdstilladelse (som mange måske tror). Der skal skam søges og det er helt fair synes jeg. Men her gælder andre regler end hvis man kommer fra et ikke eu-land.
Men han fik først opholdstilladelse da han fik arbejde, hvilket han fik ret hurtigt. (Her ved jeg der gælder andre regler hvis man kommer fra et ikke eu-land). Indtil han fik arbejde havde han rejseforsikring.

Men undersøg det hele før i gør noget for der kan komme "overraskelser" som ikke er så rare hvis i ikke har undersøgt reglerne.

Hmm! Mr. Mick
Hvis du først får hende hertil på turist-visa, og derefter lejer en bolig i Malmø for én mdr & gifter jer - så har du for ALVOR vækket mistanken hos de danske myndigheder, med mindre at du ønsker at blive hinsidan! (og til dit spørgsmål om visum, nej - dansk visum er ikke gældende andre steder end herhjemme...)

Følg reglerne fra Udlændinge-Service - still garantien på kr. 50.000,00 for den slipper du ikke udenom alligevel, få hende og børne hjem til dig selv (husk at faderen til børnene skal accpeterer udflytningen, ellers er det no go!) - på de ting som Udlændinge Service ønsker af dokumentation, aflever det (vel)-dokumenteret og hurtigt, for så viser du at du har styr på det, og at du vil samarbejde... Kender et par stykker som har fået kærester hertil, og derefter er blevet gift (inden at turist-visumet udløb) - derefter er de fortsat med deres sags behandling, og har aldrig haft nogle problemer! (måske fordi at de er velforberedte overfor U-S) Gå ind på deres hjemmeside, der kan du downloade krav & regler [;)]

Og ja - hun må gerne arbejde, men ved evt. manglende sprogkunskaber, så kan det jo blive lidt besværligt - men evt. se om der er noget på forhånd, for så kan hun komme som medarbejder i stedet for...)

Er det SKAT Øresund at du mener? Mr. Mick
De kan ikke rigtigt hjælpe den del, det er Udlændinge Service

TAK for alle svar, men M.Olesen
TAK for svarene.
Jeg har læst en avis artikel som ikke var velformuleret, men rodet. Det er derfor jeg spørger herinde. Jeres svar er ærligr og konkrete TAK for det.

I artiklen stod der at et dansk par havde opholdt sig i Sverige og passet hunde og flyttede så problemfrit til Danmark fordi de u kom fra et andet EU land. Artiklen siger at man kan nøjes med at opholde sig i et andet EU land - uden arbejde. Og at der ikke skal stilles 50.000 kr garanti.
(PS: Jeg har læst alt fra ministeriets hjemmeside og det er vanskeligt at læse/forstå)

EU dommen har sagt at det er en ret vi som danskere har! Jamen så skal man vel ikke ansøge men blot udfylde nødvendige formularer/tilmeldinger.

Jeg har intet imod regler og at der er styr på Illegal indvandring, men der er jo også nogle som er forelskede og så kan nationalitet være ligegyldigt. Ellers er det apartheid at hvide kun må gifte sig med hvide.

Jeg vil følge reglerne og er glad for at bo i et land med regler så vi har nogenlunde styr på tingene. Men for os Indfødte har jeg vanskelig ved at forstå disse "hindringer"

Hver gang hun har været turist her har det taget ½ år mere end man lovede på ambassaden i Ukraine. Man lover hele tiden 6 uger og udsætter med 10 uger Den danske ambassade i Ukraine KRÆVER at hun skal rejse 800 km ind til kontoret i Kiev HVER GANGfor at få at vide at det er udsat 10 uger. Sådan behandler Danmark en turist som vil besøge Danmark.

Godt vi ikke bliver behandlet sådan når vi vil på ferie.

Svar... Mr. Mick
Eu dommen gør, at man skal vurdere folk sager - men den gør også, at U-S har fået ændret kravene for dokumentation i udlandet, dette indebærer bl.a. at du skal bevise en lejekontrakt, samt at I begge har haft fast arbejde som kunne forsørge jer i EU landet, og nåh ja - garantien på en bankkonto... Så en lejekontrakt på én enkel mdr. & et job som hundelufter - gør desværre nok ikke grundlaget!

Kontakt evt. U-S og spørg dem til råds, det er blandt andet det de arbejder der for! Men et godt råd herfra, få hende hertil på turist-visum eller arbejds-visum, lev sammen & indled en sag hos U-S, dokumenter at I kender hinanden (telefon regninger fra før at hun (de) er kommet hertil, breve/mails, billeder, flybiletter, etc. & igen, de famøse 50.000,00 KR.

Held & Lykke [;)]